Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο airlive;
Και μια μονο ethernet να εχει είναι αρκετό, αρκει να παίρνει ρεύμ με poe το μηχάνημα...
Σε εχω πρήξει φίλε μου με τις ερωτήσεις μου...Σε ευχαριστώ και πάλι...

Επεξ/σία από kavouras
Δημοσ.

Κάποιο συγκεκριμένο μοντέλο airlive;

Και μια μονο ethernet να εχει είναι αρκετό, αρκει να παίρνει ρεύμ με poe το μηχάνημα...

Σε εχω πρήξει φίλε μου με τις ερωτήσεις μου...Σε ευχαριστώ και πάλι...

το βασικο ειναι τι θα βρεις στην ελλαδα για να αγορασεις.δεν υπαρχουν πολλα μοντελα και γενικως ειναι λιγο δυσευρετα.νομιζω αυτο που ειχα δει ηταν το 5470 poe το οποιο με το τελευταιο firmware επαιζε και λιγο παραπανω απο 100mw οσο θυμαμαι.2 λαν πανω.μπορεις να βρεις και Info απο to site της air live να δεις αν σε καλυπτει σε αυτο που θες.γενικα παιζουν σε πολλα διαφορετικα modes

Δημοσ.

θα ψάξω στο site της airlive να δω ολα τα μοντέλα της...

Σε ευχαριστώ για τη όλη τη βοήθεια...

μοντελα εχει πολλα.τι θα βρεις σε ελλαδα και ευρωπη ειναι μεγαλο θεμα.καποια ανεβαινουν σε παραπανω mw Μονο αμα βαλεις οτι δεν εισαι ευρωπη.δηλαδη μπορει να χρειαστει αλλο firmware.στο 5470 ενω περασα ευρωπαικο firmware απο 100mw με αφησε νομιζω μεχρι 200.ισως με αλλο firmware η δεν ξερω αν υπαρχει και αλλος τροπος να πηγαινε παραπανω.γιατι θα δεις οτι λεει οτι πχ καποια σαν european πανε μεχρι 20dbm.η ισως να πρεπει να διαλεξεις αλλη χωρα στο αρχικο setup.

Δημοσ.

Στο site της airlive βρήκα οτι τα εξής μοντέλα απο access points μπορούν να δουλέψουν με POE:

http://www.airlive.com/product/AP60

http://www.airlive.com/product/N.Power

Και το 5470 που είπες κι εσύ αλλα δεν υπάρχει πλέον στη λίστα που υπάρχει στη σελίδα της airlive.

Και τα 3 βγάζουν max 20dbm για Ευρώπη, αλλα μπορούν να ανέβουν όπως είπες κι εσυ μέχρι 25(Aν δηλώσεις south america).

Οι πιο φθηνές τιμές που βρήκα είναι για το AP60 44 ευρώ , για το N.Power 52 ευρώ και για το 5470  55 ευρώ.

Δεν έχουν μεγάλη διαφορά οι τιμές, αλλα ποιό πιστεύεις θα ήταν καλύτερο απο τα 3?Ίσως το n.power να είναι το πιο καλό αφου το αναφέρει ως το πιο δυνατό απ όλα (Up to 10 times more coverage)?

Απο εκεί και πέρα σκεφτόμουν και τη λύση που σου είχα πει σε προηγούμενο  post, δηλαδή τα in-wall access points , τα οποία είναι ουσιστικά μια πρίζα ethernet που μπαίνει στον τοίχο, και έχει μέσα και ασυρματο access point. Μου αρέσει σαν ιδέα γιατι είναι μια λύση που τη βάζεις και δεν ξανασχολείσαι, πιο επαγγελματική θα έλεγα. Δυστυχώς όμως όπως είναι και λογικό αυτά τα μηχανάκια δε μπορεί να έχουν μεγάλη δύναμη και δεν ξέρω πόσο χώρο θα καλύπτουν εντέλει...

Πχ αυτό  http://www.crestron.com/resources/product_and_programming_resources/catalogs_and_brochures/online_catalog/default.asp?jump=1&model=CEN-WAP-ABG-1G#

δίνει max 19dbm δηλαδή 80mw.

Edit: Μόλις βρήκα αυτό http://www.4ipnet.com/en/products_detail.php?name=EAP700

το οποίο γράφει το εξής

• RF output power:
    • US version: 500mW EIRP
    • EU version: 100mW EIRP

Τα 500mw νομίζω με υπερκαλύπτουν...

Τη γνωρίζει κανείς τη συγκεκριμένη μάρκα? Είναι απο taiwan. Δυστυχώς βλέπω οτι και η τιμή του ξεφεύγει, πάει στα 150+...

Πολύ μπέρδεμα....

Δημοσ.

Εγώ θα σου πρότεινα κάτι διαφορετικό. Την Χρήση Enclosure και εντός η τοποθέτηση Access point.

http://www.rfelements.com/en/products/enclosures/stationbox-inspot/

resizedimage600177-anteny.jpg

5x5cm-300dpi2.png

Το Enclosure κοστίζει περίπου περίπου στα 11€.

Απλός Διάβασε αναλυτικά τις διαστάσεις, γιατί είναι αρκετά μεγάλο. 

Το συγκεκριμένο Enclosure είναι optimized για προϊόντα Mikrotik.

Τα Mikrotik έχουν πολλές δυνατότητες, αλλά θέλουν αρκετή εξοικείωση στο θέμα της παραμετροποίησης.

Θα πρότεινα το Link.png Site: http://routerboard.com/product/123">RB751U-2HnD με 5 LAN θύρες (Σε καμία περίπτωση μη το αφήσεις να λειτουργεί στην μεγίστη ισχύ του 1000mW).

Σαν εναλλακτική μπορείς να πας στο Link.png Site: http://routerboard.com/RB711UA-2HnD">RB711UA-2HnD

Τα Mikrotik λειτουργούν με Pasive PoE 

Δημοσ.

Πολύ καλή ιδέα φίλε μου τα mikrotik, τα ακούω συνέχεια οτι κάνουν παπάδες και είναι και οικονομικά...

Το μόνο που θα με προβλημάτιζε είναι οι ρυθμίσεις που χρειαζονται...Βέβαια είδα οτι υπάρχουν αναλυτικοί οδηγοί στο internet...

Πιστεύεις οτι θα τα καταφέρω να τα δουλέψω, τα θέλω μόνο σαν access points και να τραβάω και ενα ethernet απο πάνω τους για σταθερή σύνδεση...

Συγκριτικά με τα airlive που λέει και ο φίλος poulinos?

Και καμία γνώμη για τα εντοιχισμένα access points?

Δημοσ.

Πολύ καλή ιδέα φίλε μου τα mikrotik, τα ακούω συνέχεια οτι κάνουν παπάδες και είναι και οικονομικά...

Το μόνο που θα με προβλημάτιζε είναι οι ρυθμίσεις που χρειαζονται...Βέβαια είδα οτι υπάρχουν αναλυτικοί οδηγοί στο internet...

Πιστεύεις οτι θα τα καταφέρω να τα δουλέψω, τα θέλω μόνο σαν access points και να τραβάω και ενα ethernet απο πάνω τους για σταθερή σύνδεση...

μην πας σε αγνωστες μαρκες κτλ.το housing αυτο που εβαλε ο φιλος ενταξει ειναι μοδατο να το πω ετσι οποτε δεν χαλαει την διακοσμηση ενως δωματιου αρκει να μπορεις να βγαλεις και ethernet απο πανω για να μην εχες και switch μετα εκει.

Δημοσ.

μην πας σε αγνωστες μαρκες κτλ.το housing αυτο που εβαλε ο φιλος ενταξει ειναι μοδατο να το πω ετσι οποτε δεν χαλαει την διακοσμηση ενως δωματιου αρκει να μπορεις να βγαλεις και ethernet απο πανω για να μην εχες και switch μετα εκει.

Το άγνωστη μάρκα δεν φαντάζομαι να το λες για την Mikrotik. 

Αν χρησημοποιήσει το  RB751U-2HnD που έχει 5 θύρες LAN, δεν νομίζω να θέλει κάτι παραπάνω

Όντος υπάρχουν πολλά Guide. 

Χοντρά Χοντρά θα πρέπει να φτιάξεις ένα Bridge μεταξύ του WLAN και του LAN interface, να του δώσεις IP και να παραμετροποιήσεις το WiFi

Δημοσ.

Το άγνωστη μάρκα δεν φαντάζομαι να το λες για την Mikrotik. 

εννοειται πως οχι.το ειπα για διαφορα κινεζικα για τα Inwall κτλ.οτι μπορεις να βρεις απιθανα θεωρητικα πραγματα.να μπαινουν στον τοιχο να μπαινουν στο πατωμα να τα κρεμας απο τοιχους και δεν ξερω τι και  τα μισα απο αυτα να ειναι απλα κινεζιες.δεν πηγαινε για τα Microtik.

Δημοσ.

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθειά σας....

Κατέληξα στο συμπέρασμα οτι σε κάθε διαμέρισμα θα μπεί το συγκεκριμένο AP που ταιριάζει, χωρίς κατ ανάγκη

σε όλα τα διαμερίσματα να υπάρχει ο ίδιος τύπος AP.

Πχ στα 4 απο τα 7 διαμερίσματα υπάρχει κουζίνα μαζί με σαλόνι και μπορεί να μπεί στο πάνω μέρος του ραφιού της κουζίνας, οπότε δεν θα φαίνεται και καθόλου. Απο εκεί θα φτιάξω αυλάκι στον τοίχο, όπου θα καταλήγει σε μια απλή ethernet πρίζα.

Στα υπόλοιπα διαμερίσματα που έχουν άλλη διακόσμηση μπορεί να χρησιμοποιήσω το enclosure που πρότεινε ο φίλος Ledis.

Όσον αφορά τώρα μεταξύ airlive και microtik, σκέφτηκα οτι μιλάμε για 2 αξιόπιστες μάρκες, με τιμές παρόμοιες. Όντως τα microtik είναι πιο πολύ παραμετροποιήσημα κτλ απο τα airlive...Αλλα το βασικό που θα ήθελα είναι να φτιάξω την εγκατάσταση και να μην ξανασχοληθώ μαζι της(εκτός αν κάτι χαλάσει βέβαια)...Γιαυτό μάλλον σκέφτομαι για τα airlive όπου είναι πιο εύκολη η εγκατάσταση και ελπίζω να μην ασχολούμαι συχνά μαζί τους...

Απο τα 3 μοντέλα (AP60, N.power και 5470) έχετε κάποια προτίμηση σε κάποιο?

Δημοσ.

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθειά σας....

Κατέληξα στο συμπέρασμα οτι σε κάθε διαμέρισμα θα μπεί το συγκεκριμένο AP που ταιριάζει, χωρίς κατ ανάγκη

σε όλα τα διαμερίσματα να υπάρχει ο ίδιος τύπος AP.

Πχ στα 4 απο τα 7 διαμερίσματα υπάρχει κουζίνα μαζί με σαλόνι και μπορεί να μπεί στο πάνω μέρος του ραφιού της κουζίνας, οπότε δεν θα φαίνεται και καθόλου. Απο εκεί θα φτιάξω αυλάκι στον τοίχο, όπου θα καταλήγει σε μια απλή ethernet πρίζα.

Στα υπόλοιπα διαμερίσματα που έχουν άλλη διακόσμηση μπορεί να χρησιμοποιήσω το enclosure που πρότεινε ο φίλος Ledis.

Όσον αφορά τώρα μεταξύ airlive και microtik, σκέφτηκα οτι μιλάμε για 2 αξιόπιστες μάρκες, με τιμές παρόμοιες. Όντως τα microtik είναι πιο πολύ παραμετροποιήσημα κτλ απο τα airlive...Αλλα το βασικό που θα ήθελα είναι να φτιάξω την εγκατάσταση και να μην ξανασχοληθώ μαζι της(εκτός αν κάτι χαλάσει βέβαια)...Γιαυτό μάλλον σκέφτομαι για τα airlive όπου είναι πιο εύκολη η εγκατάσταση και ελπίζω να μην ασχολούμαι συχνά μαζί τους...

Απο τα 3 μοντέλα (AP60, N.power και 5470) έχετε κάποια προτίμηση σε κάποιο?

στα air live κοιτα τα παρακατω και διαλεξε.mw που βγαζουν.αν θες n υποχρεωτικα η οχι.

β.να ειναι Poe.και τι modes εχει.και τιμη  βεβαια.

Δημοσ.

kavoura kati mou λεει οτι τωρα αρχιζουν οι περιπετειες με την εγκασταση σου..ελπιζω να βγω ψευτης αλλα και παλι ειμαστε εδω να βοηθησουμε

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...