kavouras Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Καλησπέρα παιδιά, Ψάχνω να αγοράσω access points για εσωτερικό χώρο, τα οποία όμως να έχουν "ουδέτερο" σχήμα, δηλαδή να μην έχουν κεραίες εξωτερικές κτλ. Πχ το ιδανικό θα ήταν να μοιάζουν με ανιχνευτές καπνού. Θα μπούν στο ταβάνι σε διάφορα δωμάτια. Βρήκα το unifi της ubiquiti, αλλα διαβάζω οτι έχει προβλήματα και κάθε λίγο και λιγάκι θέλει restart. Επίσης βρήκα κάποια της cisco, αλλα έχουν απο 300 ευρώ και πάνω οπότε το ξεχνάω... Έχετε να προτείνετε κάποια άλλη μάρκα να προτείνετε? Ευχαριστώ πολύ.
leonidas_fs Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Εδω είσαι! Όχι τίποτα ιδιαίτερο, αλλα θα κάνει την δουλειά που θες! Αν δεν σου αρέσει δες εδω όλη την λίστα!
kavouras Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Φίλε μου σε ευχαριστώ για την απάντηση! Όντως τη λιστα απο το skroutz την είχα δει, και το συγκεκριμένο είναι όντως μια πρόταση, απλά κόλλησα στο γεγονός οτι δεν έχω καν ακούσει τη συγκεκριμένη μάρκα...Θα ψάξω σε forum μήπως βρω πληροφορίες για το συγκεκριμένο...
poulinos Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 οχι tenda παιδια. υπαρχει και αλλη λυση την οποια κανω εγω σε Hot spot αρκει να υπαρχει ψευδοροφη.βαζω τα access poins πανω απο την ψευδοροφη μετ ακανω μια μικρη τρυπα στην ψευδοροφη και κατεβαζω μια τετοια κεραια. http://www.l-com.com/multimedia/more_info/pmi_HG2403CU_1.jpg η μια τετοια http://www.l-com.com/multimedia/more_info/PMI_HG2404CU-_.JPG η μια τετοια http://www.l-com.com/product_images/detail/PWD_HG2404CU-NF.JPG
Επισκέπτης Δημοσ. 18 Απριλίου 2013 Δημοσ. 18 Απριλίου 2013 Παιδια να ρωτήσω, access point, είναι κάτι σαν "αναμεταδότης" για το σήμα του ιντερνετ και του τοπικού δικτύου;
leonidas_fs Δημοσ. 18 Απριλίου 2013 Δημοσ. 18 Απριλίου 2013 Το Acceess Point είναι μια συκευή - εξωτερικά ίδια με ρουτερ- που αυξάνει την εμβέλεια του wifi σε εναν χωρο!
kavouras Δημοσ. 18 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 18 Απριλίου 2013 Καταρχήν ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια... Μετά απο πολύ ψάξιμο και αφού καταλήξαμε στο forum της ubiquiti οτι δεν ξέρει κανείς πότε (και αν) βγεί άκρη με τα unifi, οριστικά πλέον αγοράζω άλλη μάρκα. Τα υποψήφια είναι τα εξής- 1.Zyxel NWA1121-NI http://www.zyxel.com/za/en/products_services/nwa1120_series.shtml?t=p 2.EnGenius EAP150 ή EAP300 http://www.engeniustech.com/networking/productsdatacom/business-networking/indoor-access-points-client-bridges/search-results_m100/query:all/dir:1/jr_applicationcheck:indoor/order:distance 3.Airlive N.TOP http://www.airlive.com/product/N.TOP Το zyxel το βρήκα 95 ευρώ απο Ελλάδα, το EAP150 88 ευρώ και το EAP300 137 ευρώ, το airlive 102 ευρώ. Στα χαρακτηριστικά τους βλέπω τα εξής- Ζyxel NWA1121-NI: Maximum power-24 dbm / Antenna gain-4.5 dBi EAP150: Maximum power-26 dbm / Antenna gain-5 dBi EAP300: Maximum power-29 dbm / Antenna gain-5 dBi Airlive: Maximum power-27 dbm / Antenna gain-?(Δεν αναφέρεται) Χρειάζεται να κοιτάξω κάτι άλλο απο τα χαρακτηριστικά? Εννοείται οτι θέλω το δυνατότερο(θα βρίσκεται στο ταβάνι του ισογείου και ευελπιστώ να πιάνει και το απο πάνω διαμέρισμα). Τέλος έχετε να προτείνετε κάποιο μαγαζί απο εξωτερικό για αγορά κάποιου συγκεκριμένου? Στην Ελλάδα βρίσκεις ελάχιστα κομμάτια σε σπάνια μαγαζιά και φαντάζομαι σε υψηλότερες τιμές... Ευχαριστώ για τη βοήθεια φίλοι...
poulinos Δημοσ. 18 Απριλίου 2013 Δημοσ. 18 Απριλίου 2013 απο αυτα εχω σεταρει air live και ηταν μια χαρα.τα 27dbm που γραφει ειναι πολυ παραπανω βεβαια απο το νομιμο.ισως ναμην σε αφησει με το default firmware να φτασεις μεχρι τα 27dmb η ισως να χρειαστει να δηλωσεις αλλη χωρα.απλα σκεψου οτι δεν ειναι μονο ποσο εκμπεμεις αλλα και ο αλλος με το λαπτοπ ποσο θα στελνει λαμβανει.και στο λαπτοπ δεν μπορειςνα δυναμωσεις.οποτε μην πας σε 1 watt κτλ.υπαρχει utilty Onlnine που μετατρεπεις τα dbm σε mw. 27 dbm ειναι 500mw.πανω απο το νομιμο μεν οχι κατι psycho δε.με σχεση κατι αλλους που παιρνουν καρτες 6 watt. air live δεν ξερω ποσα θα βρεις ελλαδα.καποια air live ειναι και poe κιολας. Παιδια να ρωτήσω, access point, είναι κάτι σαν "αναμεταδότης" για το σήμα του ιντερνετ και του τοπικού δικτύου; to αccess point απλα δινει ιντερνετ ασυρματα.καποια παιζουν και σαν repeater.παιρνουν ασυρματα αντι για καλωδιο και δινουν ασυρματα.
leventakas Δημοσ. 19 Απριλίου 2013 Δημοσ. 19 Απριλίου 2013 πουλινε πως κανω την μετατροπη απο dbm σε mw επισης AP δεν θεωρειτε πχ παιρνω ασυρματα και δινω με καλωδιο Internet?
poulinos Δημοσ. 19 Απριλίου 2013 Δημοσ. 19 Απριλίου 2013 http://www.rapidtables.com/convert/power/dBm_to_mW.htm access point θεωρουν συνηθως απο καλωδιο σε ασυρματο. απο ασυρματο σε ασυρματο repeater απο ασυρματο σε καλωδιο καποιοι το λενε bridge αλλοι client κτλ. 1
kavouras Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 Καλησπέρα και πάλι... Μόλις είχα βρει την άκρη να παραγγείλω απο Γερμανία τα airlive n.top τα οποία βγαίνουν περίπου 60 ευρώ το ένα και ακούστε τι πρέκυψε... Ενας πελάτης μου λέει οτι έχει πρόβλημα και δε μπορεί να συνδεθεί στο ασύρματο δίκτυο. Το δίκτυο το εκπέμπω απο ενα unifi outdoor... Εντωμεταξύ το laptop του συζύγου της, τα τηλέφωνα κτλ μπαίνουν κανονικά.... Το πιο απλό που κάνω συνήθως είναι να κάνω ενα restart το laptop και ενα restart το unifi...Ελα όμως που δεν έγινε τίποτα... Και επειδή έπρεπε να μπει απο το συγκεκριμένο laptop(γιατι είχε εγκατεστημένα ειδικά προγράμματα για τη δουλειά της), και αφού έφαγα μια ώρα να αλλάζω ρυθμίσεις κτλ, δοκίμασα να βάλω απευθείας ενα ethernet στο laptop...Και όντως αμέσως λειτούργησε μια χαρά! Ποιό είναι το θέμα τώρα...Οτι μέχρι πέρισυ είχα σε όλα τα διαμερίσματα του ξενοδοχείου(7 τον αριθμό) απο μια πρίζα ethernet.Φέτος έβγαλα όλες τις πρίζες και έχω ενα εξωτερικό unifi και σε κάθε διαμέρισμα θέλω να βάλω ενα airlive n.top.. Δυστυχώς συνειδητοποίησα σήμερα οτι χρειάζομαι και μια ethernet σε περίπτωση που κάποιος έχει προβλήματα με το wireless... Οι λύσεις που βλέπω είναι οι εξής- 1.Παίρνω τα airlive n.top τα οποία θα μπούν στο ταβάνι και τραβάω ενα επιπλέον καλώδιο ethernet ώστε να μπει και μια πρίζα ethernet στον τοίχο. Το πρόβλημα εδω είναι οτι δε μπορώ να χρησιμοποιήσω το ήδη υπάρων καλώδιο και να δώσω 4 καλωδιάκια στο airlive και 4 στη πρίζα, γιατι το airlive παίρνει ρεύμα με POE οπότε χρειάζεται 6 καλώδια...Σωστά?Και δυστυχώς είναι πολύ δύσκολο αυτη τη στιγμή να τραβήξω καινούρια ethernet στα σπίτια, γιατι πρέπει να αλλάξω και τα σπιράλ κτλ...Αν είναι απόλυτη ανάγκη βέβαια, θα το κάνω... 2.Παίρνω ενα άλλο access point το οποίο θα έχει πάνω και θύρα για ethernet. Το αρνητικό εδω είναι οτι θα έχω ενα μηχάνημα στον τοίχο το οποίο θα φαίνεται. Βέβαια θα μπορούσα να το κρύψω πίσω απο την τηλεόραση...Θα υπάρχει πρόβλημα σε αυτό? Και αν οχι πιο μηχάνημα πιστεύετε θα κάνει καλά τη δουλειά? 3.Πάιρνω ενα καινούριο access point που βρήκα το οποίο είναι ενσωματωμένο με πρίζα ethernet. Πχ http://www.amazon.co.uk/Zyxel-Nwa1300-Nj-Wlan-Accesspoint-St/dp/B0055GKTXW/ref=sr_1_2?ie=UTF8&qid=1369763180&sr=8-2&keywords=nwa-1300 Αυτά φαίνονται ωραία, αλλα απο όσο καταλαβαίνω δεν έχουν μεγάλη ισχύ, ενω επίσης είναι και πανάκριβα...Έχει δουλέψει κανείς με τέτοια AP? Ευχαριστώ παιδιά...
poulinos Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 Δημοσ. 28 Μαΐου 2013 α.θα μπορουσες στα air live να βαλεις κανονικη τροφοδοσια αντι για Poe.επισης καπου να κρυβοτας ενα switch poe που θα εδινε και ethernet αλλα και Poe ρευμα στο air live. β.λυση νουμερο δυο.κρατας και ενα unifi και ενα air live για spare>αν καποιος εχεις προβλημα με ενα απο τα 2 του το αλλαζεις εκεινη την στιγμη η του δινει ενα να βαλει μεσα στο δωματιο του.
kavouras Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 Είναι δύσκολο να βάλω κανονική τροφοδοσία στο airlive, γιατι μπαίνει στο ταβάνι και πρέπει να ξανασκάψω αυλάκι στον τοίχο. Επίσης ο μετασχηματιστής του θα έπρεπε να μπει σε κάποια πρίζα, αλλα θα φαινόταν και θα ήταν άσχημος, ή να ενσωματωθεί μέσα στον τοίχο(δεν είναι και τόσο εύκολο αυτό). Πολύ καλή ιδέα ενα switch με poe, οπότε να παίρνω και ρεύμα για το airlive αλλα και παροχή για μια ethernet πρίζα...Απλώς σε αυτή την περίπτωση πρέπει να αγοράσω και τα airlive αλλα και εξτρα switch, δηλαδή αρκετά έξοδα... Η λύση β είναι πολύ καλή, ούτως η άλλως έχω ενα παραπανήσιο ubiquiti nanostation , που αν και κατευθυντικό, θα δουλέψει άψογα φαντάζομαι προσωρινά σε ενα δωμάτιο 20 τετραγωνικών... Αλλα μια άλλη λύση στην οποία κατευθύνομαι πιο πολύ απ όλες και θα ήθελα μια γνώμη είναι η εξής- Αντί να αγοράσω ακριβά access points για κάθε διαμέρισμα(είναι πιο ακριβά απο τα συνηθισμένα γιατί έχουν compact σχήμα σαν ανιχνευτές καπνού φαντάζομαι), να βάλω είτε ενα φθηνό access point πίσω απο την τηλεόραση όπου και ρεύμα έχω(αν και θα προτιμούσα να είναι με poe για να ελέγχονται πιο εύκολα) και δεν θα φαίνεται καθόλου και θα μπορεί κάποιος να χρησιμοποιήσει και μια απευθείας ethernet, είτε να βάλω κάποια ρουτεράκια παλιά που έχω, τα οποία τα έχω μετατρέψει σε access points οπότε θα μου βγεί και τσάμπα! Το θέμα είναι, αξίζει να βάλω τα παλιά ρούτερ (πχ thomson tg585, zyxel h660) ή θα έχω προβλήματα με αποσυνδέσεις κτλ? Και αν δεν αξίζει, ποιό wireless access point εσωτερικού χώρου προτείνετε, το οποίο να είναι δυνατό και βασικά αξιόπιστο(καλύτερα να είναι και poe ή όχι?).... Μην ξεχάσω, με την τηλεόραση θα δημιουργηθεί πρόβλημα αν είναι απο πίσω της το access point?Σε άλλη συζήτηση μου είπαν όχι, αλλα πως μπορούμε να το βεβαιώσουμε σίγουρα αυτό? Ευχαριστώ πολύ παιδιά...
poulinos Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 Δημοσ. 29 Μαΐου 2013 δενειναι κακη ιδεα να γινουν access points τα adsl router.πιστευω οτι θα παιξουν οκ αφου με καλωδιο ethernet θα ειναι και απλα σαν access points θα παιξουν.γενικοτερα προτιμουνται τα poe καιεπισης zyxel κτλ ειναι 100mw πουειναι το νορμαλ.δεν νομιζω οτι θα εχεις θεμα για πισω απο την τηλεοραση αν εννοεις να σου κανει παρασιτα.
kavouras Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 30 Μαΐου 2013 Για το θέμα του access point πίσω απο την τηλεόραση έχω διαβάσει σε διάφορα ξένα forum αναφορές οτι κάποιοι είχαν αποσυνδέσεις, είτε ελλατωμένο σήμα, ενω όταν τα έβγαζαν απο πίσω απο την τηλεόραση λυνόταν το πρόβλημα...Σαν συμπέρασμα πάντως αναφέρεται γενικά οτι εξαρτάται απο την τηλεόραση τι θωρ'ακιση έχει κτλ, άρα πρέπει να δοκιμάσεις για να είσαι σίγουρος... Έχω όμως μια λύση να τα βάλω στο πάνω ντουλάπι της κουζίνας που είναι μαζί με το σαλόνι...Το πρόβλημα είναι να κρατήσω τα zyxel κτλ ή να πάρω κάποιο εξειδικευμένο access point? Κυρίως γιατι όλα τα router που έχω δουλεύουν με μετασχηματιστή, οπότε δε μπορώ να τα έχω με POE και άρα πρέπει να τραβάω γραμμές για ρεύμα, ή να παίρνω απο κουτιά.Και το χειρότερο οτι έτσι δεν θα έχω την ασφάλεια του ups που θα είχα αν έδινα με POE γιατι το καθένα θα μπαίνει απευθείας στο ρεύμα.Και στην περιοχή έχουμε τρελλές διακυμάνσεις στο ρεύμα... Στην περίπτωση που πάρω access point για εσωτερικό σώρο, ποιό έχετε να προτείνετε που να είναι και POE και να έχει σίγουρα μια ethernet θύρα για να μπορώ να συνδέσω ενσύρματα ενα laptop, και να είναι αρκετά δυνατό...?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα