Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ πάντως, από τότε που δημιουργήθηκε το τόπικ, eίχα αφαιρέσει την Arctic Silver, έβαλα την Noctua NT-H1 και δεν ξαναασχολήθηκα.

Τότε ήταν 2013, τώρα 2018 και πάμε. Αθάνατος i5.......... Μόνο κάρτες γραφικών αλλάζουμε.

Το PC είναι gaming και ουδέποτε είχα θέμα με θερμοκρασίες...

Επεξ/σία από panther_512
  • Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Στις 24/7/2018 στις 12:05 ΜΜ, accipio είπε

Μια που είχα απαντήσει στο παρόν θέμα στην πρώτη σελίδα, και μια που το θέμα επανήλθε στην επικαιρότητα, ας αναφέρω ότι έφτασα πλέον 9 χρόνια χωρίς αλλαγή πάστας

Του χρόνου θα πάει 4η δημοτικού η πάστα σου!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 24/7/2018 στις 1:02 ΜΜ, Qless είπε

όπου εμποδίζει ανεμιστήρες να περιστραφούν, ή έχει βουλώσει αεραγωγούς και μειώνει την ροή του αέρα στο εσωτερικό της συσκευής τίποτε άλλο...

ε αυτό είναι το πρόβλημα ρε φίλε, αλλά αν μπεις στη διαδικασία να  ανοίξεις φύσα τα όλα να φύγουν να είσαι "καθαρός" 

για την πάστα συμφωνώ απόλυτα, δεν αλλάζει ποτέ ειδικά αν είναι ποιοτική (αν είναι καμιά τσίκλα το συζητάμε) 

Επεξ/σία από logistoulis
Δημοσ.

Αν είναι καλή ποιότητα και σωστή χρήση που έβαλα εγώ με Noctua NT-H1 ανάμεσα με ψύξη Noctua και i7 εδώ και ένα χρόνο και όλα σκυλι μηδέν προβλήματα με θερμοκρασίες και θα συνεχίσει πολλά χρόνια. 😀

Δημοσ.

Ποτε, περισσοτερο κακο κανει το συχνο ανοιξε κλεισε παρα καλο, να βιδωσεις στραβα κατι, να μην τοποθετηθουν ολα σωστα κλπ
Σιγουρα καθαριζουμε και αλλαζουμε θερμοαγωγιμη αλοιφη οταν γινεται αλλαγη ψυχτρας η για οποιαδηποτε λογο χρειαστει να αφαιρεθει.

ΕΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙ, ΔΕΝ ΤΟ ΠΕΙΡΑΖΟΥΜΕ.

Το βιντεο που ειδα με τον τυπο που δειχνει πως απλωνει η παστα με ενα λεπτο κομματι διαφανου ακρυλικου ας του πει καποιος οτι το ακρυλικο που πιεζει πανω στον επεξεργαστη εχει καμψη, ειναι λεπτο πλαστικο το οποιο λυγιζει. Το μασιφ μπλοκ αλουμινιο της ψυχτρας δεν εχει αυτο το προβλημα και γιαυτο απλωνει πολυ καλυτερα και στις ακρες, κατι που το βιντεο ΔΕΝ δειχνει.

Δημοσ.

Τι τρίμηνα & μήνες λένε μερικοί; Ήμαρτον, δεν είναι λάδια μηχανής να καούν και να θέλουν αλλαγή. Ίσα ίσα που το συχνό βίδωσε ξεβίδωσε σφίξε ξέσφιξε μόνο έξτρα στρες στο pcb της μητρικής προσφέρει.

Αν γίνει σωστά η δουλειά το αφήνεις και δεν ξανασχολείσαι για χρόνια. Έκτος και αν το κάνουμε γιατί βαριόμαστε ή γιατί θέλουμε να το παίξουμε ιστορία στην μαρίκα στο  facebook "άσε με τώρα, στρώνω πάστες" "τι κάνεις; wow"  κτλ.

• Like 6
Δημοσ.
Στις 3/8/2018 στις 3:45 ΜΜ, helicoid είπε

Αν γίνει σωστά η δουλειά το αφήνεις και δεν ξανασχολείσαι για χρόνια. Έκτος και αν το κάνουμε γιατί βαριόμαστε ή γιατί θέλουμε να το παίξουμε ιστορία στην μαρίκα στο  facebook "άσε με τώρα, στρώνω πάστες" "τι κάνεις; wow"  κτλ.

-αχ μωρό μου έχει πολλή ζέστη σήμερα, είμαι με το στρινγκ μόνο και σε σκέφτομαι

-αχ ναι μωρό μου, και εγώ σκαω και το pc μου, τώρα χύνω πάστα στο CPU μου γιατί έχω μια βδομαδα να το κάνω. 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Alex-V είπε

Εγω καθε 3 μερες. Γιατι η παστα εχει μεσα σαντιγι και σε 2 μερες απτις θερμοκρασιες ξεραινεται.

το καλοκαιρι  η σερανο τραβιεται  καλυτερα και κραταει.

seriously αν χτυπησετε + 10 στη θερμοκρασια απο  την αρχικη κατασταση καθαρου και καινουργιου και δεν λυθει με φυσημα, τοτε.  τι μηνες και 1-2 χρονια. πιο πολλα ειναι τα ποστ εκανα μαλακια και στο μηνιαιο καθαρισμα και το pc δεν αναβει, η εσπασα κατι, παρα τα post που ενα μη αρχαιο pc που δεν εχει περασει 7ετια εχει προβλημα με θερμοκρασιες

Επεξ/σία από rofl
Δημοσ.

εδω και τα ποδια απο την ζεστη γινοντε κατακοκκινα με τις παντοφλες./ειδικα  η πατουσα  γινετε κατακοκκινη απο την ζεστη,

Δημοσ.
10 ώρες πριν, rofl είπε

το καλοκαιρι  η σερανο τραβιεται  καλυτερα και κραταει.

seriously αν χτυπησετε + 10 στη θερμοκρασια απο  την αρχικη κατασταση καθαρου και καινουργιου και δεν λυθει με φυσημα, τοτε.  τι μηνες και 1-2 χρονια. πιο πολλα ειναι τα ποστ εκανα μαλακια και στο μηνιαιο καθαρισμα και το pc δεν αναβει, η εσπασα κατι, παρα τα post που ενα μη αρχαιο pc που δεν εχει περασει 7ετια εχει προβλημα με θερμοκρασιες

Ισχυει. Αλλα ειμαι πολυ προσεκτικος στην παστα που θα βαλω. Πιστευω παιζει τεραστια σημασια η ποιοτητα της. Ειχα βαλει μια που κοστιζε 1μιση ευρω μαρκα με εκαψες και μεσα σε 2 μηνες η παστα ειχε εξαφανιστει! Arctic mx-2, mx-4 μονο απο δω και περα. Και prolimatech

• 2 χρόνια αργότερα...
Δημοσ.
Στις 5/8/2018 στις 1:31 ΠΜ, rofl είπε

seriously αν χτυπησετε + 10 στη θερμοκρασια απο  την αρχικη κατασταση καθαρου και καινουργιου και δεν λυθει με φυσημα.

Καλημέρα σας,

όταν λέτε "+10":
 - εννοείτε σε σύγκριση με την θερμοκρασία που πιάνει σε "λειτουργια idle" ;
 - ή εννοείτε την σε σύγκριση με την μέγιστη θερμοκρασία που έχει καταγραφεί κατά την διάρκεια της χρήσης του ;

Ευχαριστώ για τον χρόνο σας

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

10 ώρες πριν, witty είπε

+ 10 στο μεγιστο σε σχεση με αυτο που ειχε σε κατασταση καθαρου και καινουργιου, σε καποια απαιτητικη δραστηριοτητα. ενδεικτικα ενα stress test:

https://www.guru3d.com/files-details/prime95-download.html

η παστα δεν θελει αλλαγη ουτε σε ενα, ουτε σε 2, ουτε σε 3 χρονια χρονια ουτε καν σε 5 χρονια.

Στην καλυτερη να κερδισεις μερικους βαθμους απ την αλλαγη.

οσο για το φυσημα: εννοω καλο ξεσκονισμα σε ολα τα εσωτερικα με blower 2-3 φορες το χρονο, ειδικα πριν το καλοκαιρι.

αν εχει πιασει πουλοβερακι απ τη σκονη και τυχον τριχες απο κατοικιδια στους ανεμιστηρες και τα φιλτρα, εκει  ανεβαινουν πολυ οι θερμοκρασιες.

Επεξ/σία από rofl
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...