Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ο μέσος χρήστης δε χρειάζεται συχνή αλλαγή θερμοαγώγιμης παρά μόνο σε ειδικές περιπτώσεις.

Ο άνω του μέσου όρου χρήστης, εκείνος που πάει προς το Enthusiast, θα την αλλάξει έστω και για ψυχολογικούς λόγους και μόνο.

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Τον επεξεργαστή μπορεί να τον έχεις 1½ χρόνο κλοκαρισμένο, πόσο τον έχεις ζορίσει όμως;

Πάντως όπως τα λες είναι.

Να τον έχω ζορίσει? Ξέρω και γώ? Ποτέ δεν με απασχόλησε και ούτε βλέπω να με απασχολεί. Ο υπολογιστής είναι αποκλειστικά για gaming, home theater, και κατα καιρούς movie encoding.

Έχω το HWmonitor ανοιχτό κάθε φορά, και πρίν κλείσω τον υπολογιστή βλέπω τα min/max των θερμοκρασιών του συστήματος.

Για να αλλάξεις πάστα, θα πρέπει να έχεις αδικαιολογητα υψηλές θερμοκρασίες, αλλά και πάλι, πρώτα πρέπει να καθαρίσεις το σύστημά σου. Η πάστα είναι το απόλυτα τελευταίο.

Αν τώρα η κύρια ασχολία σου είναι το benchmarking, φυσικά και θα τρώγεσαι για κάθε δέκατο του βαθμού που θα ανεβάζει παραπάνω το σύστημά σου. Σε αυτή την εξαιρετική περίπτωση όμως, ο χρήστης ήδη ξέρει πότε και αν χρειάζεται να κάνει αλλαγή πάστας.

Επίσης να τονίσω κάτι: Δεν υφίσταται "Έλεγχος θερμοαγώγιμης πάστας"

Έτσι και αφαιρέσεις την ψύκτρα, η πάστα πρέπει να αλλαχτεί ούτως η άλλως.

• Like 6
Δημοσ.

Εμένα χρειάστηκε αλλαγή πάστας στην 5ετία με τον Core Duo 6400 παρ όλο που τον είχα ζορίσει αρκετά με πολλές ώρες gaming. Τώρα με τον νέο επεξεργαστή από τον Οκτώβριο οι θερμοκρασίες είναι εξαιρετικές οπότε δεν υπάρχει λόγος για αλλαγή πάστας. Όπως είπαν και παραπάνω αν δεν υπάρχει αδικαιολόγητη αύξηση θερμοκρασίας, δεν υπάρχει ιδιαίτερος λόγος για αλλαγές.

Δημοσ.

Ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις και τις συμβουλές σας εγκατέστησα το HWMonitor και οι θερμοκρασίες που μου εμφάνησε είναι οι ακόλουθες αν μπορεί κάποιος ας μου ερμηνεύσει τα αποτελέσματα είναι σε φυσιολογικά πλαίσια  :

Eπεξεργαστές :             Μητρική:                            Κάρτες Γραφικών:

Core#0 -> 49°C              33°C                                              37°C

Core#1 -> 48°C              39°C                                              35°C

Core#2 -> 45°C

Core#3 -> 42°C                  Ανεμιστηράκια Κάρτας γραφικών: 35%           

Δημοσ.

Κάπου εδώ είναι που μας λες από τι αποτελείται το σύστημά σου και σε τι συνθήκες πήρες αυτές τις ενδείξεις.

Επίσης ποιο κουτί έχεις και αν είναι καθαρό, και αν έχει καλή ροή αέρα.

Δημοσ.

δυστηχως, δεν υπαρχει η δυνατοτητα να κανουμε ελεγχο την παστα.

καλο θα ειναι μια φορα τον χρονο να την αλαζεις.

σιγα μη την αλλαζεις και μια φορα το μηνα

οταν δεις υψηλες θερμοκρασιες την αλλαζεις, διαφορετικα δε πειραζεις τιποτα

(3+ χρονια στο ενα pc, 6 περιπου στο αλλο , ολα οκ. το λαπτοπ μου μονο δε τολμω να ανοιξω γιατι ειναι hp και το αφηνω να πιανει 80αρες+  μεχρι να καει ) 

Δημοσ.

link για να δούμε τους λόγους που επικαλούνται; 

Κι εγώ, πάντως, είμαι υπέρ της άποψης που εκφράστηκε πιο πριν, ότι αν δεν σου ανεβάζει θερμοκρασίες ή δεν βγάλεις ψήκτρα για αλλαγή, την πάστα δεν την πειράζεις. 

• Like 1
Δημοσ.

Δε συμφωνώ με την συχνή αλλαγή.

Τις θερμοκρασίες επικαλούνται.Το χω δει αρκετές φορές αν και δεν έχω κάτι διαθέσιμο τώρα και βαριέμαι να κοιτάω πρωί-πρωί  :P

Δημοσ.

συχνη παρακολουθηση θερμοκρασιων και αν υπαρχει αυξηση των θερμοκρασιων τοτε αποψη μου ειναι να υην αλλαξεις αλλα θα ειναι το τελευταιο που θα κανεις δηλαδη πρωτα θα καθαρισεις το κουτι και τα fan

• Like 1
Δημοσ.

Συμφωνώ όχι με την συχνή αλλαγή ΑΛΛΑ ένα λάπτοπ που ζορίζεται στο χρόνο πάνω θα αναγκαστείς να την αλλάξεις. Όσο περισσότερη θερμοκρασία τόσο "μειώνεται" η ζωή της πάστας. Και πάλι μιλάμε για πάνω από το μέσο χρήστη.

Δημοσ.

Συμφωνώ όχι με την συχνή αλλαγή ΑΛΛΑ ένα λάπτοπ που ζορίζεται στο χρόνο πάνω θα αναγκαστείς να την αλλάξεις. Όσο περισσότερη θερμοκρασία τόσο "μειώνεται" η ζωή της πάστας. Και πάλι μιλάμε για πάνω από το μέσο χρήστη.

το λαπτοπ ειναι και ενα θεμα

εγω οπως προανεφερα εχω hp (κακο του κεφαλιου μου θα μου πεις) το οποιο για να το ανοιξω να φτασω τις ψυκτρες πρεπει κυριολεκτικα να το κανω βιδες

οποτε απλα το αφηνω να ψηνεται

αλλωστε θεωρω οτι το προβλημα του ειναι ο κακος σχεδιασμος, οχι η ξερη παστα 

παντα ζεστο ηταν 

Δημοσ.

καλημέρα

Γενικά δεν αλλάζω πάστα σε desktop pc αν δεν αλλάζω επεξεργαστή ή δεν παρατηρήσω άνοδο της θερμοκρασίας που δεν μπορεί α αντιμετωπιστεί με καθάρισμα των συστημάτων ψύξης-αερισμού του επεξεργαστή και του συστήματος.

Όμως ανοίγω και καθαρίζω κάθε τρίμηνο περίπου τα pcάκια.

Για να σου απαντήσει κάποιος με μεγαλύτερη σιγουριά τις συγκεκριμένες θερμοκρασίες που αναφέρεις, καλό θα ήταν να μας έγραφες ποιόν επεξεργαστή και τι ψύκτρα έχεις ...

Με μια πρώτη ματιά η μητρική και η καρτούλα γραφικών είναι σε ανεκτά επίπεδα.

Όμως η μέση θερμοκρασία των τεσσάρων πυρηνων στους 46 βαθμούς σε ηρεμία δεν είναι και το καλυτερότερο με τις εξωτερικές θερμοκρασίες που έχουμε αυτή την εποχή. Πολύ περισσότερο μάλιστα αν δεν πρόκειται για επεξεργαστή της σειράς Q6xxx (65nm), αλλά για κάποιον Q8xxx Q9xxx (45nm), που είναι νεότεροι και δροσερότεροι.

Λογικά, ακόμα και με τη stock ψύκτρα της intel, σωστά "κουμπωμένη" και με πάστα σωστά τοποθετημένη, πρέπει να έχεις μια μέση θερμοκρασία κάτω από 40 βαθμούς ...

Επίσης η διαφορά από τη χαμηλότερη στην υψηλότερη 7 βαθμοί, χωρίς να είναι υπερβολική, μπορεί να υποδηλώνει ότι, ίσως, κάπου δεν είναι ομοιόμορφα κατανεμημένη η πάστα ή δεν πατάει καλά η ψύκτρα.

Φυσικά πάντα υπάρχει μια απόκλιση θερμοκρασιών ανάμεσα στους πυρήνες και πάντα κάποιος είναι λίγο παραπάνω και αρκετές φορές δεν λειτουργούν σωστά και οι αισθητήρες.

Απλά από τη συνολική εικόνα, εγώ θα το έψαχνα λίγο περισσότερο ...

Ελπίζω να βοήθησα.

φιλικά

Νίκος

• Like 1
Δημοσ.

Λογικά, ακόμα και με τη stock ψύκτρα της intel, σωστά "κουμπωμένη" και με πάστα σωστά τοποθετημένη, πρέπει να έχεις μια μέση θερμοκρασία κάτω από 40 βαθμούς ...

με στοκ ψυξη κατω απο 40 βαθμους μου ακουγεται too good to be truth , εμενα νορμαλ μου φαινονται οι 46 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...