Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

δυστηχως, δεν υπαρχει η δυνατοτητα να κανουμε ελεγχο την παστα.

καλο θα ειναι μια φορα τον χρονο να την αλαζεις.

Δημοσ.

Το σωστό είναι να τρέχεις πάντα ένα πρόγραμμα που να αναφέρει την θερμοκρασία του επεξεργαστή στην κάτω δεξιά μπάρα, π.χ. το coretemp ή το Speedfan κάθε όταν βλέπεις να ανεβαίνει η θερμοκρασία πολύ πάνω από το κανονικό(χωρίς να τρέχεις κάτι),θα πρέπει να βγάζεις τον ανεμιστήρα και να τον καθαρίζεις όπου θα βλέπεις και την πάστα, καλό θα είναι να την αλλάζεις ακόμα και αν δεν χρειάζεται,μπορεί να είναι στο 6μηνο μπορεί να είναι στον χρόνο όπως λένε τα παιδιά,

• Like 1
Δημοσ.

Οντως δεν υπαρχει συγκεκριμενος χρονος. Εγω μεσα σε τριμηνο αλλαζω. Δεν ειμαι υπερβολικος απλα οι θερμοκρασιες εχουν μεγαλη διαφορα. Εχω δοκιμασει 2 διαφορετικες παστες και παλι στο τριμηνο θελουν αλλαγη. Ειμαι σε λαπτοπ και μπορει να παιζει κι αυτο ρολο. Πχ οι επιφανειες gpu cpu ειναι μικροτερες.

• Like 1
Δημοσ.

Αν οι θερμοκρασίες σου είναι λογικές ,δεν υπάρχει λόγος να αλλάξεις.

Παρακολουθεις λοιπόν με ένα πρόγραμμα π.χ. HWMonitor που λέει και ο φίλος παραπάνω και από εκεί καταλαβαίνεις.

Μπορεί να περάσουν και χρόνια ή μπορεί να μην χρειαστής και ποτέ αλλαγή

• Like 3
Δημοσ.

Παιδιά εντάξει μην λέμε και χαζομάρες...εγω ποτε στην ζωη μου δεν εχει χρειαστεί να αλλάξω πάστα. Το ενα PC το εχω 3 χρόνια με καθημερινή χρήση ( PC γραφείου) και το άλλο πανω απο 5 αλλα με πιο αραιή χρήση ( pc σπιτιου) ...

• Like 7
Δημοσ.

Οι θερμοαγώγιμες «στεγνώνουν» συναρτήσει των θερμοκρασιών που αναπτύσσονται.

Άλλο PC γραφείου με καλές θερμοκρασίες κι άλλο gaming PC στο οποίο λιώνεις τη μισή μέρα.

• Like 1
Δημοσ.

Ναι οκ αν είναι για gaming pc παω πάσο! Απλα για απλό pc με καθημερινή απλή χρηση ε δεν νομίζω οτι είναι κατι που πρέπει να σε ανησυχεί!!

• Like 1
Δημοσ.

Πάντως μη σου φανεί παράξενο αν βγάλεις τις ψύκτρες και δεις τη θερμοαγώγιμη να έχει γίνει σαν ξεραμένος στόκος.

Ούτε ότι θα δεις βελτίωση αν την αλλάξεις.

Δημοσ.

Σε λάπτοπ καλό είναι στο 2 φορές το χρόνο να του ρίχνεται μια ματιά, τόσο για τη  θερμοαγώγιμη αλλά και για τον ανεμιστήρα που από την μέσα μεριά θα έχει μαζέψει. (σωστό καθάρισμα όχι βενζινάδικα κλπ)

• Like 1
Δημοσ.

Δεν αλλάζουμε την πάστα αν δεν παρατηρείται αδικαιολόγητη αύξηση θερμοκρασιών.

Οι αλλαγές ανα τρίμηνο ή χρόνο είναι τουλάχιστον υπερβολικές.

Προσωπικά μόνο σε χιλιοταλαιπωρημένα laptops χρειάστηκε να κάνω αλλαγή πάστας.

Τον επεξεργαστή και τη mobo τα έχω 1-μιση χρόνο overclocked, παρακολουθώ τις θερμοκρασίες μονίμως, και τα πράγματα είναι όπως ήταν και την πρώτη μέρα +/- κάποιους βαθμούς ανάλογα με τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Το καλοκαίρι λίγο πιό πάνω, το χειμώνα λίγο πιό κάτω.

Ο κανόνας είναι να αλλάζετε την θερμοαγώγιμη πάστα όταν έχει αφαιρεθεί/αλλαχτεί η ψύκτρα και όταν παρουσιάζονται αδικαιολόγητα υψηλές θερμοκρασίες.

Βέβαια για να φταίει η πάστα για τις θερμοκρασίες, θα πρέπει να έχουν περάσει αρκετά χρονάκια....

• Like 12
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενταξει, αν το ανεμιστηρακι-ψυκτρα εχει μαζεψει ολοκληρη πιτα απο σκονη, καλο ειναι πρωτα ενα καλο ξεσκονισμα και αν αυτο δεν αποδωσει, τοτε αλλαγη παστας.

Επεξ/σία από umbrella co.
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...