Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά θα ήθελα να κάνω μια ερώτηση. Πήρα ένα καινούριο λάπτοπ και θα ήθελα να μου πείτε τι διαχείριση πρέπει να κάνω στη μπαταρία ώστε να έχει καλύτερη λειτουργία σε βάθος χρόνου. Χρειάζεται να βγάζω τη μπαταρία όταν είναι πλήρως φορτισμένη και το λάπτοπ λειτουργεί με το καλώδιο;

Επεξ/σία από mousel
Δημοσ.

Το έχουμε αναλύσει πολλές φορές αυτό το θέμα στο φόρουμ. Το παρακάτω κείμενο είναι αντιγραμμένο από παλαιότερο τόπικ:

Οι απόψεις για τις μπαταρίες λιθίου διχάζονται. Είναι πολύ έξυπνες μπαταρίες. Εχθρός τους είναι οι υψηλές θερμοκρασίες. Αν τις αφήσεις για κάποιο καιρό αποφόρτιστες, τότε μειώνουν την απόδοσή τους. Βέβαια, αν δεν έχεις την μπαταρία στο λάπτοπ, τότε μια αυξομείωση της τάσης του ρεύματος θα σου κάψει τη μητρική και ίσως και άλλα μέρη. Εγώ προσωπικά την έχω πάνω στο λάπτοπ συνεχώς, φυσικά βγάζω το καλώδιο του ρεύματος από το jack του λάπτοπ όταν το κλείνω. Την έχω εδώ και ενάμισι χρόνο και ακόμα λειτουργεί κανονικότατα. Για μένα, καλύτερα να την αφήσεις πάνω στο λάπτοπ. Αν τη βγάλεις έτσι κι αλλιώς χάνεται η έννοια της φορητότητας. Η καλύτερη λύση είναι να πάρεις ένα cooler.

Δημοσ.

Τελικά βρήκα την απάντηση που έψαχνα και στο site της Dell. Έχω και cooler. Και εγώ αυτό θα κάνω, θα έχω την μπαταρία πάνω στο λαπτοπ συνεχώς. Σ' ευχαριστώ πάντως για την ενημέρωση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...