TheBus Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Θέλω να αγοράσω ένα λαπτοπ επαγγελματικής φύσεως (είμαι προγραμματιστής/ηλεκτρονικός) και γενικότερα για κάτι που θεωρώ το εργαλείο της δουλειά μου, δεν λυπάμαι ιδιαίτερα τα χρήματα. Μέχρι τώρα προτιμούσα τα macbook pro γιατί, αν και πανάκριβα, ήταν καλά μηχανήματα, με αρκετά ποιοτικά χαρακτηριστικά σαν λαπτοπ (διάρκεια μπαταρίας, μέγεθος, θόρυβος, θερμοκρασίες). Παράλληλα μπορούσα να τρέχω καθαρά ότι χρειαζόμουν σε windows με bootcamp. Κοιτώντας την αγορά αυτή την περίοδο, πάλι μου τραβάν την προσοχή τα macbook pro (2000ευρώ, και βάλε), αλλά λέω να ψάξω και για εναλλακτικές λύσεις. Η απορία μου είναι αν έχει κανείς να προτείνει λαπτοπ με παρόμοια χαρακτηριστικά, σε όμοια κατηγορία χρημάτων (2000ευρώ)? Δεν ψάχνω για desktop replacement. Με ενδιαφέρει η απόδοση, αλλά το ίδιο όσο με ενδιαφέρουν τα λαπτοπ χαρακτηριστικά, πχ μπαταρία κλπ. Ευχαριστώ πολύ για τον χρόνο σας.
arxaggelos Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Δηλαδή αν σου πει κάποιος ότι ένα λαπτοπ με 4πήρυνο i7 και 8γ ραμ με τα μισά και κάτι λ7 σου κάνει, θα πειστείς έτσι εύκολα; Προσωπικά πιστεύω ότι, αφού είσαi ήδη ευχαριστημένος από τα MBP και έτσι κι αλλιώς είσαι διατεθειμένος να τα σκάσεις, δεν βρίσκω κανένα λόγο να δεις κάτι άλλο. If it works, don't change it. Αν είχες στενότητα ή αν έβρισκες κάτι μείον σε MBP, θα σου έέγα δες το τάδε ή το τάδε, αλλά για τη δουλειά παίρνουμε απλά ό,τι πιστεύουμε ότι θα κάνει τη δουλειά
ppnntt13 Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 σε 17'' για αυτά που αναφέρεις θα σου πρότεινα το dell 7720 http://www.e-laptops.gr/product.php?prd=2272 και για ακόμα καλύτερες επιδόσεις προσθέτεις αν θέλεις έναν δίσκο ssd , σε 15'' δεν νομίζω να μπορείς να βρεις κάτι πολύ δυνατό με ssd και καλή κάρτα γραφικών, για περισσότερα ας προτείνουν και οι φίλοι!
TheBus Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Δηλαδή αν σου πει κάποιος ότι ένα λαπτοπ με 4πήρυνο i7 και 8γ ραμ με τα μισά και κάτι λ7 σου κάνει, θα πειστείς έτσι εύκολα; Προσωπικά πιστεύω ότι, αφού είσαi ήδη ευχαριστημένος από τα MBP και έτσι κι αλλιώς είσαι διατεθειμένος να τα σκάσεις, δεν βρίσκω κανένα λόγο να δεις κάτι άλλο. If it works, don't change it. Αν είχες στενότητα ή αν έβρισκες κάτι μείον σε MBP, θα σου έέγα δες το τάδε ή το τάδε, αλλά για τη δουλειά παίρνουμε απλά ό,τι πιστεύουμε ότι θα κάνει τη δουλειά Δεν θα διαφωνήσω σε αυτό . Απλά όταν με βλέπαν με το MBP και ακούγαν πόσο ακριβό ήταν, άκουγα συχνά το σχόλιο "με τα ίδια λεφτά θα μπορούσες να πάρεις κάτι καλύτερο χωρίς να χρυσοπληρώνεις το μηλαράκι". Και αυτή τη φορά αποφάσισα να το ψάξω και επειδή δεν βιάζομαι, ότι πάρει το μάτι μου σαν ανταγωνιστή, θα το καταγράψω. please dont call me a fun boy.... please dont call me a fun boy... please dont call me a fun boy...
anifiend Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Δες τη σειρα XPS από Dell ή από Lenovo Thinkpad σειρά Τ. Αν και πιστεύω πως δε θα βρεις κάτι που να φτάνει το MBP σε ποιότητα κατασκευής και εμφάνιση. Το "με τα ίδια λεφτά θα μπορούσες να πάρεις κάτι καλύτερο χωρίς να χρυσοπληρώνεις το μηλαράκι" φαντάζομαι αναφέρεται στα τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά σε ένα λάπτοπ δεν πληρώνεις μόνο τον επεξεργαστή και την κάρτα γραφικών.
liakjim Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Δεν βλεπω τον λογο να μην σε καλυψει αυτος εδω στα παντα http://www.skroutz.gr/s/2948754/Asus-N56VJ-S4164H-i7-3630QM-8GB-750GB.html (με προσθηκη ενος τετοιου http://www.amazon.co.uk/Samsung-Series-256GB-Solid-State/dp/B009LI7CTY/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1366220925&sr=8-1&keywords=samsung+ssd+840+pro+256gb , απλα θα πεταει). Παραδεχομαι οτι ενα retina macbook pro ειναι απιστευτο αλλα οχι κ διπλασια τιμη (εκτος κ αν θες οπωσδηποτε το mac os)
PaNtErAz Δημοσ. 18 Απριλίου 2013 Δημοσ. 18 Απριλίου 2013 Δες τη σειρα XPS από Dell ή από Lenovo Thinkpad σειρά Τ. Αν και πιστεύω πως δε θα βρεις κάτι που να φτάνει το MBP σε ποιότητα κατασκευής και εμφάνιση. Το "με τα ίδια λεφτά θα μπορούσες να πάρεις κάτι καλύτερο χωρίς να χρυσοπληρώνεις το μηλαράκι" φαντάζομαι αναφέρεται στα τεχνικά χαρακτηριστικά, αλλά σε ένα λάπτοπ δεν πληρώνεις μόνο τον επεξεργαστή και την κάρτα γραφικών. Από Lenovo θα σου έλεγα να δεις το ThinkPad T530: http://www.skroutz.gr/s/3037554/Lenovo-ThinkPad-T530-i7-3630QM-8GB-1TB.html Από DELL XPS αυτο: http://www.skroutz.gr/s/2305840/Dell-XPS-15-L521x-i7-3612QM-8GB-1TB-32GB-SSD.html
cyberrobot Δημοσ. 18 Απριλίου 2013 Δημοσ. 18 Απριλίου 2013 Για μένα πάντως άμα είναι το εργαλέιο της δουλείας σου και θα το χρησιμοποιέις να βγάζεις το ψωμί σου (τα λέω αυτά γιατι ξέρω τι θα ακολουθήσει) μην πάρεις κάτι με λιγότερο απο 16 gb μνήμη τετραπυρινο και SSD ή τουλαχιστον hybrid (Ειδικά άμα δουλέυεις με psice/orcad/eagle/xilinx και γενικά τέτοια cad tools). Ένα τέτοιο μηχάνημα θα το κρατήσεις για αρκετά χρόνια. Προσωπικά άμα διέθετα 2κ ευρώ θα το έκανα πραγγελέια όπως το ήθελα απο Lenovo και δεν θα έμενα στα τοπικά καταστήματα. Θα έπαιρνα εγγύηση 3 χρόνια τουλαχιστον και μία βάση και θα ξένοιαζα για μία 5ετία. Το αντίσοιχο κ για Dell απλά μ αρέσουν τα Lenovo καλύτερα.
tasanton Δημοσ. 19 Απριλίου 2013 Δημοσ. 19 Απριλίου 2013 Επειδή κι εγώ είμαι επαγγελματίας στο χώρο, από προσωπική εμπειρία/χρήση και βλέποντας τι laptops χρησιμοποιούν μεγάλοι πελάτες & συνεργάτες, θα σου πρότεινα τη σειρά T η καλύτερα W της Lenovo. Π.χ. το μοντέλο W530 με τα κατάλληλα specs θα σε καλύψει πλήρως. Εδώ τυχαία αναζήτηση στο skroutz: http://www.skroutz.gr/s/2757577/Lenovo-ThinkPad-W530-i7-3630QM-4GB-500GB.html Δυστυχώς στην Ελλάδα όλα τα επαγγελματικά laptops είναι πανάκριβα (το δικό μου W530 το πήρα από Αμερική στα 1100€ και έχει πάνω i7 QM, 16Gb RAM, 120 GB SSD, ανάλυση 1900x1080 FHD, Quadro K2000 2GB κάρτα, 3 χρόνια εγγύηση, κλπ). Αν μπορείς να κινηθείς μέσω κάποιου reseller και ίσως σου δώσει χονδρική τιμή (δεν ξέρω αν είσαι ελεύθερος επαγγελματίας). Άλλη λύση είναι τα ακριβά DELL (XPS, Latitude) που έχουν και 2 χρόνια onsite εγγύηση. Δεν νομίζω ότι άλλες εταιρείες σε αυτό το επίπεδο μπορούν να σταθούν (σας προλαβαίνω, μην μου πείτε για HP).
TheBus Δημοσ. 21 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 21 Απριλίου 2013 Σας ευχαριστώ πολύ για τις πολύτιμες συμβουλές σας. Να είστε σίγουροι ότι θα ψάξω ότι μου προτείνετε, και χαίρομαι που υπάρχουν τελικά εναλλακτικές (που προσωπικά δεν θα μπορούσα εύκολα να ανακαλύψω μόνος μου) 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα