Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα Acer Aspire 5735z παρουσίασε σβήσιμο φωτισμού οθόνης, κλασική περίπτωση inverter παρήγγειλα ένα από ebay μου ήρθε σήμερα και το τοποθέτησα όμως δούλεψε μόνο 5-6 δευτερόλεπτα έκανε ένα περίεργο ήχο και κάηκε και αυτό,

το μόνο που μου πήγε στο μυαλό είναι η πλεξούδα την όποια την μέτρησα για τυχόν βραχυκύκλωμα (πολύμετρο) αλλά είναι ok...

Καμία ιδέα κανείς....???????????

Ευχαριστώ εκ των προτέρων........

Δημοσ.

Στα 5-6 δευτερόλεπτα πριν καεί σου δούλεψε κανονικά; Την είχες κουμπώσει την οθόνη με πλαστικά κλπ όταν έκανες την δοκιμή;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ναι άνοιξε κανονικά δεν πρόλαβε να μπει στα windows και ακούστηκε ένας ήχος σαν αυτούς που σου τρυπάν το αυτί (πολύ ψιλός).

Όχι η οθόνη ήταν κουμπωμένη μόνο στο πίσω καπάκι χωρίς το εμπρός....

Επεξ/σία από SPARTIAN
Δημοσ.

Άρα να υποθέσουμε ότι το inveter δεν είχε θέμα και ότι το laptop το σκότωσε. 

Οπότε έχουμε θέμα υπέρτασης ή βραχυκυκλώματος του inveter. Μου φαίνεται μόνο με δοκιμές θα βγάλεις άκρη εκτός αν έχει ξανατύχει σε κάποιον και σε βοηθήσει πιο γρήγορα.

Δημοσ.

Το θέμα είναι ότι δούλευε κανονικά πριν απλά χάλασε το inverter, προσωπικά πιστεύω ότι φταίει η πλεξούδα αλλά την έβγαλα και την μέτρησα και δεν μου έδειξε κάτι αλλά σκέφτομαι μήπως κουνήθηκε όπως την έβγαλα και δεν μου έδειξε βραχυκύκλωμα με το πολύμετρο  το μόνο που που μου μένει είναι να παραγγείλω ξανά inverter και μία πλεξούδα.......

Δημοσ.

Αφού αποκλείουμε την λάμπα τότε το ρεύμα που πάει στο inveter είναι το πρόβλημα. Δοκίμασε νέα πλεξούδα και inverter και βλέπεις.  Ενημέρωσε  B)  

Δημοσ.

Ναι ακριβώς αποκλείουμε την λάμπα εφόσον δούλεψε για 6 δευτερόλεπτα.

θα φέρω μεταχειρισμένα και ο θεός να βλαλει το χέρι του..... :fear:

Θα ενημερώσω......

Δημοσ.

Spartian την οθόνη την έχεις "λύσει" από τότε που έχεις το λάπτοπ;

για να σου κάψει και αυτό το 2ο inverter παίζει βραχυκύκλωμα.

στο εσωτερικό της οθόνης σου βλέπεις είδωλα αν ρίξεις φώς λογικά;?

Δημοσ.

Φίλε coolerman είσαι πολύ σωστός..

πράγματι για είδωλα είχα κοιτάξει και γι'αυτό κατέληξα στο inverter.

Σήμερα μίλησα με έναν ποιο έμπειρο από εμένα και μου είπε ότι αν ήταν από πλεξούδα δεν θα είχες εικόνα ή θα είχες τρεμόπαιγμα και γραμμές (όπως και μου έχει τύχη τέτοιο περιστατικό), από μητρική δεν παίζει αλλά από οθόνη ναι μου είπε παίζει βραχυκύκλωμα όπως είπες και συγκεκριμένα μου είπε για υπέρταση όπως ανέφερε ο φίλος GREGKERKYRA  (πχ να ζητάει περισσότερα ρεύματα η οθόνη και να καίει το Inverter).

Δεν έχω ανοίξει την οθόνη για το εσωτερικό της.... θα δοκιμάσω να δω αν διακρίνω κάτι....

Σ'ευχαριστώ....

Δημοσ.

ωραία λοιπόν δεν την έχεις "πειράξει" την οθόνη.

απ' όσο ξέρω(δέν είμαι σίγουρος) τα inverter ίσως έχουν κάποια ασφάλεια

ίσως με κάποιο μεγενθυντικό φακό μπορείς να την δείς.

μακάρι να είναι η καλοδιοταινία,περνάνε 5/6sec + τον ήχο που ακούς..  εκεί κάτι γίνεται!

Π.χLittelfuse_429_Series_Fuse_Links_429_1_2UPH_451_Series_Fuse_Ceramic_SMT_451_01_6πάντα με κάθε επιφύλαξη στο λέω αυτό

Δημοσ.

δεν είναι η καλωδιοταινία είναι η οθόνη 99%

ο ήχος προέρχεται από το inverter λόγο βραχυκυκλώματος μέχρι που να καεί στα 6 δευτερόλεπτα θέλει πάλι καινούριο δηλαδή.

Πολύ χρήσιμη η πληροφορία σου για την ασφάλεια θα κοιτάξω τώρα να δω..

την οθόνη την είδα δεν έχω περιθώρια για καμία επέμβαση γιατί αποτελείται από δύο καλώδια και μία πλακέτα..... :fear:

Δημοσ.

Τελικά μπήκα στην διαδικασία να ανοίξω όλη την οθόνη και τον βρήκα τον ρουφιάνο...>>

Καμένος κατεστραμμένος ακροδέκτης της λάμπας CCFL  ήδη παρήγγειλα μία και βλέπουμε.....

post-198385-0-81140000-1366237836_thumb.jpg

• Like 1
Δημοσ.

Ωραία, γιαυτό επέμενα να αποκλείσουμε την λάμπα, έχω καταλήξει ότι πάντα όταν έχει πρόβλημα ο inverter πρέπει να ελέγχουμε και την λάμπα για να σιγουρευτούμε ότι είναι μόνο ο inverter. Αλλά αφού έδινε εικόνα το πιο πιθανό ήταν η λάμπα να είναι οκ. Έλα όμως που έπεσες στην περίπτωση, καλό βέβαια γιατί μέσα από αυτά γινόμαστε καλύτεροι  B)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...