iwannis1997 Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα.Αντιμετωπίζω εδώ και κάποιες μέρες ένα πρόβλημα με τον υπολογιστή μου.Πριν ένα χρονικό διάστημα ενώ είχα κάνει format κάνα μήνα πριν, ο σκληρός σταμάτησε να διαβάζεται απο τον υπολογιστή,ούτε να βρίσκεται από το bios.Επειδή ήταν και μικρής χωρητηκότητας άλλαξα σκληρό πριν 3-4 μέρες παίρνοντας τον Seagate Baraccuda 2tb με κωδική ονομασία ST2000DM001 και δεν πολυασχολήθηκα αν και είχα σημαντικά αρχεία μέσα.Έκανα εγκατάσταση στον καινούργιο σκληρό τα Win 7 Ultimate,έκανα τα Update που ήθελε και την επόμενη μέρα έγινε ακριβώς το ίδιο.Άφαντος ο σκληρός..ούτε στο bios υπήρχε ούτε πουθενά..ξαναβάζω το cd των Win7 απελπισμένος,τον βρήκε,του έκανα format αλλά είχε βγάλει πριν το format μήνυμα ο,τι ο σκληρός δεν υποστηρίζεται από το hardware της συσκευής και να τσεκάρω αν εμφανίζεται στο BIOS.Τον πήγα λοιπόν σε τεχνικό,ο οποίος μου είπε ο,τι άλλοι σκληροί που δοκίμασε έπαιζαν κανονικά πάνω στο σύστημα μου και ο,τι μάλλον χρειάζεται BIOS Update..σήμερα έκανε bios update,ο σκληρός εμφανίζεται κανονικά ύστερα από το update στο bios ,αλλά δεν μπορεί να γίνει εγκατάσταση των Windows...ο σκληρός μου είπε ο,τι σε άλλους υπολογιστές κάνει εγκατάσταση των Win αλλά στον δικό μου όχι...μου μίλησε για Filmware update του σκληρού κάτι όμως που ο ίδιος δεν μπορεί να αναλάβει...γνωρίζεται κάτι περισσότερο; τα καλώδια δεν παίζουν ρόλο,έχω 3-4 Sata και τα είχα αλλάξει..τι μπορεί να είναι; η μητρική μου είναι η Asus P8Z68-V GEN3...το BIOS μπορεί να παίζει κάποιο άλλο ρόλο;ο τεχνικός μου είπε να πάρω έναν sdd και να κρατήσω τον 2tb για αποθηκευτικό χώρο,αλλά ο πιο φθηνός έχει 65 ευρώ,και πριν λίγες μέρες έσκασα 100 για τον 2tb...καμία ιδέα; έχω απελπιστεί! Επεξ/σία 16 Απριλίου 2013 από iwannis1997
TheELF Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Κάνε μια αναζήτηση στο google με το μοντέλο της μητρικής σου ,ίσως να έχει κάποιο όριο στα gigabyte (terabyte) που μπορεί να δει η μητρική. Μπήκες στο bios να δεις πόσα tb τον βλέπει;;; Και τη εννοείς με «δεν μπορεί να γίνει εγκατάσταση των Windows» τι μήνυμα βγάζει;;Που κολλάει;;
iwannis1997 Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 παίζει κάτι τέτοιο; είναι καινούργια και ακριβή μητρική για να μην υποστηρίζει 2tb σκληρού,αλλα δεν ξέρω πώς να το κάνω αναζήτηση αυτό που μου λές για να βρώ κανένα αποτέλεσμα της προκοπής δεν έχω τον υπολογιστη στα χέρια μου αυτην την στιγμή,αύριο θα τον πάρω από το service..κολλάει αν κατάλαβα καλά εκεί που σου βγάζει να επιλέξεις σε τι σκληρό θές να γίνει η εγκατάσταση,που έχει επιλογή και για format
mikegad Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 αφου είναι καινούρια είναι απίθανο να έχει θέμα περιορισμού
iwannis1997 Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 αυτό σκέφτομαι και εγώ,βλέπω πάντως πολλούς με Asus μητρική που αντιμετώπισαν ίδιο πρόβλημα,hard drive not detected δηλαδή αλλα ουσιαστικές λύσεις δεν βλέπω...
TheELF Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Ναι όντως,αφού είναι καινούρια είναι απίθανο(αλλά δεν αποκλείεται κιόλα) να έχει θέμα περιορισμού,αλλά δεν μας το είπες,που να το ξέρουμε;;γράψε το μοντέλο και 2tb ή big disk και δες τι θα βγάλει,αν βγάλει κάτι. κολλάει αν κατάλαβα καλά εκεί που σου βγάζει να επιλέξεις σε τι σκληρό θές να γίνει η εγκατάσταση Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι έχει παράξενο controller,μπορείς να πας στην σελίδα τους και να δεις αν έχουν κάποιο sata driver που μπορείς να τον φορτώσεις την στιγμή που ψάχνει για δίσκους.
iwannis1997 Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Ναι όντως,αφού είναι καινούρια είναι απίθανο(αλλά δεν αποκλείεται κιόλα) να έχει θέμα περιορισμού,αλλά δεν μας το είπες,που να το ξέρουμε;; γράψε το μοντέλο και 2tb ή big disk και δες τι θα βγάλει,αν βγάλει κάτι. Αυτό μπορεί να σημαίνει ότι έχει παράξενο controller,μπορείς να πας στην σελίδα τους και να δεις αν έχουν κάποιο sata driver που μπορείς να τον φορτώσεις την στιγμή που ψάχνει για δίσκους. βλακεία μου,ανέφερα απλά το μοντέλο δεν μου έβγαλε κάτι και στις 2 αναζητήσεις.. υπάρχει ενα update για την συγκεκριμένη μητρική,αλλά ειναι απο τις 20/7/11(την μητρική την πήρα 1/1/12) αλλά αν ήθελε sata update δεν σημαίνει ο,τι δεν θα τον αναγνώριζε καθόλου; κανείς άλλος καμία ιδέα ρε παιδιά;
TheELF Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Η εγκατάσταση τον windows είναι ανεξάρτητη από το bios,πρέπει να υπάρχουν τα driver στο δισκάκι για να προχωρήσει, (Δεν λέω ότι οπωσδήποτε στην περίπτωση σου είναι από αυτό,απλά λέω ότι μπορεί να είναι) Το γεγονός ότι έχανε και τον προηγούμενο μπορεί να μην είναι τυχαίο αλλά να έχει κάποιο πρόβλημα η μητρική(ή κάποιο άλλο κομμάτι).
iwannis1997 Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Η εγκατάσταση τον windows είναι ανεξάρτητη από το bios,πρέπει να υπάρχουν τα driver στο δισκάκι για να προχωρήσει, (Δεν λέω ότι οπωσδήποτε στην περίπτωση σου είναι από αυτό,απλά λέω ότι μπορεί να είναι) Το γεγονός ότι έχανε και τον προηγούμενο μπορεί να μην είναι τυχαίο αλλά να έχει κάποιο πρόβλημα η μητρική(ή κάποιο άλλο κομμάτι). λογικά υπάρχουν γιατι παλιότερα ειχα κάνει εγκατάσταση από το ίδιο δισκάκι. το σκέφτηκα και αυτό,αλλά αφού οι άλλοι σκληροί διαβάζονται και μπορούν να κάνουν εγκατάσταση πάνω σε αυτήν την μητρική τι πρόβλημα παίζει να έχει;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα