Chemical Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 (επεξεργασμένο) Τελευταία μαθαινω να φτιαχνω εφαρμογες android χρησιμοποιώντας Appcelerator Titanium API. Το Titanium ειναι μια πλατφορμα ανάπτυξης mobile κ tablet εφαρμογων, χρησιμοποιώντας javascript. Παρέχει API για πρόσβαση στα native UI components όπως menu, navigation bars κλπ, καθως και σε OS components του εκάστοτε λειτουργικου συστηματος(iPhone, Android) κ.α. Επέλεξα να ξεκινήσω android development με αυτο γιατι ειμαι περισσοτερο εξοικειωμενος με τη javascript παρα με τη java, βασικα δεν ξερω java περα απο οτι εκανα στη σχολη. Στη πορεία ομως αρχισα να παρατηρω καποια περιεργα κρασαρισματα στην εφαρμογη και επισης δεν απελευθερωνε MB απο τη μνημη μετα το τερματισμο της ενω ακολουθουσα το documentation πιστα. Αρχιζω να συνειδητοποιώ οτι η java ειναι μονοδρομος. Εσεις τι πιστευετε, εχετε ασχοληθει με το titanium ή καποιο αναλογο platform, υπαρχει μελλον στο cross platform development, η JAVA ειναι μονοδρομος τελικα; Επεξ/σία 16 Απριλίου 2013 από Chemical
Directx Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 (επεξεργασμένο) Τελευταία μαθαινω να φτιαχνω εφαρμογες android χρησιμοποιώντας Appcelerator Titanium API. Το Titanium ειναι μια πλατφορμα ανάπτυξης mobile κ tablet εφαρμογων, χρησιμοποιώντας javascript. Παρέχει API για πρόσβαση στα native UI components όπως menu, navigation bars κλπ, καθως και σε OS components του εκάστοτε λειτουργικου συστηματος(iPhone, Android) κ.α. Επέλεξα να ξεκινήσω android development με αυτο γιατι ειμαι περισσοτερο εξοικειωμενος με τη javascript παρα με τη java, βασικα δεν ξερω java περα απο οτι εκανα στη σχολη. Στη πορεία ομως αρχισα να παρατηρω καποια περιεργα κρασαρισματα στην εφαρμογη και επισης δεν απελευθερωνε MB απο τη μνημη μετα το τερματισμο της ενω ακολουθουσα το documentation πιστα. Αρχιζω να συνηδητοποιώ οτι η JAVA ειναι μονοδρομος. Εσεις τι πιστευετε, εχετε ασχοληθει με το titanium ή καποιο αναλογο platform, υπαρχει μελλον στο cross platform development, η JAVA ειναι μονοδρομος τελικα; Προ καιρού είχε διατυπωθεί ένα ανάλογο ερώτημα σε iPhone (πάλι υπήρχε αναφορά στο Titanium API), η άποψη μου παραμένει κοινή για αυτά τα πράγματα: "Η συμβουλή μου μέσα από την εμπειρία που απέκτησα στον προγραμματισμό του πάλαι ποτέ δημοφιλούς SYMBIAN (και προσφάτως του Android) είναι να μην μπεις στην διαδικασία των ημίμετρων λύσεων. Δηλαδή αν σε ενδιαφέρει η σοβαρή ανάπτυξη για μια πλατφόρμα smartphone, προσπάθησε να μάθεις να χρησιμοποιείς τα εργαλεία και την native γλώσσα προγραμματισμού της (ακόμη και αν είναι δύσχρηστη κλπ) ώστε να μην εξαρτάσαι ποτέ από τα καπρίτσια ή τους περιορισμούς που μπορεί να συναντήσεις (και θα συναντήσεις) από εργαλεία τρίτων κατασκευαστών. Μοναδική εξαίρεση στον κανόνα, αν θες να κάνεις port κώδικα γραμμένο ήδη σε κάποια άλλη γλώσσα προγραμματισμού, σε κάθε άλλη περίπτωση θα έχεις πάντα ταλαιπωρίες ειδικά όσο θα προσπαθείς να αναπτύξεις πιο πολύπλοκες και σοφιστικέ εφαρμογές." Επεξ/σία 16 Απριλίου 2013 από Directx 1
cvb Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Δεν έχω χρησιμοποιήσει το Appcelerator ωστόσο η γνώμη μου είναι ότιαν παρουσίαζε προβλήματα στην ποιότητα και στην απόδοση της εφαρμογής και αν αυτά τα λάθη δεν διορθώνονταν γιατί οφείλονταν σε ατέλειες του framework, τότε θα επέλεγα για την εφαρμογή την java και θα εμβάθυνα σε αυτήν.Εναλλακτικά θα επέλεγα κάποιο άλλο αξιόπιστο όμως και δοκιμασμένο framework που μπορεί να μου ταιριάζει καλύτερα όσο αναφορά τη γλώσσα προγραμματισμού που γνωρίζω και χρησιμοποιώ καλύτερα. 1
nilosgr Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Έχω ασχοληθεί λίγο με το phoneGap (κι αυτό με JavaScript είναι), αλλά αναγκάζεσαι να κανείς πολλά workarounds σε μερικά "πιο advanced" πράγματα, τα οποία σε native κώδικα (είτε για android είναι για ios) γίνονται σχετικά απλά. Άποψη μου: τα multiplatform frameworks είναι λίγο ρουλέτα. Μπορεί αυτό που θες να σου κάτσει μια χαρά, αλλά μπορεί και να σου βγάζει σε κάθε platform και διαφορετικά bugs 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα