Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδες..θα χαιρομουν να ακουσω τις συμβουλες σας :

Θα ηθελα σε ενα συνολο 4 group τουριστικων διαμερισματων σε εναν μεγαλο χωρο(αποσταση περιπου 60-70μετρα και ισως κατι παραπανω μεταξυ τους χωρις ομως εμποδια πλην τοιχους διαμερισματων ) να δωσω σε ολα τα groups διαμερισματων wi-fi.

Δεν χρειαζομαι για αρχη τουλαχιστον super ρυθμισεις οπως μοιρασμα bandwidth κλπ απλα να συνδεονται στο δικτυο.

1)Προτεινετε range extenders ή Access Points ? Και επειδη αν και εχω ξανασυνδεσει AP (σε extender mode) δεν εχω ξεκαθαρισει τα πλεονεκτηματα του εφ΄οσον χρησιμοποιειται απλα για αναμεταδοση σηματος μηπως μπορειτε να μου πειτε καποια βασικα πλεονεκτηματα?

2) Εστω οτι μπαινει το πρωτο AP ας πουμε και αναμεταδιδει το σημα του αρχικου router στο πρωτο group διαμερισματων. Το δευτερο AP για το δευτερο group διαμερισματων "κουμπωνει" σαν να λεγαμε στο σημα του πρωτου AP απροβληματιστα; Και παει λεγωντας οσα AP και αν βαλω? Γιατι φοβαμαι μηπως υπαρχει καποιος περιορισμος απο την επεκταση του wi-fi σηματος απο το ενα AP στο αλλο...

3)Τα πρωτα 2 παραπανω ειναι ουσιαστικα και οι προβληματισμοι μου... Εαν νομιζετε οτι θα συναντησω οτιδηποτε αλλο το οποιο καλο θα ηταν να ξερω και να λαβω υποψιν πριν την αγορα μπορειτε να μου πειτε.

Ευχαριστω πολυ!

• Απαντ. 36
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Καλό θα ήταν να βάλεις ένα σχεδιάγραμμα. Στο περίπου πως είναι τα διαμερίμστα, που είναι το router, κλπ.

Δημοσ.

Για αρχή φίλε, θα αγοράσεις ένα δυνατό router και όχι αυτα τα φτηνιαρικα που σου δίνουν οι εταιρίες. Προτείνω να πάρεις ένα DrayTek vigor που είναι αρκετα δυνατό και έχει απο μόνο του αρκετα καλο σήμα.

Επειτα χρειάζεσαι ένα δυνατό access point και ένα repeater και πιστεύω οτι θα είσαι καλυμενος!

Τα σπίτια σε το διάταξη είναι; Π.χ είναι σε κύκλο η το ένα δίπλα στο άλλο σαν μια μεγάλη γραμμή;

Sent from my iPhone using Insomnia

Δημοσ.

Καλό θα ήταν να βάλεις ένα σχεδιάγραμμα. Στο περίπου πως είναι τα διαμερίμστα, που είναι το router, κλπ.

Περιπου μια ευθεια... Στην αρχη της το router που παιρνει απο ΟΤΕ και μετα το ενα group διαμερισματων μετα το αλλο. Δεν υπαρχει τοσο μεγαλο θεμα στον χωρο με ζικ-ζακ κλπ. 

Για αρχή φίλε, θα αγοράσεις ένα δυνατό router και όχι αυτα τα φτηνιαρικα που σου δίνουν οι εταιρίες. Προτείνω να πάρεις ένα DrayTek vigor που είναι αρκετα δυνατό και έχει απο μόνο του αρκετα καλο σήμα.

Επειτα χρειάζεσαι ένα δυνατό access point και ένα repeater και πιστεύω οτι θα είσαι καλυμενος!

Τα σπίτια σε το διάταξη είναι; Π.χ είναι σε κύκλο η το ένα δίπλα στο άλλο σαν μια μεγάλη γραμμή;

Sent from my iPhone using Insomnia

Φιλε μου ενα καλο router ειναι λογικοτατο ειναι ΟΚ αυτο.

Το μετα ειναι το θεμα..και μιας που προτεινεις ενα AP + ενα Repeater μπορεις να γινεις λιγο πιο αναλυτικος γιατι προτεινεις αυτην την λυση; Εαν μπαινανε AP διαδοχικα το ενα μετα το αλλο θα ανιχνευε το επομενο AP το ηδη ενισχυμενο δικτυο του προηγουμενου; Αυτο δλδ που ρωταω στο 2) στο αρχικο ποστ.

(Σπιτια σαν μεγαλη γραμμη)

Σας ευχαριστω και τους 2 για τις αμεσες απαντησεις.

Δημοσ.

θεωρητικά ενα AP μπορεί να υποστηρίξει 30 ταυτόχρονες συνδέσεις σε απόσταση 103 μέτρων.  Επίσης υπάρχουν και AP που έχουμε και repeater mode, οπότε πιστεύω οτι με ενα καλό ρουτερ και ενα AP θα είσαι καλυμμένος..

Ειδικά απο την στιγμή που μας λες οτι δεν είναι περίπλοκη η τοπολογία!

Δημοσ.

αν μπορεσεις να ενωσεις το AP με καλωδιο με το modem και στη συνεχεια να το τοποθετησεις σε ενα καλο σημειο καλυψης νομιζω οτι θα κανεις την δουλεια σου αρκετα καλα καλυπτοντας ολα τα διαμερισματα..

Δημοσ.

Παιδες ευχαριστω για τις απαντησεις...ομως νομιζω οτι θα χρειαστει κατι παραπανω απο ενα AP.

Πολυ σημαντικο λοιπον ειναι καποιος να μου πει τι γινεται σε αυτη τη περιπτωση...

Εστω οτι μπαινει το πρωτο AP ας πουμε και αναμεταδιδει το σημα του αρχικου router στο πρωτο group διαμερισματων. Το δευτερο AP για το δευτερο group διαμερισματων "κουμπωνει" σαν να λεγαμε στο σημα του πρωτου AP απροβληματιστα; Και παει λεγωντας οσα AP και αν βαλω? Γιατι φοβαμαι μηπως υπαρχει καποιος περιορισμος απο την επεκταση του wi-fi σηματος απο το ενα AP στο αλλο...

Δημοσ.

Αν δεν φτιάξεις ένα σχέδιο με το πως είναι τα σπίτια και οι κοινόχρηστοι χώροι δεν θα βγάλεις σωστό αποτέλεσμα.

Αν η μεγαλύτερη απόσταση είναι 80 μέτρα και ο χώρος είναι καθαρός από εμπόδια, παρεμβολές από άλλα wifi, τότε και με ένα access point θα κάνεις δουλειά.

Αφού είναι σε ευθεία τα σπίτια, μπορείς στην απέναντι μεριά τους να βάλεις ένα panel που θα τα "βλέπει" οπότε σε καλύπτει.

Αν είναι "σχεδόν" ευθεία, μπορεί να χρειαστεί να βάλεις 2 access points, το ένα σε repeater mode όπως στην φωτογραφία.

Απλά φρόντισε να μπουν σε σωστές μεριές, με σωστές κεραίες. Αν η περιοχή είναι και γεμάτη από wifi, φρόντισε να βρεις όσο πιο "καθαρά" κανάλια μπορείς.

4200-001.png

• Like 1
Δημοσ.

Στην τελική φίλε δοκίμασε με 1 AP και αν δεις οτι δεν φτάνει, πάρε και δεύτερο!

Σε αυτή την περίπτωση:

"Εστω οτι μπαινει το πρωτο AP ας πουμε και αναμεταδιδει το σημα του αρχικου router στο πρωτο group διαμερισματων. Το δευτερο AP για το δευτερο group διαμερισματων "κουμπωνει" σαν να λεγαμε στο σημα του πρωτου AP απροβληματιστα; Και παει λεγωντας οσα AP και αν βαλω? Γιατι φοβαμαι μηπως υπαρχει καποιος περιορισμος απο την επεκταση του wi-fi σηματος απο το ενα AP στο αλλο..."

Θα είσαι οκ! Με 1 router και 2 AP δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα! Μην σε ανησυχεί αυτό! Μπορεί το 1 AP να "κουμπώσει" στο άλλο AP! Αυτό λέγετε roaming. Αρκεί βέβαια τα AP να έχουν το ίδιο  SSID κλειδί, και οι υπολογιστές θα το βλέπουν σαν ενα δίκτυο.

Δημοσ.

εγω απλα θα σου πω κατι βασικο για να μην εχεις θεμα.ριξε καλωδια προς τα access points>μην παιξεις με repeater mode.

επισης υπαρχουν και λιγο πιο δυνατα access points αν και δεν επιτρεπεται νομιμα που ειναι τα air live.

• Like 1
Δημοσ.

Παιδια σας ευχαριστω ξανα ολους για τις απαντησεις

εγω απλα θα σου πω κατι βασικο για να μην εχεις θεμα.ριξε καλωδια προς τα access points>μην παιξεις με repeater mode.

Αν είναι "σχεδόν" ευθεία, μπορεί να χρειαστεί να βάλεις 2 access points, το ένα σε repeater mode όπως στην φωτογραφία.

http://www.e-wireless.gr/gr/product-categories/outdoor/24-ghz

Εγώ θα επερνα κατι σε ubiquity.Εχει και καποια που ψηνουν κοσμο 1watt ++.

Με αφορμη αυτα τα τα 3 post, επειδη τουλαχιστον ενα ethernet μπορω να τραβηξω.

π.χ. στο συγκεκριμενο το οποιο δειχνει αρκετα δυνατο του κουμπωνεις ενα ethernet και αναμεταδιδει wi-fi χωρις να χρειαζεται να "παρει" το wi-fi και να δωσει wi-fi αλλα παιρνει ενσυρματα δεινει ασυρματα;

ΟΚ το ξερω η απαντηση ισως ειναι προφανης, απλα οσες φορες εχω βαλει AP το λειτουργω ως wi-fi repeater(παιρνωντας wi-fi και δινωντας με τη σειρα του wi-fi) και κατι τετοιο σκεφτομουν αρχικα και για αυτη τη περιπτωση. Αν υπαρχουν τοσο δυνατα μηχανηματα παιρνωντας ethernet τοτε αρκετο χωρο μπορει να τα καλυψει ενα τουλαχιστον τετοιο μηχανημα.

Στην τελική φίλε δοκίμασε με 1 AP και αν δεις οτι δεν φτάνει, πάρε και δεύτερο!

Σε αυτή την περίπτωση:

"Εστω οτι μπαινει το πρωτο AP ας πουμε και αναμεταδιδει το σημα του αρχικου router στο πρωτο group διαμερισματων. Το δευτερο AP για το δευτερο group διαμερισματων "κουμπωνει" σαν να λεγαμε στο σημα του πρωτου AP απροβληματιστα; Και παει λεγωντας οσα AP και αν βαλω? Γιατι φοβαμαι μηπως υπαρχει καποιος περιορισμος απο την επεκταση του wi-fi σηματος απο το ενα AP στο αλλο..."

Θα είσαι οκ! Με 1 router και 2 AP δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα! Μην σε ανησυχεί αυτό! Μπορεί το 1 AP να "κουμπώσει" στο άλλο AP! Αυτό λέγετε roaming. Αρκεί βέβαια τα AP να έχουν το ίδιο  SSID κλειδί, και οι υπολογιστές θα το βλέπουν σαν ενα δίκτυο.

Thanks και γι αυτη τη σημειωση φιλε leonidas :) 

Δημοσ.

εγω απλα στο λεω διοτι κατι που παιρνει ασυρματα και δινει ασυρματα repeater μπορει για 1002 λογους να σου κανει κουφα περα απο μειωμενη αποδοση μερικες φορες.

• Like 2
Δημοσ.

πουλινε αυτη ειναι γενικοτερη συμβουλη για repeter mode sta AP? προτεινεις δηδλαδη οπου ειναι εφικτο να συνδεουμε το ΑΠ με καλωδιο και να εκπεμουμε ασυρματα για τη συνδεση με τις συσκευες?

Δημοσ.

yes>σε οσα Hot spot εχω στησει λογω δουλειας παντα προσπαθω οπου ειναι εφικτο να πεισω τον ηλεκτρολογο του πελατη να περασειutp προς καθε access point και οχι ναπαιζει με repeater κτλ.και δεν μιλαμε για ενα δυο access point αλλα 10-20 κτλ.

το να κανεις Repeat το ενα στο αλλο το αλλο στο αλλο κτλ αν χαλασει ενα κρεμαει ολη η αλυσιδα στην σειρα.repeater Mode χρησιμοποιω οταν δεν μπορει να γινει αλλιως με τιποτα.πχ το μισο ξενοδοχειο ηταν bungalows και το μισο ηταν κανονικα με δωματιο.ολο το ενα κομματι παιζει με καλωδιο αλλα μεχρι τα bungalows παω με ασυρματο υποχρεωτικα.αν για καποιο λογο πεσει το access point που κανει το Link χανω ολα τα bungalows.αλλα εκει δεν γινοταν διαφορετικα γιατι ηταν 500 μετρα αποσταση.αλλα για οταν εειναι μεσα στο ιδιο το ξενοδοχειο παντα προτεινω με καλωδιο.ολα αυτονομα.ουτε να κανουν repeat του τιποτα.

πουλινε αυτη ειναι γενικοτερη συμβουλη για repeter mode sta AP? προτεινεις δηδλαδη οπου ειναι εφικτο να συνδεουμε το ΑΠ με καλωδιο και να εκπεμουμε ασυρματα για τη συνδεση με τις συσκευες?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...