dimitris212 Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Έχω ένα site html πως μπορώ να εμφανίζω μια στατική εικόνα jpg αντί του site όταν μπαίνει κάποιος από φορητή συσκευή?
parsifal Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Καλησπέρα φίλε @dimitris212. Εκτός από το γενικό subforum του Προγραμματισμού, υπάρχει και πιο ειδικό για θέματα web. Στο μετέφερα εκεί...
Chemical Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Θα μπορουσες να το ελεγξεις μεσω $_SERVER['HTTP_USER_AGENT'] και αναλογα να παραπεμψεις τον χρηστη σε αλλο αρχειο. Ή να εμφανιζεις την εικονα αν o user agent ειναι android πχ. Αναλογα τι χρειαζεσαι να γινει.
dimitris212 Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Σε ευχαριστώ Parsifal! Chemical μπορείς να γίνει λιγάκι πιο συγκεκριμένος? ή να μου δώσεις ένα παράδειγμα?
Chemical Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Συνοπτικα θα μπορουσες να κανεις κάτι τετοιο: Θετεις αρχικα μια μεταβλητη $is_mobile (την ονομαζεις οπως θες) ιση με false η οποια θα παρει στο τελος μια απο τις δυο τιμες, "false" αν τελικα δεν ειναι mobile, και "true" αν ειναι. $is_mobile = false; Ελενχεις αν υπάρχει user agent στην super global array $_SERVER, και περνας τι τιμη (τυπος string) του στη μεταβλητη $agent. if (isset($_SERVER['HTTP_USER_AGENT'])) { $agent = $_SERVER['HTTP_USER_AGENT']; } Αν υπάρχει και δεν ειναι NULL τοτε φόρτωσε καποιο αρχειο με λιστα απο user agents ή χρησιμοποιήσε εναν πινακα ως δομη συγκρισης. if ( ! is_null($agent)) { // 1. φορτωσε το αρχειο με τη λιστα των user agents ή προχωρα στο επομενο βημα με τη βοηθεια πινακα // 2. ελενξε αν ειναι mobile // 3. αν ειναι mobile θέτεις την μεταβλητη $is_mobile = true } Αφου γινει ο έλενχος της $is_mobile, εμφανιζεις την εικονα ή οχι if($is_mobile) { // εμφανισε την εικονα ή κανε redirect καπου αλλου με την εικονα } Αυτα πανω κάτω.
parsifal Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Όλα αυτά χρειάζονται PHP, ο @dimitris212 γράφει: Έχω ένα site html Αν ο web server είναι Apache, θα μπορούσες με κατάλληλα directives σε ένα .htaccess αρχείο να «σερβίρεις» διαφοροποιημένη αρχική σελίδα για τους mobile browsers: https://www.google.gr/search?q=apache+mobile+redirect Ανάλογες δυνατότητες υπάρχουν και σε nginx, lighttpd και στους άλλους δημοφιλείς web servers... 1
parsifal Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Το 'χω πάθει κι εγώ ουκ ολίγες φορές: κατεβατά ολόκληρα, γιατί μου ξέφυγε μία γ*&^%νη λεπτομέρεια στο #1 που με καθιστά άκυρο! Μη στεναχωριέσαι, μπορεί να φανούν χρήσιμα σε κάποιον άλλον που θα μπει εδώ λόγω τίτλου!
Naele Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Μπορεις να βαλεις με media query την εικονα σε ολες τις αναλυσεις display:none και για αναλυσεις μικροτερες απο 640px display:block. Θα υπαρχει κ πιο σωστη λυση απλα αυτη σου κανει φανταζομαι. βεβαια συνηθως στα κινητα βγαζουμε εικονες
dimitris212 Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Σας ευχαριστώ πολύ παιδιά για τις άμεσες απαντήσεις!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα