Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 239
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Αυτο που του εγραψα το βρισκεις νορμαλ? Για να σου πω αν υπερβαλεις...Γιατι αν θες 3 φορες την μερα και παρεα 24 ωρες το 24ωρο οπως εγραψες πριν ειναι υπερβολη...

Δημοσ.

Δεν μπορώ να απαντήσω αν δεν ξέρω τι ράτσα είναι το σκυλί (μπορεί να ψάξει στο net να δεί πόση άσκηση χρειάζεται, δεν είμαστε ειδικοί). Επίσης αν είναι διαστάυρωση θα πρέπει η ίδια να το ψάξει πολυ παραπάνω και να δεί τις ανάγκες του σκύλου της (αυτο είναι πολυ πιο περίπλοκο).

Βέβαια εννοείται οτι το 3 φορές την βδοαμάδα είναι πολυ καλύτερο απο την μία/καμία που έβγαινε ο σκύλος.

Δημοσ.

@RottenLungs

Έχω δει τον κυνόδοντα και σε βρίσκω ακόμα πιο υπερβολικό. Ο σκύλος μου σίγουρα δεν είναι κοντά στο να τρελαθεί ή να κάνει αλλοπρόσαλλα πράγματα, της κρατάμε το μυαλό αρκετά απασχολημένο παίζοντας ή κάνοντας training (για να ενισχύσουμε το "δέσιμο" μεταξύ μας αλλά και για διασκέδαση ΚΑΙ άσκηση). Ναι, διαβάζοντας τις απαντήσεις στο νήμα καταλαβαίνω ότι πρέπει όντως να την πηγαίνω πιο συχνά βόλτα, όμως θεωρώ τις απόψεις σου εντελώς ακραίες και εκτός τόπου και χρόνου αν σκεφτείς τον σύχρονο τρόπο ζωής.

Από περιέργεια και ίσως χωρίς να έχει σημασία, στην επαρχεία μένεις;

@CROM271

Σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου, θα τις λάβω σοβαρά υπόψιν.

edit: μπορείς να βρεις σε παρακαλώ πόση άσκηση χρειάζεται ένα γερμανικό spitz; Όλο διαβάζω ότι "χρειάζεται λιγότερη άσκηση απ' τα μεγαλόσωμα σκυλιά" αλλά αυτό είναι ασαφές.

Δημοσ.

Όχι Αθήνα αλλα τι σχέση έχει αυτό; Επίσης νομίζω οτι ξεκαθάρησα πως δεν ξέρω πως συμπριφέρεσαι στον σκύλο σου. Απλα ανέφερα τι επίδραση μπορεί να έχει ο εγκλεισμός στην ψυχοσύνθεση ενός σκύλου.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν την ξερω την ρατσα. Απο τα λιγα που διαβασα τωρα φαινεται ''σπιτογατος''.

Απο οτι καταλαβα το εχεις μεσα στο σπιτι και βγαινει οποτε θελει και στο μπαλκονι. Δεν ξερω αν κανω λαθος.

Πιστευω με βολτα 3 φορες την βδομαδα θα εισαι σουπερ αφεντικο...

Δημοσ.

@RottenLungs

Μάλιστα... Επειδή νοιάζομαι για τον σκύλο μου, θα προσπαθήσω να την πηγαίνω βόλτα πολύ συχνά. Πάντως εξακολουθώ να πιστεύω ότι το κάθε μέρα αποτελεί μια εξιδανικευμένη κατάσταση. Ευχαριστώ πολύ που έψαξες.

@CROM271

Η ράτσα είναι γερμανικό σπιτς, υπάρχουν πολλά "είδη" και η δικιά μου ανήκει στα πιο μικρά (30 εκ. είναι ο κορμός της και ζυγίζει περίπου 6 κιλά) που θεωρούνται εσωτερικού χώρου. Όσο για το σπίτι και το μπαλκόνι, έτσι όπως τα λες είναι. Μόνη της μένει περίπου 4-5 ώρες την ημέρα που εγώ είμαι στη σχολή και ο σύντροφός μου δουλεύει, έχουμε βρει τρόπο να μπορεί να μπαινοβγαίνει όποτε θέλει, ακόμα κι όταν λείπουμε.

3 φορές την εβδομάδα λοιπόν, κλείσαμε :-)

Δημοσ.

ΚΑΘΕ σκυλος χρειαζεται καθημερινη βολτα, ειτε ειναι μεγαλοσωμος ειτε μικροδωμος, ειτε μενει σε διαμερισμα ειτε σε σπιτι που εχει κηπο. Εχουν την αναγκη να ανακαλυψουν νεες μυρωδιες, να ασκηθουν, να κοινωνικοποιηθουν. Ενα σκυλι που δε βγαινει σιγουρα εχει προβληματα συμπεριφορας που οι ιδιοκτητες αρκετες φοδες δε βλεπουν.

Ηταν ενα επεισοδιο του its me or the dog, με την αγγλιδα τη γνωστη εκπαιδευτριαα. Την ειχε καλεσει ενας τυπος που αντιμετωπιζε προβληματα συμπεριφορας με το σκυλο του. Παραδεχτηκε οτι δε υο βγαζει βολτες και τοτε η Βικτωρια τον εκλεισε σ ενα δωματιο του σπιτιου, χωρις τβ, περιοδικα, ραδιο κλπ για αρκετες ωρες. Οταν μετα του ανοιξε κ αυτος της ειπε οτι πεθανε απ τη βαρεμαρα, του λεει ετσι νιωθει το σκυλι σου.

Αποστολή από το GT-I9300 με τη χρήση Insomnia App

• Like 7
Δημοσ.

Τα σκυλιά θέλουν κάθε μέρα βόλτα (2 τουλάχιστον) ό,τι ράτσα κι αν είναι. 
Δεν πάνε βόλτα μόνο για τα τσίσα, αλλά και για να κοινωνικοποιηθούν με άλλα ζώα/θορύβους/αντικείμενα κτλ. και επίσης, δένονται περισσότερο με το αφεντικό τους. 

Εγώ όταν δούλευα βγάζοντας σκυλιά βόλτα, σε μία κυρία που ήθελε να της πηγαίνω το σκύλο κάθε μέρα βόλτα επειδή ήταν έγκυος και φοβόταν μην την τραβήξει απότομα κτλ , της ζήτησα κάποιες από τις βόλτες να μην μου τις πληρώσει και να είναι κι εκείνη μαζί μου κατά τη διάρκεια της βόλτας. Εγώ να ελέγχω το σκύλο κι εκείνη να είναι μαζί με το σκύλο στη βόλτα του. Έτσι ώστε να μην χαθεί η επαφή τους για όσο διάστημα θα έβγαζα εγώ το σκύλο βόλτα. 

Η βόλτα είναι πολύ σημαντική. 
Κι εγώ δεν βγάζω "σωστές" βόλτες το δικό μου σκύλο γιατί δεν έχω χρόνο πλέον, αλλά πρωί και βράδυ βγαίνει βόλτα για τσίσα και όλη την υπόλοιπη μέρα παίζει στην αυλή με τους δικούς μου και με εμένα όταν γυρνάω σπίτι. 
Τον βγάζουν βόλτα οι δικοί μου. Και όταν γυρνάω νωρίτερα και δεν έχει προλάβει να βγει βόλτα και τον βγάζω εγώ, μπορεί κάποιος να καταλάβει πόσο πιο ευτυχισμένο τον κάνει που βγήκε με το αφεντικό του για βόλτα. 

Επιπλέον, από νομικής άποψης, κακοποίηση είναι και το να μη βγαίνει ο σκύλος βόλτα για την απαραίτητη κοινωνικοποίηση. Οπότε ναι, αν εγώ ήμουν γείτονάς σου θα σου έκανα καταγγελία... :) 

• Like 3
Δημοσ.

Ενα σκυλι που δε βγαινει σιγουρα εχει προβληματα συμπεριφορας που οι ιδιοκτητες αρκετες φοδες δε βλεπουν.

Ηταν ενα επεισοδιο του its me or the dog, με την αγγλιδα τη γνωστη εκπαιδευτριαα. Την ειχε καλεσει ενας τυπος που αντιμετωπιζε προβληματα συμπεριφορας με το σκυλο του. Παραδεχτηκε οτι δε υο βγαζει βολτες και τοτε η Βικτωρια τον εκλεισε σ ενα δωματιο του σπιτιου, χωρις τβ, περιοδικα, ραδιο κλπ για αρκετες ωρες. Οταν μετα του ανοιξε κ αυτος της ειπε οτι πεθανε απ τη βαρεμαρα, του λεει ετσι νιωθει το σκυλι σου.

1) Δεν εθελοτυφλώ καθόλου, αλλά ο δικός μου ο σκύλος δεν εμφανίζει ΚΑΝΕΝΑ πρόβλημα συμπεριφοράς. Είναι υπάκουη, και ήσυχη (δεν εννοώ ότι δεν είναι ζωηρή -το αντίθετο μάλιστα- αλλά ότι δεν γαβγίζει υπερβολικά για άσχετους ή σχετικούς λόγους), δεν κάνει αλλοπρόσαλλες κινήσεις, είναι πολύ παιχνιδιάρα και όσοι έρχονται για επίσκεψη παθαίνουν πλάκα με το πόσο καλή συμπεριφορά έχει. Πραγματικά αυτό συζητάμε με τον σύντροφό μου πολλές φορές, πόσο τυχεροί είμαστε που έχουμε ένα τόσο καλό κι όμορφο σκυλάκι. Πριν λίγες μέρες με επισκέφτηκαν οι γονείς μου που δεν τα πάνε (καθόλου) καλά με τα κατοικίδια και τη λάτρεψαν αμέσως κι έπαιζαν μαζί της διαρκώς.

και

2) Καταλαβαίνω ότι ίσως το παράδειγμά σου ήταν γενικό, αλλά μόνο έτσι δεν είναι η ζωή του σκύλου μου. Δεν είναι που όταν βρίσκεται σπίτι δεν έχει τι να κάνει. Μπορεί να μην είμαστε 4μελής οικογένεια ας πούμε, αλλά είμαστε 2 άτομα που τη λατρεύουμε και ο καθένας της δίνει πολλή προσοχή. Το αγόρι μου παίζοντας μαζί της κι εγώ το ίδιο συν του ότι της κάνω training (μόνο με θετικές μεθόδους - clicker training αν ξέρετε) για να κρατάω το μυαλό της σε εγρήγορση. Είναι ενός έτους και μέσα σε λίγους μήνες έμαθε πάνω από 20 "εντολές"/"τρικς" και βλέπεις πόσο χαίρεται καθ' όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσης.

Για το iq μου δέχομαι κουβέντα, για το eq μου όμως όχι. Μετά από εκατοντάδες βίντεο (χωρίς υπερβολή) που έχω δει όσον αφορά στους σκύλους γενικά αλλά και την εκπαίδευσή τους ειδικότερα, δεκάδες άρθρα και λίγα βιβλία που έχω διαβάσει είμαι σε θέση να ξέρω αρκετά καλά πώς σκέφτονται οι σκύλοι και πότε περνάνε καλά ή όχι. Επίσης, λόγω των πολλών ωρών που περνάω μαζί της αλλά και λόγω του ότι την παρατηρώ συχνά, ξέρω ακριβώς τι σκέφτεται κάθε στιγμή.

Για το μόνο πράγμα που είχα αμφιβολίες και ίσως το αμέλησα εσκεμμένα ήταν η βόλτα, γι' αυτό και έγραψα το πρώτο post εξ αρχής. Κατάλαβα ότι ήμουν λάθος σε αυτό, γι' αυτό είμαι απόλυτα πρόθυμη να το αλλάξω.

Και τέλος μια ερώτηση στους 3 τελευταίους (αν δεν κάνω λάθος) που λένε ότι η *καθημερινή* βόλτα είναι απαραίτητη διαφορετικά το σκυλί κακοποιείται και εγώ ως αφεντικό διαπράττω έγκλημα αν δεν το πηγαίνω τόσο συχνά: όπως ακριβώς οι άνθρωποι, έτσι και οι σκύλοι δε γίνεται να έχουν τις δικές τους ανάγκες και δική τους προσωπικότητα; Δηλαδή αυτό το "η τάδε ράτσα θέλει 7 φορές την εβδομάδα βόλτα, η άλλη 5", δεν το καταλαβαίνω. Μου ακούγεται σα να λέμε "ένας Γερμανός πρέπει να πιει 5 φορές την εβδομάδα μπύρα και ένας Έλληνας να πάει κάθε Σάββατο στα μπουζούκια ή σε ένα κλαμπ". Υπερβολικά απλοϊκό παράδειγμα αλλά πιστεύω ότι πιάνετε το σκεπτικό μου. Όπως λένε για όλους τους ανθρώπους ότι το φυσιολογικό είναι να πηγαίνουν 1-2 φορές την εβδομάδα για καφέ ή να πηγαίνουν τουλάχιστον μέρα πάρα μέρα μια βόλτουλα για να ξεσκάσουν κι εγώ δεν έχω αυτή την ανάγκη, έτσι ακριβώς κι ένας σκύλος θα μπορούσε να είναι απόλυτα ικανοποιημένος με 3 φορές την εβδομάδα βόλτα και όχι με καθημερινή.

ΥΓ: συγνώμη για το "σεντόνι".

• Super Moderators
Δημοσ.

Νομίζω πως λίγο πολύ όλοι λέμε τα ίδια! Το να αγαπάμε απλά ένα ζώο δεν αρκεί και πρέπει να είμαστε "τυπικοί" και σε άλλες ανάγκες που έχει.

Η βόλτα είναι βασικό στοιχείο για ένα σκύλο (δεν αναφέρω συχνότητα ανά ημέρα αλλά γενικώς όσο περισσότερο γίνεται) καθώς πέρα από το ότι μαθαίνει να κάνει την ανάγκη του έξω (δεν χρειάζεται να αναφέρω πως τα "χοντρά" τα μαζεύουμε), αλλάζει και η συμπεριφορά του προς τους άλλους ανθρώπους και τα ζώα, με αποτέλεσμα να μη χαλάει τον κόσμο όταν βρίσκεται στο σπίτι ή βλέπει κίνηση από το μπαλκόνι. Ο δικός μας "καφές" δεν έχει απολύτως καμία σχέση με την ανάγκη του σκύλου για έξοδο από το σπίτι.

Και στο κάτω κάτω ο,τι και να κάνει κάποιος, όσο πιεστικό πρόγραμμα κι αν έχει, δεν γίνεται να μην μπορεί να βγάλει έναν σκύλο βόλτα τουλάχιστον 2 φορές τη μέρα έστω και από 5 λεπτά τη φορά (πρωί και απόγευμα-βράδυ). Εξάλλου κάνει καλό και στον ίδιο τον άνθρωπο λίγο επιπλέον περπάτημα.

Για να χαλαρώσουμε λίγο να αναφέρω πως και η Elmira κατά βάθος αγαπούσε τα ζώα:

media_226841.jpg

:)

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...