Super Moderators billdanos Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Τι λετε ρε παιδια τωρα ειστε σοβαροι? Να του ριξει καταγγελια για παν ενδεχομενο? Να βαλει τον ανθρωπο σε ταλαιπωρια και τρεχαματα για παν ενδεχομενο? Τα ακουω αυτα τα πραγματα ή τα φανταζομαι? Να ΣΙΓΟΥΡΕΥΤΕΙ και μετα να κανει καταγγελια αν τρεχει κατι. Αλλιως να κατσει στα αυγα του... Να ξεκινήσουμε απο τα βασικά πρώτα! Μπορεί ένας σκύλος να ζει μονίμως σε ένα μπαλκόνι, ακόμη κι αν βγαίνει καθημερινά βόλτα? Για μένα όχι! Όταν αποφασίζεις να πάρεις ένα σκύλο οφείλεις να τον αντιμετωπίζεις σαν μέλος της οικογένειας και να του παρέχεις χώρο (αν πρόκειται για αυλή) ή να τον έχεις μαζί σου μέσα στο διαμέρισμα. Δεν είναι ούτε σύστημα συναγερμού ούτε διακοσμητικό στοιχείο για να το παρατάς όπου σε βολεύει. Καταγγελία προφανώς δεν είναι σωστό να γίνει αν πρώτα δεν βεβαιωθεί και μιας και μένει απέναντι και έχει οπτική επαφή, δεν θέλει και πολύ χρόνο για να διαπιστώσει τι ακριβώς συμβαίνει. Το ότι ο σκύλος μπορεί να βγαίνει βόλτα και να έχει φαγητό και νερό στο μπαλκόνι, δεν δίνει άλλοθι στον ιδιοκτήτη πως του συμπεριφέρεται και σωστά. Οι ακραίες συμπεριφορές (απο όλες τις πλευρές) δεν βοηθάνε ποτέ... 9
CROM271 Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Ασχετο. Το σναουτσερ στο avatar δικο σου ειναι ἠ απλα εβαλες αυτη τη φωτο?
Super Moderators billdanos Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Ασχετο. Το σναουτσερ στο avatar δικο σου ειναι ἠ απλα εβαλες αυτη τη φωτο? Ποτέ δεν βάζω άσχετες φωτό! 1
CROM271 Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Ειχα και εγω ενα σναουτσερ μινι. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ σκυλι. Και κυριολεκτικα ατρομητο παρα το μεγεθος του... Εχω δει απιστευτα πραγματα με αυτο το σκυλι... Τωρα καποια στιγμη θελω να παρω ενα giant. Το δικο σου μινι ειναι? Δεν μπορω να ξεχωρισω καλα...
Pintsie Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Ειχα και εγω ενα σναουτσερ μινι. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ σκυλι. Και κυριολεκτικα ατρομητο παρα το μεγεθος του... Εχω δει απιστευτα πραγματα με αυτο το σκυλι... Τωρα καποια στιγμη θελω να παρω ενα giant. Το δικο σου μινι ειναι? Δεν μπορω να ξεχωρισω καλα... Δεν υπάρχουν "μίνι" στις ράτσες των σκύλων... Αν είχες πάρει το "σνάουτσερ" από εκτροφέα και όχι από pet shop/back yard breeder, θα το ήξερες Καλό ψάξιμο Όσο για την καταγγελία, δεν γίνεται μήνυση κτλ με τη μία... αρχικά πάει η αστυνομία να ελέγξει το περιστατικό και να γίνουν συστάσεις. Προς ts: μπορείς να πάρεις τηλέφωνο και την φιλοζωική της περιοχής σου αν δεν θες για οποιοδήποτε λόγο να δώσεις στην αστυνομία τα δικά σου στοιχεία, έτσι ώστε να πάει η φιλοζωική μαζί με την αστυνομία. 1
Super Moderators billdanos Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Ειχα και εγω ενα σναουτσερ μινι. ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ σκυλι. Και κυριολεκτικα ατρομητο παρα το μεγεθος του... Εχω δει απιστευτα πραγματα με αυτο το σκυλι... Τωρα καποια στιγμη θελω να παρω ενα giant. Το δικο σου μινι ειναι? Δεν μπορω να ξεχωρισω καλα... Miniature Schnauzer είναι http://en.wikipedia.org/wiki/Schnauzer 1
Zugzwang Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Παιδιά διάβασα την κουβέντα σας και ειλικρινά προσπαθώ να καταλάβω αν κάποιος "γείτονας" θα έλεγε ότι κακομεταχειρίζομαι τον σκύλο μου (ένα πανέμορφο γερμανικό spitz). Αναρωτιέμαι γιατί κι εγώ ζω σε διαμέρισμα και δεν έχω το χρόνο (ή πολλές φορές τη διάθεση για να είμαι απόλυτα ειλικρινής) να την πηγαίνω βόλτα κάθε μέρα, παρά μόνο 1 φορά τη βδομάδα περίπου τώρα, το χειμώνα λιγότερο. Ζει μαζί μας (μ' εμένα και τον σύντροφό μου) στο σπίτι και βγαίνει στο μπαλκόνι όποτε θέλει για να χαζέψει, να λιαστεί, να γαβγίσει σε ό,τι της την σπάσει ή να κάνει την ανάγκη της, όπως την έχω μάθει. Εννοείται πως καθαρίζω το μπαλκόνι καθημερινά. Της παρέχουμε την καλύτερη τροφή που μπορούμε και έχουμε πάρει αρκετά παιχνιδάκια για να παίζουμε μαζί της (μπάλες, kong κτλ), πράγμα που κάνουμε πολλές φορές την ημέρα. Παρόλο που είμαστε και οι 2 σχετικά μικρής ηλικίας, τη νιώθουμε και την αγαπάμε σαν παιδί μας (όσο γελοίο κι αν ακούγεται σε εκείνους που δεν έχουν κατοικίδια). Αυτό που θέλω να πω είναι, αν είχα για γείτονα ένα φιλόζωο άτομο σαν τον ts, θα σκεφτόταν όπως εκείνος; Εννοείται πως ουσιαστικά δε με ενδιαφέρει η γνώμη του κάθε γείτονα αλλά αν είναι εντάξει το σκυλάκι μου, ακόμα κι αν δεν το βγάζω έξω συχνά. Το ξέρω ότι σε κάποιους θα φανεί αστείο το post αλλά επειδή θέλω να πιστεύω ότι είμαι ευσυνείδητο άτομο, ειλικρινά ένιωσα τύψεις διαβάζοντας τα μηνύματά σας και θα προσπαθήσω να αλλάξω τη συγκεκριμένη συνήθεια, αν πιστεύετε ότι πρέπει. Φιλικά
RottenLungs Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Παιδιά διάβασα την κουβέντα σας και ειλικρινά προσπαθώ να καταλάβω αν κάποιος "γείτονας" θα έλεγε ότι κακομεταχειρίζομαι τον σκύλο μου (ένα πανέμορφο γερμανικό spitz). Αναρωτιέμαι γιατί κι εγώ ζω σε διαμέρισμα και δεν έχω το χρόνο (ή πολλές φορές τη διάθεση για να είμαι απόλυτα ειλικρινής) να την πηγαίνω βόλτα κάθε μέρα, παρά μόνο 1 φορά τη βδομάδα περίπου τώρα, το χειμώνα λιγότερο. Ζει μαζί μας (μ' εμένα και τον σύντροφό μου) στο σπίτι και βγαίνει στο μπαλκόνι όποτε θέλει για να χαζέψει, να λιαστεί, να γαβγίσει σε ό,τι της την σπάσει ή να κάνει την ανάγκη της, όπως την έχω μάθει. Εννοείται πως καθαρίζω το μπαλκόνι καθημερινά. Της παρέχουμε την καλύτερη τροφή που μπορούμε και έχουμε πάρει αρκετά παιχνιδάκια για να παίζουμε μαζί της (μπάλες, kong κτλ), πράγμα που κάνουμε πολλές φορές την ημέρα. Παρόλο που είμαστε και οι 2 σχετικά μικρής ηλικίας, τη νιώθουμε και την αγαπάμε σαν παιδί μας (όσο γελοίο κι αν ακούγεται σε εκείνους που δεν έχουν κατοικίδια). Αυτό που θέλω να πω είναι, αν είχα για γείτονα ένα φιλόζωο άτομο σαν τον ts, θα σκεφτόταν όπως εκείνος; Εννοείται πως ουσιαστικά δε με ενδιαφέρει η γνώμη του κάθε γείτονα αλλά αν είναι εντάξει το σκυλάκι μου, ακόμα κι αν δεν το βγάζω έξω συχνά. Το ξέρω ότι σε κάποιους θα φανεί αστείο το post αλλά επειδή θέλω να πιστεύω ότι είμαι ευσυνείδητο άτομο, ειλικρινά ένιωσα τύψεις διαβάζοντας τα μηνύματά σας και θα προσπαθήσω να αλλάξω τη συγκεκριμένη συνήθεια, αν πιστεύετε ότι πρέπει. Φιλικά Ότι ανέσεις και να παρέχεις στο σκυλί, πρέπει να βγεί έξω, να τρέξει, να παίξει, να μυρίσει, να μαρκάρει την περιοχή και να κοινωνικοποιηθεί. Σε εσένα αν βρεθεί ένας άντρας και σου πεί, θα στα πληρώνω όλα, θα σου έχω ότι μου ζητήσεις αλλα θα είσαι κλεισμένη σε τέσσερις τοίχου, θα πήγαινες;;;;; Επίσης αν το είχες ψάξει καλύτερα θα έβρισκες ράτσες σκύλων που και με 2-3 φορές την βδομάδα είναι εντάξη απο άποψη άσκησης. ΑΛΛΑ μία φορά και μάλιστα τον χειμώνα ούτε μία. Καλα άμα έχεις σκυλί με ενέργεια τότε θα γίνει απλα ψυχοπαθής (να είσαι σίγουρη για αυτό). Πραγματικά στο θέμα κατοικίδια νομίζω οτι στην Ελλάδα είμαστε πολυ ανόριμοι. Οι περισσότεροι φίλοι, γνωστοί, φίλοι των γονιών μου, γείτονες, τους συμπεριφέρονται λες και είναι κτήμα τους (και όχι απλα σαν δουλικό για να τους ικανοποιεί την μοναξιά τους και να ξεσπάνε τα κόμπλεξ τους αλλα σαν πράμα ), δεν σκέφτονται οτι είναι ΖΩΕΣ με συναισθήματα και ανάγκες. 2
Tenshi Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Διάβασα τα απο πάνω. Πρέπει να νιώθω ηλίθιος που βγάζω το Cocker μου 3 φορές την ημέρα; 2
Zugzwang Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 @RottenLungs Όσον αφορά στην ερώτηση που μου κάνεις στην αρχή, πραγματικά έπεσες στην περίπτωση γιατί είμαι σπιτόγατα και δεν έχω καμιά *ανάγκη* να βγω έξω (δε θα πω δηλαδή "πφφφφ δεν αντέχω άλλο σπίτι, πρέπει να κανονίσω έναν καφέ"). Όσον αφορά στην τελευταία παράγραφο, πίστεψέ με, ΠΟΤΕ δε θεώρησα τον σκύλο μου κτήμα μου ούτε ξεχνάω ότι έχει συναισθήματα και ανάγκες. Λόγω του τελευταίου άλλωστε έγραψα και το παραπάνω post.
RottenLungs Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Έπιασα το δικό σου ποστ και έγραψα κάτι γενικό. Δεν ξέρω πως συμπεριφέρεσαι στον σκύλο σου αλλα το "μία φορά την βδομάδα και το χειμώνα μπορεί και όχι" είναι εξωφρενικά λίγο, εφκληματικό. Εμένα η οικογένεια μου (άλλοτε εγω, άλλοτε ο πατέρα, μάνα αδελφή) ανάλογα ποιος είναι διαθέσιμος, βγάζει την σκύλα μου βόλτα 3 φορές την ημέρα και γενικά έχει παρέα 24h/24h. 2
Zugzwang Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 OK, κρατάω την άποψή σου (που για να είμαι ειλικρινής μου φαίνεται υπερβολική, μόνο η λέξη "εγκληματικό" αρκεί για να το νομίζω αυτό) και ευχαρίστως περιμένω να ακούσω γνώμες άλλων.
CROM271 Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Zugzwang εγω δεν ειμαι του τυπου των ''φιλοζωων'' που θα σου πουν πως εισαι εγκληματιας. Εγω απο μια αποψη με τον συγχρονο τροπο ζωης το βρισκω και φυσιολογικο... Βεβαια μια φορα την βδομαδα ειναι οντως λιγο. Δεν σου λεω να το βγαζεις καθε μερα. Καλο θα ηταν αλλα πολλες φορες απλα δεν γινεται! Προσπαθησε μερα παρα μερα ή 3 φορες την βδομαδα τουλαχιστον να το βγαζεις παντως.
RottenLungs Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Για να δείς πόσο εγκληματικό είναι στην ψυχή ενός σκύλου (δεν είνα κουνέλια ή χελωνάκια) να είναι τόσο περιορισμένος δες το "Κυνόδοντας" και θα καταλάβεις... Πραγματικά τρελαίνονται τα σκυλιά, έχω δεί σκυλιά να κάνουν αλλοπρόσαλλα πράγματα μόνο και μόνο απο το οτι δεν βγάινανε ποτε βόλτα. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα