spyroskonst Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Οι γείτονές μου έχουν ένα μικρό σκυλί στο μπαλκόνι όλη μέρα. Ποτέ δεν έχω δει να το βγάζουν βόλτα. Ποτέ. Μερικές φορές τους έχω δει να το χτυπάνε, όχι δυνατά να είμαι ειλικρινής (ίσα ίσα για να φύγει απο μπροστά τους όταν είναι να καθαρίσουν έξω), αλλά δεν τους έχω δει να το χαϊδεύουν επίσης. Η αλήθεια είναι πως το μπαλκόνι είναι καθαρό & απ'οσο μπορώ να δω έχει φαγητό & νερό. Δεν νομίζω όμως πως θα'πρεπε αυτή να είναι η ζωή του και ακόμη δεν κατάλαβα γιατί το απέκτησαν. Ούτε καν το παιδί τους δεν έχω δει να ασχολείται. Δεν ξέρω τι μπορώ να κάνω & κυρίως αν θα έπρεπε να κάνω κάτι. Αυτά που γράφω είναι απο τις λίγες ώρες που είμαι σπίτι & οι γείτονες είναι στην ακριβώς απέναντι πολυκατοικία. Απλά επειδή δεν βλέπω καμία αλλαγή 2 μήνες τώρα, θα ήθελα τις γνώμες σας... 1
Lucifer Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, τονίζει ακόμη ότι εκτός από την ενεργητική κακοποίηση υπάρχει και η παθητική κακοποίηση, όπως για παράδειγμα η μόνιμη αλυσόδεση, η παροχή ακατάλληλης τροφής, η έλλειψη φροντίδας για κτηνιατρική περίθαλψη σε περίπτωση ασθενειών τους και άλλα.«Περιλαμβάνονται ενδεικτικά, η έλλειψη καταλύματος, το ακατάλληλο κατάλυμα ή τα στενά κλουβιά, η μόνιμη αλυσόδεση, η ακατάλληλη τροφή, η μόνιμη παραμονή σε μπαλκόνια, ταράτσες, η έλλειψη νερού ή νερού μη κατάλληλου, χώροι μη στεγνοί και καθαροί, προστατευόμενοι από τις καιρικές συνθήκες, η έλλειψη φροντίδας για κτηνιατρική περίθαλψη σε περίπτωση ασθενειών τους, αλλά και τον τακτικό εμβολιασμό και την αποπαρασίτωσή τους, η έλλειψη καθημερινής άσκησης και περιπάτου» σημειώνεται στην εγκύκλιο. Πηγή 14
spyroskonst Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Μπράβο Lucifer, σε ευχαριστώ πάρα πολύ για το link!! Όσο μπορώ θα προσέχω τι γίνεται με το σκυλάκι, ώστε να είμαι απόλυτα σίγουρος όταν είναι να κινηθώ. Πάντως με κάλυψες πλήρως. 1
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Eφοσον εισαι λιγες ωρες το σπιτι (το οποιο δεν καταλαβα αν αναφερεται στο χρονικο διαστημα που διαμενεις στη γειτονια ή στην καθημερινοτητα σου), πώς γνωριζεις οτι το εχουν ολη μερα εκει και δε το βαζουν μεσα στο σπιτι ή δε το πανε βολτα? Luci εγω που εχω γατα σε διαμερισμα (16 ωρες την ημερα την βγαζει μπαλκονατα και το απολαμβανει, τις υπολοιπες 8 την βαζω και σπιτι) πρεπει να την βγαζω περιπατο? Δεν θεωρω οτι βασανιζεται γιατι απο 2 μηνων εχει μαθει ετσι και τα ΣΚ που ειμαι σπιτι και μπορω να της αφηνω ανοιχτα να μπαινει 24/24ωρο, αυτη προτιμα να καθεται εξω τις περισσοτερες ωρες και να κοιμαται με ενδιαμεσα ξυπνηματα να τσιμπησει κανα μεζε, οπως εχει συνηθισει. Αν ομως ειμαι παρανομος ή υπαρχει περιπτωση να βασανιζεται να φροντισω να την δωσω! 2
spyroskonst Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Επαναλαμβάνω πως αυτό έχω παρατηρήσει 2 μήνες που έχουν πάρει σκυλί. Στην αρχή με εκνεύριζε το γαύγισμά του, αλλά δεν έδινα σημασία. Μετά που αξιώθηκα και είδα πού βρίσκεται, είναι ακριβώς απέναντί μου. Δηλαδή όταν κάθομαι στο σαλόνι, το μπαλκόνι τους φαίνεται άνετα. Τις ώρες που είμαι σπίτι λοιπόν (και ποικίλουν γιατί εργάζομαι με βάρδιες) έχω δει αυτά που προανέφερα. Δεν είναι και λίγο διάστημα 2 μήνες με διαφορετικά ωράρια ώστε να αρχίσω να βγάζω συμπεράσματα. Όπως είπα, δεν είμαι σίγουρος ακόμη & φυσικά θα επιβεβαιωθώ πρώτα πριν κάνω το ό,τιδήποτε. 1
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Οκ αρχικα καταλαβα οτι εννοουσες πως εισαι λιγες ωρες/ημερα στο σπιτι και το ποιντ μου ηταν οτι μπορεις τις ωρες που λειπεις να το βγαζαν βολτα κλπ.
ntinosterpsis Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Σα να χωνεις πολυ τη μουσουδα σου....Δεν ανεθεσε κανενας το ρολο του μπογια η του υπερασπιστη των ζωων... Μπορει οι ιδιοκτητες να εχουν το σκυλι για καποιο λογο εκει αφημενο 2 μηνες...δεν ξερεις και μαλλον δεν μπορεις.
spyroskonst Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 όταν έρχομαι πτώμα απο την δουλειά και δεν μπορώ να κοιμηθώ λόγω γαβγίσματος ή όταν ξυπνάω πάλι λόγω γαβγίσματος ή όταν ακόυω το κλάμα του επειδή το έχουν βαρέσει ή όταν κοιτάζω έξω να χαζέψω και πάντα βλέπω μονίμως το σκυλί στο μπαλκόνι, δεν νομίζω πως χώνω την μουσούδα μου. Αντιθέτως, οι γείτονες χαλάνε την καθημερινότητά μου. Και επειδή είμαι φιλόζωος γιατί να μην το βοηθήσω αν τελικά κακοποιείται? Δεν καταλαβαίνω που είναι το κακό. Δεν είμαι απόλυτος, ούτε ξημεροβραδιάζομαι κοιτάζοντας το μπαλκόνι τους. Μια βοήθεια ήθελα πώς μπορώ να κινηθώ αν χρειαστεί και ο Lucifer μου την έδωσε. 17
mary Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Το ιδιο είχαμε και εμεις με εναν ηλίθιο που το πηρε το σκυλί για δώρο και το παράταγε στο μπαλκονι. Μονο που σε μας το μπαλκονι ηταν μεσα στα σκατά και φαί και τροφή σπάνια έβλεπα. Με τα πολλά παράπονα τελικά το έδωσε.
Pintsie Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Μην περιμένεις πολύ... κάνε καταγγελία στην αστυνομία ότι υπάρχει ένα σκυλί μόνιμα στο μπαλκόνι (αν έχει και σπιτάκι/μαξιλαράκι στο μπαλκόνι μπορείς να αποδείξεις ότι το μπαλκόνι είναι το "μόνιμο" σπίτι του!) και ότι έχεις δει και να το χτυπάνε. Είναι αυτεπάγγελτο, πάει αυτόφωρο και δεν χρειάζεται να δώσεις τα 100 ευρώ που είναι για τις άλλες καταγγελίες. οπότε αν σου παίξει καμιά τρελίτσα ο αστυνομικός, πες του ότι ο νόμος άλλαξε πριν λίγο καιρό και ότι είναι αυτεπάγγελτο.
spyroskonst Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 όντως έχει το σπιτάκι του στο μπαλκόνι (σπιτάκι, λέμε τώρα... ένα μικρό συρμάτινο κλουβί είναι). Σε ευχαριστώ Pintsie. Το ίδιο διάβασα και απο το link του Lucifer.
mphxths Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Γειτονας νο1 Σκυλος στην ταρατσα , σπιτακι , φαι...δεν παταγε ποτε..καποια στιγμη πεθανε (απο γηρατεια μαλλον)...η ζωη του προφανως δεν ηταν και ροδινη... Γειτονας νο2 Πηρε λυκοσκυλο..το εχει σε εναν οροφο πανω απο το σπιτι του που ειναι ακτιστος..και καλα για φυλακα... Ανεβαινουν τα παιδια παιζουν μια φορα την βδομαδα...αλλη μια φορα ανεβαινουν οικογενειακως να το πλυνουν..και αυτη ειναι η επαφη μαζι του.Α ναι το εχουν για φυλακα...αλλα το σκυλι εχει γαμηθει τοσο η προσωπικοτητα του..που γαυγιζει τα παντα και τους παντες...και υπαρχει μια διαρκης ηχορυπανση απο τα γαυγισματα του... Προφανως και δεν μπορει πλεον να επιτελεσει σωστα τον σκοπο του...(αν το πεις ετσι δηλ..οτι υπηρχε και σκοπος...) Καταγγελιες στα αυτια θελουν ολοι αυτοι.... 2
Lucifer Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Luci εγω που εχω γατα σε διαμερισμα (16 ωρες την ημερα την βγαζει μπαλκονατα και το απολαμβανει, τις υπολοιπες 8 την βαζω και σπιτι) πρεπει να την βγαζω περιπατο? Αν έρθει να σου πει κανείς τπτ, πες του "για άνοιξε την πόρτα να βγει". Σιγά μην κουνηθεί η ρέκλα με γούνα. 4
RottenLungs Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Και εδω στην περιοχή μου έτσι είναι. Κάθε σπίτι έχει και απο έναν σκύλο και όποτε πηγαίνω τον δικό μου δεν βλέπω ούτε έναν να βγάζει τον σκύλο του βόλτα. Και τον σκύλο μου το βγάζω εδω και 12 χρόνια, 3 φορές την ημέρα (2 φορές 10-15 λεπτά για τουλαέτα και 1 φορά 30-40 λεπτά για τουαλέτα και άσκηση), οπότε έχω ένα καλό δείγμα για να ξέρω. Τα περισσότερα σκυλιά είναι στα μπαλκόνια και γεμάτια ψυχολογικά προβλήματα λόγω της απομόνωσης. Άσε που και γιαυτόν τον λόγω ψοφάνε και πολυ γρήγορα. Δυστυχώς πέρνουν σκύλο για την μόστρα και την και καλα προστασία και τον θεωρούν κτήμα τους και όχι μέλος της οικογένεια τους. Βέβαια αν είσαι μόνο σου είναι τρελή δέσμευση (γιαυτό και καλό είναι να μην πέρνει κάποιος που μένει μόνο του), πρέπει να είσαι όλη μέρα σπίτι ή να τον πέρνει μαζί σου (πράγμα δύσκολο για Αθήνα). Ευτυχώς εμείς είμαστε 4μελή οικογένεια και ασχολιόμαστε όλοι με τον σκύλο, οπότε πάντα υπάρχει κάποιος για να τον πάει βόλτα και να παίξει μαζί του. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα