Super Moderators billdanos Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Γνωστός μου αντιμετωπίζει ένα πρόβλημα στο σπίτι με τη γραμμή του και ψάχνω να δω τι μπορεί να φταίει! Στο σπίτι έχει 2 μπρίζες τηλεφώνου σε διαφορετικά δωμάτια. Στη μία είναι συνδεδεμένο μόνο το adsl modem (us robotics adsl2) και στην άλλη ένα ασύρματο τηλέφωνο (το έχω δοκιμάσει και με ενσύρματη συσκευή με τα ίδια αποτελέσματα). Στο τηλέφωνο ακούγεται συνεχώς ένα φύσημα μόνο όταν το modem έχει συγχρονίσει με το ADSL! Αν δηλαδή αποσυνδέσω το καλώδιο από το modem το φύσημα εξαφανίζεται, συνεχίζει να μην ακούγεται τίποτα όταν το ξανασυνδέσω και όσο προσπαθεί να συγχρονίσει, αλλά αμέσως μόλις συνδεθεί αρχίζει και πάλι. Εννοείται πως υπάρχει φίλτρο πριν το ασύρματο τηλέφωνο και έχω δοκιμάσει 2-3 διαφορετικά για να βεβαιωθώ πως δεν έχουν πρόβλημα. Any idea?
veteranos123 Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Εγώ σε ένα ίδιο πρόβλημα που είχα έφταιγε το ότι ο κατανεμητής της πολυκατοικίας ήταν full σκουριασμένος και μου δημιουργούσε θόρυβο στην γραμμή και αποσυνδέσεις στο internet οπότε αυτό που έκανα ήταν να βρω τα καλώδια μου που έρχονται από έξω και τα καλώδια μου που έρχονται σπίτι και να τα συνδέσω μεταξύ τους μονώνοντάς τα με μονωτική ταινία. Μήπως ο γνωστός σου έχει fax ή συναγερμό? Αν ναι πρέπει να μπει και εκεί φίλτρο. Δοκιμάσατε κάποιο άλλο φίλτρο μήπως το υπάρχον έχει κάποιο πρόβλημα?
poulinos Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 οπως ειπε ο αποπανω συνηθως φταιει ενα απο τα 2 .η στον κατανεμητη η σε κανα πριζακι η οξειδωση κανει παρτυ η εχει συναγερμο χωρις φιλτρο.σε παρα πολυ σπανια περιπτωση μπορει να φταιει κατι στον Isp(splitter card) η να θελει splitter.
Super Moderators billdanos Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Μέλος Super Moderators Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 οπως ειπε ο αποπανω συνηθως φταιει ενα απο τα 2 .η στον κατανεμητη η σε κανα πριζακι η οξειδωση κανει παρτυ η εχει συναγερμο χωρις φιλτρο.σε παρα πολυ σπανια περιπτωση μπορει να φταιει κατι στον Isp(splitter card) η να θελει splitter. Ωπ! Και ναι θυμήθηκα πως έχει εγκατάσταση συναγερμού η οποία είναι ανενεργή εδώ και χρόνια αλλά ήταν συνδεδεμένη με την τηλεφωνική γραμμή (φανταστείτε πριν γίνουν τα νούμερα 210...)! Θα δοκιμάσω να αφαιρέσω τη σύνδεση. Thnx
poulinos Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 λογικα θα ανεβει και ο συγχρονισμος αμα αποσυνδεσεις την γραμμη.ναι πολλες φορες πολλοι σταματουν να πληρωνουν την εταιρεια για να γλυτωσουν λεφτα αλλα η γραμμη παραμενει πανω.και αν λες οτι ηταν πριν γινει 210 τοτε σιγουρα δεν υπαρχει φιλτρο εκει.αν ειναι αν ενεργοποιησουν τον συναγερμο βαλε φιλτρο αλλιως βγαλτα τελειως απο πανω.αν δεις καλωδια σε δυο σημεια στον συναγερμο δηλαδη και στο t-r αλλα και στο t1-r1 σημαινει οτι η γραμμη μπαινει στο συναγερμο και μετα συνεχιζει στο υπολοιπο σπιτι οποτε εκει πρεπει να ενωσεις τα καλωδια χωρις να περνανε απο το συναγερμο. Ωπ! Και ναι θυμήθηκα πως έχει εγκατάσταση συναγερμού η οποία είναι ανενεργή εδώ και χρόνια αλλά ήταν συνδεδεμένη με την τηλεφωνική γραμμή (φανταστείτε πριν γίνουν τα νούμερα 210...)! Θα δοκιμάσω να αφαιρέσω τη σύνδεση. Thnx
Stavrakas13 Δημοσ. 21 Απριλίου 2013 Δημοσ. 21 Απριλίου 2013 Θα εκμεταλλευτώ την παρουσία του thread για να μην ανοίξω καινούριο(ελπίζω να μην σε πειράζει billdanos) Έχω το ίδιο ακριβώς πρόβλημα μόνο που έχω μια πρίζα και το ρουτεράκι με το τηλέφωνο συνδεμένο με splitter εκεί. (Δοκίμασα τα πάντα, αλλαγή πρίζας, αλλαγή τηλ.καλωδίου, άλλο ρουτερ, με splitter χωρίς splitter, κοντά μακριά ότι μπορούσα) Επίσης ισχύει αυτο που είπε ο billdanos πως όταν αφαιρείται το καλώδιο του ρουτερ φεύγει το φύσημα. Επίσης το ακόμη πιο περίεργο(για εμένα τουλάχιστον που δεν είμαι σχετικός) είναι οτι το internet πλέον δεν κολλάει κλπ. όταν έχω ανοιχτό το τηλέφωνο. Για τεχνικό πάει το θέμα με τα 1000, αλλά θα ήθελα κ απο εδώ κάποια γνώμη ίσως...
poulinos Δημοσ. 21 Απριλίου 2013 Δημοσ. 21 Απριλίου 2013 αν δεν μπορεις να τσεκαρεις κατανεμητη μην γινεται κατι απο εκει.πχ προβλημα σε ρεγκλετα η προβλημα με οξειδωση καλωδιου κτλ τοτε παει σε τεχνικο αφου πανω τα εχεις δοκιμασει ολα.το μονο που μπορεις να κανεις σπιτι εινα να ανοιξεις το πριζακι και να αφησεις μονο το καλωδιο που ερχεται απο τον οτε και να αποσυνδεσεις ολα τα αλλα και να δεις αν το κανει παλι.μηπως καποιο παραλληλο πριζακι κανει το προβλημα αν υπαρχει η μηπως ειναι συνδεδεμενο και το αναπληρωματικο ζευγαρι απο πισω και κανει αυτο το προβλημα.
veteranos123 Δημοσ. 21 Απριλίου 2013 Δημοσ. 21 Απριλίου 2013 Δες αν ο κατανεμιτής της πολυκατοικίας είναι σκουριασμένος.
Stavrakas13 Δημοσ. 21 Απριλίου 2013 Δημοσ. 21 Απριλίου 2013 αν δεν μπορεις να τσεκαρεις κατανεμητη μην γινεται κατι απο εκει.πχ προβλημα σε ρεγκλετα η προβλημα με οξειδωση καλωδιου κτλ τοτε παει σε τεχνικο αφου πανω τα εχεις δοκιμασει ολα.το μονο που μπορεις να κανεις σπιτι εινα να ανοιξεις το πριζακι και να αφησεις μονο το καλωδιο που ερχεται απο τον οτε και να αποσυνδεσεις ολα τα αλλα και να δεις αν το κανει παλι.μηπως καποιο παραλληλο πριζακι κανει το προβλημα αν υπαρχει η μηπως ειναι συνδεδεμενο και το αναπληρωματικο ζευγαρι απο πισω και κανει αυτο το προβλημα. Όχι τίποτα απο αυτά ούτε το πριζάκι, ούτε το αναπληρωματικό ζευγάρι, τσεκαρισμένα. Δες αν ο κατανεμιτής της πολυκατοικίας είναι σκουριασμένος. Ναι είδα που το πρότεινες θα το τσεκάρω αλλά δεν τολμάω να κάνω την μοντα που έκανες εσύ.
poulinos Δημοσ. 21 Απριλίου 2013 Δημοσ. 21 Απριλίου 2013 η οξειδωμενα καλωδια.κακες ενωσεις κτλ.αν εχεις πολυμετρο μετρας ταση και απο την μια πλευρα της ρεγκλετας και απο την αλλη.αν η ρεγκλετα εχει θεμα περα απο οξειδωση που φαινεται θα δεις διαφορετικη ταση .σπανιο μεν αλλα γινεται
Stavrakas13 Δημοσ. 21 Απριλίου 2013 Δημοσ. 21 Απριλίου 2013 Πήγα πείραξα τις ενώσεις και τώρα έχω αισίως 11 mbps. Σας ευχαριστώ 1
veteranos123 Δημοσ. 21 Απριλίου 2013 Δημοσ. 21 Απριλίου 2013 στον κατανεμητη?εφυγε το φυσημα? Μάλλον. Χαλαρές συνδέσεις υποψιάζομαι.
poulinos Δημοσ. 21 Απριλίου 2013 Δημοσ. 21 Απριλίου 2013 ας ελπισουμε να μας απαντησει ο ιδιος ο stavrakas.
Stavrakas13 Δημοσ. 22 Απριλίου 2013 Δημοσ. 22 Απριλίου 2013 Ναι ναι έχει φύγει τελείως, ούτε θόρυβος ούτε τίποτα. Αν και είναι τραγικά τα πράγματα εκεί πέρα μέσα στους ιστούς σκόνες κλπ και τα καλώδια πολύ πρόχειρα συνδεμένα. Θα το στρώσω από αύριο γιατί λογικά κανείς άλλος δεν θα κάνει τον κόπο.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα