Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μα δε καταλαβαίνω αυτό που λες. Παράλογο θα ήταν να πει κάποιος "Καθαρίζω 10 χιλιάρικα το μήνα" και να μη μπορεί να το υποστηρίξει. Εφόσον κάποιος δε θέλει να πει ποιός είναι ο μισθός του, για ποιό λόγο τον κάνει αυτό ψεύτη και άτομο που εξαφανίζεται όταν ζοριστεί?

Δηλαδή, αν πω τώρα ότι παίρνω Χ ευρώ το μήνα, πώς θα το εξακριβώσεις ότι σου λέω αλήθεια? 

• Απαντ. 34
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Μα δε καταλαβαίνω αυτό που λες. Παράλογο θα ήταν να πει κάποιος "Καθαρίζω 10 χιλιάρικα το μήνα" και να μη μπορεί να το υποστηρίξει. Εφόσον κάποιος δε θέλει να πει ποιός είναι ο μισθός του, για ποιό λόγο τον κάνει αυτό ψεύτη και άτομο που εξαφανίζεται όταν ζοριστεί?

Δηλαδή, αν πω τώρα ότι παίρνω Χ ευρώ το μήνα, πώς θα το εξακριβώσεις ότι σου λέω αλήθεια? 

Καταρχην με βγαλανε κομπλεξικο και δεν ξερω και εγω τι αλλο επειδη απλα ειπα αυτα που και ο ZAK και ο jisiskos διαβεβαίωσαν... ξεκιναμε απο αυτο.

Δεν ειναι τοσο δυσκολο οσο φανταζεσαι ειδικα αμα μου πεις το ονομα της εταιρειας σε πμ. Αν τυχει και εχω γνωστο ή ανθρωπο που εχει περασει απο εκει ή φιλο φιλου μου και κατσει σε μια συζητηση και του πω ξερεις ο ταδε μου ειπε οτι ειναι σε αυτην και παιρνει τοσα μπορει να μου πει ναι ειναι εφικτο ή οχι σου λεει μπουρδες. Καταλαβες? δεν ειμαστε χαζοι να τρωμε οτι μας λεει ο καθενας γενικα το λεω τωρα αυτο.

Ειχα εναν γνωστο μυθομανη .. ο τυπος πρεπει να ειναι πρωταθλητης στα ψεματα ετσι? Προσεξε  μου λεει οτι σαν Γεωπονος αναλαμβανει δουλειες σε ποτιστικα... να στησει ποτισματα κτλπ και παιρνει 1500 απο καθε δουλεια και 2000 ακομη και αν δεν ξερω τιποτα για την συγκεκριμενη δουλεια πιστευω οτι ειναι ΨΕΥΤΗΣ  Και ξερεις γιατι? διοτι μια μερα που μου ειχε πει οτι και καλα θα ειναι σε δουλεια ... εγω πηρα απο περιεργεια με αποκρυψη σπιτι του και το σηκωσε. Καταλαβες? αυτοι που ερχονται και λενε τα δικα τους πρεπει να ξερουν σε ποιους τα λενε..... δεν ειμαστε ολοι κουτοι ουτε παιδακια . Το προβλημα δεν ειναι οτι καποιος παιρνει λεφτα... μακαρι να παιρνει αν τα αξιζει το θεμα ειναι οτι μερικοι ειναι ψευτες. Και οταν ξερεις οτι ειναι δεν εισαι εσυ ο κομπλεξικος αυτοι ειναι οι ψευτες.

ps Με τον συγκεκριμενο δεν κανουμε παρεα πλεον γιατι θα με εκνευρισει καμια μερα με τις ψευτιες και θα φαει ασχημο κραξιμο.(Για να μην νομιζουν καποιοι οτι ειμαι διπροσωπος και κανω παρεα με αυτους που κραζω απο πισω...)

Δημοσ.

Και το ξεκατίνιασμα συνεχίζεται, πραγματικά δεν ξέρω γιατί απαντάω σε αυτό το  topic. Ο Star_light είναι ανίδεος και δεν μπορώ πραγματικά να καταλάβω ακριβώς το σκοπό αυτού του topic μιας και όλα αυτά συζητήθηκαν στο τοπικ από όπου συνεχίζεται  συζήτηση. Μάλλον έως ότου παραδεχθούμε κάτι που δεν πιστεύουμε για να μας αφήσει ο topic starter στην ησυχία μας. (Σκέφτομαι να το κάνω μπας και τελειώνουμε με αυτό το θέμα)

Το να είσαι ανίδεος δεν είναι κακό, κακό είναι το να ανοίγεις μια συζήτηση στην οποία δεν έχεις σκοπό να ακούσεις αυτό που πραγματικά θέλει να σου πει ο άλλος αλλά επιλέγεις τμηματικά κομμάτια με μόνο σκοπό σου να αντικρούσεις κάτι που σου λένε. Νιώθω σαν να είμαι σε εκπομπή της Λαμπύρη.

Μα ειναι δυνατον να πιστευεις οτι με αυτη τη κριση υπαρχει ανθρωπος που βγαζει 2000 ευρω το μηνα ή οτι κάποιος απεριψε δουλεια των 1200 ευρω μεικτων απο την στιγμη που εξω υπάρχουν στρατιες ανεργων? Και ειναι κατω απο 30 και μερικες φορες 25 χρονων? Αν εισαι μεσα σε αυτους που τους αρεσει να λενε μυθους μην μπεις στον κοπο καν να γραψεις θελουμε σοβαρες και πραγματικες εμπειριες.

Απο καπου ξεκιναει κάποιος δεν γινεται να ξεκινησει με την μια με τα εκατομυρια.... ασε μερικους να πανε και στο εξωτερικο που το λενε... στα λογια ολα ευκολα ειναι. Εχουμε γεμισει φαντασμενους στην Ελλαδα εγω αυτο βλεπω.

Στρωμενα στα εχουν εξω... νομιζεις δεν βλεπουν τι συμβαινει και τι χαρακτηρας ειναι ο Ελληνας... αμα πας εκει θα εισαι χειροτερο στρατιωτακι απο οτι εδω γιατι εκει υπαρχουν νομοι.

ps Εδω 50 ευρω σε ιδιαιτερο δεν παιρνει ουτε καθηγητης  με 20 χρονια και βαλε εμπειριας.... το διαβασαμε και αυτο χθες.Για να εισαι καθηγητης θες την παιδαγωγικη επαρκεια δεν μπορει ο καθενας ξαφνικα να θεωρει τον εαυτο του καθηγητη.

ps2 Μονο οι κουτοι πειθονται χωρις αποδεικτικα.... οταν βγαινεις και λες μετα πρεπει να εισαι ετοιμος και να υποστηριξεις αυτο που λες.

Σε πληροφορώ φίλτατε ότι όταν κάποιος ασχολείται με το αντικείμενο αυτο ως ελεύθερος επαγγελματίας δεν έχει νόημα να το κάνει για να βγάλει 600 η 1000 ευρώ το μήνα. Άρα τα 2,000 ευρώ για αυτήν την περίπτωση δεν είναι κάποιο τραγικό ποσό. Σίγουρα τα 2,000 ευρώ δεν είναι τόσο εύκολο να το βρεις σε μισθό δεν είναι βέβαια και απίθανο αν μπορείς να το υποστηρίξεις βάση της γνώσης και της εμπειρίας σου.  Και πολλές φορές δεν είναι μόνο θέμα εμπειρίας αλλά και ικανότητας.

Επίσης μην ξεχνάς ότι ένας ελεύθερος επαγγελματίας δεν δουλεύει με το 8ωρο, ούτε έχει την ασφάλεια ενός υπαλλήλου μιας εταιρείας για οτιδήποτε. Πρέπει συνεχώς να τρέχουν και να δουλεύουν υπερβολικά πολλές ώρες. Για αυτούς τα 2000 ευρώ είναι λίγα. 

Αν αποδείξεις στον εργοδότη σου ότι αξίζεις αυτά τα λεφτά η και περισσότερα μπορείς να τα αποκτήσεις αρκεί να ξεχωρίσεις από το πλήθος. Αυτό ισχύει πιστεύω σε κάθε δουλειά.

Άν όλα αυτά σου φαίνονται τόσο δύσκολο για να το πιστέψεις, τότε κάτι δεν έχεις καταλάβει.

Ποια δικια μου πραγματικοτητα???????????????? η πραγματικοτητα ειναι ΜΙΑ και την βλεπουμε ολοι καθημερινα. Δεν απορριπτω τα παντα αλλα μονο εκεινα που ειναι ακραια με βαση την κοινη λογικη. Μυθομανης ειναι εκεινος που μονο λεει και δεν μπορει να αποδειξει τιποτα απο αυτα που λεει . Προσωπικα δεδομενα ενω ο αλλος εχει βαλει την φωτογραφια του...... λες να τον πειραξει να πει που δουλευε ή να δειξει το portfolio του???? αυτο ειναι το προσωπικο δεδομενο????

Τοτε τι μπαινει καποιος και μιλαει για την δουλεια του εδω? ποιο το νοημα να μας δειξει οτι ειναι αυτος ο μεγας μαγκας και μετα λες εμενα κομπλεξικο μαλλον θα πρεπει να πας σε καποιον να σε ξαναμαθει τους ορισμους

Οποιος ειναι καταξιωμενος δεν μπαινει να κανει επιδειξη σε ενα φορουμ... δεν εχει αυτη την αναγκη καταλαβες? δεν την νιωθει καν. Και λεγε εσυ για κομπλεξικους και παραμυθια της χαλιμας. Λες και δεν βλεπουμε εξω τι γινεται ....

Υποθέτω ότι σε αυτή σου την απάντηση αναφερόσουν κυρίως σε μένα.

Πρέπει να καταλάβεις ότι αυτό είναι ένα φόρουμ και όχι δικαστήριο για να χρειαστεί να σου αποδείξω το οτιδήποτε  Αν θεωρείς κάποιον μυθομανή μπορείς απλά να του το πεις και να μην ξανα ασχοληθείς με αυτόν. Στην συγκεκριμένη περίπτωση με εμένα.

Δεν νομίζω κανείς να σου έκανε επίδειξη. Στην τελική δεν σου είπε κανείς ότι βγαζει 50,000ευρώ το μήνα για να το θεωρήσεις ψέμα. 2,000 ευρώ δεν είναι κάποιο σπουδαίο ποσό. Δεν σε ανακατατάσει σε διαφορετική κοινωνική τάξη απο αυτον που παίρνει 1000 η 1500.

Επίσης συχαίνομαι να βλέπω ανθρώπους να χρησιμοποιούν "την σημερινή κατάσταση" ως δικαιολογία για αυτά τα πράγματα. Η πραγματική οικονομική κρίση ξεκίνησε από το φόβο και με τον ίδιο τρόπο συνεχίζουν  ορισμένοι να την συντηρούν,

Εγώ προσωπικά δεν πιστεύω ότι ζεις στην δικιά σου πραγματικότητα, αλλά στη πραγματικότητα που οι άλλοι σου πλασάρανε να ζήσεις,   εσυ χωρίς καμια αμφιβολία την έκανες δικιά σου πραγματικότητα. Ξεκόλα λίγο.

Ενταξει εισαι μικρος ακομα. Αυτη τη στιγμη εχω ενα καρο γνωστους και φιλους με μεταπτυχιακα και γνωσεις οι οποιοι στελνουν βιογραφικα και δεν τους φωναζουν καν λες να ειναι και αυτοι κομπλεξικοι? Δεν μιλαμε να πας εκει να σου προτεινει η εταιρεια καθαρο μισθο 1000-1100 (που ειναι παρα πολυ καλος για τα δεδομενα της Ελλαδας με κάποια χρονια προυπηρεσιας εστω....) και να τους το παιξεις ειρωνας και καμποσος. Οι ανθρωποι που δουλευουν σε αυτες τις θεσεις ξερουν πολυ καλα οτι υπάρχουν αλλα ατομα τα οποια οχι μονο δεν θα πηγαινανε με υφακι αλλα θα λεγανε και ευχαριστω ...  διαφορετικα αν νομιζεις οτι εισαι τοσο μεγαλος μαγκας ανοιγεις δικο σου μαγαζι και παιρνεις αυτα που πιστευεις οτι στην ελευθερη αγορα σου αναλογουν.Εκει παρε και 10.000 και μακαρι να βρεις και επιχειρηση να σου δινει τοσα αλλα αυτο ειναι παραπλανητικο στην εποχη μας

Εμενα η αποψη μου επειδη καθημερινα ειμαι εξω και ξερω και ανθρωπους οι οποιοι ουτε τα τρωνε αμασητα και ειναι και μεσα στην αγορα και στην ζωη και παντου δεν καθονται σπιτακι τους .... ειναι οσοι πανε για δουλεια να πανε προσγειωμενοι επειδη οι καιροι ειναι δυσκολοι.Παραλληλα ομως να εχουν στοχους και να προσπαθουν καθημερινα να γινουν καλυτεροι. Αλλο η αυτοπεποιθηση και αλλο η αλαζονεια - υπεροψια που εχουν ορισμενοι. Υπαρχει μεγααααλη διαφορα αναμεσα σε αυτα τα δυο ξερεις. Και αν κάποιος εχει εμπειριες απο θεσεις εργασιας κ συνεντευξεις να μπει να τις γραψει.

Παντα θα υπαρχει ενας με καλυτερο βιογραφικο απο σενα....

Άντε πάλι οι καιροί δύσκολοι... ναι δύσκολοι είναι οι καιροί εσύ τι κάνεις για αυτο όμως. Δεν μιλάω σε εσένα προσωπικά αλλά γενικά. Γίνε χρήσιμος στην κοινωνία με το έργο σου και σύντομα οι κόποι σου θα ανταμειφθούν.

Ε αμα δεν σε ρωτησει ο αλλος που δουλευεις και τι λεφτα παιρνεις τοτε τι συζητηση θα κανεις?

Εγω εκτος δεν τα αντιμετωπιζω αυτα τα προβληματα παντως οταν ρωταω κατι τετοιο μου απαντανε προθυμα

μαλλον εισαι υπερβολικα ευαισθητος και το θεωρεις απαραδεκτο.

Μα αυτο πρεπει να μας απασχολει... η αληθεια για να ξερουμε τι μας περιμενει.Και μου κανει μεγαλη εντυπωση που κάποιος σπαζεται αμα τον ρωτησεις περισσοτερες λεπτομερειες... μονο εγω ειμαι σε παρεες που αμα πεις κατι π[εφτουν αμεσως οι ερωτησεις βροχη??? ΠΟΥ ? ΠΩΣ? ΓΙΑΤΙ? κτλπ

Την φωτογραφία μου μπορεί να την έχω ανεβάσει, τα υπόλοιπα όμως τα ξέρουν αυτοί που πρέπει να τα ξέρουν και κανένας άλλος για πολλούς λόγους που δεν μπορείς να καταλάβεις. Άλλο η παρέα σου και άλλο το φόρουμ.

Ναι δεν λεω  για αυτους.... δεν μιλησα για ανθρωπους 40 χρονων με μεγαλη εμπειρια. Ειπα απο 30 και κατω.

Erevis μπορω να την ξεχωρισω και ειναι πολυ απλη... στα φορα μπορεις να πεις οτι θες χωρις να σε ξερει κανενας

ενω στην παρεα πριν πεις κατι το σκεφτεσαι περισσοτερο επειδη θα την βλεπεις καθε μερα... εδω κανω ενα log out και μπαινω μετα απο 4-5 μηνες. Αλλα εφοσον δεν θες να πεις δεν θα επιμεινω αλλο.

Καταρχήν θεωρώ τα 30 ως ηλικία όπου συνήθως βρίσκεσαι σε πολύ καλή φάση της καριέρας σου αν όχι στην καλύτερη. Θεωρώ ότι μετα τα 35 υπάρχει μια στασιμότητα. Ο χρόνος θα μου δείξει αν έχω δίκιο η άδικο.

Καταρχην με βγαλανε κομπλεξικο και δεν ξερω και εγω τι αλλο επειδη απλα ειπα αυτα που και ο ZAK και ο jisiskos διαβεβαίωσαν... ξεκιναμε απο αυτο.

Δεν ειναι τοσο δυσκολο οσο φανταζεσαι ειδικα αμα μου πεις το ονομα της εταιρειας σε πμ. Αν τυχει και εχω γνωστο ή ανθρωπο που εχει περασει απο εκει ή φιλο φιλου μου και κατσει σε μια συζητηση και του πω ξερεις ο ταδε μου ειπε οτι ειναι σε αυτην και παιρνει τοσα μπορει να μου πει ναι ειναι εφικτο ή οχι σου λεει μπουρδες. Καταλαβες? δεν ειμαστε χαζοι να τρωμε οτι μας λεει ο καθενας γενικα το λεω τωρα αυτο.

Ειχα εναν γνωστο μυθομανη .. ο τυπος πρεπει να ειναι πρωταθλητης στα ψεματα ετσι? Προσεξε  μου λεει οτι σαν Γεωπονος αναλαμβανει δουλειες σε ποτιστικα... να στησει ποτισματα κτλπ και παιρνει 1500 απο καθε δουλεια και 2000 ακομη και αν δεν ξερω τιποτα για την συγκεκριμενη δουλεια πιστευω οτι ειναι ΨΕΥΤΗΣ  Και ξερεις γιατι? διοτι μια μερα που μου ειχε πει οτι και καλα θα ειναι σε δουλεια ... εγω πηρα απο περιεργεια με αποκρυψη σπιτι του και το σηκωσε. Καταλαβες? αυτοι που ερχονται και λενε τα δικα τους πρεπει να ξερουν σε ποιους τα λενε..... δεν ειμαστε ολοι κουτοι ουτε παιδακια . Το προβλημα δεν ειναι οτι καποιος παιρνει λεφτα... μακαρι να παιρνει αν τα αξιζει το θεμα ειναι οτι μερικοι ειναι ψευτες. Και οταν ξερεις οτι ειναι δεν εισαι εσυ ο κομπλεξικος αυτοι ειναι οι ψευτες.

ps Με τον συγκεκριμενο δεν κανουμε παρεα πλεον γιατι θα με εκνευρισει καμια μερα με τις ψευτιες και θα φαει ασχημο κραξιμο.(Για να μην νομιζουν καποιοι οτι ειμαι διπροσωπος και κανω παρεα με αυτους που κραζω απο πισω...)

Γιατί έχεις την τάση να θέλεις να μαθαίνεις πράγματα που ο άλλος δεν θέλει να σου πει. Αυτό είναι η χαρά του κουτσομπόλη. 

Δημοσ.

Τα 2000 μπορεί να μη σε κάνουν πλούσιο, αλλά ζεις μια τελείως διαφορετική ζωή με τέτοιο μισθό σε σχέση με αυτόν που παίρνει με το ζόρι 600. Για να μη μιλήσω για τους μισούς νέους που παίρνουν 0.

Και κάτι ακόμα. Τη σήμερον ημέρα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι είναι αναλώσιμοι. Σήμερα είσαι, αύριο δεν είσαι. Και με τον ανταγωνισμό και την ύφεση που επικρατεί (όσο και αν δεν αρέσει σε αρκετούς, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι), αυτός που τη μία μέρα κοκκορεύεται ότι είναι πετυχημένος και οι άνεργοι/χαμιλόμισθοι είναι άξιοι της μοίρας τους "γιατί δεν προσπαθούν αρκετά", όταν βρεθεί στη θέση τους κατηγορεί τους πάντες και τα πάντα εκτός φυσικά του εαυτού του.

Και κάτι τελευταίο. Υπάρχουν τόσοι αστάθμητοι παράγοντες στη ζωή, που καλό είναι να κρατάμε μια πισινή. Αν στα 20 πιστεύεις ότι μπορείς να προβλέψεις πού θα βρίσκεσαι στα, 30 είσαι βαθιά νυχτωμένος..

Δημοσ.

Aπο τι ξεκινησε η οικονομικη κριση? απο το φοβο? και λες εμενα ανιδεο? :P

2000 ευρω δεν ειναι σπουδαιο ποσο για καποιον κατω των 30 (δεν εισαι ουτε 25 συμφωνα με το νικνεημ σου) ? Ποτε προλαβες να αποκτησεις ικανοτητες ρε συ? Εδω αλλοι διαβαζουν χρονια για να φτασουν σε καποιο επιπεδο εσυ ησουν με την μια Bill Gates? Μας δουλευεις? επειδη ξερεις PHP?  Α καλα νταξει εσυ το πας φιρι φιρι να μας εκνευρισεις. Πιστευω εισαι εκτος πραγματικοτητας ή μας τρολαρεις. Οποτε τι να συζητησουμε

Οσο για το κουτσομπολης... φιλε οταν ερχεται απο μονος του καποιος  και σε αρχιζει στις ιστοριες τοτε πρεπει να ειναι ετοιμος και για ερωτησεις αλλιως για μενα ειναι βλαμενος διοτι νομιζει οτι απευθυνεται σε ζωα .... Εγω ποτε δεν ρωταω πρωτος τον αλλον και αμα τον ρωτησω και μου απανταει μονολεκτικα θα το αφησω εκει αλλα οταν ερχεσαι και αρχιζεις τα κλασσικα (γενικα οχι εσυ) τοτε σημαινει οτι σε τρωει οποτε θα το συνεχισω και εγω.

Τελοςπαντων επειδη ακρη δεν θα βγαλουμε ελπιζω τα πραγματα να ειναι οπως τα πιστευεις εσυ..... και να γινεις ο μοναδικος που καταφερνει (κατω των 30)  να παιρνει 2000 ευρω καθαρα στην τσεπη το ετος 2013 μεσα στην χειροτερη κριση που αντιμετωπιζει ενα κρατος... αυτο της Ελλαδας.

Δεν ξερω αμα βλεπεις καθολου τηλεοραση και ενημερωνεσαι αλλα στους δεικτες ανεργιας ειμαστε πρωταθλητες στην Ευρωπη. Τωρα εσυ λεγε τα δικα σου.

Ολο το φεησμπουκ εχει γεμισει απο τυπακια που δινουν αισιοδοξα μηνυματα και γραφουν φιλοσοφιες..... ε ναι και? μολις σταματησει η μαρμιτα του μπαμπα θα δεις οτι απο αυτα που γραφουνε δεν θα πιστευουνε ουτε τα μισα... και θα δουν τη ζωη πιο σοβαρα. Δεν εχεις ιδεα τι ζουγκλα παιζει εξω. Θα σου δωσουν εσενα ευκολα νομιζεις πολλα λεφτα. Εδω παιζει να κανεις μια δουλεια να την παραδωσεις και να περιμενεις να σε πληρωσουν και να τους κυνηγας τεσπα αστο... δεν συνεννοουμαστε μακαρι να χεις καλη τυχη στο ευχομαι να μην μας λες και ζηλιαρηδες χαχαχα .

Δημοσ.

Τα 2000 μπορεί να μη σε κάνουν πλούσιο, αλλά ζεις μια τελείως διαφορετική ζωή με τέτοιο μισθό σε σχέση με αυτόν που παίρνει με το ζόρι 600. Για να μη μιλήσω για τους μισούς νέους που παίρνουν 0.

Και κάτι ακόμα. Τη σήμερον ημέρα πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι είναι αναλώσιμοι. Σήμερα είσαι, αύριο δεν είσαι. Και με τον ανταγωνισμό και την ύφεση που επικρατεί (όσο και αν δεν αρέσει σε αρκετούς, οι αριθμοί είναι αμείλικτοι), αυτός που τη μία μέρα κοκκορεύεται ότι είναι πετυχημένος και οι άνεργοι/χαμιλόμισθοι είναι άξιοι της μοίρας τους "γιατί δεν προσπαθούν αρκετά", όταν βρεθεί στη θέση τους κατηγορεί τους πάντες και τα πάντα εκτός φυσικά του εαυτού του.

Και κάτι τελευταίο. Υπάρχουν τόσοι αστάθμητοι παράγοντες στη ζωή, που καλό είναι να κρατάμε μια πισινή. Αν στα 20 πιστεύεις ότι μπορείς να προβλέψεις πού θα βρίσκεσαι στα, 30 είσαι βαθιά νυχτωμένος..

Να προβλέψεις το μέλλον  όχι, αλλά σίγουρα έχεις κάποιους στόχους τους οποίους θα κυνηγίσεις. Εδώ καλά καλά δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει την επόμενη μέρα αλλά πάντα μπορείς να προσπαθήσεις για κάτι καλύτερο. Με τα χέρια σταυρωμένα και κλαίγοντας την μοίρα σου κανείς δεν κατάφερε τίποτα. 

"Εκείνος που θεωρεί την έλλειψη χρημάτων ως χειρότερο κακό, κάνει λάθος, υπάρχει πιο αφόρητο κακό: η έλλειψη επιθυμιών Σερμπιουλέ Α."

Aπο τι ξεκινησε η οικονομικη κριση? απο το φοβο? και λες εμενα ανιδεο? :P

2000 ευρω δεν ειναι σπουδαιο ποσο για καποιον κατω των 30 (δεν εισαι ουτε 25 συμφωνα με το νικνεημ σου) ? Ποτε προλαβες να αποκτησεις ικανοτητες ρε συ? Εδω αλλοι διαβαζουν χρονια για να φτασουν σε καποιο επιπεδο εσυ ησουν με την μια Bill Gates? Μας δουλευεις? επειδη ξερεις PHP?  Α καλα νταξει εσυ το πας φιρι φιρι να μας εκνευρισεις. Πιστευω εισαι εκτος πραγματικοτητας ή μας τρολαρεις. Οποτε τι να συζητησουμε

Οσο για το κουτσομπολης... φιλε οταν ερχεται απο μονος του καποιος  και σε αρχιζει στις ιστοριες τοτε πρεπει να ειναι ετοιμος και για ερωτησεις αλλιως για μενα ειναι βλαμενος.... Εγω ποτε δεν ρωταω πρωτος τον αλλον και αμα τον ρωτησω και μου απανταει μονολεκτικα θα το αφησω εκει αλλα οταν ερχεσαι και αρχιζεις τα κλασσικα (γενικα οχι εσυ) τοτε σημαινει οτι σε τρωει οποτε θα το συνεχισω και εγω.

Τελοςπαντων επειδη ακρη δεν θα βγαλουμε ελπιζω τα πραγματα να ειναι οπως τα πιστευεις εσυ..... και να γινεις ο μοναδικος που καταφερνει (κατω των 30)  να παιρνει 2000 ευρω καθαρα στην τσεπη το ετος 2013 μεσα στην χειροτερη κριση που αντιμετωπιζει ενα κρατος... αυτο της Ελλαδας.

Δεν ξερω αμα βλεπεις καθολου τηλεοραση και ενημερωνεσαι αλλα στους δεικτες ανεργιας ειμαστε πρωταθλητες στην Ευρωπη. Τωρα εσυ λεγε τα δικα σου.

Ολο το φεησμπουκ εχει γεμισει απο τυπακια που δινουν αισιοδοξα μηνυματα και γραφουν φιλοσοφιες..... ε ναι και? μολις σταματησει η μαρμιτα του μπαμπα θα δεις οτι απο αυτα που γραφουνε δεν θα πιστευουνε ουτε τα μισα... και θα δουν τη ζωη πιο σοβαρα. Δεν εχεις ιδεα τι ζουγκλα παιζει εξω. Θα σου δωσουν εσενα ευκολα νομιζεις πολλα λεφτα. Εδω παιζει να κανεις μια δουλεια να την παραδωσεις και να περιμενεις να σε πληρωσουν και να τους κυνηγας τεσπα αστο... δεν συνεννοουμαστε μακαρι να χεις καλη τυχη στο ευχομαι να μην μας λες και ζηλιαρηδες χαχαχα .

Εντάξει λοιπόν, εγώ την άποψη μου την είπα. Δεν έχει νόημα να σου απαντήσω γιατι θα αναγκαστώ να επαναληφθώ και δεν το θέλω. Αν θες την συμβουλή μου κοίτα τα πράγματα με μια πιο αισιόδοξη ματιά. Κακό δεν θα σου κάνει σίγουρα. 

Δημοσ.

Θα συμφωνήσω.

Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα απ όσο φαίνονται,δυστυχώς.

Δε δουλεύω στον τομέα της ΠΛΗ,αλλά η εταιρία συνεχίζει να είναι κερδοφόρα και μέσα στην κρίση.Θες να σου πω που πήγαν οι 2χίλιαροι;Όσοι δεν απολύθηκαν,υπέγραψαν με 1500.

Όποιος έχει προσόντα,στην Ελλάδα απλά "καίγεται".Ας φύγει για εξωτερικό,είναι χίλιες φορές προτιμότερο(για μένα).

Αν μείνει απλά ξέρει τη μοίρα του.Το οποίο όμως δεν είναι λόγος να σε λοιδωρεί κανείς.Απλές επιλογές είναι.

Ο καιρός που ντρεπόσουν να πεις το μισθό σου γιατί όλοι δήλωναν 1500+ έχει περάσει ανεπιστρεπτί.

Δημοσ.

Εχω πει απο χθες το οτι η κατασταση ειναι δυσκολη δεν σημαινει οτι θα καταθεσει καποιος τα οπλα.Παραλληλα πρεπει καθημερινα να ασχολεισαι και να διαβαζεις και να προπονεισαι που λεει ο λογος σε αυτο που κανεις. Ειμαι φυσικα και εγω κατα της μουρμουρας και της κλαουρας διοτι δεν βγαζεις τιποτα. Ειναι ωραιο να εισαι αισιοδοξος δεν διαφωνω σε αυτο και εγω ειμαι... απλα μην το παρατραβας με την αισιοδοξια γιατι μπορει να φτασεις σε σημειο να μην βλεπεις τι γινεται πραγματικα γυρω σου και αυτο πιστευω ειναι χειροτερο.

Σκεψου οτι αυτη τη στιγμη σκεφτομαι να ανοιξω κατι δικο μου(και μαλλον οχι στην Πληροφορικη) οποτε μονο απαισιοδοξο δεν μπορεις να με πεις... (αν δεν βρω πουθενα να δουλεψω τι θα κανω????) αμα βρω εστω και 500 θα παω αρκει να μην δουλευω σαββατοκυριακο και καθημερινες να ειμαι σπιτι πριν τις 6-7 το απογευμα γιατι θα εχω και προπονησεις , φιλους , κοπελα κτλπ κτλπ

Αλλα ακομη και επιδοτηση να θες να πας να παρεις τι ακους??? ΛΑΜΟΓΙΕΣ... ΛΑΜΟΓΙΕΣ ΛΑΜΟΓΙΕΣ.... μου εφαγε λεει την επιδοτηση ο αλλος επειδη ειχε βυσμα. Ζουμε και στην Ελλαδα καταλαβες? θυμασαι τι εγινε στο ΙΚΑ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ... μετα θυμασαι με τους μαιμου τυφλους? με το φαγοποτι στα ΜΜΜ ? Ενας του λυκειου τσεπωνε 3000 το μηνα 2 παρα ηταν σπιτι του και σαββατοκυριακο OFF. Σου λεω καθε μερα βλεπω τηλεοραση προσπαθω να ενημερωνομαι.

Παρτυ φοροδιαφυγης κτλπ κτλπ...  θα μου πεις και εσυ εχεις κανει μαυρα ιδιαιτερα. Εγω ομως δεν παιζει να εχω βγαλει πανω απο 500 ευρω ολα μαζι απο ιδιαιτερα που εχω κανει. Ενω αλλα λαμογια εχουν βγαλει τρελα λεφτα και δεν ειχαν το φιλοτιμο να δωσουν ουτε ενα ευρω στο κρατος σαν φορο.

Δημοσ.

Θα ήθελα να παρουσιάσω την κατάσταση απο μια άλλη οπτική γωνία, που ίσως έχει ενδιαφέρον. Λοιπόν σε κάθε τομέα επαγγελματικής δραστηριότητας, όπως ας πούμε κάτω από την ομπρέλα της πληροφορικής είναι η ανάπτυξη εφαρμογών, η διαχείριση servers κλπ κλπ, οι δουλειές και η προσφορά που υπάρχει γι' αυτές έχουν τη μορφή πυραμίδας.

Κάτω κάτω έχεις τις πολύ απλές δουλειές που οποισδήποτε τολμάει να χαρακτηρίσει τον εαυτό του επαγγελματία πρέπει να έχει μια ιδέα πως γίνονται, ενώ αρκετοί δουλεύουν κατα πλειοψηφια κυρίως μ' αυτές. Π.χ. στήνω και κάνω customize Joomla/Wordpress, φτιάχνω ένα απλό site, δουλεύω ως προγραμματιστής κάνοντας συγκεκριμένα πράγματα που μου υπαγορεύουν, ανάλογα τον τομέα του καθενός. Εδώ λοιπόν υπάρχει αρκετά μεγάλη προσφορά και πολύς κόσμος που θέλει να την ικανοποιήσει.

Ανεβαίνοντας την πυραμίδα έχεις πιο απαιτητικά πράγματα όπως customized web εφαρμογές από την αρχή, consulting services πάνω σε συγκεκριμένες πλατφόρμες/τεχνολογίες, μια senior θέση ως developer/engineer, κλπ. Ο αριθμός των θέσεων είναι μειωμένος σε σχέση με το προηγούμενο σκαλοπάτι αλλά και ο αριθμός των υποψηφίων επίσης μικρότερος.

Ακόμα πιο πάνω στο ίδιο μοτίβο έχουμε περισσότερα σκαλιά στην πυραμίδα, πάντα με λιγότερη προσφορά εργασίας αλλά και λιγότερους υποψήφιους με ανάλογα προσόντα (άρα και μειωμένη ζήτηση). Και στην κορυφή της πυραμίδας έχουμε ένα γκρουπ όπου μιλάμε για δουλειές που απαιτούν προσόντα επιπέδου Torvalds, Stroustrup, Sutter, Hejlsberg, Carmack και σία.

Λοιπόν αν δεχτούμε ότι όντως κάπως έτσι είναι τα πράγματα, το πρώτο συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως ανταγωνίζεσαι μόνο όσους είναι στο ίδιο σκαλί με σενα. Όπως εγώ δεν πρόκειται να φάω τη δουλειά του Torvalds έτσι και μένα δε μπορεί να πάρει τη θέση μου κάποιος που στήνει Joomla με 100 ευρώ (ακόμα κι αν για οποιοδήποτε λόγο αυτός καταλήγει να βγάζει περισσότερα, δεν έχει σημασία).

Το επόμενο στοιχείο που θέλω να παρουσιάσω, και το οποίο είναι προσωπική θεώρηση, είναι το εξής: ανεβαίνοντας σκαλιά της πυραμίδας, ο λόγος της προσφοράς εργασίας προς ζήτηση αυξάνεται. Δηλαδή, ανεβαίνοντας σκαλί (πέραν του ότι κατα κανόνα οι δουλειές είναι πιο απαιτητικές και άρα οι απολαβές μεγαλύτερες) το ποσοστό ανεργίας όσων βρίσκονται σ' αυτό μειώνεται. Μέχρι που φτάνεις στα υψηλότερα σκαλιά όπου μπορεί να παρατηρείται ακόμα και "αρνητική ανεργία", δηλαδή μόνιμη προσφορά εργασίας. Για παράδειγμα, υποστηρίζω πως αν ο Carmack σήμερα κλωνοποιούσε τον εαυτό του, ο κλώνος αύριο το πρωί θα έβρισκε δουλειά με εξι-εφτά ψηφία. Υπερβολή προφανώς αλλά κρατήστε την ιδέα.

Αν λοιπόν όλα αυτά είναι έτσι, τότε είναι προφανές το τι πρέπει να κάνει κάποιος για να βελτιώσει τις πιθανότητές του να έχει δουλειά στο μέλλον: να "ανεβεί κατηγορία" ούτως ώστε και οι δουλειές να βρίσκονται ευκολότερα και επιπλέον όταν βρίσκονται να είναι καλύτερες. Φυσικά αυτό είναι πολύ εύκολο να το λες αλλά το να το κάνεις είναι άλλη ιστορία.

Πού θέλω να καταλήξω: σε κάθε κρίση πάντα αυτοί που τη νιώθουν χειρότερα είναι οι πιο αδύναμοι, τα πιο αναλώσιμα στελέχη. Για κάθε ένα manager που θα φύγει τα θύματα ανάμεσα στους πρωτάρηδες πτυχιούχους Java programmers θα είναι 10. Αυτοί που βρίσκονται εκεί σίγουρα προσπαθούν πολύ να βγουν όπως μπορούν από αυτή τη θέση γιατί το πρόβλημα το νιώθουν άμεσα. Δε νομίζω ότι υπάρχουν πολλοί πραγματικά ανίκανοι, άσχετα αν υπάρχουν πολλοί άνεργοι. Όπως και στο σχολείο, αυτοί που κόβονται δεν είναι βλάκες. Απλά είτε δεν έχουν τη διάθεση να ασχοληθούν είτε εξαντλούν τις προσπάθειές τους προς λάθος κατεύθυνση.

Ενώ λοιπόν ικανότητα κατα κανόνα υπάρχει, αυτό που μπορεί να λείπει είναι η διάθεση ή το σχέδιο. Αλλά αυτό στον τομέα της πληροφορικής είναι πραγματικά κρίμα, γιατί είναι τόσο εύκολο πλέον λόγω internet, open source, communities, conferences... Τα μέσα για να εξελιχθείς και να ανεβάσεις το προφίλ σου είναι ελεύθερα διαθέσιμα (ανήκουστο πράγμα για οποιοδήποτε σχεδόν άλλο τομέα!!!), και το σχέδιο είναι νομίζω επίσης απλό στη σύλληψη: δες τις αγγελίες στις οποίες δε σε παίρνει να απαντήσεις γιατί υπάρχει μια σεβαστή διαφορά, και κάνε ο,τι χρειάζεται για να καλύψεις αυτές τις απαιτήσεις. Χρειάζεσαι 3 χρόνια εμπειρία PHP; Πήγαινε πιάσε ένα μεγάλο open source project και χώσου μέσα. Όταν τα καταφέρεις θα βρεις εύκολα δουλειά χωρίς προϋπηρεσία γιατί απλά το #1 σημαντικό προσόν θα είναι η αποδεδειγμένη γνώση που έχεις γι' αυτό το πράγμα. Μετά από 3 χρόνια θα έχεις την εμπειρία για να χτυπήσεις τη δουλειά που πρωτοσυζητούσαμε (και πάλι, ίσως τα κάνω να ακούγονται απλά αλλά κρατήστε την ιδέα).

Ο απλά άνεργος λοιπόν δεν επιτρέπεται να είναι αντικείμενο αρνητικού σχολιασμού. Αυτό μπορεί να συμβεί σε όλους και όταν συμβεί σε σένα δε φταίει κανείς, απλά ήσουν άτυχος. Αυτός όμως που μπορεί να υποστεί κριτική (ή και χειρότερα) είναι ο άνεργος κατ' εξακολούθηση που δεν κάνει και κάτι πέρα από το να συνεχίσει να ψάχνει για δουλειά στην ίδια κατηγορία. Για να έχουμε ρεαλιστικές προσδοκίες να βελτιωθεί η θέση μας πρέπει να εφαρμοστεί το συν Αθηνά και χείρα κίνει. Και αυτό αν δεν το κάνουμε δε φταίει κανένας για το αποτέλεσμα εκτός απο μας τους ίδιους.

• Like 4
Δημοσ.

Μα ειναι δυνατον να πιστευεις οτι με αυτη τη κριση υπαρχει ανθρωπος που βγαζει 2000 ευρω το μηνα ή οτι κάποιος απεριψε δουλεια των 1200 ευρω μεικτων απο την στιγμη που εξω υπάρχουν στρατιες ανεργων? Και ειναι κατω απο 30 και μερικες φορες 25 χρονων?

Αν το βάζεις σε καθαρά «οικονομικά» κριτήρια, τότε το μόνο που έχω να σου πω είναι think big που λένε και στην Καλαμπάκα :P

Τα 2000 στο παρελθόν σε καμία περίπτωση δεν ήταν πολλά λεφτά, και ακόμα και σήμερα, αν και πολύ πάνω από το βασικό μισθό, δεν είναι πολλά λεφτά σε απολυτα μεγέθη. Για την ακρίβεια, τα 2000 είναι αστείο ποσό. Μπορεί να σου φάινεται περίεργο, αλλά έτσι είναι. Ακόμα και η λέξη «κρίση» είναι κάτι το απόλυτα σχετικό. Κρίση, για ποιους; Αυτό πρέπει να αναρωτηθείς. Οι πολύ πλούσιοι γίνονται ολοένα και πλουσιότεροι. Οι φτωχοί, φτωχότεροι. Η ψαλίδα μεγαλώνει.

Υπάρχουν άνθρωποι που βγάζουν πολυ πολυ περισσότερα από 2000. Το τι δουλειά κάνει ο καθένας από αυτούς είναι άλλο θέμα. Και δε χρειάζεται να πας πολύ μακρυά για να τους βρεις. Συμμαθητής μου (κάτω δηλαδή από 30) είναι στην ευρωπαική κεντρική τράπεζα. Τον είδα τελευταία φορά όταν είχε έρθει ελλάδα με απόσπαση (όσο διάστημα ήταν ο Παπαδήμος πρωθυπουργός). Πόσα έπαιρνε δεν θες να μάθεις (και εγώ θα προτιμούσα να μην είχα μάθει για να είμαι ειλικρινής). Υπερ golden-boy. Ακόμη και σε τέτοιες θέσεις να μην πας, δες πόσα αφεντικά απλά κρατάνε απλήρωτους τους εργαζόμενους τους. Ανεξαρτήτως μειώσεως μισθών. Απλά απλήρωτους. Αυτό είναι το μεγαλυτερο πρόβλημα σήμερα. 2, 3, 5, 6 μήνες απλήρωτους είναι τρομερά συνηθισμένο. Δεν είναι μόνο ότι παίρνεις λίγα. Το πρόβλημα είναι ότι συχνά δεν παίρνεις τίποτα. Παρόλα αυτά όλες σου οι άλλες σου υποχρεώσεις τρέχουν. Αυτό είναι που δεν παλεύεται.

Αντιθέτως με αυτούς που βρίσκονται σε αυτές τις θέσεις, πολλοί άλλοι της ίδιας γενιάς παλεύουμε για το ψωμάκι. Αρκετοί μάλιστα από αυτή τη γενιά έχουν φύγει για το εξωτερικό. Η συντριπτική, μάλιστα, πλειοψηφία εξ αυτών, έφυγαν αναζητώντας την «άνετη ιδιώτευση» που απόλαυσε η προηγούμενη γενιά και οι ίδιοι «στερήθηκαν». Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν δεν αντιμετώπιζαν όντως σοβαρά βιοποριστικά προβλήματα. Αναφέρομαι στο τι είναι αυτό που αναζητούσαν φεύγοντας στο εξωτερικό. Μία επιστροφή στην «κανονικότητα» και σε αυτά που τους «αξίζουν».

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ θα ήθελα να κάνω μία άλλη ερώτηση και να αφήσω τα χιλιάρικα στην άκρη για λίγο. Αξίζει κανείς να πάει για intership σε μία εταιρία ή είναι απλά κοροϊδία και εκμετάλλευση;

Όταν λέω εταιρία ->πληρεί κάποιες βασικές προϋποθέσεις αξιοπιστίας, μεγέθους τζίρου κτλπ.... Στο εξωτερικό είναι αρκετά διαδεδομένο να σε παίρνουν για ένα εξάμηνο για δοκιμή. Απλά στην Ελλάδα είμαστε λίγο απατεωνίσκοι και μου έχει δημιουργηθεί αυτή η απορία. 

Γενικά θα ήθελα εμπειρίες και όχι επαναστατικές απόψεις του στυλ inter-> new age slavery (που εν μέρει είναι κ σωστές δεν αντιλέγω). Σκέφτομαι όταν με το καλό τελειώσω τις σπουδές να πάω για ένα διάστημα και μετά να κάνω το στρατιωτικό. Έχει νόημα αυτό για την αγορά εργασίας;

Δημοσ.

Εγώ θα ήθελα να κάνω μία άλλη ερώτηση και να αφήσω τα χιλιάρικα στην άκρη για λίγο. Αξίζει κανείς να πάει για intership σε μία εταιρία ή είναι απλά κοροϊδία και εκμετάλλευση;

Όταν λέω εταιρία ->πληρεί κάποιες βασικές προϋποθέσεις αξιοπιστίας, μεγέθους τζίρου κτλπ.... Στο εξωτερικό είναι αρκετά διαδεδομένο να σε παίρνουν για ένα εξάμηνο για δοκιμή. Απλά στην Ελλάδα είμαστε λίγο απατεωνίσκοι και μου έχει δημιουργηθεί αυτή η απορία. 

Γενικά θα ήθελα εμπειρίες και όχι επαναστατικές απόψεις του στυλ inter-> new age slavery (που εν μέρει είναι κ σωστές δεν αντιλέγω). Σκέφτομαι όταν με το καλό τελειώσω τις σπουδές να πάω για ένα διάστημα και μετά να κάνω το στρατιωτικό. Έχει νόημα αυτό για την αγορά εργασίας;

Ενας φιλος μου εκανε intership σε μια εταιρεια στο Αμστερνταμ, του παρηχε για 6 μηνες περιπου εκπαιδευση με 300 ή 500 ευρω το μηνα(δεν θυμαμαι ακριβως), τωρα δουλευει για 1600 μεικτα μεσω της ιδιας εταιρειας για λογαριασμο της Tommy Hilfiger, δεν εχουν κλεισει 2 χρονια απο τοτε που μετακομισε στην Ολλανδια. Μου το πρότεινε και σε μενα ανεπιφυλακτα οπως ειχε πει. Πριν ενα μηνα διαπραγματευοταν για αυξηση ή να παει καπου αλλου, τελικα σε καλο του βγαινει.

Δημοσ.

Πριν από περίπου 6 μήνες ο μισθός προγραμματιστή σε γνωστή (πολύ γνωστή) Ελληνική εταιρεία κυμαινόταν γύρω στα 1300 ευρώ το μήνα (βασικά από 1000 έως 1500). Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν και τι έχει αλλάξει από τότε, αλλά απλώς αναφέρω τα νούμερα ενδεικτικά.

Όχι δεν εργαζόμουν εγώ στην εταιρεία, απλώς ο οικονομικός της διευθυντής ήταν συμφοιτητής μου και έχει παραμείνει φίλος.

Η Ελλάδα ήταν πάντα "παραπαίδι" στην πληροφορική, παρά τα παραμυθιάσματα που έχουμε ακούσει κατά καιρούς, οπότε η δική μου άποψη είναι πως πρέπει να ξεκαθαριστεί αν το παρόν νήμα αναφέρεται αποκλειστικά και μόνο στην χώρα μας ως αγορά εργασίας ή περιλαμβάνει και το εξωτερικό.

Επίσης νομίζω πρέπει να οριοθετήσουμε αν μας ενδιαφέρει ο κανόνας ή και οι εξαιρέσεις.

Αν λοιπόν μιλάμε μονάχα για Ελλάδα και για τον κανόνα, τότε η δική μου άποψη είναι πως όποιος έχει αποφασίσει για οποιονδήποτε λόγο (σχετικό ή εξωγενή με την πληροφορική) να ζει και να εργάζεται ως πληροφορικάριος σήμερα στην Ελλάδα κι έχει σταθερό εισόδημα πάνω από 2000 το μήνα καθαρά, θα πρέπει να κάνει τον σταυρό του, να δοξάζει τον Θεό και να παρακαλάει να μην πιάσει κατά λάθος η γυναίκα του και 2ο παιδί.

Εξαιρέσεις υπάρχουν, αλλά κατά κανόνα αφορούν ήδη "φτασμένους" (που δεν έχουν ξεκινήσει δηλαδή πρόσφατα) και είναι τουλάχιστον αμφίβολη η σχέση της εξέλιξής τους με την λέξη "αξιοκρατία" (φυσικά υπάρχουν κι εξαιρέσεις στις εξαιρέσεις)

Αυτή τουλάχιστον είναι η δική μου εικόνα.

ΥΓ1. Η πραγματική αξία ενός μισθού πρέπει πάντα να αξιολογείται βάσει του κόστους της ζωής (κοινωνικών παροχών -ή μη- συνυπολογισμένων).

ΥΓ2. Αλήθεια, έχει καταλάβει κανείς γιατί η Ελλάδα θεωρεί υποτιμητικό να ασχοληθεί με out-sourcing; Θα της έριχνε το επίπεδό της (είτε το επιστημονικό είτε το μισθολογικό); :P

• Like 2
Δημοσ.

To internship στο εξωτερικό συνήθως περιλαμβάνει ένα στοιχειώδη μισθό. Δηλαδή να σου καλύπτει έστω τα έξοδα μετακίνησης/σίτησης. Εδώ στην Ελλάδα δεν υπάρχει ούτε για πλάκα. Τώρα αν στο Internship σε έχουν να βγάζεις φωτοτυπίες...προφανώς και είναι κοροϊδία. Αν απο την άλλη σου βάζουν πραγματική δουλειά και αποκομίσεις κάποιες καλές γνώσεις δεν βλέπω γιατί να είναι κοροϊδία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα.

Είχα στο παρελθόν εργαστεί για ένα χρόνο ως τεχνικός και συντηρητής υπολογιστών και δεν είχα μείνει ευχαριστημένος. Δεν ήμουν ευχαριστημένος γιατί για να συνέχιζα εκείνη την εργασία κερδοφόρα, θα έπρεπε να ήμουν απατεώνας και δεν θέλω κάτι τέτοιο. Επίσης δεν είχα βρει μια υγιή νόρμα αποτελεσματικότερης εργασίας άλλα ούτε μου άρεσε το επάγγελμα. Όπως και να είχε, από τότε άλλαξα κατεύθυνση και επέλεξα το επάγγελμα του προγραμματιστή.

Δεν ξέρω γιατί μπορεί να θεωρείτε υποτιμητικό η ενασχόληση με outsourcing εργασίες. Θα ‘μαι ενδιέφερε να ακούσω τους λόγους. Ωστόσο εγώ το βρίσκω υγιές όταν δεν υπάρχει τίποτε άλλο, (μην ξεχνάμε ότι στην ανάγκη κάνεις σχεδόν ότι εργασία βρεις αλλά μην ξεχνάμε επίσης ότι θα πρέπει να μας αρέσει αυτό που κάνουμε για να είμαστε καλοί και χρήσιμοι) και εκεί κατευθύνομαι, ως freelancer δηλαδή προγραμματιστής.

Καλή συνέχεια και καλή σταδιοδρομία σε όλους.

Επεξ/σία από cvb

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...