Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

παιδες τι διαφορες εχουν τα προαγραμμα που ανεφερα και πιο πρεπει να εχω για συμπιεζω και να αποσυμπιεζω ευχαριστω

Δημοσ.

Το ένα βγάζει rar και το άλλο zip...

Θέμα προτίμησης είναι ποιο θα δουλέψεις,εγώ έχω το ελεύθερο 7zip που δεν υστερεί σε τίποτα.

• Like 4
Δημοσ.

Και τα δύο αποσυμπιέζουν όλα τα δημοφιλή συμπιεσμένα formats. RAR όμως μπορείς να δημιουργήσεις μόνο με το WinRAR. ZIP μπορείς να δημιουργήσεις και με τα δύο.

Κι εγώ χρησιμοποιώ το δωρεάν 7-Zip που αναφέρει ο @TheELF, χωρίς να έχω χρειαστεί ποτέ άλλο και μάλιστα αποσυμπιέζει μια χαρά τα RAR (το αναφέρω, γιατί θεωρείται πιο δύστροπο format από το ZIP).

Όμως δεν χρειάζομαι ως feature τη δημιουργία RAR, γι' αυτό και βολεύτηκα. Για όποιον την χρειάζεται, νομίζω πως το WinRAR είναι μάλλον μονόδρομος. Αν και δε βλέπω το λόγο, από τη στιγμή που υπάρχει το πολύ δυνατό 7z format που υποστηρίζει το 7-Zip και είναι ανώτερο των ZIP, RAR, κλπ...

Δημοσ.

Νομίζω πως το rar έχει καλύτερο σύστημα κρυπτογράφησης από το zip.

Όχι, μπορείς να βάλεις και zip με aes-256 που νομίζω αυτόν τον αλγόριθμο έχει και το winrar.

Τώρα όπως ειπώθηκε ήδη, το 7z είναι πολύ καλό format, αλλά το zip εφόσον δέχεται και κρυπτογράφηση και έχει πλήρη υποστήριξη απο παντού, τότε το 7zip σε καλύπτει πλήρως και είναι και γενικά πάρα πολύ ωραίο πρόγραμμα. Χρόνια το χρησιμοποιώ.

• Like 1
Δημοσ.

Τώρα όπως ειπώθηκε ήδη, το 7z είναι πολύ καλό format, αλλά το zip εφόσον δέχεται και κρυπτογράφηση και έχει πλήρη υποστήριξη απο παντού, τότε το 7zip σε καλύπτει πλήρως και είναι και γενικά πάρα πολύ ωραίο πρόγραμμα. Χρόνια το χρησιμοποιώ.

ναι φιλε μου δικαιο εχεις!

Δημοσ.

Εγώ προτιμώ το winrar γιατί με βολεύει και χρησιμοποιώ συχνά την δυνατότητα που έχει για δημιουργία sfx (αυτοαποσυμπιεζόμενων) αρχείων.

Στην υπογραφή μου έχω και ένα tutorial για την δημιουργία setup με το winrar.

Επίσης με βολεύει στην διαχείριση comics books cbr, cbz. Τα cbr είναι rar και τα cbz είναι zip αρχεία και τα ανοίγω ή τα δημιουργώ με το winrar (για την προβολή τους με βολεύει το cdisplay)..

• Like 1
Δημοσ.

Απο τη στιγμη που η λειτουργια ανοιγματος .zip ενσωματωθηκε στον explorer, το winzip εχασε καθε λογο υπαρξης. Μετα εγινε ο ορισμος του bloatware (90+MB setup!) και σημερα απλα περιμενουμε να εξαφανιστει εντελως απο το χαρτη.

Πλεον μονο winrar, αν καποιος θελει να κανει και .rar, ή 7zip.

Δημοσ.

Εγώ προτιμώ το winrar γιατί με βολεύει και χρησιμοποιώ συχνά την δυνατότητα που έχει για δημιουργία sfx (αυτοαποσυμπιεζόμενων) αρχείων.

Και αυτο μπορει να γινει με το 7zip. Φτιαχνει 7z sfx archive

Δημοσ.

Και αυτο μπορει να γινει με το 7zip. Φτιαχνει 7z sfx archive

Το ξέρω αυτό φίλε. Αν πρόσεξες όμως παρακάτω στο μήνυμα μου ανέφερα την δημιουργία setup αρχείων και η λειτουργία του 7zip είναι εντελώς υποτυπώδεις σε σχέση με αυτή του winrar. Αν δεις το λινκ στην υπογραφή μου για δημιουργία installer με το winrar θα καταλάβεις τι εννοώ. ;)

Απο τη στιγμη που η λειτουργια ανοιγματος .zip ενσωματωθηκε στον explorer, το winzip εχασε καθε λογο υπαρξης. Μετα εγινε ο ορισμος του bloatware (90+MB setup!) και σημερα απλα περιμενουμε να εξαφανιστει εντελως απο το χαρτη.

Πλεον μονο winrar, αν καποιος θελει να κανει και .rar, ή 7zip.

Θα συμφωνήσω και εγώ σε αυτό. Από τότε που ανακάλυψα το winrar (στην έκδοση 2 κάτι) το winzip έφαγε ένα μεγάλο Χ. Δεν βλέπω τον λόγο κάποιος να ψαχτεί με cracks για αυτό όταν το 7zip είναι δωρεάν και το winrar δουλεύει ακόμα και μετά την λήξη της trial περιόδου (απλά βγάζει ένα μήνυμα) και είναι μόνο 4.5ΜΒ.

• Like 2
Δημοσ.

το 7zip δινει καλυτερη συμπιεση αλλα το Winrar εχει καλυτερο gui και περισσοτερες δυνατοτητες.

προσωπικα χρησιμοποιω και τα δυο, αναλογως την περισταση.

Δημοσ.

PowerArchiver το καλύτερο όλων.

Διαχειρίζεται ακόμα και τα αρχεία με επέκταση wim (Win image) και συμπιέζει σε πολλά format.

Για να συμπιέσει σε rar πρέπει όμως να είναι εγκατεστημένο στον υπολογιστή το winrar.

Ελπίζω κάποτε να προστεθεί το σχετικό dll και να μη χρειάζεται πια η εγκατάσταση του winrar.

Δημοσ.

7zip αποσυμπιεζει και exe :lol:

Καλή είναι αυτή η λειτουργία αλλά λίγο άχρηστη στον μέσο χρήστη εκτός και αν θέλει κάποιος να κάνει debug σε εκτελέσιμα, αλλά σε αυτήν την περίπτωση θα έχει ήδη εργαλεία debuging όπως κάποιον hex editor και το πολύ καλό resource hacker (http://www.angusj.com/resourcehacker/) για την επεξεργασία των resources που έχουν τα εκτελέσιμα όπως τα εικονίδια, τα dialogs κτλ.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...