Προς το περιεχόμενο

[Megathread] Ποια κονσόλα να αγοράσω;

Δημήτρης19
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Tο παρόν νήμα υπάρχει για την εξυπηρέτηση των μελών που γράφουν σε αυτό και τα οποία σκοπεύουν να αγοράσουν νέα κονσόλα.

Δεν είναι για θεωρητική συζήτηση πάνω στο console gaming, ούτε για console wars, ούτε για consoles vs PC. 

Απλός κανόνας: Αν το μήνυμά σας δεν είναι για επικείμενη αγορά κονσόλας ή δεν απαντά σε μέλος που θέλει να αγοράσει κονσόλα, τότε δεν είναι για αυτό το topic.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

52 λεπτά πριν, thagkol είπε

Δε χρειάζεται έξτρα σκληρός, σιγά. Πόσα παιχνίδια θέλεις κατεβασμένα ταυτόχρονα; 

Η αλήθεια είναι ότι χρειάζεται..πλέον όλα τα ΑΑ παιχνίδια είναι 120+ GB.. νομίζω το forza είναι 130+ όπως και το cod κάπου εκεί. Πρέπει να κατεβάσει 4k textures βλέπεις..

Οπότε χρειάζεται..γιατί λέει 1 ΤΒ αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι ούτε 800gb

Και εννοείται θέλεις όσα γίνεται περισσότερα κατεβασμένα έτοιμα να παίξεις ανά πάσα στιγμή.😂

• Thanks 1
  • Confused 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 2,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Είναι θέμα ατόμου τότε και συνθηκών. Εγώ εδώ και 1,5 χρόνο δεν έχω περάσει το 60% στο δίσκο. Ό,τι τερματίζω το σβήνω όμως, εκτός από το Forza και το Halo που τα έχω μόνιμα μέσα. Και όντως έχω 100άρα οπτική ίνα, οπότε δε μου είναι κάτι να κατεβάσω ξανά όποιο παιχνίδι θέλω.

• Thanks 1

3 ώρες πριν, nyne είπε

Υπολόγισε επίσης το κόστος του εξτρά σκληρού αφού θα βάλεις gamepass.Δυστυχώς παίρνει μόνο αυτόν που έχουν κάνει συμφωνία και έχει υψηλό κόστος  (225 ευρω) για 1tb.

Θα κοιτάξω τα καλά παιχνίδια να τα παιρνω σε cd.... Όσα κατεβάσω θα είναι δευτερεύουσας σημασίας! 

Το gamepass το θέλω για ονλαιν κλπ όχι για τα δωρεάν παιχνίδια 

Τουλάχιστον έτσι το σκέφτομαι 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
57 λεπτά πριν, Marios Rios είπε

Θα κοιτάξω τα καλά παιχνίδια να τα παιρνω σε cd.... Όσα κατεβάσω θα είναι δευτερεύουσας σημασίας! 

Ακόμη και cd να πάρεις τα παιχνίδια γίνονται εγκατάσταση στον εσωτερικό δίσκο.

Μπορεις βέβαια να τα μεταφέρεις σε εξωτερικό usb για αποθήκευση και όταν θέλεις να παίξεις ξανά στον εσωτερικό.

Επεξ/σία από leo066
  • Like 1
  • Thanks 1

6 ώρες πριν, Marios Rios είπε

Δεν υπάρχει κανένας λόγος - όπως σου είπε και ο @leo066 ένας εξωτερικός USB HDD ή Sata SSD (μιας και οι usb 3.2(1) gen 1 στα series τερματίζουν εκεί στα 5Gbps) μια χαρά είναι για μεταφορές από και προς τον εσωτερικό και τρέχουν όσα δεν είναι optimized ή είναι παιχνίδια του 360 κλπ.  

Έχω έναν εξωτερικό 4TB HDD από εποχές Xbox one και δεν με απασχολεί καν το ζήτημα - 802GB διαθεσίμα που δεν είναι πολλά παραπάνω σε σχέση με του ps5 (660 κάτι νομίζω) αλλά είναι υπεραρκετά θεωρώ.

Τώρα δισκάκι ή μη - δεν νομίζω ότι παίζει ρόλο την σημερινή εποχή. Σχεδόν όλα τα παιχνίδια τα κάνεις install από το δισκάκι και κατεβαίνουν ξανά διπλάσια σαν download μετά από patches/upgrades ;) 

• 2 μήνες μετά...

Αγορά κονσόλας

Καλησπέρα, τι θα άξιζε να αγόραζα.

Ένα μεταχειρισμένο xbox one η ένα series x? Η χρήση της θα είναι κυρίως τα exclusive games που έχει η Microsoft. 

24 λεπτά πριν, Aggelos468 είπε

Αγορά κονσόλας

Καλησπέρα, τι θα άξιζε να αγόραζα.

Ένα μεταχειρισμένο xbox one η ένα series x? Η χρήση της θα είναι κυρίως τα exclusive games που έχει η Microsoft. 

Xbox One δεν υπαρχει κανενας λογος να το παρεις, η κονσολα πλεον ειναι 10 χρονια πισω και δε θα σε καλυψει σε τιποτα απο εδω κ περα ενω και τα παιχνιδια των τελευταιων 3+ ετων ειναι αρκετα ζορικα εκει.

Αν το budget σου το σηκωνει και εχεις 4K τηλεόραση, τοτε διχως συζητηση παιρνεις το Xbox Series X.

Aν απο την αλλη το budget ειναι πιο περιορισμένο ή/και εχεις απλη 1080p Full HD τηλεοραση, τοτε τσιμπας το Xbox Series S και κανεις μια χαρουλα τη δουλεια σου ;)

• Like 1

9 λεπτά πριν, Skywalker333 είπε

Xbox One δεν υπαρχει κανενας λογος να το παρεις, η κονσολα πλεον ειναι 10 χρονια πισω και δε θα σε καλυψει σε τιποτα απο εδω κ περα ενω και τα παιχνιδια των τελευταιων 3+ ετων ειναι αρκετα ζορικα εκει.

Αν το budget σου το σηκωνει και εχεις 4K τηλεόραση, τοτε διχως συζητηση παιρνεις το Xbox Series X.

Aν απο την αλλη το budget ειναι πιο περιορισμένο ή/και εχεις απλη 1080p Full HD τηλεοραση, τοτε τσιμπας το Xbox Series S και κανεις μια χαρουλα τη δουλεια σου ;)

Το series s δεν το θέλω γιατί δεν έχει disc drive. Απ την άλλη το series x  κοστίζει 5 πράσινα τα οποία τα θεωρώ πολλά μιας και θα παίζω μόνο τα forza εκεί. Τελως πάντων ευχαριστώ για την απαντηση

1 ώρα πριν, Aggelos468 είπε

Το series s δεν το θέλω γιατί δεν έχει disc drive. Απ την άλλη το series x  κοστίζει 5 πράσινα τα οποία τα θεωρώ πολλά μιας και θα παίζω μόνο τα forza εκεί. Τελως πάντων ευχαριστώ για την απαντηση

Μεγάλη η διαφορά στο forza στο one με τα series..Μπορείς να βρεις series s μεταχειρισμένο στα 150 ευρώ.. Τώρα περί disc drive που λες πλέον το μόνο καλό είναι για ανταλλαγές στα παιχνίδια ή για αγοραπωλησία στα δισκάκια.. Αλλά δεν γλυτώνεις κάτι σε αποθηκευτικό χώρο.. Παράδειγμα πήρα σε δισκάκι για το Series X το nba 2k23, έβαλα το δισκάκι και περίμενα να κατεβάσει 85gb για να ξεκινήσει.. Πέρασαν οι καλές εποχές με τα δισκάκια, όλα εξαρτώνται από το internet.. 

• 2 εβδομάδες αργότερα...

Καλησπέρα, για κάποιον άσχετο με κονσόλες, ποιο μοντέλο switch cfw θα προτείνατε και σε ποια τιμή θεωρείτε φυσιολογική; Δεν έχω ιδέα πως γίνεται η χρήση του (βλέπω κάτι tinfoil κτλπ κτλπ, οπότε κάπου θα πρέπει να βρω να κατατοπιστω) αλλά νομίζω έφτασε η ώρα για κάτι φορητό.

• 3 εβδομάδες αργότερα...

Τι κονσόλα να διαλέξω;

Καλησπέρα σας.

Θα ήθελα τη γνώμη σας ως ειδικοί γιατί εγώ ούτε καν. Με έχει πιάσει μια νοσταλγία, να το πω έτσι, και θέλω να αναβιώσω τις εποχές που ήμουν μικρός και έπαιζα TEKKEN, SUPER MARIO, CRASH BANDICOOT, SPYRO THE DRAGON, FIFA, NBA, TETRIS σε διάφορες κονσόλες.

Ναι ξέρω τι σκέφτεστε και έχετε δίκιο, ΔΕΝ ήμουν gamer ποτέ και ούτε πρόκειται να γίνω. Θέλω απλά να παίζω που και που για χαλάρωμα, είτε μόνος είτε με την παρέα. Δυστυχώς απέχω τόσα πολλά χρόνια (15 τουλάχιστον) από το χώρο και δεν έχω ιδέα τι σημαίνει PS4, PS5, XBOX X, XBOX S, NINTENDO SWITCH. Τι διαφορές έχουν; Ποια κονσόλα τα συνδυάζει όλα; Όσο περισσότερο κάνω έρευνα αγοράς, τόσο περισσότερο χάνομαι.

Ποια κονσόλα θα προτείνατε για τα συγκεκριμένα παιχνίδια; Ποια είναι vfm; Ξαναλέω ΔΕΝ είμαι gamer και απλά θέλω αυτά τα συγκεκριμένα παιχνίδια χωρίς να μου πάει ο κούκος αηδόνι.

Σας ευχαριστώ!

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, Hotchner είπε

Τι κονσόλα να διαλέξω;

Καλησπέρα σας.

Θα ήθελα τη γνώμη σας ως ειδικοί γιατί εγώ ούτε καν. Με έχει πιάσει μια νοσταλγία, να το πω έτσι, και θέλω να αναβιώσω τις εποχές που ήμουν μικρός και έπαιζα TEKKEN, SUPER MARIO, CRASH BANDICOOT, SPYRO THE DRAGON, FIFA, NBA, TETRIS σε διάφορες κονσόλες.

Ναι ξέρω τι σκέφτεστε και έχετε δίκιο, ΔΕΝ ήμουν gamer ποτέ και ούτε πρόκειται να γίνω. Θέλω απλά να παίζω που και που για χαλάρωμα, είτε μόνος είτε με την παρέα. Δυστυχώς απέχω τόσα πολλά χρόνια (15 τουλάχιστον) από το χώρο και δεν έχω ιδέα τι σημαίνει PS4, PS5, XBOX X, XBOX S, NINTENDO SWITCH. Τι διαφορές έχουν; Ποια κονσόλα τα συνδυάζει όλα; Όσο περισσότερο κάνω έρευνα αγοράς, τόσο περισσότερο χάνομαι.

Ποια κονσόλα θα προτείνατε για τα συγκεκριμένα παιχνίδια; Ποια είναι vfm; Ξαναλέω ΔΕΝ είμαι gamer και απλά θέλω αυτά τα συγκεκριμένα παιχνίδια χωρίς να μου πάει ο κούκος αηδόνι.

Σας ευχαριστώ!

Ολα σε μια κονσολα δεν θα τα βρεις. Απο εκει και περα, εξαρταται τι είδους παιχνιδια θες να παιζεις και τι χρηματα διαθετεις.

Επισης, εισαι διατεθιμενος να εχεις μια συνδρομη ή προτιμας τον παλιο κλασσικο τροπο να αγοραζεις τα παιχνιδια; Ποσες ωρες την ημερα θα αφιερώνεις μεσο ορο;

Θες να παιζεις και με φιλους σου ή μονος σου;

Επεξ/σία από Brazhlias

2 ώρες πριν, Brazhlias είπε

Ολα σε μια κονσολα δεν θα τα βρεις. Απο εκει και περα, εξαρταται τι είδους παιχνιδια θες να παιζεις και τι χρηματα διαθετεις.

Επισης, εισαι διατεθιμενος να εχεις μια συνδρομη ή προτιμας τον παλιο κλασσικο τροπο να αγοραζεις τα παιχνιδια; Ποσες ωρες την ημερα θα αφιερώνεις μεσο ορο;

Θες να παιζεις και με φιλους σου ή μονος σου;

σκέφτομαι τον παλιό τον τρόπο γιατί θέλω μόνο τα συγκεκριμένα παιχνίδια. και να ήθελα δηλαδή να παίζω παραπάνω, δε γίνεται λόγω καθημερινότητας. 1-2 ώρες την εβδομάδα σκέφτομαι ότι θα παίζω. με φίλους σίγουρα θα παίζω φίφα και νβα αραιά.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...