Προς το περιεχόμενο
Μήνυμα προστέθηκε από Praetorian,

Tο παρόν νήμα υπάρχει για την εξυπηρέτηση των μελών που γράφουν σε αυτό και τα οποία σκοπεύουν να αγοράσουν νέα κονσόλα.

Δεν είναι για θεωρητική συζήτηση πάνω στο console gaming, ούτε για console wars, ούτε για consoles vs PC. 

Απλός κανόνας: Αν το μήνυμά σας δεν είναι για επικείμενη αγορά κονσόλας ή δεν απαντά σε μέλος που θέλει να αγοράσει κονσόλα, τότε δεν είναι για αυτό το topic.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
42 λεπτά πριν, NickTG είπε

Κάτι άλλο ανάλογο δεν κυκλοφορεί.

Αν δεν σε ενδιαφέρει η δυνατότητα σύνδεσης με της τηλεόραση μια χαρά είναι το lite.

Χάνεις σε μέγεθος οθόνης, κερδίζεις σε φορητότητα.

Δυστυχώς αυτό βλέπω, οι επιλογές είναι η εξής μια: Ή αυτό ή τίποτα, από νέες φορητές κονσόλες με νέα παιχνίδια...

Τεσπα, το να μην μπορεί να συνδεθεί σε τηλεόραση/μόνιτορ είναι μειονέκτημα, αλλά μάλλον αξίζει λόγω του ότι το θέλω για 80-90+% φορητή χρήση.

|

BTW: Δεν είδα να έχει διαφορά στο HW σε σχέση με την μεγάλη συσκευή, αλλά ήθελα να ρωτήσω εάν κάποιος χρήστης είδε διαφορά στις επιδόσεις των παιχνιδιών ανάμεσα στα δύο.  

• Απαντ. 2,3k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
6 ώρες πριν, LongTom είπε

Δυστυχώς αυτό βλέπω, οι επιλογές είναι η εξής μια: Ή αυτό ή τίποτα, από νέες φορητές κονσόλες με νέα παιχνίδια...

Τεσπα, το να μην μπορεί να συνδεθεί σε τηλεόραση/μόνιτορ είναι μειονέκτημα, αλλά μάλλον αξίζει λόγω του ότι το θέλω για 80-90+% φορητή χρήση.

|

BTW: Δεν είδα να έχει διαφορά στο HW σε σχέση με την μεγάλη συσκευή, αλλά ήθελα να ρωτήσω εάν κάποιος χρήστης είδε διαφορά στις επιδόσεις των παιχνιδιών ανάμεσα στα δύο.  

Από review που έχω δει στο lite λόγο μικρότερης οθόνης φαίνονται πιο συμπιεσμένα τα πιξελ στα παιχνίδια.. Από εκεί και πέρα τα ίδια γραφικά βγάζουν.. Και μερικά παιχνίδια μέσω dock παίζονται και δείχνουν καλύτερα στη tv συν ότι έχεις εικόνα 1080p.. 

Μεταχειρισμένα βρίσκεις 200 με 250 ευρώ την κανονική έκδοση.. Τώρα απλά λόγου covid οι περισσότεροι χτυπάνε στο ψαχνό.. Και αν δεν σε ενδιαφέρει το online πάρε switch με cfw.. 

Δημοσ.
57 λεπτά πριν, vagosvts7 είπε

Από review που έχω δει στο lite λόγο μικρότερης οθόνης φαίνονται πιο συμπιεσμένα τα πιξελ στα παιχνίδια.. Από εκεί και πέρα τα ίδια γραφικά βγάζουν.. Και μερικά παιχνίδια μέσω dock παίζονται και δείχνουν καλύτερα στη tv συν ότι έχεις εικόνα 1080p.. 

Μεταχειρισμένα βρίσκεις 200 με 250 ευρώ την κανονική έκδοση.. Τώρα απλά λόγου covid οι περισσότεροι χτυπάνε στο ψαχνό.. Και αν δεν σε ενδιαφέρει το online πάρε switch με cfw.. 

Αυτό Ελλάδα πιστεύω, εδώ δύσκολα βρίσκεις κάτω από 350αρι. 

Τα περισσότερα "κλείνουν" στα 380-450+, ανάλογα την έκδοση και τα συνοδευτικά... 

|

Όντως οι περισσότεροι το έχουν χέσει τώρα, ακόμη κι τα μεταχειρισμένα είναι 100-150€ πάνω...

Τεσπα, ευχαριστώ.

Μάλλον θα πάρω το lite τώρα καινούργιο επειδή στο amazon το δίνουν ακόμη σε λογική τιμή και τέλος του χρόνου το κανονικό (ή το v2 εάν βγει).

Δημοσ.

psvr - Nintendo switch - xbox για δώρο

Καλησπέρα σε όλους .. Ψάχνω να κάνω ένα δώρο στον πατέρα μου .. Θέλει κάτι τύπου kinect που υπάρχει για xbox .. 

Με απλά λόγια να παίζει διάφορα παιχνίδια στο σπίτι με τα μικρά παιδιά αλλά παιχνίδια που να περιέχει κίνηση του κορμιού κλπ .. Ελπίζω να το έθεσα σωστά το θέμα ..

Τι προτείνεται να του παρω ?? Ποια κονσολα ?? Τιμες κλπ

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Παιδιά καλησπέρα σε όλους. θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με μια σκέψη που μου τριγυρίζει στο μυαλό τις τελευταίες μέρες.

Λέω να μην περιμένω την κυκλοφορία του PS5, αλλά να προχωρήσω άμεσα στην αγορά ενός PS4 Slim, για να παίξω τον επόμενο χρόνο τα 10 πχ. exclusives της κονσόλας (Spiderman, GOW, Days Gone, Uncharted κτλ.) Τα παιχνίδια αυτά ήδη έχω ξεκινήσει να τα προσθέτω στη συλλογή μου (σε physical). Το PS4 Slim θα συνδεθεί σε 1080p TV, καθώς ακόμη δεν έχω αγοράσει 4Κ TV (και για αυτό το λόγο λέω να πάρω το Slim και όχι το Pro, καθώς και στις 2 κονσόλες τρέχουν τα exclusives σε 30fps και η ανάλυση δεν είναι το παν για εμένα).

Αρχικά είχα πει να περιμένω για το PS5 για να παίξω με BC τα exclusive games εκεί, αλλά θα πρέπει να πάρω και 4Κ TV πρώτα, κάτι που ξεφεύγει από την οικονομική μου δυνατότητα (δηλαδή ταυτόχρονη αγορά 4Κ TV και PS5, τα Χριστούγεννα του '20). Αντίθετα με 300€ τώρα θα είμαι καλλυμένος με games για κανέναν χρόνο και προχωρώ στην αγορά του PS5 τα Χριστούγεννα του '21, όταν λογικά θα έχω αγοράσει 4Κ TV, αλλά και θα έχει ωριμάσει το PS5 (με πιθανά προβλήματα που θα έχουν βγει ή με πιθανή πτώση τιμής).

Ποια είναι η άποψη σας; Θεωρείτε λογική τη σκέψη μου ή κάνω χαζομάρα και καλύτερα να αγοράσω μια και καλή το PS5 (έστω και σε 1080p TV αρχικά) και να μην ασχοληθώ καθόλου με το PS4;

Ευχαριστώ

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, kostakis1978nov είπε

Παιδιά καλησπέρα σε όλους. θα ήθελα τη γνώμη σας σχετικά με μια σκέψη που μου τριγυρίζει στο μυαλό τις τελευταίες μέρες.

Λέω να μην περιμένω την κυκλοφορία του PS5, αλλά να προχωρήσω άμεσα στην αγορά ενός PS4 Slim, για να παίξω τον επόμενο χρόνο τα 10 πχ. exclusives της κονσόλας (Spiderman, GOW, Days Gone, Uncharted κτλ.) Τα παιχνίδια αυτά ήδη έχω ξεκινήσει να τα προσθέτω στη συλλογή μου (σε physical). Το PS4 Slim θα συνδεθεί σε 1080p TV, καθώς ακόμη δεν έχω αγοράσει 4Κ TV (και για αυτό το λόγο λέω να πάρω το Slim και όχι το Pro, καθώς και στις 2 κονσόλες τρέχουν τα exclusives σε 30fps και η ανάλυση δεν είναι το παν για εμένα).

Αρχικά είχα πει να περιμένω για το PS5 για να παίξω με BC τα exclusive games εκεί, αλλά θα πρέπει να πάρω και 4Κ TV πρώτα, κάτι που ξεφεύγει από την οικονομική μου δυνατότητα (δηλαδή ταυτόχρονη αγορά 4Κ TV και PS5, τα Χριστούγεννα του '20). Αντίθετα με 300€ τώρα θα είμαι καλλυμένος με games για κανέναν χρόνο και προχωρώ στην αγορά του PS5 τα Χριστούγεννα του '21, όταν λογικά θα έχω αγοράσει 4Κ TV, αλλά και θα έχει ωριμάσει το PS5 (με πιθανά προβλήματα που θα έχουν βγει ή με πιθανή πτώση τιμής).

Ποια είναι η άποψη σας; Θεωρείτε λογική τη σκέψη μου ή κάνω χαζομάρα και καλύτερα να αγοράσω μια και καλή το PS5 (έστω και σε 1080p TV αρχικά) και να μην ασχοληθώ καθόλου με το PS4;

Ευχαριστώ

Εγω λογικη την βρισκω  με αυτα τα δεδομενα .

Δημοσ.
5 λεπτά πριν, kostakis1978nov είπε

Ευχαριστώ

Για μενα περιμενεις να ανακοινωθει η τιμη του 

Ps5

Δημοσ.
2 λεπτά πριν, kostakis1978nov είπε

Ευχαριστώ

Μην ασχοληθείς με PS4 (εκτός και αν δεν έχεις τίποτα να παίξεις όλο το καλοκαίρι!). Μόνο και μόνο ο SSD και τα 60fps του PS5 θα είναι η μέρα με τη νύχτα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
17 λεπτά πριν, kostakis1978nov είπε

Aφου εχεις σκοπο να παρεις 4k τηλεοραση αυτο θα σου προτεινα να κανεις..

Επεξ/σία από optimus prime
Επισκέπτης
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, kostakis1978nov είπε

Ευχαριστώ

Μην μείνεις στα "10" παιχνίδια.

Εχει πολλα περισσότερα να προσφέρει το PS4. Ακόμα και σε αποκλειστικά. Περισσότερα απο 10, σίγουρα. 

Αξίζει να πάρεις το slim αλλα περίμενε για την (σίγουρη) πτώση τιμης εντος του ετους.

Στα χρήματα που ειναι τωρα δεν αξιζει με την καμια.

Στα 200 ομως ναι.

13 λεπτά πριν, jokul7 είπε

Μην ασχοληθείς με PS4 (εκτός και αν δεν έχεις τίποτα να παίξεις όλο το καλοκαίρι!). Μόνο και μόνο ο SSD και τα 60fps του PS5 θα είναι η μέρα με τη νύχτα.

Ναι αλλα με ποια παιχνίδια; 

Ειδικά τον πρώτο χρονο δεν θα έχει επιλογες. Μην σου πω... ενάμιση χρονο. 

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 ώρα πριν, kostakis1978nov είπε

Ευχαριστώ

Ακουγεται μια χαρα.

1 ώρα πριν, chrisgewrgi είπε

Για μενα περιμενεις να ανακοινωθει η τιμη του 

Ps5

αλλα ειναι και αυτο. Εξαρταται απο το ποσα θα δωσεις παραπανω για το PS5.

Δημοσ.

Συμφωνώ με το θέμα της τιμής του PS5. Αν π.χ. βγει στα 500€ αξίζει κατευθείαν για αγορά. Αν όμως το βγάλουν 699€ κτλ, τότε το PS4 Slim στα 200€-220€ (σε καμία προσφορά) φαντάζει πιο ελκυστικό.

Επίσης, το θέμα με τα exclusives του PS4 είναι κατά πόσο θα υποστηρίζουν 60fps στο PS5. Δηλαδή μπορεί να περιμένουμε όλοι ότι σίγουρα θα έχουν boost mode, αλλά να μην είναι τελικά έτσι και το μόνο που να βελτιώσουν να είναι η ανάλυση σε 4K και τα fps να παραμείνουν στα 30. Συνεπώς και στο Slim να τα παίξεις σε 1080p θα είναι σχεδόν το ίδιο πράγμα.

Ευχαριστώ για τις απόψεις σας.

Επισκέπτης
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, kostakis1978nov είπε

Συμφωνώ με το θέμα της τιμής του PS5. Αν π.χ. βγει στα 500€ αξίζει κατευθείαν για αγορά. Αν όμως το βγάλουν 699€ κτλ, τότε το PS4 Slim στα 200€-220€ (σε καμία προσφορά) φαντάζει πιο ελκυστικό.

Δεν προκειται να κοστιζει τοσο :)

Δημοσ.

Η αποψή μου είναι πως αξίζει να περασεις ενα με δύο χρόνια ακόμη στο ps4 (εξαρτάται βέβαια και η τιμή του ps5) γτ με τα παιχνίδια και τα exclusives που έχει τώρα σίγουρα θα σε βγάλει τουλάχιστον ένα χρόνο.Γενικά είμαι κατά στην day one αγορά ειδικά κονσολών.Μπορείς εδώ στο σάιτ με 250 περίπου να βρείς κονσόλα και παιχνίδια μαζί.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Συζήτηση περί αγοράς νέου gaming συστήματος

Εσκεμμένα επεξεργάστηκα τον τίτλο του θέματος και απέφυγα να βάλω versus και άλλα τέτοια που εγείρουν τα πάθη. Ελπίζω να είμαστε συγκρατημένοι και να κάνουμε εποικοδομητική κουβέντα γύρω από την αγορά καινούριου gaming συστήματος πλατφόρμας. Είναι ένα θέμα που με απασχολεί αφού σιγά σιγά έρχονται οι νέες κονσόλες και θα ήθελα κάποιες γνώμες σχετικά με το θέμα.

Έχουμε και λέμε, είμαι κάτοχος ενός Xbox One S από τον Ιούνιο του 2018 και είμαι υπερευχαριστημένος. Σε αυτό το διάστημα των δύο ετών έχω πραγματικά διανύσει την καλύτερη gaming περίοδό μου, πολλά και καλά παιχνίδια και κυρίως φθηνά με το game pass, τις εκπτώσεις και το μεγάλο backlog που υπήρχε και υπάρχει. Να σημειώσω ότι γενικά τείνω προς την πλατφόρμα του Xbox αλλά πάνω απ'όλα δηλώνω gamer και κυρίως console gamer.

Τώρα που σε περίπου δύο-τρεις μήνες θα υποδεχτούμε τις νέες κονσόλες, βρίσκομαι σε ένα τρίλημμα μεταξύ Series X, PS5 και gaming PC.

Series X γιατί γνωρίζω την πλατφόρμα, έχω account με συνολικά 100+ games αγορασμένα και από gold, λατρεύω το χειριστήριο, θεωρώ το game pass μία όαση για gamer σαν και εμένα που δεν θέλουν να ξοδεύουν πολλά για το hobby, έχω δύο φίλους που έχουν το One και μάλλον θα μπορούμε να συνεχίσουμε να παίζουμε online, πιστεύω ότι έρχονται ωραία πράγματα από την αγορά των 1st party studios και προτιμώ τον σχεδιασμό της κονσόλας από αυτή του PS5 και γιατί μ'αρέσει περισσότερο και γιατί φαίνεται πιο εύκολη στην μεταφορά από το PS5 (το One μου έχει γυρίσει όλη την Ελλάδα). Το μεγάλο αρνητικό της υπόθεσης; Ό,τι θα μπορώ να παίξω στο Series θα μπορώ και σε ένα gaming PC.

PS5 γιατί σκεφτόμουν να αγοράσω ένα PS4 slim για να παίξω τα αποκλειστικά του PS που δεν μπορώ στο Xbox. Και μετά σκέφτομαι, γιατί να μην πάρω ένα PS5 μια και καλή και να αποφύγω τα έξοδα του PS4; Αγοράζοντας ένα PS5 ξέρω από την πρώτη μέρα ότι και παιχνίδι να μην βγει για καιρό, εγώ θα έχω 5-10 παιχνίδια, εκ των οποίων κάποια αριστουργήματα, να παίξω. Μέσα στη γενιά δεν ξέρουμε πως θα πάνε τα πράγματα και ποιος θα βγάλει καλύτερα αποκλειστικά, αν για κάποιον όμως δεν υπάρχουν αμφιβολίες είναι το PS. Αρνητικά ο σχεδιασμός της κονσόλας και η τιμονιέρα μου που είναι συμβατή για τα Xbox μηχανήματα.

Gaming PC γιατί εδώ και κάμποσο καιρό ασχολούμαι με το sim racing (Assetto Corsa και Competizione) και όποιος ασχολείται ξέρει ότι το hobby είναι πού υποβαθμισμένο στις κονσόλες (ασυμβατότητα τιμονιών, ανυπαρξία mods, μικρή κοινότητα κλπ). Επίσης, τα παιχνίδια στο PC είναι πιο φθηνά από ότι στις κονσόλες είτε σε νόμιμες είτε σε γκρίζες αγορές. Όλα τα παιχνίδια του Xbox θα μπορώ να τα παίζω στο PC έχοντας και game pass. Τώρα τελευταία φαίνεται πως κάποια παιχνίδια του PS θα κυκλοφορούν και στο PC. Το PC εκτός των άλλων είναι και εργαλείο, αυτή τη στιγμή γράφω από ένα laptop που σέρνεται και είχα κατά νου να πάρω άλλο. Έτσι σκέφτηκα, τα χρήματα που θα δαπανούσα για κονσόλα και laptop θα μπορούσα να τα διαθέσω για ένα gaming PC. Είναι αρκετά όμως 900-1000e για ένα gaming PC; Θα μου κρατήσει τόσα χρόνια όσα μία κονσόλα ή θα πρέπει στη διετία-τριετία να αναβαθμίσω; Μεγάλο αρνητικό το κόστος για το κτίσιμο ενός gaming PC και η ευκολία των κονσολών που δεν έχουν τα PC. Έχω μάθει απλώς να πατάω play και να παίζω, δεν θέλω να ασχολούμαι με αναλύσεις, framerate, OC, κρασαρίσματα κλπ.

Κάθε άποψη σεβαστή και ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη βοήθεια.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...