andreasosfp Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Καλημερα σε ολους. Θελω να αγορασω ενα UPS πανω στο οποιο θα μπουν το pc ( i5-3570k, z77x-ud3h, 7870xt, tx750m, samsung 840 120gb, h60, 2*4gb corsair vengeance, 1 dvd r/rw, και ενας σκληρος ισως wd black 1tb ), η οθονη ( lg m2752d ) και ισως ο εκτυπωτης. Το ποσο που μπορω να διαθεσω ειναι μεχρι 100 ευρω, αλλα θα προτιμουσα οτι πιο οικονομικο και αξιοπιστο. Ποσα VA πρεπει να ειναι για να με κρατησει σε περιπτωση που κανω αργοτερα oc επεξεργαστη και καρτα γραφικων? Περιμενω τις προτάσεις σας.
poulinos Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 ο εκτυπωτης αμα ειναι laser δεν μπορει να μπει πανω. επισης εγω θα προτεινα να κρατησεις αυτα τα λεφτα να μαζεψεις μερικα ακομα κα να πας να παρεις κανα σοβαρο ups στυλ apc που με 100 ευρω δεν θα βρεις δυστυχως.αλλα τα θεωρω οτι καλυτερα σε ups παρα @@ ups που κυκλοφορουν με το κιλο. 1
mandos Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 αν είσαι Αθήνα δες αυτό: http://www.insomnia.gr/classifieds/hardware/overclocking/147224-apc-smart-ups-2200va-su2200inet/ είναι καλή περίπτωση. Δεν κάνει 100ε, αλλά ups με 100ε δεν ξέρω αν αξίζει να πάρεις... Είναι κλασσική περίπτωση του "ότι πληρώνεις παίρνεις". Δυστυχώς για να το πάρω εγώ στην Πάτρα που είμαι θα κάνω την μεταφορική πλούσια
poulinos Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 το Ups σαν Ups αξιζει.οι μπαταριες μετα απο 3 χρονια θα εχουν πεσει αρκετα υποχρεωτικα.για μπαταριες στο συγκεκριμενο μοντελο θες κανα 150:P οποτε χρειαστουν 80 περιπου ειχα πληρωσει για το 1000 και οχι της apc μπαταριες.csb πηρα που ηταν και τον apc βεβαια απλα δεν ειχαν το αυτοκολλητο πανω.
andreasosfp Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Εαν παω σε κατι μεταχειρισμενο ποια μοντελα εχουν φτηνες μπαταριες? Μην σκασω κανα 100αρι για το ups και μετα να θελω 80+ για τις μπαταριες. Τελικα ποσα VA πρεπει να ειναι το ups για να κρατατει τον η/υ και την οθονη? Απο 1000va και πανω ή και με 800va θα κανω την δουλεια μου?
poulinos Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 οσο ανεβαινεις σε va ανεβαινεις και σε κοστος αντικαταστασης των μπαταριων no matter τι μαρκα θα παρεις.max 5 χρονια θα βγαλουν οι μπαταριες σε κανα καλο ups απλα φαντασου οτι απο τα τρια χρονια μην πω απο τα 2 χρονια και μετα ηδη θα εχει μειωθει παρα πολυ ο χρονος που θα σου δινουν οι μπαταριες.τα apc εχουν και ενδειξει Replace battery.τα 800va ειναι περιπου 480 watt.τα 1000va ειναι κοντα στα 600watt.Λογικα και το 800va θα ειναι καλα απλα λιγο οριακα.η apc εχει το 800 το Rs αλλα ξεφευγει λιγακι απο τα 100 αν θυμαμαι καλα απλα ειναι καλο Ups και οχι οτι νανε. Εαν παω σε κατι μεταχειρισμενο ποια μοντελα εχουν φτηνες μπαταριες? Μην σκασω κανα 100αρι για το ups και μετα να θελω 80+ για τις μπαταριες. Τελικα ποσα VA πρεπει να ειναι το ups για να κρατατει τον η/υ και την οθονη? Απο 1000va και πανω ή και με 800va θα κανω την δουλεια μου? συνηθως ενα 1000va φοραει 2 χ 12 volt 12 ah μπαταριες που κανουν περιπου 80 ευρω τιμες δησιος.στο site της καθε εταρειας σου λεει ποσα watt σηκωνει το καθενα διοτι αλλο τα va αλλο τα watt.το eshop πχ το γραφει και διπλα στην περιγραφη.η καρτα γραφικων σου οτι τρωει τα αλλα ειναι νορμαλ.υπαρχουν και οnline calculators που υπολογιζουν ποσα watt καταναλωση εχεις.επισης τα apc εχουν και μια δυο εξοδους που κανουν απλα surge protection και οχι battery backup οποτε αυτα δεν συνυπολογιζονται στα συνολικα watt/va. για να μπουν πχ ηχεια,εκτυπωτης.επισης η apc δινει και προγραμμα για αυτοματο shutdown του pc οταν γινει διακοπη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα