Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 162
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Ισχύει αυτό που αναφέρουν τα παιδιά.

Αφαίρεσες την ψήκτρα του cpu κατά τον καθαρισμό έτσι;

Πολύ πιθανό να την παραέσφιξες μετά. Χαλάρωσε τη ή στη τελική βάλε πάλι την μαμά να δεις αν έχεις αποτέλεσμα. Ύποπτο που "χάλασε" το 1ο slot.

Δημοσ.

Τι είναι αυτά που λέτε ρε παιδιά; Δεν παίζει να έκανα τέτοιου είδους damage στο PC και σας το ξεκαθάρισα.
Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση, από την μια άκρη στην άλλη βιδώνω, ΔΙΑΓΩΝΙΑ, σιγά - σιγά για να δέσει και να απλώνει καλά τις πάστες.

Και τις απορίες τις έχω επειδή καιρό έχω να ασχοληθώ, και έχω άρρωστη μνήμη. DAMAGE από βίδωμα, "how about no" όμως. Ηρεμήστε.

Υ.Γ: Πόσα χρόνια καλύπτουν μέσω όρο; Πρέπει να την έχω πάαανω από 3. Δεν το υπολογίζω καν δυστυχώς.

Δημοσ.

μητρικη εως 3 , δε νομιζω να καλυπτουν παραπανω 

η καρτα γραφικων σου λογικα εχει ακομα εγγυηση , γιατι η ασους νομιζω οτι δινει γενικα 3 και δεν παιζει να τα εχεις περασει 

Δημοσ.

Εγώ δεν ανέφερα για καμία ζημιά (σε εισαγωγικά το έβαλα).

Να χαλαρώσεις είπα το σφίξιμο ή να δοκιμάσεις τη μαμά πάνω που κουμπώνει πιο χαλαρά.

Πολλές aftermarket ψύκτρες ασκούν ικανή πίεση ώστε να κάμπτουν το pcb. Ίσως αυτή τη φορά ήταν αρκετό ώστε στο κοντινότερο slot να μην υπάρχει σωστή επαφή στα πινάκια της ram.

That's all.

Δημοσ.

Όχι, αν είναι τόσο εύκαμπτο το pcb.. ας το χαλαρώσουμε λίγο με λίγο johnnie το μπ^$δέλο.

Μόλις πάω σπίτι θα κάνω το άλλο. Θα βγάλω ότι έχει πάνω, και ψύκτρες και τα πάντα.. και για 2-3s θα το τρέξω με τις RAM πάνω, σε καθαρό BIOS να δω αν θα πάρει μπρος. Ο CPU δεν θα πάθει τίποτα για 2-3s, και θα αποκλείσουμε και αυτό.

Μετά θα κάνω ότι παρέθεσε ο Panther, με τα νούμερα του άλλου και το mapping.

ΜΑΚΑΡΙ να ισχύει ακόμα η εγγύηση, αλλά πιστεύω τον q6660 τον έχω πάνω από 3 έτη.

Δημοσ.

Χωρίς ψύκτρα δεν θα αντέξει παραπάνω από μερικά δευτερόλεπτα χωρίς να υπερθερμανθεί και να σβήσει μόνος του.

Χαλάρωσε ελάχιστα τις βίδες και βλέπεις.

Δημοσ.

Συγνώμη που άργησα.

Την σέλφ-πούλεψα όντως την κάρτα, είχατε απόλυτο δίκιο και υποκλίνομαι.

PCB. Σφίξιμο μάλλον του CPU. Τα έβγαλα ΟΟΛΑ και τα ξαναέβαλα με περισσότερη αγάπη, και απλά πήρε μπρος alltogether με Ch.1, και 4GB RAM.

Τι να σας πω. Ότι και να πω είναι λίγο. Χίλια ευχαριστώ τα κλασσικά πρόσωπα που πάντα βοηθάνε σε αυτό τα channel, και τον άδικο που έπαιζε και σε ταχύτητες 9s/Refresh στο TechSupport του.

Χαίρομαι πάντως πολύ που την γλυτώσαμε.

Η αηδία της υπόθεσης ξέρετε ποια είναι;

Πως πήγα σε ένα μαγαζάκι που έχει πολλά κολπάκια Hw, και τσίμπησα ένα κομμάτι θερμο-αγώγιμου "tape" στο 1.5mm θαρρώ, όπως είδα πως ήταν και το προηγούμενο. Έκανα τον υπέρτατο καθαρισμό πάνω της για απομεινάρια με μπατ/χαρτί και καθαρό οινόπνευμα, έβαλα και πιεσμένο αέρα χωρίς HFC (ειδικό) για τα FAN και τα σημεία που δεν έβλεπα με το τσουτσούνι. Επάλειψα με επαγγελματική κάρτα, λίγη λευκή πάστα ίσα να καλύψει και κούμπωσα.

Μετά από 1 μέρα ξανά το είδα μετά από λίγο Gaming, να είναι στο desktop (idle πια..) να μετράει 39% το FAN με 83C. Same old. 
Το πιο απλό πράγμα, θα με κάνει να κάνω γενική επανάληψη των πάντων. Τώρα που μιλάμε έτσι είναι ακόμα, ΧΩΡΙΣ να τρέξω κανένα .exe. Ή η Dubstep φταίει, ή πραγματικά τα έχω κάνει όλα στραβά σε αυτόν τον καθαρισμό του 6μήνου. Ίσως το χάνω. Ίσως γερνάω. Ίσως βαρέθηκα κιόλας τα διαδικαστικά, ενώ κάποτε (~15 ετών ξέρωγω) άραζα στο χαλάκι, τα άνοιγα και έλεγα "εδώ είμαστε.." και με χαρά τα modαρα όλα..

(Υ.Γ: Δεν ξέρω αν θυμάστε οι παλιοί. Παλιότερα είχα κάνει μια πατεντούλα με κάτι λάστιχα πάνω σε έναν φθηνούλη XigmateK, που είχα πιάσει clockαρισμένο intel quadcore στα 3Ghz με ~19C από Realtemp.)

Δημοσ.

Πάντως αν ρωτούσατε εμένα, το μόνο κακό που έχω κάνει σε αυτό το Φόρουμ είναι πως κάνω ολόκληρα Intros, sidenotes, και closures για ένα απλό, σχετικά, θεματάκι.

Evuryfkintime. 3':

Δημοσ.

Καλά κάνεις, γιατί ξέρεις πως πρέπει να δώσεις τα απαραίτητα info από πριν αφού έτσι και αλλιώς θα φάμε χρόνο να τα ρωτήσουμε.

Και πάντα θέλουμε να μάθουμε τι έγινε στο τέλος.

Όσο για το καθαρισμό & τις θερμοκρασίες, δεν κάνεις κάτι λάθος.

Πολλές φορές αν κάτι μουλαρώσει, το κεφάλι σου να σπας δε σου κάνει το χατίρι. 

Τώρα 80φεύγα βαθμοί γι'αυτή τη κάρτα είναι too much, ακόμα και για full load.

Να φανταστώ οι στροφές του fan είναι όπως και παλαιότερα στα 40% περίπου τσεκαρισμένο; 

Όχι πως στα 100% θα πέσει όσο πρέπει, αλλά σέταρε τη να τη ψύχει στο max μέχρι να βρεθεί τι φταίει.

Έχεις βεβαιώσει τις θερμοκρασίες με πάνω από ένα πρόγραμμα;

Δημοσ.

GPU-z και CatalystCC.

Δεν ήταν 40%. 40% τώρα χαλάει το κόσμο. Κάπου γύρω από 20 πρέπει να ήταν οι στροφές.. κάπου εκεί δεν ακούγονται.

Παθαίνει κακό που το τραβάω και έχει ένα ολόκληρο βράδυ 85C; Αν είναι να αργήσω να το φτιάξω και μου λιώσει καήκαμε. ^^

Δημοσ.

Αυτή είναι Γουόκερ. 

images?q=tbn:ANd9GcSPGG2W5XfeYjmBE-1Owzk

Στο κομμάτι τρι-γύρω από FAN, είναι ψιλονορμάλ. Από την μέση και την άλλη καίει. Άρα φαντάζομαι φυσιολογικότατα είναι.

Παρθενική για σένσορα λέτε είμαι; Και εμένα μετά από ΟΛΟ αυτό που έκανα στο τελευταίο της άνοιγμα, μου έκανε τεράστια εντύπωση που συνεχίζει και είναι idle 85C.. αλλά είμαι ψύχραιμη γιατί έχω και την εγγύηση.

Πριν φτάσουμε εκεί.. άλλες ιδέες; Ωστόσο μπορώ αν θέλετε να σας φωτογραφίσω το εσωτερικό της, να δείτε πως το έχω κάνει απόψε βραδάκι. Περιμένω το ΟΚ σας.

Ευελπιστώ μόνο να μην γίνει κάνα damage που το αφήνω να καίει έτσι (όταν λείπω το βάζω sleep).

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...