Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Crizzt το ξέρεις όμως ότι με τα current έτρεχα μέχρι να ανοίξω το PC τις προάλλες και να το καθαρίσω, ε; Αν το ξέρεις, το αλλάζω.
άδικος Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Δημοσ. 15 Απριλίου 2013 Λοιπόν βασικά θα ακολουθήσεις όσο μπορείς τα δυο σωστά στοχευμένα πόστ του πάνθηρα (#31, #34, +#40 από konpat). Για αρχή κοίτα ποιο BIOS φοράει κατά την εκκίνηση, και μπες στη σελίδα του κατασκευαστή να δεις αν είναι η τελευταία σταθερή έκδοση (έχει πολλές εκδόσεις η Μ/Β αυτή και μιας & δεν ανέφερες ποια είναι δε μπορώ να σε καθοδηγήσω). Αν δεν είναι προχώρα σε update. Εδώ είμαστε αν χρειαστείς κάτι πάνω σ'αυτό. Έπειτα θα παίξεις και με τα settings (timmings & voltages) αν χρειαστεί. Η μανούρα εκεί είναι το βγάλε-βάλε. Και επειδή ο διάολος έχει πολλά ποδάρια, κάνε το κόπο και ξεκούμπω εκείνη τη pci και κάνε τις δοκιμές σου έτσι (longshot αλλά αν δε δοκιμάσεις θα μας (μου) μείνει η απορία μπας και...). Αποφορτίσου πριν βάλεις χέρι και μακριά από χαλιά και μάλλινα. Crizzt το ξέρεις όμως ότι με τα current έτρεχα μέχρι να ανοίξω το PC τις προάλλες και να το καθαρίσω, ε; Αν το ξέρεις, το αλλάζω. Το ξέρουμε αλλά θα τα δοκιμάσουμε όλα. Εκτός και αν παραδίνεσαι πριν εξαντλήσεις όλες τις επιλογές σου.
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Μμμμμμ.. Αύριο..Υ.Γ: Ξανανέβασε θερμοκρασίες και η GPU. Κύκλους γύρω απ' το κώλο μου κάνω από τη Κυριακή το μεσημέρι.
nick#18 Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Μμμμμμ.. Αύριο.. Υ.Γ: Ξανανέβασε θερμοκρασίες και η GPU. Κύκλους γύρω απ' το κώλο μου κάνω από τη Κυριακή το μεσημέρι. Πανε σε ενα φιλο με τη gpu και βαλτη στο pc του να δεις... σημερα εφαγα φρικη με μητρηκη. ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΕ 1... σκονη μεσα στην pci-e με τον τονο.. το ιδιο και στα dimms... φύσημα με blower, καθαρισμα των επαφων σε gpu και dimms και πισω.. ολα οκ αναβει το μηχανημα και με παιρνει στα γρηγορα μια ζεστη... gpu (9600gt). Τα αυτοκολλητα που ειναι στην πισω πλευρα του pcb ειχαν παραμορφοθει φαντασου απο τη θερμοκρασια. (photo coming soon) δοκιμη σε αλλο pc, η gpu μια χαρα και furmark και τα παντα που της ετρεξα. Επιστρεφω στο pc που ηταν, τη βαζω πανω τα ιδια... αλλαξα τροφοδοτικο μηηηπως ειναι κανενα τρελο ρευμα (αν και τα μετρησα με πολυμετρο και ηταν ok) και παλι τα ιδια... Εβαλα αλλη gpu την εψησε και αυτη αμεσως.. ε του πο*στη κατι με την μητρηκη παιζει εδω.. το μονο που μενει μετα απο μερικα clear cmos ειναι ενα bios update μηπως της περασει. Ολα αυτα σε μια asus p5kpl-vm 1
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 ^ =/Το Bios μου είναι 1306 (20/8/2008), και κατεβάζω το Site: http://support.asus.com/Download.aspx?SLanguage=en&m=P5Q&p=1&os=17">2209 . Θα δοκιμάσω πρώτα αυτό να μείνει κιόλας, και μετά τα timings.Όσον αφορά τα timings, δεν ξέρω πόσο να τα πάω; Δεν ξέρω με τι να παίξω ακριβώς.. εγώ ένα clockάκι κάνω μετά από κάθε αγορά, το κάνω Save σε ένα Save slot και αλλάζω χειμώνα καλοκαίρι +- 0.4Ghz. Δεν έχω ασχοληθεί παραπάνω. Αν με κατατοπίζατε, καλά θα 'ταν.
panther_512 Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Δημοσ. 16 Απριλίου 2013 Κάνε με το καλό το BIOS update και βλέπουμε......
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Το έκανα στην νεότερη έκδοση. Δεν έγινε τίποτα. Δοκίμασα και πολλές εκδοχές με τα channels και τις RAM (όπως μετά από κάθε αλλαγή καλώς ή κακώς με την ελπίδα).Τώρα.. μάλλον περιμένω το τι να αλλάξω στα νούμερα.. =/
qsis Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 το τι timings πρεπει να εχουν οι μνημες σου συμφωνα με το cpuz το εχεις δει; ή γενικα ξερεις ποια ειναι τα σωστα timings που πρεπει να εχουν ;
panther_512 Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Kαι το voltage που θέλουν οι μνήμες πρέπει να το τσεκάρεις και να το καθορίσεις manually.
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Τα timings είναι γενικά 5-5-5-15 σας το είχα πει. Manually που να τα πάω;
panther_512 Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 ρίξε λίγο μιά ματιά στο παρακάτω topic, μήπως και σε βοηθήσει: http://forums.anandtech.com/showthread.php?t=237145
WalkerSW Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Παίδες μιλάμε για ενα slot που μέχρι προτεινως δούλευε κανονικά και ξαφνικά σταμάτησε . Δλδ τι κάνει νιαου νιαου στα κεραμίδια . Οκ λογικό να δοκιμάσει πάντα για να σιγουρευτει αλλά ας μην το τραβάμε και από τα μαλλιά. Το slot είναι νεκρό. Το μόνο αλλo που μπορώ να σκεφτώ είναι να έχει καμία aftermarket ψυκτρα την οποία έχει παρασφυξει με αποτέλεσμα να στραβώνει το board και να κάνει τρέλα το slot.
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Walker μας έκανες την καρδιά περιβόλι.. αλλά μάλλον έχεις δίκιο. (Υ.Γ: Δεν έχω κουμπώσει τίποτα λάθος εννοείται, just clearing.)Θα κάνω αυτά που μου παρέθεσες εσύ πάνθερ. Θα κάνω enable αυτό το mapping (αν και απ' ότι κατάλαβα έχει να κάνει με τα πολλά GB μνήμης, >4) και θα πάρω και τα timings που αναφέρει ο τύπος. Όλα αυτά με τις stable RAM (τα 2GB στο καλό Channel) και μόλις τα κάνω όλα, θα κλείσω και θα κουμπώσω και τις άλλες 2. Μάλλον είναι η τελευταία μας δοκιμή.Κατ' επέκτασιν, να σας βάλω και ένα ευκολάκι σε περίπτωση που το νεκρό channel κερδίσει. Που λέτε να πάω να εγκαταστήσω το παλιό σύστημα; Σε ποια s775; Καλό είναι να αντέχει το clock μέχρι τα ~3.3 του Q6600 (νταξ δεν ζητάω και πολλά), να έχει όλα τα άλλα 2-3 PCI και μια IDE αν γίνεται.Το οικονομικότερο mobo που μπορείτε να μου βρείτε; (Τώρα για μτχ δεν ξέρω.. δεν θα το εμπιστευόμουν τόσο..)
qsis Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Το μόνο αλλo που μπορώ να σκεφτώ είναι να έχει καμία aftermarket ψυκτρα την οποία έχει παρασφυξει με αποτέλεσμα να στραβώνει το board και να κάνει τρέλα το slot. και μολις διαβαζα το αλλο θεμα οπου απο οτι φαινεται συνεβη αυτο το πραγμα
AiWaaa Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Δημοσ. 17 Απριλίου 2013 Αυτό τώρα αν και εφόσον έχεις εγγύηση στο δέχονται πίσω η ?
Προτεινόμενες αναρτήσεις