viper2005 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 απ'ότι φαίνεται όμως δεν ξέρεις ούτε τα βασικά για να λες ότι με μια mirrorless και φακό 2.4 δεν μπορείς να τραβήξεις φωτογραφίες χωρίς φλας σε εσωτερικό χώρο η με χαμηλό φωτισμό (πχ. σε μια καφετέρια, στο δρόμο κτλ). μια χαρά βγάζεις και χωρίς πολύ προσπάθεια, αρκεί να είναι σχετικά ακίνητο το αντικείμενο το να βάζεις μια αναζήτηση στο google και να πετάς ένα άσχετο λινκ που δεν έχεις διαβάσει καλά καλά, δεν είναι επιχείρημα, ούτε προσφέρει κάτι στη συζήτηση. Ας δούμε λοιπόν τί λέει το λίνκ: "To achieve autofocus against an almost pitch black sky is as good as impossible – tho faster lenses would help in this regard." Σε ελεύθερη μετάφραση: είναι σχεδόν αδύνατο να εστιάσεις σε ΚΑΤΑΜΑΥΡΟ ουρανό (ΠΙΣΣΑ) - παρόλαυτά ένας ΦΩΤΕΙΝΟΤΕΡΟΣ φακός θα βοηθούσε σε αύτην την περίπτωση." άρα πολλά φέιλ εδώ: 1. καταρχήν μιλάει περισσότερο για τη δυσκολία να εστιάσεις και όχι για τη φωτεινότητα 2. κατάμαυρος ουρανός - εδώ μιλάμε για εσωτερικό χώρο ή βραδυνή φωτογραφία με χαμηλό φωτισμό όχι για πίσσα σκοτάδι, 3. μή φωτεινός φακός - άρα προφανώς προσπάθησε με τον κιτ φακό, υποθέτω f3.5 4. δεν μπορείς να γενικεύεις ότι όλες οι mirrorless έχουν δυσκολία στα νυχτερινά, εξαρτάται από το σένσορα και τις ρυθμίσεις ωραια επειδη δειχνεις να μην καταλαβαινεις αφησες να εννοηθει οτι ο φακος θα κανει παπαδες σου λεμε με τον ενα ή τον αλλο τροπο "οτι δεν ειναι ετσι ακριβως" μετα λες "δεν ηθελα να τον τρομαξω", το συνεχιζεις με προσωπικη επιθεση [2] φορες και πετας ενα σεντονι στο τελος... okay, okay 2 σημεια εστιασης οι mirrorless δεν μπορουν ακομα να συγκριθουν με τις dslr (ασχετως αν ειναι κοντα) αν ενδιαφεροσουν για την φωτογραφια περισσοτερο απο τις τεχνικες λεπτομεριες, θα ηξερες οτι: και να τα εχεις ολα σωστα στις ρυθμισεις, αυτο δεν σημαινει οτι θα βγει σωστα η φωτογραφια... Τωρα αρχιζεις να καταλαβαινεις το ασπρο-μαυρο του αρχικου ποστ σου...? 1
Cyber_Spartacus Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 6 Φεβρουαρίου 2013 Ρε παιδια με το ταμπλετ εχω προβλημα τρεμοπαιζει η οθονη του στην ακρη αρκετα εντονα μου εχει σπασει τα νευρα .... Εχει κανεις το ιδιο προβλημα εχω κανει χαρντ ρισετ αλλα τιποτα .... Καμμια ιδεα πως κανω το επιστρεφω στο αμαζον ;;;
Aias Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Ρε παιδια με το ταμπλετ εχω προβλημα τρεμοπαιζει η οθονη του στην ακρη αρκετα εντονα μου εχει σπασει τα νευρα .... Εχει κανεις το ιδιο προβλημα εχω κανει χαρντ ρισετ αλλα τιποτα .... Καμμια ιδεα πως κανω το επιστρεφω στο αμαζον ;;; μηπως το εχεις κοντα σε καποιον μαγνητη? (ηχειο π.χ)
fylatos Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Καμμια ιδεα πως κανω το επιστρεφω στο αμαζον ;;; Τους στέλνεις email ή μπαίνεις στο chat. Σου στέλνουν άλλο ενώ εσύ στέλνεις αυτό πίσω και σου πληρώνουν τα μεταφορικά αφού το παραλάβουν. Μην ανησυχείς δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας με το amazon. Μα καθόλου όμως. 1
sokos1 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 ρε παιδιά, τι το κουράζετε με την κάμερα? Οποιος την πάρει και τραβάει στο AUTO, θα βγάλει ΠΟΛΥ καλύτερες φώτος απο οποιαδήποτε COMPACT ιδιων χρημάτων. Αμα δε, μάθει να τραβάει και σε PASM Mode (πιο χειροκίνητες ρυθμίσεις) θα κάνει ΠΑΠΑΔΕΣ! Την έχω (δυστυχως πριν την προσφορα) και μιλάω εκ πείρας. Είχα αρκετές Ακριβές κομπακτ (G10, LX3) και DSLR (Νikon D70, D60) Παρεπιπτώντος, αν πάρει κάποιος το Kit, ενδιαφέρομαι να πάρω τον 16mm φακό μόνο. 1
lefta_yparxoun Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Άσχετος με τη φωτογραφία και δεν καταλαβαίνω το ζουμ. Παίρνοντας τους δυο φακούς το ζουμ που έχω είναι μόνο Χ3; Και ο 55 210 είναι 210/55= περίπου 4Χ ή κάνω λάθος;
downhill Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 7 Φεβρουαρίου 2013 διάβασε εδώ να μορφωθείς http://www.expertphotography.com/understand-focal-length-4-easy-steps/ βασικά δεν πρέπει να κοιτάς το zoom factor αλλά τα mm του φακού λαμβάνοντας υπόψην ότι στις crop μηχανές όπως η nx πρέπει να πολλαπλασιάζεις Χ1,6 περίπου. 2
looperx Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2013 Με ενδιαφέρει κι εμένα η φωτογραφική. Όποιος τη δίνει ας μου στείλει. Ευχαριστώ
SpirtouLisS Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 η προσφορα για την μαυρη nx1000+tablet πλεον βγαινει στις 382,86 λιρες ακριβως στο καλαθι με φορο και ολα μεσα...αλλα καλο ειναι οσοι ενδιαφερονται να ελεγχουν την σελιδα της προσφορας εδω για το σε τι ποσο παιζει η nx1000 οταν γινεται η αγορα της μεσω της προσφορας με το tablet. γιατι οταν αγοραζεται μονη της ειναι πλεον αρκετα φθηνοτερη στις 289 λιρες. δειτε εδω κατι που κανει πλεον οχι τοσο συμφερουσα την προσφορα για καποιον που θελει μονο τη φωτογραφικη και οχι το tablet 1
giorginho Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Εξακολουθει να υπαρχει value for money ομως στο πακετακι που εχει και 2 φακους (ολα σε λευκο!) και βγαινει 451,48 λιρες με τον ελληνικο φπα. Ειτε για καποιον που θα επαιρνε ετσι κι αλλιως τον 2ο φακο, ειτε για καποιον που θα τον πουλησει πιανοντας πιστευω ευκολα τις ~144 λιρες της διαφορας με την προσφορα που αφορουσε το θεμα (πιθανοτατα θα πιασει παραπανω κιολας). Kατα τ'αλλα βλεπω την τιμη ανευ ταμπλετας να εχει παρει την κατρακυλα στην Ευρωπη... http://www.redcoon.it/B402066-Samsung-NX1000-Nero_Obiettivo-Intercambiabile
Moderators matrixxx Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Moderators Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Kατα τ'αλλα βλεπω την τιμη ανευ ταμπλετας να εχει παρει την κατρακυλα στην Ευρωπη... http://www.redcoon.it/B402066-Samsung-NX1000-Nero_Obiettivo-Intercambiabile Παει στα "σωστα επιπεδα" με βαση τις ελλειψεις τις σε σχεση με nex. (οθονη, χειροτερη σε υψηλα iso, πλαστικουρα σε καποια σημεια, αργο focus, χειροτερο video κλπ). H "αρχικη" τιμη των 600 ευρω ειναι πολυ εξωπραγματικη, μα πολυ! 2
giorginho Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 13 Φεβρουαρίου 2013 Samsung.. κρατανε την τιμή τους Δε ξερω για εσας, αλλα εγω αυτο (το αντιθετο δηλαδη απο αυτο που γραφεις) το βρισκω θετικοτατο! Δηλαδη κρυφοκοιταζω 1,5-2 χρονια μια ΝΕΧ5 ας πουμε και δεν εχει βγει μια καλη προσφορα στα <400 ποτε! Γενικα δε δικαιολογειται με τιποτα τιμη για τετοιες καμερες μεγαλυτερη απο τιμες dslr! Το βασικοτερο 'θεμα' της samsung ειναι η ελλειψη φακων, κυριως απο 3ους κατασκευαστες ωστε να πιεστουν οι τιμες. Κατα 2ο το autofocus. Εχει βγει παντως ενα firmware νεωτερο απο αυτο που ειχαν αυτες που πηραμε απο εδω. Σε παλιοτερα μοντελα υπηρχαν διορθωσεις/βελτιωσεις σε καποια σημαντικα θεματα (νομιζω ενα απο αυτα και το auto-focus), αν και στις εκδοσεις firmware για την ΝΧ1000 δεν αναφερεται καποια τετοια βελτιωση ακομα. Δεν την εχω ξεπεταξει ακομα για να εχω διαμορφωσει πληρη αποψη...!
babislux Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Καλημέρα θα ήθελα να ρωτήσω κάτι.. Έχω μπει στο λινκ της προσφοράς και όπως τα λογαριαζω βγαίνει περίπου 460 ευρώ. Μήπως μπορεί να με βοηθήσει κάποιος εαν τα υπολογίζω σωστά η κάνω λάθος. ..??? Γιατί με ενδιαφέρον και τα δύο... Ευχαριστώ εκ των προτέρων
newtech Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Δημοσ. 18 Φεβρουαρίου 2013 Μαλλον κανω κατι λαθος καθος πχ εβαλα την φωτογραφικη την λευκη και μου βγαζει Order Total: £385.49 Εκτος αν εχει αλλαξει η τιμη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα