lostresam Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 29 Απριλίου 2013 μπραβο πολυ καλη επιλογη..μετριασες τα πραγματα μιας και αρχισαμε τις φωτος ανεβασα και εγω μια με το οπλοστασιο μου απο αριστερα: ikea slitbar διαμαντενιο μασατι, μασατι απλο ikea slitbar 20cm chef's knife (gyuto) victorinox 20cm 5.2063.20 chefs knife ikea gynnsam chefs knife 16cm wilkinson totato knife victorinox paring knife btw τα μαχαιρακια του ικεα ειναι πολυ καλα σε σουπερ τιμη και με καλο ατσαλι(molybdenum/vanadium)
ikskarda Δημοσ. 30 Απριλίου 2013 Δημοσ. 30 Απριλίου 2013 Τα μαχαιρια που εχω ως εκπαιδευτικα απο την σχολη που σπουδαζω ... Εγω επιπλεον πηρα εξτρα το μασατι απο ΙΚΕΑ και το δευτερο μαχαιρι του chef με τις τρυπες Μασατι ΙΚΕΑ Giesser Φιλεταρισματος 20cm Giesser Chef 23cm Giesser Chef 19cm Giesser Paring 8cm Giesser Παπαγαλακι Giesser Peeler Giesser Parisien
lostresam Δημοσ. 30 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2013 glesser? δεν τα χω ακουστα...ποσο τα πηρες? λενε τιποτα?
ikskarda Δημοσ. 30 Απριλίου 2013 Δημοσ. 30 Απριλίου 2013 Ηταν μεσα στο "πακετο" της σχολης ... Γερμανικα και αυτα, αλλα δεν, απλα δεν ... Θελουν συνεχως περασμα απο μασατι ... Του φιλεταρισματος επειδη δε το εχω χρησιμοποιησει πολυ, για αυτα που ηθελα μεχρι στιγμης πχ φιλεταρισμα ψαριου, κοψιμο γαλοπουλας/φιλετου εκανα δουλεια. Το 23αρι Chef εχει τραγικη λαμα κοπης, μου εχει χαραχθει κιολας απο το μασατι και απο μια πετρα νερου που τα εκανα μια φορα (δανεικη απο ενα φιλο). Φταιω και εγω στις γρατζουνιες αλλα ειναι ενα μαχαιρι για να κανεις τα πρωτα σου βηματα και να μαθεις του βασικους τροπους κοπης. Πλεον το χρησιμοποιω στο σπιτι για να κοψω λαχανικα η κρεατα. Το 19αρι με τις τρυπες, το οποιο το αγορασα εγω extra, εχει καλυτερη λαβη και καλυτερη λαμα απο το 23αρι, αλλα το περασματακι του το θελει και αυτο πριν και μετα απο καθε χρηση. Χαωδης διαφορα μεταξυ αυτων των 2 σε σχεση με το Classic Ikon που αγορασα το απογευμα σε μια δοκιμη που εκανα. Θεωρω οτι το Classic Ikon ειναι καλυτερο και απο το Shun Kai που εχει αγορασει ενας φιλος μου (αυτος που μου εδωσε την πετρα νερου), επειδη το εχω δουλεψει το μαχαιρι του. Στα αλλα 2 μαλλον του φιλεταρισματος και του καθαρισμου ειναι καλυτερα τα δικα του και λογω ποιοτητας και λογω τιμης. Αυτα εδω εχει αγορασει μαζι με την πετρα ... Αρκετα χρηματα !!! http://coozina.gr/store/product.php?productid=2070&cat=81&page=1
lostresam Δημοσ. 30 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 30 Απριλίου 2013 καλα μου συγκρινες wusthog με glesser! φανταζομαι ξερεις που παραπεμπει αυτη η συγκριση!!!! anyway πλεον εχω καταλαβει εχοντας δοκιμασει μαχαιρια απτις πιο γνωστες μαρκες ειναι οτι ερχονται το ιδιο κοφτερα απτο εργοστασιο...απλα η διαφορα στη τιμη ανα μαρκα(ανα μοντελο απτην ιδια μαρκα ειναι λογω λαβης) εξηγειτε λογω της ποιοτητας του ατσαλιου που παραπεμπει στο ποσο καιρο κρατανε κοφτερα χωρις περασμα...παραδοξως ομως αν διαβασεις reviews μερικα μαχαιρια οπως της βικτορινοξ κρατανε το ιδιο οσο τα wusthof χωρις περασμα και το ενα κανει 40ε και το αλλο 90..
ravend Δημοσ. 6 Μαΐου 2013 Δημοσ. 6 Μαΐου 2013 τώρα περιμένω να έρθει το http://japanesechefsknife.com/SwedenSteelSeries.html#SwedenSteel 30άρι gyuto, misono προτείνεται ανεπιφύλακτα για βαρυά επαγγελματική δουλειά, carbon steel και ξερό ψώμι,του κάνεις και μια ωραία πατίνα και εκτός απο εργαλείο διαμάντι είναι και κουκλί.
frenzy Δημοσ. 6 Μαΐου 2013 Δημοσ. 6 Μαΐου 2013 Από μαχαίρια κουζίνας δεν ξέρω, αλλά είχα από τον πατέρα μου ένα Mora Classic, το αντικατέστησα όταν το έχασα και πρόσφατα πήρα κι ένα Mora Forest σε ανοξείδωτο ατσάλι αυτή τη φορά για πιο βαριές δουλειές. Η παραδοσιακή σκανδιναβική κοπή είναι η πιο εύκολη να ακονιστεί και το ατσάλι τους είναι πολύ ποιοτικό. Κι ένα μεγάλο πλας σε όλα αυτά είναι η τιμή, είναι πάμφθηνα μαχαίρια. Θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας αν τα χρησιμοποιήσετε/χρησιμοποιήσατε ποτέ επαγγελματικά σε κουζίνα. http://www.frosts.se/products/food
lostresam Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 Από μαχαίρια κουζίνας δεν ξέρω, αλλά είχα από τον πατέρα μου ένα Mora Classic, το αντικατέστησα όταν το έχασα και πρόσφατα πήρα κι ένα Mora Forest σε ανοξείδωτο ατσάλι αυτή τη φορά για πιο βαριές δουλειές. Η παραδοσιακή σκανδιναβική κοπή είναι η πιο εύκολη να ακονιστεί και το ατσάλι τους είναι πολύ ποιοτικό. Κι ένα μεγάλο πλας σε όλα αυτά είναι η τιμή, είναι πάμφθηνα μαχαίρια. Θα ήθελα να ακούσω τη γνώμη σας αν τα χρησιμοποιήσετε/χρησιμοποιήσατε ποτέ επαγγελματικά σε κουζίνα. http://www.frosts.se/products/food καλα φαίνονται απο που τα βρισκεις?
frenzy Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 Δημοσ. 7 Μαΐου 2013 Ναι ε; πρωτη φορα τα ακουω και εγω Ναι ε; Η Mora είναι από τις πιο παλιές μάρκες μαχαιριών, στη Σουηδία είναι σχεδόν κλισέ το κλασικό μαχαίρι τους. Για κουζίνα δεν ξέρω όπως είπα αλλά είναι πολύ σκυλιά μαχαίρια.
lostresam Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 παιδια λιγο εκτος θεματος αλλα θελω να ρωτησω επειδη σε λιγο καιρο παω να κανω την πρακτικη μου τι πρεπει να προσεχω και να εχω κατα νου??
NikosKallithea Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 παιδια λιγο εκτος θεματος αλλα θελω να ρωτησω επειδη σε λιγο καιρο παω να κανω την πρακτικη μου τι πρεπει να προσεχω και να εχω κατα νου?? Μην μας το χαλας και παει καλα το θεματακι, ανοιξε ενα αλλο θα γινει κ@λος εδω, κριμα ειναι 1
Toufas Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 εννοεις στην δουλεια? ποτε μην καθεσαι να κοιτας τον τοιχο αν δεν εχεις κατι να κανεις, ακομη και αν αυτο σημαινει να παρεις μια σκουπα και να σκουπισεις το πατωμα. Ρωτα, ειδικα αν δεν εισαι σιγουρος για κατι, αλλα προσπαθησε να μην ρωτας το ιδιο πραγμα 10 φορες αλλα ρωτα αν δεν εισαι 100% σιγουρος για κατι. Κρατα σημειωσεις Δουλευε καθαρα, και οργανωμενα
lostresam Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 Μέλος Δημοσ. 8 Μαΐου 2013 εννοεις στην δουλεια? ποτε μην καθεσαι να κοιτας τον τοιχο αν δεν εχεις κατι να κανεις, ακομη και αν αυτο σημαινει να παρεις μια σκουπα και να σκουπισεις το πατωμα. Ρωτα, ειδικα αν δεν εισαι σιγουρος για κατι, αλλα προσπαθησε να μην ρωτας το ιδιο πραγμα 10 φορες αλλα ρωτα αν δεν εισαι 100% σιγουρος για κατι. Κρατα σημειωσεις Δουλευε καθαρα, και οργανωμενα μαλιστα! με τα ωραρια τι παιζει? μας ειπαν 8ωρο αν ομως κανω υπερωριες που κατα 99% θα κανω θα τις πληρωνομαι αυτες τις ωρες? ή ειναι αναλογως τον εργοδοτη? btw το ξενοδοχειο ειναι 5αστερο αν αυτο μπορει να θεωρηθει ως φερεγγυο οτι θα μας πληρωνουν κανονικα..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα