loko15 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Είχα το silver line Wusthof. Τραγικό σε διάρκεια ζωής , το classic που πήρα αργότερα η μέρα με τη νυχτα , πολύ καλύτερο. Αν μπορείς να ψωνίσεις από έξω δες το Tojiro DP Gyutou. Δεν το αλλάζω με τίποτα. Το Tojiro πολύ καλύτερο και απο τα υπόλοιπα δύο; Δεν έχω πρόβλημα να ψωνίσω απο έξω. Είχα δεί οτι τα Tojiro τα πρότειναν ως καλά budget ιαπωνικά μαχαίρια. Υπάρχει περίπτωση στα ίδια χρήματα με αυτό να βρούμε μαχαίρια με κυλινδική λαβή όπως το Wasabi; Μου αρέσει απίστευτα αυτό το είδος. Αν δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχα καλό σε σχέση με το tojiro θα ήθελα να το ξέρω και αν συμφωνούν και άλλοι με αυτό να κάνω την παραγγελία.. Από εδώ θα έλεγα http://www.chefknivestogo.com/tojiro-dp-f-8081.html Ευχαριστώ για την γρήγορη απάντηση
Επισκέπτης Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Δημοσ. 1 Ιουνίου 2017 Δεν είμαι ειδικός απλά έγραψα πως μου φάνηκε προσωπικά σε σχέση με τα W.
OhgmaAurvanium Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Παιδια καλησπερα απο μενα!Ξεθαβω και εγω το θεμα με την ελπιδα καποιος μεγαλος γνωστης να το δει και να μου απαντησει!Γραφτηκα λοιπον σε σχολη μαγειρικης, ειμαι πολυ ενθουσιασμενος καθως ειναι κατι που παντα μου αρεσε, και αν και 24, πηρα την αποφαση να γυρισω προς τη μαγειρικη!Τωρα τι γινεται.. Εχω ενα μικρο θεματακι - ευαισθησια με το δεξι μου καρπο λογω της δουλειας που εκανα πριν (εβαζα 2μιση χρονια παγωτο με σπατουλα..). Σιγα σιγα υποχωρει - πλεον δεν ποναω καθολου. ΕΠΙΠΛΕΟΝ τα χερια μου ειναι πολυ μικροκαμωμενα - τα λες και γυναικεια - χωρις υπερβολη! Επομενως τα μαχαιρια που θα παρω ΠΡΕΠΕΙ να ειναι ελαφρια και σιγουρα κορυφαιας ποιοτητας. Δεν ειναι χρηματικο το θεμα, απλα ας πουμε για το "κυριο" μαχαιρι μπορω να δωσω εως 180Ευρω.Εχοντας διαβασει σχολαστικα το θεμα, εψαξα και στο Ιντερνετ, θα ηθελα καποιος να με κατατοπισει για το Chefs' Knife vs Gyoto vs Santoku. Επιασα σημερα ενα Santoku της Wustof και ενα Chefs' και μιλαμε μερα με νυχτα στο βαρος! Το Santoku απλα το ερωτευτηκα! Θα μπορεσω να βγαλω σχολη + πρακτικη με Santoku? Η να παω σε Gyoto που ειναι κατι hybrid?? Ή το Chefs' ειναι μονοδρομος..?Ηeeeelp!
xrist0s4 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Με ένα 50αρικο πάνω κάτω.Δες κ τα σχολια http://m.ebay.com/itm/SAKAI-TAKAYUKI-33-layer-Damascus-VG10-Chefs-Knife-210mm-8-26inch-sid523-/112551305189?epid=1339628175&hash=item1a34949fe5%3Ag%3A-qkAAOSwmFpZrK4k&_trkparms=pageci%253A994ffdfc-91f9-11e7-a1bc-74dbd180cd67%257Cparentrq%253A507963b515e0a9c558e72523fff8fa4f% https://youtu.be/9hnVHrKc-d8
OhgmaAurvanium Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Λιγο constructive feedback για τα ερωτηματα μου, που λενε και στο χωριο μου??
NikosKallithea Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Δημοσ. 5 Σεπτεμβρίου 2017 Με ένα 50αρικο πάνω κάτω.Δες κ τα σχολια http://m.ebay.com/itm/SAKAI-TAKAYUKI-33-layer-Damascus-VG10-Chefs-Knife-210mm-8-26inch-sid523-/112551305189?epid=1339628175&hash=item1a34949fe5%3Ag%3A-qkAAOSwmFpZrK4k&_trkparms=pageci%253A994ffdfc-91f9-11e7-a1bc-74dbd180cd67%257Cparentrq%253A507963b515e0a9c558e72523fff8fa4f% https://youtu.be/9hnVHrKc-d8 Αυτό που ποσταρες ειναι σε πλειστηριασμό, μπορεί να το πάρεις 50 αλλά και 250
jakis13 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Δημοσ. 6 Οκτωβρίου 2017 Ξεθάβω το thread για να ρωτήσω τους γνώστες: Χρησιμοποιει κανείς strop ; Τι τύπου και με τι compound? Δινει το κάτι παραπάνω ή τελικά ειναι hype; H τελική πέτρα που έχω ειναι στα 8000 και θα το χρησιμοποιήσω κυρίως με carbon steel.
Questioner Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 Ξεθάβω. Χρησιμοποιώ καθημερινά τα παρακάτω μαχαίρια για τη μαγειρική μου + το μασάτι: Όταν τα είχα πρωτοαγοράσει (εδώ και αρκετά χρόνια - πάνω από 5), έκοβαν όσο έπρεπε και ήμουν ευχαριστημένος συγκριτικά με το κόστος τους. Τώρα τα πράγματα δεν είναι όπως ήταν. Το μασάτι βελτιώνει λίγο την κόψη τους αλλά τίποτα το ιδιαίτερο. Μπορώ να τα φέρω με κάποιον φθηνό τρόπο στην κατάσταση που ήταν (ή και σε καλύτερη) μόνος μου (διάβασα ότι με μια φθηνή πέτρα μπορώ να καταφέρω αρκετά καλά αποτελέσματα) ή θα πρέπει να κοιτάξω για αλλού; Ευχαριστώ!
StormGr Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 1 ώρα πριν, Questioner είπε Ξεθάβω. Χρησιμοποιώ καθημερινά τα παρακάτω μαχαίρια για τη μαγειρική μου + το μασάτι: Όταν τα είχα πρωτοαγοράσει (εδώ και αρκετά χρόνια - πάνω από 5), έκοβαν όσο έπρεπε και ήμουν ευχαριστημένος συγκριτικά με το κόστος τους. Τώρα τα πράγματα δεν είναι όπως ήταν. Το μασάτι βελτιώνει λίγο την κόψη τους αλλά τίποτα το ιδιαίτερο. Μπορώ να τα φέρω με κάποιον φθηνό τρόπο στην κατάσταση που ήταν (ή και σε καλύτερη) μόνος μου (διάβασα ότι με μια φθηνή πέτρα μπορώ να καταφέρω αρκετά καλά αποτελέσματα) ή θα πρέπει να κοιτάξω για αλλού; Ευχαριστώ! Πάρε μια φτηνή πέτρα των 10 ευρώ ας πούμε. Διάβασε και δες μερικά βιντεάκια πως να τα περνάς από πέτρα. Θέλει λίγο εξάσκηση και υπομονή. Όταν πλέον μάθεις θα κόβουν καλύτερα και από καινούρια για μερικές μέρες η εβδομάδες εξαρτάται Φυσικά την χρήση που τα κανεις 1
Thulogur Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) http://ecofrost.gr/ladakono-apo-fysikh-petra-krhths-kg.html Μια τετοια μου ειχαν κανει δωρο πριν χρονια.. ακομα εδω την εχω Επεξ/σία 8 Αυγούστου 2018 από Thulogur 1
vagos789 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 Υπαρχουν μαγαζια που ακονιζουν μαχαιρια στο κεντρο της Αθηνας,θυμαμαι παλαιοτερα στην Ευριπιδου,πλησιον της κρεαταγορας που επισης ακονιζε εκει τα μαχαιρια της 1
Questioner Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 8 Αυγούστου 2018 1 ώρα πριν, StormGr είπε Πάρε μια φτηνή πέτρα των 10 ευρώ ας πούμε. Διάβασε και δες μερικά βιντεάκια πως να τα περνάς από πέτρα. Θέλει λίγο εξάσκηση και υπομονή. Όταν πλέον μάθεις θα κόβουν καλύτερα και από καινούρια για μερικές μέρες η εβδομάδες εξαρτάται Φυσικά την χρήση που τα κανεις 1 ώρα πριν, Thulogur είπε http://ecofrost.gr/ladakono-apo-fysikh-petra-krhths-kg.html Μια τετοια μου ειχαν κανει δωρο πριν χρονια.. ακομα εδω την εχω Μάλλον θα πάρω μια τέτοια πέτρα και θα πειραματιστώ. Κι αν δεν πετύχει, θα πάω μάλλον σε αυτή τη λύση: 22 λεπτά πριν, vagos789 είπε Υπαρχουν μαγαζια που ακονιζουν μαχαιρια στο κεντρο της Αθηνας,θυμαμαι παλαιοτερα στην Ευριπιδου,πλησιον της κρεαταγορας που επισης ακονιζε εκει τα μαχαιρια της 1
Questioner Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 (επεξεργασμένο) Πήγα σήμερα να αγοράσω ένα λαδάκονο αλλά τελικά ο "ειδικός" μου πάσαρε ένα τέτοιο (νερού) στα 4,5€ (κλοπή όταν αλλού έχει 1,5+ΦΠΑ). Το δοκίμασα στα μαχαίρια και απλά βελτίωσε λίγο την κατάσταση αλλά όχι τίποτα τρελό. Μάλλον με έπιασαν κότσο; Επεξ/σία 10 Αυγούστου 2018 από Questioner
Highlander Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Έχω πάρει από amazon 3 GRÄWE Wetzstein Körnung όπως τα λένε και κάνει δουλειά. Όλα αυτά βέβαια θέλουν υπομονή. https://www.amazon.de/s/ref=nb_sb_noss/257-2458468-1085501?__mk_de_DE=ÅMÅŽÕÑ&url=search-alias%3Dkitchen&field-keywords=GRÄWE+Wetzstein+Körnung+ 1
StormGr Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 Δημοσ. 10 Αυγούστου 2018 3 ώρες πριν, Questioner είπε Πήγα σήμερα να αγοράσω ένα λαδάκονο αλλά τελικά ο "ειδικός" μου πάσαρε ένα τέτοιο (νερού) στα 4,5€ (κλοπή όταν αλλού έχει 1,5+ΦΠΑ). Το δοκίμασα στα μαχαίρια και απλά βελτίωσε λίγο την κατάσταση αλλά όχι τίποτα τρελό. Μάλλον με έπιασαν κότσο; Aπο την φωτογραφια δεν καταλαβαινω αν θα κανει δουλεια. Σου εξηγησε πως να περασεις τα μαχαιρια σου απο την πετρα? Εχει καποια διαδικασια και τροπο. Αν το κανεις λαθος μπορεις να χαλασεις την πετρα η/και τα μαχαιρια σου. Για αυτο σου ειπα να παρεις μια πετρα των 10 ευρω και να μαθεις πανω στα παλια μαχαιρια σου πως να την χρησιμοποιεις. Αν δεν την εκανες καλο μπανακι στο νερο, αν δεν το εκανες με τον σωστο τροπο, με την σωστη κλιση, και δεν αφιερωσες χρονο (θελει τουλαχιστον 15-30 λεπτα το καθε μαχαιρι) τοτε ξαναπερνα τα. Αν τα εκανες ολα σωστα τοτε μαλλον φταιει η πετρα. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα