Dow Jones Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 http://www.insomnia.gr/classifieds/various/variousvarious/593875-%CE%B5%CF%80%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1-%CE%BC%CE%B1%CF%87%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B9%CE%B1-chef-%CE%B2%CE%B9%CE%B2%CE%BB%CE%B9%CE%B1/ αμα ενδιαφερεστε τα ριχτε μια ματια τα μαχαιρια ειναι καινουργια
Kaper21 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Ευχαριστω πολυ φιλε μου αλλα επειδη θα ειναι δωρο γαμου θα παω αναγκαστικα σε καινουργια....καμια προταση η συμβουλη απο καποιον αλλον
arnold94 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 14 Φεβρουαρίου 2016 μια ερωτηση τα ηλεκτρικα ακονιστηρια κανουν δουλεια? γιατι φαινονται πιο ευκολα απ το μασατι
Toufas Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Καλημερα και απο εμενα...φερνω ξανα το θεμα στην επιφανεια γιατι βλεπω υπαρχουν παιδια που γμωριζουν απο μαχαιρια και καθωτι ασχετος θα θεσω τον προβληματισμο μου.... Θελω να παρω μαχαιρια τα οποια θα ειναι για οικιακή χρηση αλλα επειδη θα ηθελα κατι καλο σε ποιότητα συγριτικα με τα χυμα μαχαιρια προσανατολιζομαι σε αυτα http://maxairia.gr/TYPES/KNIFE-SETS/SILVERPOINT-Knife-set-9815 http://maxairia.gr/TYPES/KNIFE-SETS/GOURMET-Knife-set-9675-3-piece-set Βέβαια θα ηθελα κατι καλο ποιοτικα να μ κρατησει για χρονια...χρειαζοναι ενα μαχαιρι του chef και ενα γενικης χρησης για αρχη το μπατζετ μου για 2_3 μαχαιρια είναι 100 και για μεμονομενο μαχαιρι του σεφ 60ευρω... Θα με βοηθουσε οποιαδηποτε βοηθεια ωστε να αποφυγω τυχον λαθοι και χαμενα λευτα... http://www.knivesandstones.com/tojiro-dp-cobalt-gyuto-chef-knife-210mm-f-808/ http://www.knivesandstones.com/tojiro-dp-cobalt-petty-paring-knife-150mm-f-802/ μια ερωτηση τα ηλεκτρικα ακονιστηρια κανουν δουλεια? γιατι φαινονται πιο ευκολα απ το μασατι Ειναι χειροτερα για το μαχαιρι.
haris_216 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 .........Ειναι χειροτερα για το μαχαιρι. Ξέρω ότι είμαι εκτός θέματος (μαχαιριών) αλλά είμαι εντός με την ευρύτερη έννοια (μαγειρική ) Επειδή βλέπω ότι "το 'χεις", όπως και άλλοι συνφορουμίτες που έχουν ποστάρει, να ρωτήσω κάτι που αφορά εμάς τους άσχετους (ή λιγότερο σχετικούς). Το να ακολουθήσω τυφλά μια συνταγή το κάνω και είμαι ok so far. Με τον καιρό όμως ψάχνεται κανείς για κάτι παραπάνω (όχι δεν θα σας "φάω" τη δουλειά, για το σπίτι μιλάω πάντα). Υπάρχει κάπου κάτι (link, βιβλίο, video ή ότι άλλο) το οποίο να εξηγεί τα αποτελέσματα της χρήσης των βασικών συστατικών στην μαγειρική/ζαχαροπλαστική; Παράδειγμα: Φτιάχνεις μια σάλτσα με ντομάτα και βάζεις λίγη ζάχαρη. Οκ, το κάνεις για να "γλυκάνει" την οξύτητα. Ποιά είναι τα αποτελέσματα που περιμένεις όταν βάζεις κάπου πχ σόδα, baking powder, ζελατίνη, ασπράδι ή κρόκο, κλπ. Γιατί σε μια Χ συνταγή σου λένε την ταυτόχρονη χρήση φρέσκιας ντομάτας, πελτέ και κέτσαπ. Και γενικότερα υπάρχει κάτι που να δίνει μια γενική εικόνα χρήσης και επιθυμητού αποτελέσματος; πχ στα ηλεκτρονικά υπάρχουν βιβλία "τεχνολογίας ηλεκτρονικών εξαρτημάτων" και από κει παίρνεις κάποια guidelines αναφορικά με το τι κάνει η αντίσταση, το ολοκληρωμένο, ο πυκνωτής, κλπ (εντάξει δεν γίνεσαι ηλεκτρονικός από αυτά αλλά παίρνεις μια ιδέα). υγ Ξεκίνησα την επαφή με την μαγειρική από δύο αρκετά απλά βιβλία (όπου δεν θεωρούσαν σαν δεδομένο όπως άλλα ότι ξέρεις να "σωτάρεις" ή να "δένεις" τη σάλτσα αλλά ξεκινούσαν από το...βραστό αυγό) αλλά τώρα θέλω μάλλον το κάτι παραπάνω. Σαφώς και ο πειραματισμός είναι μέσα στο πρόγραμμα αλλά......
Toufas Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Ξέρω ότι είμαι εκτός θέματος (μαχαιριών) αλλά είμαι εντός με την ευρύτερη έννοια (μαγειρική ) Επειδή βλέπω ότι "το 'χεις", όπως και άλλοι συνφορουμίτες που έχουν ποστάρει, να ρωτήσω κάτι που αφορά εμάς τους άσχετους (ή λιγότερο σχετικούς). Το να ακολουθήσω τυφλά μια συνταγή το κάνω και είμαι ok so far. Με τον καιρό όμως ψάχνεται κανείς για κάτι παραπάνω (όχι δεν θα σας "φάω" τη δουλειά, για το σπίτι μιλάω πάντα). Υπάρχει κάπου κάτι (link, βιβλίο, video ή ότι άλλο) το οποίο να εξηγεί τα αποτελέσματα της χρήσης των βασικών συστατικών στην μαγειρική/ζαχαροπλαστική; Παράδειγμα: Φτιάχνεις μια σάλτσα με ντομάτα και βάζεις λίγη ζάχαρη. Οκ, το κάνεις για να "γλυκάνει" την οξύτητα. Ποιά είναι τα αποτελέσματα που περιμένεις όταν βάζεις κάπου πχ σόδα, baking powder, ζελατίνη, ασπράδι ή κρόκο, κλπ. Γιατί σε μια Χ συνταγή σου λένε την ταυτόχρονη χρήση φρέσκιας ντομάτας, πελτέ και κέτσαπ. Και γενικότερα υπάρχει κάτι που να δίνει μια γενική εικόνα χρήσης και επιθυμητού αποτελέσματος; πχ στα ηλεκτρονικά υπάρχουν βιβλία "τεχνολογίας ηλεκτρονικών εξαρτημάτων" και από κει παίρνεις κάποια guidelines αναφορικά με το τι κάνει η αντίσταση, το ολοκληρωμένο, ο πυκνωτής, κλπ (εντάξει δεν γίνεσαι ηλεκτρονικός από αυτά αλλά παίρνεις μια ιδέα). υγ Ξεκίνησα την επαφή με την μαγειρική από δύο αρκετά απλά βιβλία (όπου δεν θεωρούσαν σαν δεδομένο όπως άλλα ότι ξέρεις να "σωτάρεις" ή να "δένεις" τη σάλτσα αλλά ξεκινούσαν από το...βραστό αυγό) αλλά τώρα θέλω μάλλον το κάτι παραπάνω. Σαφώς και ο πειραματισμός είναι μέσα στο πρόγραμμα αλλά...... http://www.amazon.co.uk/McGee-Food-Cooking-Encyclopedia-Kitchen/dp/0340831499 http://www.amazon.co.uk/Modernist-Cuisine-Home-Nathan-Myhrvold/dp/0982761015 http://www.amazon.co.uk/dp/0393081087/ref=pd_lpo_sbs_dp_ss_1?pf_rd_p=569136327&pf_rd_s=lpo-top-stripe&pf_rd_t=201&pf_rd_i=0982761015&pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_r=0PMY2GDNTEYS9BCH5J9W 1
haris_216 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 24 Φεβρουαρίου 2016 http://www.amazon.co.uk/McGee-Food-Cooking-Encyclopedia-Kitchen/dp/0340831499 http://www.amazon.co.uk/Modernist-Cuisine-Home-Nathan-Myhrvold/dp/0982761015 http://www.amazon.co.uk/dp/0393081087/ref=pd_lpo_sbs_dp_ss_1?pf_rd_p=569136327&pf_rd_s=lpo-top-stripe&pf_rd_t=201&pf_rd_i=0982761015&pf_rd_m=A3P5ROKL5A1OLE&pf_rd_r=0PMY2GDNTEYS9BCH5J9W Σ' ευχαριστώ πάρα πολύ για την αμεσότητα της απάντησης και τις προτάσεις. Μόλις κοιτούσα για το βιβλίο του McGee και διάβαζα την περιγραφή και τις κριτικές και φαίνεται ότι είναι ακριβώς αυτό που είχα στο μυαλό μου και ζητούσα (δεν πρόλαβα ακόμα να τσεκάρω τα άλλα) Ευχαριστώ και πάλι
j0hnn1e Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Δημοσ. 16 Απριλίου 2016 Καλησπέρα, ψάχνω να πάρω ένα δώρο σε γνωστό που τώρα ξεκινάει chef. Λίγο που διάβασα είδα οτι προτείνετε Wusthof και Global. Μεταξύ των παρακάτω,Wusthof και Global υποθέτω τα Global είναι καλύτερα; Υπάρχει κάτι καλύτερο σε αυτή την τιμή;
tehAllantin Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Σκατά στα global, από τα πιο hyped και υπερτιμημένα μαχαίρια. Επισης, η λαβή τους είναι για μένα εξαιρετικά αβολη συν του οτι "γλυστράει". Το σετάκι με τα classic της wustof ειναι μια χαρά για κάποιον που ξεκινάει τώρα. Έχω το ίδιο σε 26αρι για "βαριά" χρήση και ειναι πολύ άνετο και στιβαρό. Το 20αρι μαχαιρι είναι λίιιιιιγο μικρό, αλλά καλό για να μάθεις να χρησιμοποιείς μαχαίρι. Από που θες να αγοράσεις; Από το amazon;
j0hnn1e Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Δημοσ. 17 Απριλίου 2016 Όποια συμβουλή δεκτή, δεν έχω ιδέα όπως είπα. Ειδικά σε κάποια σαιτ που μπήκα έχασα τον μπούσουλα.. Δεν έχω θέμα, αγοράζω απο οπουδήποτε.
Skriti Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Δημοσ. 22 Απριλίου 2016 Καλησπέρα παιδιά τι κάνουμε είμαι επαγγελματίας μαγειρας και ξεκινάω τώρα που κατάφερα να βάλω τα οικονομικά σου σε μια σειρά τη δημιουργία μιας βαλίτσας με μαχαιρια σε αυτά που έχω καταλήξει είναι η σειρά της wusthof η ikon και συγκεκριμένα αυτή: http://maxairia.gr/series/brand-wusthof-solingen/IKON. Θα ήθελα αν κάποιος την έχει δουλέψει να μου πει εντυπώσεις και αν έχει να προτείνει κάτι άλλο ευχαρίστως. Συγνώμη για το μεγάλο κείμενο.Ευχαριστω!!!
sofia mis Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 Δημοσ. 1 Μαΐου 2016 γεια σε όλους σας, καλό μήνα ,χριστός ανέστη.... Λοιπόν ,είμαι άσχετη με τον χώρο αλλα θέλω να πάρω δώρο ενα μαχαίρι στο αγόρι μου, έχω ψιλό καταλήξει στο τί θα του πάρω ,αλλά απο εσάς θα ήθελα να μου πείτε αν ξέρετε, αν μπορώ να χαράξω κατι στη λάμα ή στη λαβή του μαχαιριού... Ευχαριστώ πολύ!!! 1
georgehh Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Δημοσ. 14 Ιουλίου 2016 Έχουμε και λέμε κάποιες καλές ιαπωνικές μάρκες:yoshihiro,konosuke,tojiro,yaxell,misono,masahiro,sagi,takayuki,kikuichi,masamoto,sabun, για budget καταστάσεις και οχι τόσο ακριβές tojiro,misono,yaxell.
curiositykilledme Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 παιδια το maxairia.gr ειναι εμπιστοσυνης εχετε ψωνισει? κατι ειδα οτι παλια ηταν chef in love και εχει ακριβως την ιδια διευθυνση με αυτο http://cookbookstore.gr/home.php Εμμανουήλ Μπενάκη 17, Αθήνα παραγγελνω αφοβα?
StormGr Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 Δημοσ. 17 Νοεμβρίου 2016 παιδια το maxairia.gr ειναι εμπιστοσυνης εχετε ψωνισει? κατι ειδα οτι παλια ηταν chef in love και εχει ακριβως την ιδια διευθυνση με αυτο http://cookbookstore.gr/home.php Εμμανουήλ Μπενάκη 17, Αθήνα παραγγελνω αφοβα? Εννοειται αμα θες κατι απο εκει παραγγελνεις αφοβα. Εχει και φυσικο καταστημα και Αθηνα και Θεσσαλονικη. Αμα εισαι κοντα εκει περνας ο ιδιος να τα αγορασεις απο εκε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα