mern Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 http://www.ebay.co.uk/itm/Shapton-JAPAN-ceramic-whetstone-120-30000-for-professional-magnesia-stone-/281436672970?pt=UK_Kitchen_Accessories&var=580471218715&hash=item4186eed3ca Αυτη ειναι πολυ καλη πετρα για να φτιαξεις την κοψη. Δεν θα κανει τρομερη δουλεια αν εχεις ξεσκισει το μαχαιρι και εχει φαει κουτουλιες σε κανα τραπεζι (ή σαν του allantin) μιας και εκει θες πιο λιγα grits για να φαει κανονικα το μεταλο. Εγω εχω το edge pro με shapton πετρες, αλλα για μασατι εχω αυτο http://www.chefknivestogo.com/12distsacuro.htmlπου κανει πραγματικα καλη δουλεια. Τωρα θελω να αρχισω να κανω και stropping μιας και το μαχαιρι μου μπορει να κανει αυτο με stropping (το συγκεκριμενο μαχαιρι ειναι δικο μου, το ειχα στειλει για να αλλαχτει η λαβη) Επειδή δεν έχω καταλάβει ποια η διαφορά μεταξύ πέτρας και μασάτι; Άμα έχει κάποιος μασάτι χρειάζεται και πέτρα;
frenzy Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 3 Δεκεμβρίου 2014 To μασάτι ουσιαστικά ισιώνει και σπάζει τα μικροσκοπικά διπλώματα και στραβώματα που κάνει η λεπίδα από την χρήση. Η πέτρα "τρώει" ομοιόμορφα ολόκληρη την λεπίδα σε μήκος κάνοντας καινούργια κόψη. Μασάτι κάθε μέρα πριν την χρήση (ή μετά, δεν ξέρω για κουζίνα, για μαχαίρια γενικά μιλάω), πέτρα όταν χάνει αρκετά την κόψη και δεν αρκεί το μασάτι. Για καλό ακόνισμα θες 2 πέτρες και μασάτι για συντήρηση.
Toufas Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2014 μερικα απο αυτα που εχω, ερχονται αλλα 4 μεσα σε μερικες μερες. 3
mern Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2014 Μάλιστα! Βλέπω δεν έχεις τίποτα Να ρωτήσω κάτι άλλο τώρα.. Εγώ έχω ένα μαχαίρι solingen του chef.. Αυτά θεωρούνται καλά γενικά; Γιατί αν και χρησιμοποιώ μασάτι δεν έχει την απόδοση που βλέπω σε μερικά βιντεάκια σε πιπερίες,κρεμμύδια και ντομάτες.Που οφείλεται; Μήπως θα χρειαστώ πέτρες;
tehAllantin Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2014 το tojiro το guyto για τα λεφτα του ειναι διαμαντι ρε φιλε!
vagos65 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2014 Ξερει κανεις τιποτα για αυτο το μαχαιρι? Να πω την αμαρτια μου το παρηγγειλα, γιατι τα 40 ευρω δεν θα τα κλαψω πολυ αμα ειναι μουφα. Φοβαμαι γιατι μου φαινεται αρκετα πιθανο να κοστιζει οντως καπου τοσο και η εκπτωση 90% να ειναι ψιλοαπατη. Εψαξα λιγο για την μαρκα, αλλα με βγαζει παλι σε παρομοιες σελιδες που απλα τα πουλανε. ηρθε το μαχαιρι ? και εαν ναι για πες εντυποσης
vfv8 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2014 Δημοσ. 24 Δεκεμβρίου 2014 τί γνώμη έχετε για τα royalty line, γιατί μου τα έφεραν σαν δώρο επειδή θα αρχίσω σε μια σχολή μαγειριής. Να τα κρατήσω ή να πάω να πάρω άλλα, απο θέμα λαβής στο χέρι μου κάλα μου φαίνονται σαν αίσθηση. Ευχαριστώ. http://royaltyline.com/
getty Δημοσ. 6 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 6 Μαρτίου 2015 Ποια η γνώμη σας για το kasumi; Στο YouTube φιγουράρει ως ένα απο τα πιο κοφτερά μαχαίρια και ειναι και πανέμορφο απο δαμάσκηνο ατσάλι.
Toufas Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 9 Μαρτίου 2015 Ποια η γνώμη σας για το kasumi; Στο YouTube φιγουράρει ως ένα απο τα πιο κοφτερά μαχαίρια και ειναι και πανέμορφο απο δαμάσκηνο ατσάλι. Απο vg10 ειναι, και για τα λεφτα του υπαρχουν ΠΟΛΥ πιο καλα μαχαιρια.
getty Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 (επεξεργασμένο) Ευχαριστώ για τις πολύ χρήσιμες και ενδιαφέρουσες προτάσεις!Περί ακόνισματος θα ήθελα να ρωτήσω. Συγκεκριμένα έχω ένα victorinox santoku swissclassic (fluted edge) και αρχίζει να χάνει την κόψη του. Μου πρότειναν τον 'αυτοματο' ακονιστή που σερνεις τη λεπίδα μπρος πίσω και με ροδέλες ακονίζει το μαχαίρι. Αξιζει ή ειναι καλύτερα να πάρω πέτρες ακόνισματος;Για ακόνισμα εχετε κάποια πρόταση για κάποιο κιτ (θα ήταν βολικό να κρατάει σταθερή τη γωνία ακόνισματος) για αρχάριο; Επεξ/σία 21 Μαρτίου 2015 από getty
archimidis Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Δημοσ. 20 Μαρτίου 2015 Ευχαριστώ για τις πολύ χρήσιμες και ενδιαφερους προτάσεις! Περί ακόνισματος θα ήθελα να ρωτήσω. Συγκεκριμένα έχω ένα victorinox santoku swissclassic (fluted edge) και αρχίζει να χάνει την κόψη του. Μου πρότειναν τον 'αυτοματο' ακονιστή που σερνεις τη λεπίδα μπρος πίσω και με ροδέλες ακονίζει το μαχαίρι. Αξιζει ή ειναι καλύτερα να πάρω πέτρες ακόνισματος; Για ακόνισμα εχετε κάποια πρόταση για κάποιο κιτ (θα ήταν βολικό να κρατάει σταθερή τη γωνία ακόνισματος) για αρχάριο; με ενδιαφέρει και εμένα. Μπορείτε οι επαγγελματίες να μας πείτε πως ακονίζουμε σωστά ή να μας δώσετε κανένα βίντεο απο youtube?
τομαςχδ Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 10 Ιουνίου 2015 Καλησπέρα παιδιά!!Ξεθάβω πάλι αυτό το θέμα μιας και χρειάζομαι τις απόψεις σας για την επιλογή του επόμενου μαχαιριού μου...Είμαι ανάμεσα σε 3 διαφορετικα....Εύρος τιμής 50 ευρω... http://coozina.gr/store/product.php?productid=6052&cat=238&page=1&featured=Y http://www.psistis.gr/%CE%9C%CE%91%CE%A7%CE%91%CE%99%CE%A1%CE%99%CE%91/%CE%9C%CE%91%CE%A7%CE%91%CE%99%CE%A1%CE%99%CE%91-CHEF/ZWILLING-TWIN-POINT-32321-201?limit=100&filter_manufact_id=22 http://maxairia.gr/series/brand-wusthof-solingen/SILVERPOINT/SILVERPOINT-Cook-knife-4561-20-cm http://coozina.gr/store/product.php?productid=7353&cat=0&page=1 Αξίζει να επιλέξω το απλό βικτορινοχ ή αυτό με τις αυλακώσεις??
votsakis Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 Δημοσ. 11 Ιουνίου 2015 To μαχαίρι οπως είπα ήρθε με courier ems αλλά επειδή δεν με βρήκαν σπίτι πήγα εγώ και το παρέλαβα απο ταχυμεταφορές ελτα Γεια χαρα φίλοι μου καινούργιος κι εγώ ! Μια ερώτηση μόνο , ποιο ειναι το όνομα αυτού του μαχαιριού η το μοντέλο του ! Θα ήθελα να το ψάξω ! Εχεις μείνει ευχαριστημένος ? Αξίζει τα λεφτά που έδωσες ? Και αν επιτρέπεται ποςα έδωσες ? Ευχαριστώ για τον χρονο σας!
Theodor77 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2015 Εγω μιας που δεν ειμαι και επαγγελματιας σεφ και το θελω για οικιακή χρηση ειμαι αναμεσα σε αυτα τα 2 . http://www.aliexpress.com/item/New-top-grade-sharp-knife-440c-quality-8-inch-Frozen-meat-cutter-Chef-knife-kitchen-knife/32242650772.html http://www.aliexpress.com/store/product/XINZUO-8-inches-chef-knife-Damascus-steel-kitchen-knives-high-quality-VG10-santoku-hasher-knife-wood/1280315_32446598186.html?spm=2114.10010108.100007.7.OglnUE Καμμια ιδεα ποιο απο τα 2 να τσιμπησω ?
Kaper21 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2016 Καλημερα και απο εμενα...φερνω ξανα το θεμα στην επιφανεια γιατι βλεπω υπαρχουν παιδια που γμωριζουν απο μαχαιρια και καθωτι ασχετος θα θεσω τον προβληματισμο μου.... Θελω να παρω μαχαιρια τα οποια θα ειναι για οικιακή χρηση αλλα επειδη θα ηθελα κατι καλο σε ποιότητα συγριτικα με τα χυμα μαχαιρια προσανατολιζομαι σε αυτα http://maxairia.gr/TYPES/KNIFE-SETS/SILVERPOINT-Knife-set-9815 http://maxairia.gr/TYPES/KNIFE-SETS/GOURMET-Knife-set-9675-3-piece-set Βέβαια θα ηθελα κατι καλο ποιοτικα να μ κρατησει για χρονια...χρειαζοναι ενα μαχαιρι του chef και ενα γενικης χρησης για αρχη το μπατζετ μου για 2_3 μαχαιρια είναι 100 και για μεμονομενο μαχαιρι του σεφ 60ευρω... Θα με βοηθουσε οποιαδηποτε βοηθεια ωστε να αποφυγω τυχον λαθοι και χαμενα λευτα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα