servis laptop episkevi Δημοσ. 13 Απριλίου 2013 Δημοσ. 13 Απριλίου 2013 παιδιά γίνεται βραχυκύκλωμα από πυκνωτή ( 2.200 mf 16 V )??
servis laptop episkevi Δημοσ. 13 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 13 Απριλίου 2013 ναι φίλε μου ακούγεται παράξενο αλλά μήπως ξες άμα γίνεται??
Roger Δημοσ. 13 Απριλίου 2013 Δημοσ. 13 Απριλίου 2013 Δεν ειναι οτι μου φαινεται κατι παραξενο,ειναι οτι δεν ειναι κατανοητο αυτο που θες να πεις. Τι εννοεις αν γινεται βραχυκυκλωμα απο πυκνωτη 2200 στα 16?
mikegad Δημοσ. 13 Απριλίου 2013 Δημοσ. 13 Απριλίου 2013 αν θες να σε βοηθεία από κάποιον κάνε πιο σαφή την ερώτηση σου.
Red Devil Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 δεν νομιζω να γινετε βραχυκυκλωμα απο πυκνωτη (αποσο ξερω)
karmen1983 Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Αν και δεν ξέρω τι ακριβώς ρωτάει ας πω μερικά. Βραχυκύκλωμα σε πυκνωτή γίνεται και μάλιστα μια χαρά. Φανταστείτε τον πυκνωτή σαν layers/στρωματα (οπλισμούς). Αν ο ένας οπλισμός, επειδή χάλασε η μεταξύ τους μόνωση, έρθει σε επαφή με τον άλλο οπλισμό τότε έχουμε βραχυκύκλωμα. Τώρα το τι ακριβως θέλει να μάθει ή το τι παρατήρησε είναι ένα καλό ερώτημα....
Thanos1972 Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Και φυσικα για το καλο του,ας μην προσπαθησει να βραχυκυκλωσει τον πυκνωτη.....η τουλαχιστον να ειναι πισω απο κανενα τζαμι εαν το κανει. 1
servis laptop episkevi Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Ναι καταλαβαίνω η ερώτηση δεν ήταν σαφής.Ας το πάρουμε από την αρχή.¨εδωσα μια μητρική στον φίλο μου με 2 αλλαγμένους πυκνωτές. 3-εις μήνες ήταν μιά χαρά ( το είχα ελεγκσει πρίν τoυ το δώσω) και τώρα που πήγε να βάλει μπρος το πσ μπιπαρε και τωρα μου λέει πως έγινε βραχυκύκλωμα σε ΌΛΗ την μητρική απο ένα πυκνωτή.Α! όταν λέω 2.200 16 ενωώ πως είναι 2.200 megafarat και 16 V ο πυκνωτής.
Roger Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Microfarad εννοεις. Aυτο που μπορει να εχει συμβει ειναι να μην τους εχεις κολλησει καλα και με τη θερμοκρασια σιγα σιγα να εγινε ψυχρη η κολληση και να κολλαει ολο το board. Τι κολλητηρι χρησιμοποιησες?Τα motherboards χρειαζονται καλο κολλητηρι γιατι εχουν πολλα layers
rfc Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Ο πυκνωτης πολωνεται σε σειρα για να δουλεψει, αν ηταν παραλληλος θα μπορουσε. Σε σειρα ομως οχι. Ή σου εβαλε αναποδα τη πολικοτητα, ή δε κολλησε σωστα, ή ηταν βραχυκυκλωμενος ο ιδιος ο πυκνωτης στα layers και δε δουλευει, το οποιο σημαινει οτι μπορει να σου καψει το αμεσως επομενο κυκλωμα.
Roger Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Αν βαλεις αναποδα την πολικοτητα εναν πυκνωτη,σε 10 λεπτα λειτουργιας εγινε σαν γαρυφαλλο,αν ειναι πολλα volt σε 20 δευτερολεπτα εφαγες τους καπνους στα μουτρα κανοντας ενα παφ.Ο ts λεει οτι το pc δουλευε τρεις μηνες ,αρα αναποδη πολικοτητα δεν παιζει. Εξαλλου ποιος μας λεει οτι το pc δεν ξεκιναει απο αλλο λογο και οχι προβλημα πυκνωτων και ποσο μαλλον των συγκεκριμενων?
mikegad Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 καλα αν είχε μπει ανάποδα ο πυκνωτής θα είχε σκάσει. Αν εμφανησιακά είναι εντάξει ,δεν παιζει αυτό. Το πιο απλό που μπορώ να σκεφτώ για να τκεκάρει αν είναι από τους πυκνωτές ,είναι να τους ελέγξει με ένα πολύμετρό από την κάτω μεριά της μητρικής
Roger Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Kαι καπασιτομετρο να εχει,πρεπει να σηκωθει ο πυκνωτης απο την πλακετα για να μετρηθει σωστα,αλλιως μετρας και ολα τα αλλα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα