Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πιο βιβλιο για c++ θα προτείνατε απο αυτά τα 2:

1) C++ Προγραμματισμός 6η Εκδοση "Σύγγραμμα, Deitel Harvey M.,Deitel Paul J., 2011, Α. Γκιούρδα & ΣΙΑ ΟΕ

2) Μάθετε τη C++ σε 24 ώρες"Σύγγραμμα, Liberty Jesse, 1999, Α. Γκιούρδα & ΣΙΑ ΟΕ

Σας ευχαριστώ :)

Δημοσ.

Εννοειται το πρωτο..Αν και δε γνωριζω το δευτερο βιβλιο,να ξερεις οτι βιβλια του στυλ "θα μαθεις σε 24 ωρες,μια εβδομαδα,ενα χρονο κτλ" ειναι μπουρδες...Η C++ ΔΕΝ μαθαινεται σε 24 ωρες :-)

Δημοσ.

Εννοειται το πρωτο..Αν και δε γνωριζω το δευτερο βιβλιο,να ξερεις οτι βιβλια του στυλ "θα μαθεις σε 24 ωρες,μια εβδομαδα,ενα χρονο κτλ" ειναι μπουρδες...Η C++ ΔΕΝ μαθαινεται σε 24 ωρες :-)

Καθολου μπουρδες δεν ειναι τα βιβλια που λες, καθως ο τιτλος μπορει να ειναι μια ανοησια αλλά 1ον δεν εννοει οτι θα μαθεις σε 24 ωρες C++ και 2ον το περιεχομενο δεν επεται οτι αναγκαστικα θα ειναι και αυτο ανοησια. Απλώς ετσι εμεινε η ονοματολογια καποιας σειρας βιβλιων, πχ Java in 24 hours, C in 24 hours, κλπ....

Οσο για τα βιβλια δες κριτικες στο Amazon για να παρεις μια γευση:

C++ Προγραμματισμός, 6η Εκδοση, Deitel Harvey M.,Deitel Paul J., 2011, Α. Γκιούρδα & ΣΙΑ ΟΕ:

Το αντιστοιχο(μη μεταφρασμενο) Αγγλικο πρωτοτυπο βιβλιο:

C++ How to Program, 8th Edition, Paul Deitel Harvey Deitel.

Μάθετε τη C++ σε 24 ώρες, Liberty Jesse, 1999, Α. Γκιούρδα & ΣΙΑ ΟΕ:

Το αντιστοιχο(μη μεταφρασμενο) Αγγλικο πρωτοτυπο βιβλιο:

Sams Teach Yourself C++ in 24 Hours, Jesse Liberty, 1999 edition

Καθως και τις κριτικες(που ειναι περισσοτερες) στοn ιδιο τιτλο αλλά στην νεωτερη εκδοση:

Και η 4η εκδοση του ιδιου τιτλου: Sams Teach Yourself C++ in 24 Hours, Jesse Liberty, 4th edition, 2004

Δημοσ.

Κι εγώ deitel ψηφίζω. Μου αρέσει πολύ το στυλ που είναι γραμμένα όλα τα βιβλία του. Το συγκεκριμένο δε το έχω διαβάσει, αλλά γενικά είμαι πολύ ευχαριστημένος απ τα βιβλία του deitel

Δημοσ.

Οσο για τα βιβλια δες κριτικες στο Amazon για να παρεις μια γευση:

Οι κριτικες του Amazon δεν ειναι και το πιο αξιοπιστο μεσο για να κρινεις ενα βιβλιο. Πολλοι γκρινιαζουν για ασχετα πραγματα οπως η ποιοτητα του χαρτιου, το ποσο περιμεναν μεχρι να παραλαβουν το βιβλιο η απλα οτι δεν αλλαξε πολλα σε σχεση με την προηγουμενη εκδοση. Εχω δει ατομο να παραπονιεται σε βιβλιο μηχανικης οτι ο συγργραφεας θεωρουσε καποιες γνωσεις μαθηματικων δεδομενες κ γι'αυτο το βαθμολογησε με 1*   :-(

Γενικα τα βιβλια του στυλ σε 24 ωρες κλπ δεν θεωρουνται και απο τα καλυτερα. Παντως αν το βιβλο θα το παρεις μεσω Ευδοξου καλο θα ειναι να ρωτησεις τον καθηγητη σου σε ποιο απο τα δυο θα εξεταστειτε στο τελος. Αλλιως μπορεις να δεις και αλλα βιβλια κυριως αγγλικα τα οποια ειναι καλυτερα κ απο τα δυο που ανεφερες.

• Like 1
Δημοσ.

Οι κριτικες του Amazon δεν ειναι και το πιο αξιοπιστο μεσο για να κρινεις ενα βιβλιο. Πολλοι γκρινιαζουν για ασχετα πραγματα οπως η ποιοτητα του χαρτιου, το ποσο περιμεναν μεχρι να παραλαβουν το βιβλιο η απλα οτι δεν αλλαξε πολλα σε σχεση με την προηγουμενη εκδοση. Εχω δει ατομο να παραπονιεται σε βιβλιο μηχανικης οτι ο συγργραφεας θεωρουσε καποιες γνωσεις μαθηματικων δεδομενες κ γι'αυτο το βαθμολογησε με 1*   :-(

Γενικα τα βιβλια του στυλ σε 24 ωρες κλπ δεν θεωρουνται και απο τα καλυτερα. Παντως αν το βιβλο θα το παρεις μεσω Ευδοξου καλο θα ειναι να ρωτησεις τον καθηγητη σου σε ποιο απο τα δυο θα εξεταστειτε στο τελος. Αλλιως μπορεις να δεις και αλλα βιβλια κυριως αγγλικα τα οποια ειναι καλυτερα κ απο τα δυο που ανεφερες.

Όντως, βασικά στο Amazon υπάρχουν και οι "επαγγελματίες αξιολογητές". Οπότε είναι εντελώς αναξιόπιστο.  Γι'αυτό βιβλία πάντα απο τον "θείο", και αν μας αρέσει το αγοράζουμε τελικά. B)  Με τα 24h βιβλία είχα και εγώ τις αμφιβολίες μου αλλά μερικές φορές είναι καλά. Υπάρχουν βιβλία και της αντίθετης λογικής τα οποία πλατιάζουν τόσο πολύ που τελικά χάνεις εντελώς τη μπάλα.

Δημοσ.

Nαι τα ξερω ολα αυτα, υπολογιζω ομως στο οτι αυτος που θα διαβασει τις κριτικες εχει μια κριτικη ικανοτητα, μεγαλυτερη απο το 0, ωστε να αγνοει μερικες κριτικες. Δεν ειπα να δει ποσα αστερια δινουν, αλλά να διαβασει τις κριτικες.

Απο την εμπειρια μου οταν καποιο βιβλιο εχει πανω απο 15-20 κριτικες τοτε ο μεσος όρος των αστεριων λεει τις περισσοτερες φορες την αληθεια. Οχι παντα βεβαια. Υπαρχουν και βιβλια οπου διαφωνουσα τελειως με τον αριθμο των αστεριων και φυσικα με τις κριτικες, ειτε ως υπερεκτιμημενα ειτε ως υποεκτιμημενα(συνηθεστερα).

Στα βιβλια του χωρου μου(μαθηματικα/φυσικης/θετικων επιστημων γενικοτερα) υπαρχει το τραγικο φαινομενο που περιγραφεις οτι βιβλια εξαιρετικα λαμβανουν κακες κριτικες και λιγα αστερια επειδη λεει χρησιμοποιουν δυσκολα(πολυ συνηθεστερα) ή πολλα μαθηματικα! :eek:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...