Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

πως φτασαμε απο τα +40/50e στο τι εχω εγω?πλακα εχετε :P

εσυ καλα κανεις και εχεις ο,τι εχεις, απλα ο phanispal νομιζε οτι εχεις 670 για αυτο και η διορθωση απο μερους μου

edit

Καταρχήν οι κάρτες που αναφέρετε δεν είναι High-End αλλά Performance.

High-End είναι ο Τιτάνας ας πούμε..

ασχετο , αλλα μιας και μου εσκασε φλασια

οι 7950/7970 ειναι high end (και συζηταμε αν ειναι και οι 78xx , που νομιζω οτι ειναι και οι mid end ειναι οι 77xx κτλ..) 

οι καρτες στυλ τιτανα , 690 και 7990 ειναι enthusiast 

ετσι τουλαχιστον ηξερα παντα οτι διαχωριζονται τα πραγματα

low end (ή entry level) , mid , high και για τα πολυ "εξωτικα" και ακριβα εχουμε τα enthousiast μοντελα 

οπως σε cpu θα ειχαμε εναν 6πυρηνο Intel 

• Like 1
  • Απαντ. 119
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

η 670 εχει 50 ευρω παραπανω αλλα η στανταρ 

η costum 670 με ψηξη της προκοπης παει 77 ευρω πανω απο την 7950 ( η πιο φτηνη 670 custom ) γτ εχει και αλλες με 140 ευρω διαφορα απο 7950 

Δημοσ.

ναι αυτο ισχυει και καλο ειναι να παιξεις με μια καλη ψυκτρα για να μη σου παιρνει τα αυτια 

και οτιδηποτε εχει εναν ανεμιστηρα το πιο πιθανο ειναι και να ειναι πιο ζεστο και να κανει παραπανω θορυβο 

και ειδικα οι reference ψυξεις ειναι απαραδεκτες και σε αποδοση και σε θορυβο (και μη μου πει κανεις καμια titan :P

Δημοσ.

Η AMD δουλεύει αλλιώς..

Η AMD δίνει Performance SingleGPU από την 3870 και μετά και mGPU για High-End(Έτσι αν βάλουμε το High-End ως μέγιστη κατηγορία, αλλιώς πες τα High-End με Enthusiast)

Η nVidia σε αυτή τη γενιά έδωσε το Performance GPU(GK104) και τώρα έβγαλε το High-End(GK110-Titan), η 690 αφού είναι λίγο πιο πάνω, ανήκει στην Enthusiast.

Η καλύτερη κάρτα για τα λεφτά που έχει, είναι η 7950, εκεί θα πήγαινα και ΄γω αλλά έχω κάποιους συγκεκριμένους λόγους και πήγα σε nV.

Δημοσ.

τι λογους?  Για να ξεκαθαρισω λιγο την κατασταση και να αποφασισω επιτελους προς τα που να παω :)

μην μου πεις drivers μονο... γτ ειναι παλιο το ανεκδοτο :P

Δημοσ.

@pw

κι εγω αν πηγαινα σε nvidia στη δικη σου θα πηγαινα (πιο πανω ειναι υπερβολη για μενα ) και η 660ti ειναι λιγο μαπα

απλα κι εγω για τους λογους μου , που ευτυχως παντα δικαιολογει και η τιμη, εχω παρει εδω και χρονια διαζυγιο με τους πρασινους 

Δημοσ.

τι λογους?  Για να ξεκαθαρισω λιγο την κατασταση και να αποφασισω επιτελους προς τα που να παω :)

μην μου πεις drivers μονο... γτ ειναι παλιο το ανεκδοτο :P

Όχι βέβαια, είναι περίεργα τα δικά μου θέματα και αφορούν αποκλειστικά εμένα και όχι την πλειοψηφία.

Όπως το ότι δεν κλείνει το V-sync σε Direct3D Applications από την στιγμή που οι ίδιες οι εφαρμογές δεν έχουν την επιλογή(Warcraft 3).

@pw

κι εγω αν πηγαινα σε nvidia στη δικη σου θα πηγαινα (πιο πανω ειναι υπερβολη για μενα ) και η 660ti ειναι λιγο μαπα

απλα κι εγω για τους λογους μου , που ευτυχως παντα δικαιολογει και η τιμη, εχω παρει εδω και χρονια διαζυγιο με τους πρασινους 

Το έχω πει αρκετές φορές και δεν το λέω επειδή την κατέχω, η 670FTW είναι η καλύτερη Performance GPU από πλευράς nVidia, διότι έχει επιδόσεις 680(φοράει το PCB της 680), έχει την τιμή που θα έπρεπε να έχει η 680 ως GK104 που είναι και αυτή και επειδή οι FTW είναι Cherry-picked, πάνε στο θεό.

Δημοσ.

7950 λοιπον 

διαβασα και σε κατι αλλα φορουμ οτι με το update της amd στους drivers η 7950 εγινε 20% πιο γρηγορη απο οτι ηταν :)

Δημοσ.

7950 λοιπον 

διαβασα και σε κατι αλλα φορουμ οτι με το update της amd στους drivers η 7950 εγινε 20% πιο γρηγορη απο οτι ηταν :)

περα απο τους πιο ωριμους drivers , οπου ολες οι γενιες κερδιζουν , ανεβαζοντας και τη συχνοτητα ξεφευγεις αισθητα

πχ o phanispal ειναι +30% πιο γρηγορος απο μια 7950 στα 850mhz (οπως εβγαιναν πριν απο κανα χρονο ) κι εγω ειμαι +25%

εγω μαλιστα πηρα και gigabyte απο νεοτερη φουρνια που εχει πυρηνα στοκ στα 1000 και απλα ανεβασα αλλα 100mhz το πυρηνα και αλλα 200 τη μνημη χωρις να πειραξω καν ρευματα και τσιμπησα ενα 10% στο ετσι 

γενικα περα απο drivers εχουν παιχτει και εργοστασιακες αυξησεις στη συχνοτητα γιατι εχουν καταλαβει και οι κατασκευαστες οτι η καρτα σηκωνει πειραγμα 

οποτε σημαντικο μερος του κερδους των επιδοσεων  ερχεται και απο την αυξηση της συχνοτητας , γιατι στα 800-850mhz η καρτα κοροιδευε.. 

Δημοσ.

Εγώ πάντως θα παίξω για λίγο το ρόλο του party pooper κρατώντας τις (λίγες έως ελάχιστες ομολογουμένως) επιφυλάξεις μου σχετικά με το lifespan των 7950 σε αυτά τα ρολόγια.

Και οι 8800 G92 ήταν τρελά vfm στην εποχή τους, αλλά βλέπουμε τι έχει γίνει.

Δημοσ.

η δικη μου 8800 gt  ζει ακομα και κανει παρεα στον κλοκαρισμενο μου Ε6600  :P

ολα ειναι θεμα καλων θερμοκρασιων αγαπητε, πιο πολυ με φοβιζε το φουρνακι η 4890 που ειχα καποτε παρα αυτη που ψωλαρει στους 64 

Δημοσ.

Κι αυτή που είχα εγώ και την έχω δώσει σ' ένα φίλο ζει ακόμα, αλλά την είχα απ' την πρώτη στιγμή με μια Zalman VF1000 και στο FurMark ίσα που ακουμπούσε τους 60°C, 80°C χωρίς ανεμιστήρα (πάλι στο FurMark).

Με τις stock ψύκτρες όμως οι 8800GT βάραγαν 100άρες για πλάκα, και αυτός φαντάζομαι ήταν ο κύριος λόγος για αυτό το failure rate που βλέπουμε.

Δημοσ.

@Mill

και αλλα ρολογια τοτε , γιατι του κανουν εντυπωση τα ρολογια;

να του εκανε η ταση να ελεγα οκ, οταν ομως ο αλλος την ανεβαζει μονος του στο 1.25 (και δεν ειναι ενας που το εκανε αυτο) και σου δινει 2-3 χρονια εγγυηση τοτε και να εχει προβλημα στα παπακια μας, εχουμε εγγυηση  :-D

Κι αυτή που είχα εγώ και την έχω δώσει σ' ένα φίλο ζει ακόμα, αλλά την είχα απ' την πρώτη στιγμή με μια Zalman VF1000 και στο FurMark ίσα που ακουμπούσε τους 60°C, 80°C χωρίς ανεμιστήρα (πάλι στο FurMark).

Με τις stock ψύκτρες όμως οι 8800GT βάραγαν 100άρες για πλάκα, και αυτός φαντάζομαι ήταν ο κύριος λόγος για αυτό το failure rate που βλέπουμε.

εμενα η δικη μου ειναι με στοκ μαλιστα accelero s1 γομαροψυκτρα (ειδικα για τα δεδομενα της εποχης γομαρι) επανω και τωρα που το σκεφτομαι αυτη ειναι η πιο ησυχη καρτα που ειχα ποτε

τα προαιρετικα φουρφουρια δεν κανουν κιχ και απο θερμοκρασιες , τελειως αστεια νουμερα.. 

για αυτο και συνεχιζει το τερας :P

οποτε ακομα μια φορα η λογικη "πολυ μεταλλο" επαληθευεται :lol:

αμα κρεμονται οι χαλκοι και τα αλουμινια και το κουτι φτανει τα 20 κιλα δεν εχεις να φοβασαι τιποτα

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...