Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω ένα μηχάνημα με ένα δίσκο που έχω κάνει 2 partition. Το ένα partition δεν θέλω να το πειράζει το τροποποιεί κανένας παρά μόνο να το ανοίγει αν χρειάζεται. Έχω ένα λογαριασμό με δικαιωμάτα administrator. Ενεργοποίησα τον administrator αλλά με τον χρήστη που έχει δικαιώματα με αφήνει να αλλάξω τον κωδικό του τι πρέπει να κάνω για να μην μπορεί να γίνει αυτό? Μπορώ να το βάλω σαν επιλογή να μην το βγάζει στην οθόνη έναρξης?

Δημοσ.

Δες ένα βίντεο για το πως να ορίζεις δικαιώματα σε δίσκο.

Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να ορίσεις σε έναν χρήστη δικαιώματα read only. Θα πρέπει όμως αυτός ο χρήστης να μην είναι στο group των administrators γιατί αλλιώς θα μπορεί να αλλάξει πάλι τα δικαιώματα. Βάλ' τον σαν Τυπικό χρήστη (WINDOWS+R, δίνεις control userpasswords2, επιλέγεις τον χρήστη και πατάς Ιδιότητες).

Υπάρχει και το Truecrypt (http://www.truecrypt.org/) που μπορείς να κάνεις encrypt έναν δίσκο αλλά έτσι δεν θα υπάρχει πρόσβαση από κανέναν άλλο.

• Like 1
  • 5 μήνες μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα ευχαριστώ micros000 ήθελα να ρωτήσω και κάτι άλλο. Καλά όλα αυτά εάν έχεις όμως κάποιο παιχνίδι όπως παράδειγμα το Metin2 και σου λέει ότι θέλει δικαιώματα administrator για να ξεκινήσει το patch επείδη δεν ισχύει το UAC σε τυπικό χρήστη τι κάνεις?

Δημοσ.

Απ' ότι διαβάζω στα forum για το metin δεν μπορείς να το τρέξεις χωρίς admin rights. Ή θα ξεκινάς τον client εσύ με δεξί κλικ->εκτέλεση ως διαχειριστής και θα βάζεις τον κωδικό ή θα αναβαθμίσεις τους χρήστες και θα τους δώσεις περισσότερα δικαιώματα.

EDIT:

Για δοκίμασε το εξής:

1. Συνδέσου σαν διαχειριστής

2. Δεξί κλικ στο εκτελέσιμο του metin2 και επέλεξε Ιδιότητες

3. Πήγαινε στην καρτέλα Ασφάλεια και πάτα Επεξεργασία κάτω από τη λίστα με τους χρήστες.

4. Πάτα Προσθήκη και γράψε Everyone στο πλαίσιο και πάτα Έλεγχος ονομάτων. Αν στο υπογραμμίσει τότε είναι εντάξει και πάτα ΟΚ.

5. Τσεκάρισε στο Πλήρης Έλεγχος και πάτα ΟΚ και πάλι ΟΚ.

6. Συνδέσου τώρα σαν απλός χρήστης και δες αν είναι εντάξει τώρα.

7. Αν πάλι σου βγάζει μήνυμα για δικαιώματα βρες το εκτελέσιμο του hacksield και επανέλαβε και σε αυτό.

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Καλησπέρα δεν έχω ακόμα καταφέρει να βρω άκρη και πιστεύω πως αυτό δεν στέκει. Σε ένα Internet Cafe ας πούμε πώς θα παίζει το παιχνίδι?Άρα υπάρχει κάποια λύση. Δοκίμασα αυτά που μου είπε ο micros000 αλλά δυστυχώς δεν έπαιξαν...Άν έχει κάποιος κάτι νεώτερο ας με διαφωτίσει παρακαλώ...

Δημοσ.

Δεν μπορεί να έχουν πλήρη δικαιώματα διότι έτσι ο καθένας θα μπορούσε να κάνει την οποιαδήποτε <<ζημιά>> από το να κλείσει έστω και προσωρινά το ρολόι είτε να κάνει το οτιδήποτε άλλο εμπάσιπεριπτώση σίγουρα θα υπάρχει κάτι που να μπορείς να κάνεις....αλλά τι?

Δημοσ.

Όταν τρέχει το deepfreeze, αυτό που βλέπει ο χρήστης δεν είναι το λειτουργικό αυτό καθεαυτό αλλά ένα (ας το πούμε) ghost του λειτουργικού και ότι αλλαγές γίνονται πάνω σε αυτό απλά δεν ισχύουν.

Επίσης δεν μπορείς να το κλείσεις χωρίς να δώσεις κωδικό και να κάνεις επανεκκίνηση.

Δημοσ.

Το γνωρίζω αυτό αλλά αφού έχω φτιάξει ένα μηχάνημα για ένα πελάτη που δεν θέλω να πειράζει κάποια πράγματα πρέπει να έχω Admin και User. Θεωρώ πώς δεν στέκει αυτό διότι δηλαδή για να παίξει το Metin2 δεν θα έχεις admin και user παρά μόνο Admins?

Δημοσ.

Κοίτα. Το τι θέλει ο καθένας είναι ένα θέμα. Το τι συμβαίνει όμως είναι άλλο.

Το metin απ' ότι διαβάζω δεν παίζει χωρίς δικαιώματα διαχειριστή. Οπότε δεν μπορεί ο πελάτης να έχει και το σκύλο χορτάτο και την πίτα γεμάτη.

Τι να κάνουμε, η ζωή είναι σκληρή.

Εκτός αν υπάρχει άλλος τρόπος να παίξει το παιχνίδι χωρίς elevated rights, πράγμα που δεν το γνωρίζω. Δοκίμασε στο forum του metin, εκεί είναι περισσότερο ειδικοί πάνω στο παιχνίδι, αφού γι' αυτό γίνεται όλο το θέμα.

Ο μόνος τρόπος να παίξει μέσα από περιορισμένο λογαριασμό είναι να το τρέχεις με δεξί κλικ->εκτέλεση ως διαχειριστής και να δώσεις τον κωδικό του admin στον πελάτη.

Δημοσ.

Ψαξε και κατεβασε το psexec (ειναι σε μια δωρεαν σουιτα εργαλειων γραμμης εντολων, τα pstools)

Φτιαξε ενα .bat που φορτωνει το παιχνιδι με το καταλληλο προφιλ χρηστη και με τον κωδικο μεσα στο .bat

Αφου δεις οτι δουλευει, ψαξε και κατεβασε ενα bat2exe converter (υπαρχουν δωρεαν) και κανε το .bat .exe ωστε να μην μπορει ο αλλος να το διαβασει να δει τον κωδικο

Δημοσ.

Καλημέρα θα μπορούσες να μου δώσεις περισσότερες πληροφορίες για το που μπορώ να βρω αναλυτικές οδηγίες?Το κατέβασα αυτό που μου είπες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...