Moderators stormrain Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Moderators Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Αυτό που κάνει η Samsung δηλαδή, κατ' εσέ αποσκοπεί απλά στην ύπαρξη High End, Mid End και Low End συσκευών... Aυτο που κανει κατα τη γνωμη μου αποσκοπει στο κερδος της (προφανως) προσπαθωντας να αποκτησει πελατες ολων των range συσκευων. Εσυ για ποιον λογο υποθετεις πως το κανει? Εδιτ: Και φυσικα αυτο εξυπηρετει τους καταναλωτες (προφανως και την εταιρεια ε, αυτος ειναι ο σκοπος της αλλωστε) γιατι εχουν επιλογες. Δεν καταλαβαινω καν που μπορει να εντοπιστει το περιεργο και το παραλογο σε αυτο.
phanispal Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Πέρα απ' το προφανές που ανέφερες, τείνει να καταντήσει αηδία όλο αυτό (αν δεν είναι ήδη). Εδώ και πολύ καιρό έχει ξεφύγει κατά πολύ απ' το «απλά στην ύπαρξη High End, Mid End και Low End συσκευών». Φοβάμαι ότι αν μπω στη διαδικασία να μετρήσω τις συσκευές της θα με πάρει ο ύπνος.
Moderators stormrain Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Moderators Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Πέρα απ' το προφανές που ανέφερες, τείνει να καταντήσει αηδία όλο αυτό (αν δεν είναι ήδη). Εδώ και πολύ καιρό έχει ξεφύγει κατά πολύ απ' το «απλά στην ύπαρξη High End, Mid End και Low End συσκευών». Φοβάμαι ότι αν μπω στη διαδικασία να μετρήσω τις συσκευές της θα με πάρει ο ύπνος. Μα αυτο ακριβως δεν μπορω να κατανοησω: Για ποιον λογο ειναι αηδια? Το οτι εχεις επιλογες αγορας? Το οτι αυτες εν προκειμενω προερχονται απο τη samsung? Τι ακριβως? Προσωπικα ως καταναλωτης σκεφτομαι ως εξης. Εχω Χ ευρω για να αγορασω συσκευη. Εχω 40 επιλογες συσκευης στο λειτουργικο. Απορριπτω τις 39 και επιλεγω τη 1. Πραγματικα δεν καταλαβαινω who gives a crap για τις 39 συσκευες που εχει απορριψει.
phanispal Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Ωραία, άρα φαντάζομαι δε θα υπάρχει πρόβλημα αν όντως αρχίσουν να βγάζουν συσκευές ανά εκατοστό ίντσας, ακόμα περισσότερες επιλογές is always a good thing, right; Και η ιδέα του kirileman περί built to order είναι πολύ καλή, σκέψου ο καθένας να έχει στα χέρια του συσκευή που δε θα υπάρχει όμοιά της, τι κύρος θα προσέδιδε κάτι τέτοιο στον κάτοχό της.
Moderators stormrain Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Moderators Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Ωραία, άρα φαντάζομαι δε θα υπάρχει πρόβλημα αν όντως αρχίσουν να βγάζουν συσκευές ανά εκατοστό ίντσας, ακόμα περισσότερες επιλογές is always a good thing, right; Και η ιδέα του kirileman περί built to order είναι πολύ καλή, σκέψου ο καθένας να έχει στα χέρια του συσκευή που δε θα υπάρχει όμοιά της, τι κύρος θα προσέδιδε κάτι τέτοιο στον κάτοχό της. Οκ μαλλον εγω εχω θεμα αντιληψης τελικα Μπορεις να μου εξηγησεις τι ακριβως θεωρεις προβλημα? Που ακριβως υπαρχει προβλημα ακομα κι αυτο αν κανουν. Αυτο που ειπε ο kirileman φανταζομαι πως δεν ειναι ρεαλιστικο λογω μαζικης παραγωγης. Απο κει και περα μου θυμιζει τη φιλοσοφια του build your own pc με hardware που εσυ επιλεγεις, το οποιο (ετσι ακαδημαικα και καθαρα για τη συζητηση τωρα) εχει αποδειχθει λαθος πρακτικη... γιατι? ΕΝΤΙΤ: Τωρα ειδα το κυρος στον κατοχο της που εγραψες. Σοβαρα τωρα? Κυρος απο συσκευη κινητης τηλεφωνιας? Δεν μπαινω καν στη διαδικασια να απαντησω σε αυτο, φανταζομαι αντιλαμβανεσαι γιατι. Και πριν πεις πως πολλοι το βλεπουν ετσι κλπ, το δεχομαι, δεν το ασπαζομαι ομως 1
phanispal Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Έτσι όπως το βλέπω εγώ ο ομολογουμένως αδαής, το θέμα δεν είναι η εξυπηρέτηση του κόσμου. Το θέμα είναι ο συνεχής βομβαρδισμός του κόσμου με συσκευές smartphones, μέχρι να αποκτήσει ένα από δαύτα και ο τελευταίος άνθρωπος (νοήμων ή μη) στην τελευταία γωνιά αυτού του κόσμου, ακόμα και στην έρημο Καλαχάρι. Και όποιος λέει τα κλασικά «δε σε υποχρεώνει κανείς να πάρεις με το ζόρι», μάλλον αγνοεί τι εστί διαφήμιση και το ρόλο που παίζει αυτή. Και μάλλον θα 'πρεπε να δει ένα Κουρδιστό Πορτοκάλι, έτσι για να περάσει η ώρα. 1
disqualified Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 H λογική είναι απλή, την πέφτεις σε 10 για να σου κατσει η 1 3
Moderators stormrain Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Moderators Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Έτσι όπως το βλέπω εγώ ο ομολογουμένως αδαής, το θέμα δεν είναι η εξυπηρέτηση του κόσμου. Το θέμα είναι ο συνεχής βομβαρδισμός του κόσμου με συσκευές smartphones, μέχρι να αποκτήσει ένα από δαύτα και ο τελευταίος άνθρωπος (νοήμων ή μη) στην τελευταία γωνιά αυτού του κόσμου, ακόμα και στην έρημο Καλαχάρι. Και όποιος λέει τα κλασικά «δε σε υποχρεώνει κανείς να πάρεις με το ζόρι», μάλλον αγνοεί τι εστί διαφήμιση και το ρόλο που παίζει αυτή. Σε αυτο δε διαφωνω, αλλα ποτε δεν ειπα πως θεωρω οτι η samsung (και η οποιαδηποτε εταιρεια) ειναι κοινωφελης οργανωση. Φυσικα θα προσπαθησει να βγαλει κερδος με οποιοδηποτε κοστος. Ξωφαλτσα ομως αν θελεις, θα επωφεληθει ο Χ πιθανος αγοραστης με τις εξτρα επιλογες που εχει. Καλως ή κακως ετσι λειτουργει η συγχρονη εποχη στο θεμα της διαφημισης. Ο βομβαρδισμος υπαρχει by default και η καθε εταιρεια τον χρησιμοποιει για να σπρωξει τα δικα της προιοντα. Αυτο το δεχομαστε ως fact. Για τον λογο αυτον δε μπορω να καταλαβω ποιο ακριβως ειναι το προβλημα με τη samsung εν προκειμενω που χρησιμοποιει το οπλο του marketing. Απο κει και περα μπορουμε να το παμε σε συζητηση περι ψευδων αναγκων κλπ, αλλα δε νομιζω πως εχει σχεση με το topic (αλλα ειναι οντως ενδιαφερον θεμα για το Μπλα Μπλα ). 1
littlelouievegos Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Τα συνηθη και γεματα πνευμα και χουμορ μυνηματα απο τους συνηθεις υποπτους, εκ των οποιων πολλοι αγνοουν βασικες αρχες του μαρκετινγκ και των αναγκων που εχουν οι διαφορες αγορες ανα τον πλανητη.. 1
phanispal Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Μα αυτό μ' ενοχλεί εμένα προσωπικά. Η υπερβολή. Αντιλαμβάνομαι τις ανάγκες της κάθε εταιρείας, αλλά με χαλάει η υπερβολή κι η τροπή που έχει πάρει το πράγμα. Τα συνηθη και γεματα πνευμα και χουμορ μυνηματα απο τους συνηθεις υποπτους, εκ των οποιων πολλοι αγνοουν βασικες αρχες του μαρκετινγκ και των αναγκων που εχουν οι διαφορες αγορες ανα τον πλανητη.. Εννοείς τις ανάγκες που μας δημιουργούν, έτσι;
littlelouievegos Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Α οκ τοτε ας γυρισουμε στην εποχη του χαλκου ρε Φανη, να ησυχασουμε και να βρουμε την παλια μας ανθρωπινη υποσταση. Σε εχω πολυ πιο εξυπνο απο ολο αυτο..
phanispal Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Δεν υφίσταται αυτό που αναφέρω; Είναι αποκύημα της φαντασίας μου;
littlelouievegos Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Market segmentation και product differentiation. Google is our friend. Οποιος δεν ξερει τι ειναι ας το δει. Για οποιον ξερει τι σημαινουν οι οροι και συνεχιζει να κατακρινει τις επιλογες της Samsung ε υπαρχει αλλος ορος να ψαξει στο λεξικο, ειδικα αν το κανει με συστηματικο τροπο. Εκει ψαχνει για την λεξη εμπαθεια. Δεν υφίσταται αυτό που αναφέρω; Είναι αποκύημα της φαντασίας μου; Φυσικα και δεν ειναι αν αυτο που εννοεις ειναι η δημιουργια και ο βομβαρδισμος νεων αναγκων. Αλλα δεν νομιζεις οτι εχουμε φτασει την συζητηση σε ενα αλλο ακρο; Και ασε κατα μερος ολους τους επιστημονικους ορους και τις σοφιστιες.Ρωταω γενικοτερα. Ειλικρινα τι κακο μπορει να κανει στην αγορα η ταυτοχρονη υπαρξη τοσων μοντελων και επιλογων; Τι σε πειραζει εσενα αν υπαρχουν 450 μοντελα, αν εσυ ξερεις τι θελεις. Τι προβλημα εχεις εσυ αν η δικια σου συνειδητη επιλογη εχει γινει, ενω ο αλλος ισως σε αυτο που εσυ χλευαζεις βλεπει την ιδανικη επιλογη; Για μια εταιρεια σαν την Samsung με τετοια πολυπλευρη πλατφορμα παραγωγης, το να βγαζει παρεμφερη μοντελα δεν ειναι τιποτα. Δεν της στοιχιζει τιποτα. Γιατι να μην το κανει; Και τελος δεν ειναι η μονη εταιρεια και η μονη βιομηχανια που βγαζει πολλα παρεμφερη μοντελα, που μοιαζουν να μην εχουν νοημα αλλα αν καταλαβεις γιατι γινεται ολο αυτο τοτε θα σου λυθουν οι αποριες.
phanispal Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Επειδή μάλλον μ' έχεις παρεξηγήσει, είναι αυτονόητο ότι δεν έχω πρόβλημα με κάποια εταιρεία ή ότι κάποιες άλλες μου είναι περισσότερο συμπαθείς. Όπως είπα, με ενοχλεί η τροπή που έχει πάρει γενικότερα το πράγμα, απλά αυτό. Οι πολιτικές της Samsung είναι απλά η αφορμή για να εκφράσω τα παραπάνω. Μεταξύ μας όμως, δε νομίζω ν' αμφιβάλλει κανείς ότι η Samsung έχει πολύ περισσότερες συσκευές από τις υπόλοιπες. Αυτό είναι απλά γεγονός. Anyway, δεν έχω σκοπό να το συνεχίσω άλλο, εξέφρασα την άποψή μου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα