Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Long shot αλλά ας το πω.Κάνεις σωστά boot από το recovery στικάκι/DVD που έφτιαξες?Μήπως δεν αλλάζεις το boot order και ψάχνει το recovery partition στον σκληρό μιας και νομίζει ότι αυτό θέλεις να κάνεις?Και αφού έχεις μέσα τον ssd που ΔΕΝ έχει recovery partition σου βγάζει (φυσιολογικά) μήνυμα λάθους?

Δεν ξέρω το επίπεδο των γνώσεων σου,αλλά πολλές φορές η λύση είναι απλή.Πάντως γενικότερα έχω την αίσθηση ότι κάποιος λάθος/ελλιπής χειρισμός γίνεται στην όλη διαδικασία.

Σίγουρα κάνω boot από το recovery media (είτε usb είτε dvd) καθώς το επιλέγω με το που ξεκινάει η εκκίνηση του λαπτοπ με ESC όπου και πετάει Boot Device Selection μενού. Μάλιστα παρατήρησα και την αισθητά μειωμένη ταχύτητα όταν το έκανα με dvd σε σχέση με το usb.

Αν δεχτούμε ότι το flashaki είναι φτιαγμένο σωστά και ότι όντως ξεκινάει από εκεί τότε το επόμενο είναι η αιτία που αναφέρει ο theELF δηλαδή το διαφορετικό μέγεθος του δίσκου. Βέβαια σε αυτή την περίπτωση υπάρχει η εξής απορία: Αφού κανένας δεν χρησιμοποιεί σκληρό δίσκο για αυτή τη διαδικασία αλλά φλασάκι, άρα μικρότερης χωρητικότητας μέσο σε σχέση με τον δίσκο από τον οποίο έφτιαξε το recovery θα έπρεπε όλοι να αντιμετωπίζουν πρόβλημα και να μη δουλεύει γενικά αυτή η μέθοδος, όχι;

Δημοσ.

Λοιπόν,για να καταλάβω

1.Χρησιμοποίησες το utility της asus?(AI recovery)

2.Έχει αυτό επιλογή για φλασάκι?(για DVD έχει σίγουρα,και βγάζει 3-4 δισκάκια)

3.Αν ισχύουν τα παραπάνω,όταν αλλάζεις το boot order και ξεκινάει από το DVD,σου βγάζει κάποια από τις αρχικές μπλε οθόνες με επιλογές του recovery?Αν ναί,τί επιλέγεις εκεί?Ή το μόνο που σου βγάζει είναι κατευθείαν το μήνυμα λάθους?

Εννοείται μιλάμε να έχεις μόνο τον ssd πάνω,έτσι?Το διαφορετικό μέγεθος δίσκου όντως ισχύει αλλά μόνο για το system image μέσω windows,έχω την εντύπωση ότι δεν ισχύει για τα recovery δισκάκια.

Επίσης με μπέρδεψες λίγο γιατί ανέφερες για DVD το οποίο ήταν system repair disk,αυτό δεν έχει νόημα για άδειο δίσκο όπως ο ssd.

Δημοσ.

1. Αν θυμάμαι καλά, από το support μου είπαν ότι δεν υπάρχει ακόμα Asus recovery utility για τα 8 οπότε πήγαμε μέσω των Windows (File Recovery)

2. Λόγω του παραπάνω, τα windows δίνουν επιλογή για φλασάκι > "Create recovery drive"

3. Ναι μου βγάζει το ίδιο μενού είτε bootάρω από το φλασάκι είτε απο το dvd, κ εκεί επιλέγω: Troubleshoot > Reset my pc. Αφότου δώσω οκ εμφανίζει το λάθος, όχι πιο πριν όμως.

Ναι, το λάθος εμφανίζεται μόνο όταν έχω τον SSD μόνο του επάνω. Όταν αφήνω και τον SATA είτε μέσα είτε ακόμα και με εξωτερική usb σύνδεση, τότε κάνει μια ακόμα ερώτηση: Choose Target Operating System όπου έχει μία και μόνη επιλογή: Windows 8, δίνω οκ και ξεκινάει το reset, αλλά ΠΑΝΤΑ στον SATA, όπου και αν αυτός βρίσκεται.

Μου ακούγεται λογικό αυτό που λες για το μέγεθος δίσκου. Το system image το έχω σε εναν εξωτερικό 750gb ενώ ο SATA είναι 1ΤΒ και όπως είπα δεν δουλέυει ούτε αυτό.

Για το DVD εννοούσα το εξής: Απλά boot-αρα με αυτό αφού δεν περιέχει recovery το ίδιο και στη συνέχεια αντί για RESET my pc που έκανα συνήθως, πήγα στο μενού Advanced και δοκίμασα το Recover Image File ή κάπως έτσι, το οποίο είχα σωσμένο στον εξωτερικό δίσκο 750gb μήπως και προχώραγε έτσι. Χωρίς επιτυχία βέβαια.

Δημοσ.

Δοκίμασες το acronis true image που πρότεινε ο TheElf δημιουργώντας image χωρίς τικαρισμένη την επιλογή sector by sector ώστε να αποκλείσεις το διαφορετικό μέγεθος δίσκου σαν αιτία του προβλήματος;

Δημοσ.

Μετά απο μια μικρή έρευνα,το πρόβλημα είναι ακριβώς ότι η asus όπως και μερικές ακόμα εταιρείες δεν παρέχουν πλέον recovery utility για τα win8.Σε παραπέμπουν στην διαδικασία μέσω των windows η οποία θέλει όμως ίδιο ή μεγαλύτερο δίσκο για να γίνει restore.Κοίτα λίγο κι εδώ (άλλη εταιρεία,ίδια περίπτωση),δεν μπορείς δηλαδή να φτάσεις στις επιλογές που έχει μετά τις φωτό στο άρθρο,έτσι?Είτε με τον ssd μόνο είτε και με τους δύο πάνω. http://support.lenovo.com/en_US/downloads/detail.page?DocID=HT076024

Απότι κατάλαβα,οι λύσεις είναι δύο που έχεις

1.Χρησιμοποιείς third-party πρόγραμμα για το image,που θα μπορούν να κάνουν restore σε μικρότερο δίσκο.Οι τελευταίες εκδόσεις του Acronis και του Paragon θα κάνουν την δουλειά.

2.Το πιο εύκολο αν δεν έχεις πολλά εγκατεστημένα προγράμματα στο λάπτοπ.Βρίσκεις το κλειδί** όπως σου είπαν παραπάνω και κατεβάζεις από το λινκ του elf τα windows.Τα κάνεις iso,τα περνάς σε ένα usb και κάνεις καθαρή εγκατάσταση στον ssd.Περνάς drivers και τα προσωπικά σου αρχεία και είσαι έτοιμος χωρίς την σαβούρα της εταιρείας μάλιστα.

**το κλειδί το πιθανότερο είναι να μην χρειαστεί,μιας και θα ενεργοποιηθούν αυτόματα τα win μέσα απο το bios.Αλλά για σιγουριά,κράτα το πριν κάπου εύκαιρο.Αν δεν έχεις ξανακάνει την διαδικασία 2,πες να σε βοηθήσω πιο συγκεκριμένα,είναι πολύ εύκολο.

Και μια τελευταία απορία.Στο bios τον αναγνωρίζει τον ssd όταν τον συνδέεις?

Δημοσ.

Καταρχάς ευχαριστώ πολύ για όλες τις απαντήσεις ως τώρα. Πλέον έχω το pc δίπλα οπότε μπορώ να κάνω όλες τις δοκιμές. Εχουμε και λέμε λοιπόν:

1) Λύση κατεβάσματος του .ISO (από link του ELF) και χρήση του κλειδιού μου: Το κλειδί μεν βρέθηκε, ωστόσο για να κατέβει το iso ζητά κλειδί, το δίνω κ μου λέει ότι αυτό το κλειδί δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να εγκατασταθεί μία Windows 8 retail version. Σκέφτηκα να ζητήσω ένα .iso από το θείο μου και περιμένω, θα πάρει 1 ωρίτσa ακόμα.

2) Μέχρι να κατέβει λέω να δοκιμάσω τη λύση του Acronis. Σε αυτό θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω λίγη βοήθεια. Υποθέτω το εγκαθιστώ στο τρέχον εγκατεστημένο windows 8 σύστημά μου και πέρνω image απο εκεί? Και αν ναι με τι επιλογές πρέπει να πάρω το image? ή το θέλω μόνο για να κάνω restore? Ευχαριστώ!

ΣΗΜ. ναι ο ssd εμφανίζεται κανονικά στο bios και στο boot sequence

ΣΗΜ. 2 ναι ακριβώς όπως το περιγράφεις στην αρχή είναι το πρόβλημα μου, δεν φτάνω ποτέ στις επόμενες επιλογές.

Δημοσ.

1.Χμμ,αν βρήκες σωστά το κλειδί τότε φταίει ότι είναι OEM έκδοσης,το ίδιο θα σου λέει και στου θείου λογικά.

2.Ναι το τρέχεις στο τρέχον σύστημα και παίρνεις image όπως έγραψε ο nikomas50 παραπάνω.Θα χρειαστεί και για το restore το πρόγραμμα,οπότε πρέπει πρώτα να βάλεις λειτουργικό στον ssd.Αφού λογικά θα συναντήσεις πρόβλημα και με του θείου,βάλε τα windows χωρίς ενεργοποίηση ίσα ίσα για να εγκαταστήσεις acronis και να κάνεις restore το image.Μετά απλά ενεργοποιείς με το κλειδί σου αφού πλέον θα περάσει την OEM δικιά σου έκδοση.

Δημοσ.

Για το Acronis θα σου πρότεινα να φτιάξεις ένα AcronisMedia.iso (για bootableCD) και με τη βοήθεια του YUMI να το περάσεις σε ένα USB stick σαν απλό ISO που εκτελείται από τη RAM (Τελευταία ή προτελευταία επιλογή στο YUMI).

To image του SATA μπορείς να το δημιουργήσεις σε όποιο δίσκο θέλεις.

Στη συνέχεια με το ίδιο στικάκι θα κάνεις επαναφορά του image στον SSD και ίσως λειτουργήσει.

Αν ο SATA έχει EFI partition και όχι Master Boot Record πιθανόν να μη λειτουργήσει.

Οψόμεθα!

Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ για τις προτάσεις. Ωστόσο τόσες ώρες λογικό είναι να πειραματιστώ. Τελικά η λύση βρέθηκε τόσο απλά που δεν το πίστευα...

Εν ολίγοις, πέρασα το Acronis στο original λειτουργικό (στον SATA), έκανα ένα Clone Disc και αυτό ήταν όλο. Μετά έβαλα τον SSD μόνο του, ξεκίνησε κανονικότατα, έκανα και ένα Reset my pc καπάκι (χωρίς τον SATA μέσα βεβαιως βεβαιως) για να βεβαιωθώ ότι με το Clone Disk περάστηκαν και οι recovery partitions και όλα ζάχαρη. Στη συνέχεια έσβησα όλες τις partitions από τον SATA και τον έχω πλέον ως έναν ενιαίο 2ο δίσκο. Γιατί άραγε να έχω ξεχάσει τις ένδοξες εποχές του Partition Magic;;; Αυτός ο ηλίθιος της MS τα έκανε όλα...

Τέλος καλό...

• Like 1
Δημοσ.

Σίγουρα είχε δίκιο γιατί μπορεί η πρόταση του να είχε να κάνει με άλλο πράγμα (image recovery) αλλά επειδή έπαιξα λίγο στο Acronis μου ήρθε η έμπνευση να δοκιμάσω το Clone Disk!

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

Ξεσκαβω το θεμα λιγο.<br /><br />Η λυση του clone απο SATA σκληρο κ αντιγραφη σε SSD , δεν εχει ως αποτελεσμα ενα ποιο αργο υπολογιστη σε σχεση με το format ενος SSD απο την αρχη , μιας κ δεν εφαρμοζονται τυχων optimizations (δεν ξερω ποια ) ειδικα για SSD?

• 7 μήνες μετά...
Δημοσ.

Ξεσκαβω το θεμα λιγο.<br /><br />Η λυση του clone απο SATA σκληρο κ αντιγραφη σε SSD , δεν εχει ως αποτελεσμα ενα ποιο αργο υπολογιστη σε σχεση με το format ενος SSD απο την αρχη , μιας κ δεν εφαρμοζονται τυχων optimizations (δεν ξερω ποια ) ειδικα για SSD?

Όχι ότι optimization χρειάζεται ή θέλεις να κάνεις στον ssd μπορείς να τα κάνεις εκ των υστέρων..Αλοίμονο αν φορμάραμε τους δίσκους κάθε φορά που θέλαμε να κάνουμε ένα ssd upgrade...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...