Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

Θα προσπαθήσω να είμαι όσο το δυνατόν συντομότερος και να αναφέρω τα γεγονότα επιγραμματικά γιατί κανονικά θα μπορούσα να γράψω βιβλίο με όλες τις λεπτομέρειες της περίπτωσης μου. (edit: απ'ότι είδα εκ των υστέρων αυτό ήταν αδύνατο οπότε ζητώ συγγνώμη για το μακροσκελές).

1) Αγόρασα πρόσφατα laptop ASUS με pre-installed Windows 8.

2) To laptop ήρθε με SATA δίσκο αλλά υποστήριξη για 2ο δίσκο κ μάλιστα SSD.

3) Τι πιο λογικό, αγοράζω δίσκο ssd 128gb με σκοπό την εγκατάσταση των Windows 8 και κάποιων ακόμα βασικών μου εφαρμογών σε αυτόν, και χρήση του SATA κυρίως ως αποθηκευτικό χώρο.

4) Σημείωση: όχι μόνο δεν παρέλαβα δισκάκι με windows 8 αλλά δεν είχα καν windows serial number τυπωμένο στο laptop.

5) Επικοινωνώ με το support της ASUS (αμερική) όπου αφού τους εξηγώ τι θέλω να κάνω με συμβουλεύουν τα εξής: α) Δημιουργία system image drive (φλασάκι) και εγκατάσταση των Windows 8 στον SSD μέσω του flash

6) Το κάνω και καταλήγω να έχω τα windows πάλι στον SATA με τον SSD αόρατο εντελώς και χωρίς πουθενά να ερωτηθώ που θέλω να τα εγκαταστήσω. Μη μπορώντας να το εξηγήσουν με παραπέμπουν στο support της Microsoft

7) Εκει αφού εξηγώ όλα τα παραπάνω, μου παραθέτουν ένα τεχνικό άρθρο με λίγη σημασία για εμένα http://blogs.msdn.com/b/b8/archive/2011/09/22/protecting-the-pre-os-environment-with-uefi.aspx και μου εξηγούν ότι ούτε λίγο ούτε πολύ, τα windows μου έχουν πλέον "μπλοκάρει" και δεν μπορούν να μπουν σε άλλο δίσκο! Ρωτώντας υποθετικά αν σε περίπτωση που αγόραζα εγώ μια full version θα μπορούσα να τα βάλω πρώτα σε έναν δίσκο και μετά σε έναν άλλο (ΠΡΟΣΟΧΗ: κρατώντας ίδια τα υπόλοιπα υποσυστήματα) μου απαντάνε ότι και πάλι αυτό είναι αδύνατο και ότι κάθε κόπια "δένεται" με τον 1ο δίσκο στον οποίο εγκαθίσταται!!!

...

Για να καταλάβω, αν μπορούν όσοι γνωρίζουν να μου επιβεβαιώσουν αν τα δεδομένα έχουν ως εξής:

1) Η ASUS πουλάει laptops με Windows 8 προ-εγκατεστημένα σε SATA δίσκους και υποστήριξη για SSD μεν, χωρίς όμως να μπορείς να τους χρησιμοποιήσεις για το λειτουργικό σύστημα αφού έχουν κλειδώσει πάνω στον SATA στον οποίο ήρθανε!!!

2) H microsoft πουλάει μία πλήρη έκδοση των windows 8 η οποία όμως μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο στον 1ο δίσκο που θα τα εγκαταστήσεις. Αν δηλαδή χρειαστεί να αλλάξεις τον πρωτεύοντα δίσκο για οποιοδήποτε λόγο, απο ζημιά μέχρι αναβάθμιση, τότε πετάς στα σκουπίδια και την έκδοση που αγόρασες!!!

Είμαστε με τα καλά μας ή το χουμε χάσει εντελώς; Το επόμενο βήμα δηλαδή είναι να μην μπορείς να μετακομίσεις από εκεί που ήσουν όταν τα εγκατέστησες...

Το καλύτερο είναι ότι μου αναφέρανε ως αιτία την καταπολέμηση της πειρατείας!!! Μα είναι δυνατόν να έχει λογική αυτό; Με τέτοιο περιορισμό σαφώς και θα πάω να βάλω πειρατικό για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο και όχι να πετάξω τα λεφτά μου όταν μετά από λίγο καιρό θα θελήσω να κάνω μια αναβάθμιση.

Σκέφτομαι να ξαναεπικοινωνήσω με την ASUS και να ζητήσω κάποια αποζημίωση ή μια καινούρια άδεια για τα Windows γιατί αλλιώς η υποστήριξη ssd είναι πράκτικα άχρηστη εκτός και στο μυαλό τους έχουν τους ssd ως ιδανική αποθηκευτική λυση!!! Για την ώρα το pc είναι πρακτικά άχρηστο καθώς περιμένω να δω ποιό λειτουργικό θα μπορέσω να στήσω και που....

Δημοσ.

Αφού έχεις το φλασάκι βγάλε τον sata και βάλε τον ssd στην θέση του,άλλαξε τους θέση,έτσι κι αλλιώς θες να είναι πρώτος στην σειρά και να κάνει εκκίνηση από αυτόν,αφού δεν σε αφήνει να επιλέγεις γράφεται πάντα στο πρώτο δίσκο που βρίσκει.

Όλοι πλέον πουλάνε lap(από όλα)top με τέτοιου είδους windows(oem),βγαίνουν ποιο φτηνά για την όποια εταιρία και η microsoft προστατεύει (κάπως) το λειτουργικό της.

Αν δεν θες να κάνεις αλχημείες και να είσαι νόμιμος τότε ναι θα αγοράσεις windows με άλλου τύπου άδεια.

(Δεν συ είπε η asus να βάλεις τον ssd στην δεύτερη θέση,ούτε σου την πούλησεη microsoft εσένα την έκδοση που έχεις στον H/Y και ούτε είναι «πλήρες έκδοση»

Το καλύτερο είναι ότι μου αναφέρανε ως αιτία την καταπολέμηση της πειρατείας!!! Μα είναι δυνατόν να έχει λογική αυτό; Με τέτοιο περιορισμό σαφώς και θα πάω να βάλω πειρατικό για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο και όχι να πετάξω τα λεφτά μου

Σαφώς και έχει λογική γιατί και η κουτσή μαρία ξέρει να αντιγράψει ένα δισκάκι μαζί με μια σειρά από νούμερα,αλλά ακόμα και εσύ που ξέρεις από πειρατεία κόλλησες εδώ.

• Like 1
Δημοσ.

Δεν κατάλαβες. Δεν γίνεται με τίποτα επανεγκατάσταση ή RESET των Windows 8 σε κανέναν άλλο δίσκο πέραν του SATA στον οποίο ήρθανε πάνω. Με οποιοδήποτε τρόπο και αν δοκιμάσαμε μαζί με το support της ASUS, η διαδικασία κολλάει πάντα και εμφανίζει σφάλμα "Cannot reset your system. A recovery partition is missing."

Φτιάξαμε το recovery disk (φλασάκι) 3 φορές στο οποία πάντα είχε αντιγραφεί ΚΑΙ το recovery partition.

Φτιάξαμε system repair disc (dvd) και δοκιμάσαμε να επαναφέρουμε πλήρες system image που υπάρχει σε εξωτερικό σκληρό και περιέχει ΚΑΙ το recovery partition. ΤΙΠΟΤΑ. Το ίδιο μήνυμα πάντα.

Η μόνη περίπτωση κατα την οποία ξεκινάει το RESET είναι να έχω μέσα τον original SATA, σε οποιοδήποτε bay. Τότε όμως απλά τα ξαναπερνάει επάνω σε αυτόν και όχι στον SSD καθώς δεν ρωτάει καν. Απο περιέργεια δοκίμασα το εξής: Αφού είμαι στο Recovery, ζητάω RESET μόνο με τον SSD μέσα. Τρώω το άκυρο, και συνδέω τον original SATA σε εξωτερική usb θήκη και ξαναδοκιμάζω. Αμέσως, τον εντοπίζει και προχωρά, μόνο και μόνο για να καταλάβω ότι και πάλι τα περνά στον SATA που αυτή τη φορά είναι συνδεδεμένος εξωτερικά!!

Όσο για το αν μπορεί να κατηγορήσει κάποιος την ASUS ή την Microsoft επετρεψέ μου να εμείνω στις θέσεις μου. Όταν μου συμπεριλαμβάνει με το ζόρι στην τιμή το έστω μειωμένο κόστος (αλλά κόστος) ενός λειτουργικού τοτέ απαιτώ αυτό που πληρώνω να το εισπράτω πραγματικά και όχι μέσω περιορισμών. Ποια λογική έχει αλήθεια η υποστήριξη SSD δίσκου αν δεν μπορεί να φιλοξενήσει το λειτουργικό; Γιατί περί αυτού μιλάμε. Παλιότερα υπήρχε τουλάχιστον η επιλογή της αγοράς του λειτουργικού, δεν στο φόρτωνε κανείς με το ζόρι. Η ASUS θα έπρεπε να γνωρίζει τον συγκεκριμένο περιορισμό και να προειδοποιεί ότι άπαξ και τα Widnows που δίνει περαστούν μια φορά σε έναν δίσκο, τότε "παντρεύονται" μόνιμα ώστε ο χρήστης να επιλέξει που και πότε θα κάνει την αρχική εγκατάσταση.

Για τη microsoft πάλι μόνο να γελάσω μπορώ. Παλιά είχες πάλι την επιλογή της πειρατείας αλλά ήξερες τουλάχιστον ότι αν τα αγοράσεις, είναι δικά σου και δεν εισάγουν κανενός τύπου δέσμευση ως προς το hardware που θα επιλέξεις. Που ακούστηκε αυτό; Δηλαδή Windows 8 σημαίνει διάλεξε καλά το δίσκο σου γιατί θα τον κρατήσεις μέχρι να βγουν τα 9;;; Και φυσικά με αυτόν τον περιορισμό γιατί να πληρώσει κάποιος όταν του δένονται τα χέρια;

Δημοσ.

Προς το παρων χρησιμοποιεις αυτο:

http://www.windows8keyfinder.com/download-windows8-key-finder.php

Για να βρεις το κωδικο των windows και μετα κανε την σωστη διαδικασια για απενεργοποιηση του secure boot!

1) Τον κωδικό δεν τον βλέπω και απευθείας από my Computer > Properties και Control Panel εκει που λέει Product Number; Όταν μου το ζητήσανε από το support της Microsoft από εκεί μου είπαν να το δω, τους το έδωσα και το δέχτηκαν. Για άλλο κωδικό μιλάμε;

2) Τι σημαίνει "σωστή" διαδικασία απενεργοποίησης του Secure Boot; Υπάρχει και λάθος τρόπος; Ακολούθησα τις οδηγίες του support της ASUS για αλλαγή της επιλογής από το BIOS και αυτό ήταν όλο.

Αν μπορείς να εξηγήσεις λίγο τις προτάσεις σου θα το εκτιμούσα.

Δημοσ.

Ο έκτορας λέει να βρεις τον σειριακό αριθμό τον windows,δεν είναι αυτό το νούμερο που λες εσύ,(και κάποιο δισκάκι εγκατάστασης ) και να κάνεις καθαρή εγκατάσταση απευθείας στον ssd.

Πολλά προγράμματα για image χρειάζονται διαμέρισμα με τον ίδιο χώρο για να κάνουν την επαναφορά τους,αν είναι 500gb π.χ. ο hdd θέλει 500gb δίσκο για να τον επαναφέρει,λογικά για αυτό δεν σου δέχεται τον ssd αλλά μόνο τον άλλον(αν είχες άλλον μεγάλο sata δίσκο να δοκίμαζες... ),αν πάρεις το Image με κάποιο πρόγραμμα που κάνει επαναφορά σε ποιο μικρό διαμέρισμα(αρκεί να χωράει τα δεδομένα) π.χ. το  acronis true image τότε λογικά θα γίνει αυτό που θες.

Στο μόνο που έχεις δίκαιο είναι το ότι σε αναγκάζουν να αγοράσεις και το λειτουργικό μαζί.

Το υπόλοιπο είναι λιγάκι παραλογισμός εκ μέρους σου,όταν αγοράζεις ένα ολοκληρωμένο σύστημα δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση να αλλάζεις όποιο κομμάτι θέλεις έτσι εύκολα,γιατί και (ενσωματωμένη)οθόνη αγόρασες μαζί με το laptop έχεις την απαίτηση και αυτήν να την αλλάζεις;;ή την κάρτα ήχου.δικτύου γραφικών; τον controller που έχει;;

Αγοράζεις ένα σύνολο όχι ξεχωριστά κομμάτια όπως θα μπορούσες να είχες κάνει.   

Δημοσ.

Ο έκτορας λέει να βρεις τον σειριακό αριθμό τον windows,δεν είναι αυτό το νούμερο που λες εσύ,(και κάποιο δισκάκι εγκατάστασης ) και να κάνεις καθαρή εγκατάσταση απευθείας στον ssd.

Πολλά προγράμματα για image χρειάζονται διαμέρισμα με τον ίδιο χώρο για να κάνουν την επαναφορά τους,αν είναι 500gb π.χ. ο hdd θέλει 500gb δίσκο για να τον επαναφέρει,λογικά για αυτό δεν σου δέχεται τον ssd αλλά μόνο τον άλλον(αν είχες άλλον μεγάλο sata δίσκο να δοκίμαζες... ),αν πάρεις το Image με κάποιο πρόγραμμα που κάνει επαναφορά σε ποιο μικρό διαμέρισμα(αρκεί να χωράει τα δεδομένα) π.χ. το  acronis true image τότε λογικά θα γίνει αυτό που θες.

Στο μόνο που έχεις δίκαιο είναι το ότι σε αναγκάζουν να αγοράσεις και το λειτουργικό μαζί.

Το υπόλοιπο είναι λιγάκι παραλογισμός εκ μέρους σου,όταν αγοράζεις ένα ολοκληρωμένο σύστημα δεν μπορείς να έχεις την απαίτηση να αλλάζεις όποιο κομμάτι θέλεις έτσι εύκολα,γιατί και (ενσωματωμένη)οθόνη αγόρασες μαζί με το laptop έχεις την απαίτηση και αυτήν να την αλλάζεις;;ή την κάρτα ήχου.δικτύου γραφικών; τον controller που έχει;;

Αγοράζεις ένα σύνολο όχι ξεχωριστά κομμάτια όπως θα μπορούσες να είχες κάνει.   

Νομίζω κατάλαβα τι εννοείς ως προς το image. Θα περιμένω νεότερα από ASUS όπου έχω στείλει αναλυτικά ό,τι έχει γίνει ως τώρα και θα δώ.

Απο εκεί και πέρα, δεν μίλησα ποτέ για αλλαγή κάποιου άλλου εξαρτήματος πέραν του δίσκου επειδή ακριβώς η αναβάθμιση δίσκου υποστηρίζεται επίσημα από την εταιρία και δεν επηρεάζει και την εγγύηση άρα δεν είναι εύστοχο το παράδειγμα που αναφέρεις περί οθόνης ή κάρτας ήχου. Μίλησα πολύ συγκεκριμένα επειδή ακριβώς γνωρίζω ότι κινούμαι μέσα στα όρια που έχει θέσει ο κατασκευαστής και όχι έξω από αυτά. Βλέπω όμως ότι μάλλον αυτός δεν τηρεί τις υποσχέσεις του γιατί η ουσία για μένα παραμένει η ίδια:

Αγόρασα έναν υπολογιστή με νόμιμο λειτουργικό, που επιτρέπει σαφώς την αναβάθμιση του σκληρού δίσκου και μάλιστα την διαφημίζει ως προτέρημα του (2 hdd bays, SSD support κτλ.) αλλά δεν μπορώ ως τώρα να κάνω χρήση των δυνατοτήτων αυτών που αγόρασα. Και ούτε η επίσημη λύση μπορεί να βρίσκεται σε 3rd-party applications αμφιβόλου προέλευσης προκειμένου να υποκλέψω το serial του προιόντος που αγόρασα. Προφανώς προσωπικά δεν με πειράζει να χρησιμοποιήσω ένα τέτοιο πρόγραμμα και σίγουρα θα κάνω ότι είναι δυνατό για να δουλέψει όπως το θέλω, όμως κάποιος με λιγότερες γνώσεις και όρεξη δεν θα μπορούσε να βγάλει άκρη ποτέ. Πιστεύω να είμαι πιο σαφής τώρα και να μην είναι τόσο "παράλογο" αυτό που ζητάω.

Δημοσ.

http://answers.microsoft.com/en-us/windows/forum/windows_8-windows_install/where-do-i-find-the-windows-8-product-key-when-it/d4c5c0c1-825d-47f2-9bed-d9625c7e68ff
Υπάρχουν και τρόποι να πάρεις το κλειδί που δεν είναι αμφίβολοι και υπάρχει και τρόπος να φτιάξεις νέο δισκάκι http://www.eightforums.com/tutorials/18309-windows-8-upgrade-iso-download-create.html για να κάνεις καθαρή εγκατάσταση.

Προφανώς προσωπικά δεν με πειράζει να χρησιμοποιήσω ένα τέτοιο πρόγραμμα και σίγουρα θα κάνω ότι είναι δυνατό για να δουλέψει όπως το θέλω, όμως κάποιος με λιγότερες γνώσεις και όρεξη δεν θα μπορούσε να βγάλει άκρη ποτέ.

Μα αυτή είναι όλη η ιδέα, να μην μπορεί όποιος αγόρασε έναν Η/Υ να περάσει τα windows και σε άλλους 20,αλλά να χρειάζεται μια κάποια γνώση.Ξέρω εσύ θέλεις να τα περάσεις στον ίδιο Η/Υ αλλά βασικά είναι το ίδιο δεν μπορεί να ξεχωριστεί αυτό.

Το ότι ένα προϊόν διαφημίζει ότι μπορεί να κάνει κάτι δεν σημαίνει ότι σου δίνει και την γνώση(ή εύκολο τρόπο) για να το κάνεις. 

Δημοσ.

Μα αυτή είναι όλη η ιδέα, να μην μπορεί όποιος αγόρασε έναν Η/Υ να περάσει τα windows και σε άλλους 20,αλλά να χρειάζεται μια κάποια γνώση.Ξέρω εσύ θέλεις να τα περάσεις στον ίδιο Η/Υ αλλά βασικά είναι το ίδιο δεν μπορεί να ξεχωριστεί αυτό.

Το ότι ένα προϊόν διαφημίζει ότι μπορεί να κάνει κάτι δεν σημαίνει ότι σου δίνει και την γνώση(ή εύκολο τρόπο) για να το κάνεις. 

Μα δεν κατέκρινα πουθενά τις μεθόδους καταπολέμησης της πειρατείας γενικώς και αορίστως. Από την άλλη θα πρέπει να μην καταπατούνται και τα ίδια τα δικαιώματα αυτού που έχει το νόμιμο λογισμικό στα χέρια του όμως. Δε νοείται σε καμμία περίπτωση, χρήστης που αλλάζει μόνο το σκληρό δίσκο του να μπλοκάρεται για πειρατεία. Που πήγαν άραγε οι σοφιστικέ ψηφιακές υπογραφές υλικού; Μια απλή σύγκριση του συνδυασμού 3-4 βασικών εξαρτημάτων όπως δίσκος-μητρική-κάρτα γραφικών-ραμ αρκεί για να αποδείξει εάν πρόκεται πράγματι για διαφορετικό σύστημα ή για αναβάθμιση ενός και μόνο εξαρτήματος ας μην κοροιδευόμαστε. Στην αντίθεση περίπτωση καταλήγεις με περιπτώσεις όπως η δική μου. Να αναρωτιέμαι που σκατά έκανα λάθος και ποιό κανόνα παρέβησα δίνοντας 1500 ευρώ για λαπτοπ με λειτουργικό και άλλα 130 για SSD δίσκο για να χρησιμοποιήσω το λειτουργικό που μόλις αγόρασα και να μπλοκάρομαι για πειρατεία. Φέξε μου και γλύστρησα...

Δημοσ.

Δοκίμασε να αφαιρέσεις εντελώς τον sata, δηλαδή να είναι μόνο ο ssd μέσα και δοκίμασε να κάνεις εγκατάσταση. Επίσης αν χρειάζεσαι τον σειριακό, επανέφερε προσωρινώς το image στον sata και κατέβασε το piriform speccy, στην καρτέλα operating system μπορείς να δεις ποιός είναι ο σειριακός.

Δημοσ.

Δεν μπλοκάρεσαι λόγου πειρατείας,εγώ αναφέρομαι μόνο στο ότι πλέον τα windows δεν δίνονται σε δισκάκι,οπότε θέλει διαδικασία για να κάνεις μέσο για την εγκατάσταση.

Αν υπήρχε το δισκάκι θα είχες κάνει αμέσως καθαρή εγκατάσταση και τέλος.

Δημοσ.

Δοκίμασε να αφαιρέσεις εντελώς τον sata, δηλαδή να είναι μόνο ο ssd μέσα και δοκίμασε να κάνεις εγκατάσταση. Επίσης αν χρειάζεσαι τον σειριακό, επανέφερε προσωρινώς το image στον sata και κατέβασε το piriform speccy, στην καρτέλα operating system μπορείς να δεις ποιός είναι ο σειριακός.

Αν εννοείς εγκατάσταση μέσω recovery disk (φλάσακι) βγάζει error ότι λείπει το recovery partition (ενώ 1000% το είχα συμπεριλάβει κατά τη δημιουργία του. Δεν ξέρω γιατί. Το ξανάφτιαξα 3 φορές με το ίδιο αποτέλεσμα. Μόνη ιδέα μου είναι να θέλει Check disk ο SATA  επειδή την 1η φορά με προειδοποίησε ότι εντόπισε errors. Παρόλαυτα καθε φορά η διαδικασία δημιουργίας recovery υποτίθεται ότι ολοκληρώνεται με επιυχια και μάλιστα μου προτείνει και να σβήσω το recovery partition από το δίσκο για να ελευθερώσω χώρο!!! Μάλλον εννοεί επειδή δουλεύει τέλεια το φλασάκι.... not. Ευτυχώς που δεν το κανα κ αυτό να μην έχω καν recovery partition!

Αν εννοείς να φτιάξω dvd από τα link που δίνει ο φίλος TheELF ναι δεν το χω δοκιμάσει ακόμα.

Δεν μπλοκάρεσαι λόγου πειρατείας,εγώ αναφέρομαι μόνο στο ότι πλέον τα windows δεν δίνονται σε δισκάκι,οπότε θέλει διαδικασία για να κάνεις μέσο για την εγκατάσταση.

Αν υπήρχε το δισκάκι θα είχες κάνει αμέσως καθαρή εγκατάσταση και τέλος.

Α τότε λέμε άλλο πράγμα. Δεν με πειράζει που δεν έχω δισκάκι αρκεί να δούλευε η μέθοδος με το recovery disk η οποία όμως μου βγάζει error! Ήταν και μεγάλο το αρχικό μου μήνυμα αλλά έγραψα ότι ο τεχνικός της microsoft μου είπε ότι τα windows που έχω, πλέον έχουν κλειδώσει και δεν θα μπορέσουν να εγκατασταθούν σε άλλο σκληρό! Γιαυτό ρώτησα αν κάτι τέτοιο είναι πράγματι δυνατόν. Υποψιάζομαι ότι ακόμα και αν φτιάξω dvd εγκαταστασης, το serial μου θα έχει μπλοκαριστεί. Περί αυτού πρόκειται η όλη αναστάστωση. 

Δημοσ.

Είπα και πάνω ότι το πρόβλημα με το Image λογικά είναι το μέγεθος του δίσκου και όχι κάποια προστασία πειρατείας.

Ο τεχνικός της microsoft δεν είναι σε θέσει να ξέρει για την κάθε περίπτωση ιδίως για ξένα μηχανήματα,σου είπε για το uefi γιατί 99% τον ατόμων που έχουν πρόβλημα με σύγχρονο υπολογιστή και windows 8 το έχουν το πρόβλημα λόγου uefi,αυτό πιάνει όμως μόνο όταν κάνεις εγκατάσταση στην δική σου περίπτωση είναι εντελώς άσχετο,συνεχίζουν τα 8 να μην έχουν κανένα τέτοιο κλείδωμα.

Αν έχεις δισκάκι μπορεί να μην χρειαστεί καθόλου κλειδί και ούτε ενεργοποίηση αφού σε πολλά laptop αυτές οι πληροφορίες υπάρχουν μέσα στο bios και απλά περνάς τα windows(αν βρεις κάποιον από την asus που να ξέρει, να ρωτήσεις).

Δημοσ.

Μακάρι να είναι έτσι. Αυτή τη στιγμή δυστυχώς δεν μπορώ να ετοιμάσω το δισκάκι από το link που έστειλες αλλά σε λίγες ώρες που θα είμαι σπίτι θα το δοκιμάσω και θα γράψω πως πήγε.

Δημοσ.

Long shot αλλά ας το πω.Κάνεις σωστά boot από το recovery στικάκι/DVD που έφτιαξες?Μήπως δεν αλλάζεις το boot order και ψάχνει το recovery partition στον σκληρό μιας και νομίζει ότι αυτό θέλεις να κάνεις?Και αφού έχεις μέσα τον ssd που ΔΕΝ έχει recovery partition σου βγάζει (φυσιολογικά) μήνυμα λάθους?

Δεν ξέρω το επίπεδο των γνώσεων σου,αλλά πολλές φορές η λύση είναι απλή.Πάντως γενικότερα έχω την αίσθηση ότι κάποιος λάθος/ελλιπής χειρισμός γίνεται στην όλη διαδικασία.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...