Προς το περιεχόμενο

Τι θα θέλατε από ένα καλό σουβλατζίδικο - ψητοπωλείο;


Loonydude

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Αγαπητοί συμφορουμίτες χαίρετε. 

 

Θα πηγαίνατε σε ένα μαγαζί με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά?

 

1. Πολλά είδη γύρου. Χοιρινός, κοτόπουλο, ντονέρ, αρνίσιος κλπ. Πιστοποίηση προέλευσης.

2. Δικές του σαλάτες- αλοιφές και φρέσκες πατάτες. Έξτρα χρέωση σαν υλικό οι αλοιφές.

3. Μοντέρνα διακόσμηση, όχι απαραίτητα ταβερνέ-εστιατοριέ, αλλά φιλική ατμόσφαιρα και καθαρός χώρος.

4. Όχι πολλά λάδια κλπ. Σχετικά "γκουρμέ" αποτέλεσμα, ευπαρουσίαστο.

5. Μεγάλη ποικιλία σε τεμάχια, κεμπαπ, σουτζουκάκια κλπ με έμπιστα κρέατα.

6. Ποικιλία σε ψωμάκια, αράβικες, ζαπάτες κλπ.

7. Τιμές από 2.50-3.20 στις πίτες (ανάλογα με το περιεχόμενο και το τύλιγμα φυσικά). Μέγεθος μεσαίο.

8. Πληρωμή και με credit card απ το σπίτι ή στο μαγαζί. (οι παραγγελίες θα δίνονται στον ταμία ή την σερβιτόρα και με αυτόματο σύστημα με wifi θα πηγαίνουν κατευθείαν στους ψήστες).

 

Μα φυσικά!!! Μακάρι να υπήρχε ένα τέτοιο.. Αν ξέρεις που υπάρχει θα ήθελα πολύ να μας δώσεις πληροφορίες...

 

Θα ήθελα μόνο να σχολιάσω κάποια απ'τα bullets σου..

 

1. Veggie γύρος ;;;

2. Αυτά όμως χωρίς πιστοποίηση

3. Μεγάλο + ο καθαρός χώρος! Μεγαλύτερο το όχι εστιατορέ-ταβερνέ. Προσωπικά θα προτιμούσα κάτι σε Mikel.

4. Σχετικά;

5. Όταν λες έμπιστα; Μπορώ να τους εμπιστευτώ τα πάντα;

6. Ζαπάτες;;; Τι είπες ρε τεράστιε ;

7. Φαρμακείο

8. Το wi-fi το ξέρεις ό,τι είναι τίγκα στην ακτινοβολεία. Ραδιενεργό κοτομπέικον δε τρώω εγώ...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 336
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Εχω κάτσει σε γνωστό μαγαζί και πέταξα γύρο σε γάτα κ δεν το έφαγε, απο εκει να καταλάβετε...

Ευτυχώς έκλεισε, το συγκεκριμένο κατάστημα.

 

Sent from my iPhone using Insomnia

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επειδή μένω εκτός Αθήνας έχω την τύχη να εχω κοντα μου πολλά και καλά σουβλαντζίδικα.

 

Προσπαθούν πολύ λόγο κρίσης να κρατήσουν τις τιμές χαμηλά και την ποιότητα ψηλα.

 

Έχουμε και λέμε.

 

1)Κρεατα. Ο γύρος ειναι περίεργο φάση γιατί δυστυχώς αν μείνει πολλά από τα λάδια που βγάζει στεγνώνουν στο εσωτερικό του και την επόμενη μέρα γίνεται μπαρούτι. Ο καθένας μπορείς να καταλάβει τον φρεσκο γύρο από καλό κρεάς. Πολλά αλάτια και μπαχαρικά φανερώνουν κρεάς χαμηλότερης ποιότητας και προσπαθείς έτσι να το κάνεις να αντεξει περισσότερο και να μην μυρίζει.

Πέρα από τον γύρο απαιχθάνομαι τα καλαμάκια που βγαίνουν από μηχανή. Αν θες να προσφέρεις καλό καλαμάκι τουλάχιστον μπελώνιαζε στο χέρι.

 

2) Πατάτες. Είναι μεγάλη καταδίκη ειδικα αν το μαγαζί έχει κίνηση αλλα η καλή πατάτα κομμένη στο χέρι ειναι ικανή απο μόνη της να σου φέρει πελάτες.

 

3) Τζατζίκι. Δυστυχώς αυτό που παίζει στο 99% των σουβλατζίδικων ειναι ιμιτασιον. Μετά από τοσα χρόνια αν κάποιος φάει τζατζίκι μπαρουτι θα παει αδιάβαστος. Αλλα πρέπει να υπάρχει επιλογή μεταξύ κανονικού και πυριτιδας!

 

4) Ζαρζαβατικά. Το κόστος ειναι πολύ μικρότερο του κρεάτος και πρέπει να ειναι φρέσκα. Ειδικα η σάπια ντομάτα χαλάει όλο το σουβλάκι.

 

5) Πίτα. Για την πίτα αρκεί να ρωτάει πως την θες λαδωμένη αλαδωτη.

 

Τώρα με τα παραπάνω σταθερά η τιμή πρέπει να είναι ανάλογη του μεγέθους.  Δυστυχώς για να εξασφαλιστούν τα παραπάνω

 

πρέπει να έχει κίνηση. Ενα μαγαζί με πολλούς πελάτες ακόμα και λιγο χειρότερη ποιότητα να έχει δεν θα γίνει αντιληπτό γιατι τα υλικά

 

ανανεωνονται πολύ γρηγορα.

 

Αυτό που συμβαίνει συνήθως ειναι ο ιδιοκτήτης να περνάει τους πελάτες για ζώα που θα φάνε οτι και να δώσει και σιγα σιγα να ρίχνει

 

την ποιότητα. Ειναι απειρα τα σουβλατζίδικα που μεσουράνησαν για ενα εναμιση χρόνο και μετα εσβησαν. Ο ιδιοκτήτης πρέπει να

 

ειναι πολύ πολύ αυστηρος με τους προμηθευτές και να ειναι συνέχεια πάνω απο το προσωπικό. Λίγα ειναι τα

 

σουβλατζίδικα που αντέχουν χρόνια και αυτά είτε ειναι σε τουριστικό περασμα και τρώνε οι Αγγλάρες είτε εχουν

 

τοσα χρόνια απίστευτο σουβλάκι.

  • Like 2
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αγαπητοί συμφορουμίτες χαίρετε. 

 

Θα πηγαίνατε σε ένα μαγαζί με τα ακόλουθα χαρακτηριστικά?

 

1. Πολλά είδη γύρου. Χοιρινός, κοτόπουλο, ντονέρ, αρνίσιος κλπ. Πιστοποίηση προέλευσης.

2. Δικές του σαλάτες- αλοιφές και φρέσκες πατάτες. Έξτρα χρέωση σαν υλικό οι αλοιφές.

3. Μοντέρνα διακόσμηση, όχι απαραίτητα ταβερνέ-εστιατοριέ, αλλά φιλική ατμόσφαιρα και καθαρός χώρος.

4. Όχι πολλά λάδια κλπ. Σχετικά "γκουρμέ" αποτέλεσμα, ευπαρουσίαστο.

5. Μεγάλη ποικιλία σε τεμάχια, κεμπαπ, σουτζουκάκια κλπ με έμπιστα κρέατα.

6. Ποικιλία σε ψωμάκια, αράβικες, ζαπάτες κλπ.

7. Τιμές από 2.50-3.20 στις πίτες (ανάλογα με το περιεχόμενο και το τύλιγμα φυσικά). Μέγεθος μεσαίο.

8. Πληρωμή και με credit card απ το σπίτι ή στο μαγαζί. (οι παραγγελίες θα δίνονται στον ταμία ή την σερβιτόρα και με αυτόματο σύστημα με wifi θα πηγαίνουν κατευθείαν στους ψήστες).

 

 

Αν ρωτάς επειδή θες να ανοίξεις τέτοιο μαγαζί καλύτερα μη το κάνεις γιατί δε το κατέχεις. Στο λέει κάποιος που είναι junky των σουβλατζίδικων και εξαρτημένος απο αυτά.

 

Η περιγραφή σου είναι για μαγαζί που απευθύνεται σε γυναίκες, ιδιότροπους και λοιπούς που τρώνε σουβλάκια μια φορά το μήνα. Αν πιστεύεις πως θα ζήσεις από αυτούς θα καταλήξεις ζητιάνος στην Ομόνοια.

 

Πρέπει να έχεις φτηνές τιμές (2€ ή λιγοτερο) και εξαιρετική ποιότητα υλικών (π.χ. πίτες μόνο "Αλεξάκης", πατάτες McCain kτλ) που θα τα συνδυάζεις ώστε να πετυχαίνεις μια άριστη γεύση. Όσοι πιστεύουν πως ποιότητα και γεύση δε πάνε μαζί είναι απλώς άσχετοι.

 

Τα πολλά είδη γύρου δεν είναι τόσο σημαντικά, αρκεί ότι εχεις να είναι πεντανόστιμο και να δημιουργεί εξάρτηση στους πελάτες. Εκεί είναι η όλη μαγκιά.

 

Οι ποσότητες σε όλα να είναι μεγάλες! Απο αλοιφές καλό είναι να έχεις αρκετές  και μερικές "περίεργες" πχ καυτερές. Αν τις χρεώνεις εξτρά όμως σίγουρα χάνεις "πόντους" απο πολύ κόσμο. Γενικά στους χώρους εστίασης, καλό είναι να φαίνεται πως θες να εξυπηρετήσεις πολύ τους πελάτες και όχι να τους βάζεις πρόσθετες χρεώσεις στο κάθε τι. Πολλοί θα το εκτιμήσουν αυτό!

 

Η διακόσμηση σίγουρα πρέπει να είναι μοντέρνα και να σου δημιουργεί την αίσθηση καθαριότητας. Είναι το πρώτο πράγμα που θα δει ο πελάτης πριν μπει μέσα.

 

Tip: Οι προτηγανισμένες πατάτες είναι ποιο γευστικές και ταιριαστές στα τυλιχτά γιατί απορροφάνε ελάχιστο λάδι. Οι φρέσκες με τόσο λάδι που χουν αλλοιώνουν τη γεύση των άλλων υλικών και έχουμε τη γνωστή "λαδίλα".

Επεξ/σία από johnkal
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Το να εχεις 10 γύρους κ 30 καλαμάκια δεν κάνει την διαφορά!μπορείς να εχεις μονο γυρο κοτόπουλο και καλαμακι αλλα να ειναι κορυφη?κ φυσικά πιτα με φρεσκα υλικα καλη παπατα μεγάλη ποσότητα κ νορμαλ τιμη? Τοτε θα κονομησεις...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Tα σουβλατζιδικα οπως και ολα τα φαστ φουντ ειναι εξαιρετικα ανθυγιεινα, ωστοσο αυτο που θελουμε ειναι

 

-ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

-ΦΡΕΣΚΑ ΥΛΙΚΑ

 

Αν αυτα πληρουνται, τοτε το τελευταιο που με ενδιαφερει ειναι η τιμη.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Όλη η ουσία είναι γύρος,πατάτα, σως, μαρούλι ψιλοκομμένο (όχι ολόκληρα τα φύλλα που έχω τύχει να μου βάλουν) και μέγεθος στα 1,8ε. Μπορώ να σας πω και μέρος και αν δεν πηγαίνετε συνέχεια τα λέμε (μόνο για delivery η φάση γιατί δεν λέει να κάτσετε είναι μικρό και γίνεται χαμός από κίνηση)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αυτό που λέει ο allantin, φαστφουντάδικο με όλα χειροποίητα είναι πολύ δύσκολο να το λειτουργήσεις...θα σου βγαίνουν πανάκριβα και θα πετάς και πολλά...αν θέλεις να το κάνεις έτσι βάλε 2 πράγματα μόνο για να μπορέσεις να τα βγάλεις πέρα (πχ μόνο χοιρινό σουβλάκι με φρέσκες πατάτες και σπιτικό τζατζίκι, άντε και ένα κοτόπουλο, αλλιώς θα χάσεις τη μπάλα!)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

απλα να ξερετε οτι σουβλακι τυλιχτο πανω απο 2 ευρω πλεον (αν δεν ειναι στο χιλτον) δεν επιβιωνει.

καλυτερα χτυπα σε αλλα ειδη τις τιμες γιατι παντα το τυλιχτο θα ειναι ο κραχτης και το φαι του φοιτητη

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Tα σουβλατζιδικα οπως και ολα τα φαστ φουντ ειναι εξαιρετικα ανθυγιεινα, ωστοσο αυτο που θελουμε ειναι

 

-ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

-ΦΡΕΣΚΑ ΥΛΙΚΑ

 

Αν αυτα πληρουνται, τοτε το τελευταιο που με ενδιαφερει ειναι η τιμη.

 

Το σημαντικότερο είναι να φάς το σουβλάκι χωρίς να σε "φάει".

Όλα τα άλλα έρχονται σε δεύτερη μοίρα,αφού ούτε για διατροφή πάμε άλλα ούτε και για γκουρμέ κουζίνα.Το λιγδιασμένο κρεατικό να κατέβει στον ουρανίσκο,γιατί βαριόμαστε να μαγιρέψουμε/δέν παίζει ούτε βολβός στην γλάστρα του σπιτιού.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Και τα δύο είναι δύσκολο να τα έχεις οπότε μάλλον πρέπει να διαλέξεις ανάμεσα σε ποσότητα-τιμή-μέτρια ποιότητα ή ποιότητα-μέτρια ποσότητα-λίγο πιο τσιμπημένη τιμή

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Εγω θα ελεγα οτι επειδη οντως ειναι δυσκολο να τα εχεις και τα δυο(εως αδυνατον), αυτο που εχεις να κανεις ειναι να αραιωσεις τις επισκεψεις σου σε αυτα τα μαγαζια :)


...ή ποιότητα-μέτρια ποσότητα-λίγο πιο τσιμπημένη τιμή

 

Πως μπορεις να ξερεις αν υπαρχει η ποιοτητα?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...