Προς το περιεχόμενο

I/O card parity interrupt

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερίζω το φόρουμ :) 

Νωρίτερα είχα ένα πρόβλημα με έναν υπολογιστή ενός φίλου, όπου πήγαμε να του βάλουμε μια άλλη κάρτα γραφικών και δεν άνοιγε καθόλου. Δοκιμάζοντας να ξαναβάλουμε την παλιά πίσω, δεν άνοιγε πάλι. Για να μην το τραβάω αυτό τράβηξε πολύ ώρα με δοκιμές παλιάς και νέας κάρτας. 

Τις ελάχιστες φορές που άνοιγε ήταν ενώ είχε την παλιά κάρτα γραφικών επάνω. Και όταν τον κλείναμε να ξαναδοκιμάσουμε την νέα είχαμε ξανά τα ίδια. 

Ώσπου, σε μια από τις φορές που μας άνοιξε μας πέταξε το μήνυμα του τίτλου. 

Τελικά καταφέραμε και το φτιάξαμε, αλλά μου έχει μείνει η απορία: 

Τι είναι αυτό το μήνυμα ακριβώς; Τι γίνεται στο παρασκήνιο και το πετάει; Γιατί; 

Αυτό που κάναμε και έπαιξε ξανά δίχως προβλήματα, με την νέα κάρτα γραφικών, ήταν να βγάλουμε την έξτρα ενσύρματη κάρτα δικτύου που είχε. (<- για όποιον πετύχει παρόμοιο πρόβλημα, φταίει κάποια από τις κάρτες επέκτασης, οπότε βγάζοντάς τις μια την κάθε φορά μπορεί να βρει ποια προκαλεί το πρόβλημα).

Δημοσ.

Ο υπολογιστής ήταν ο optiplex 380, και του είχα βγάλει της μαμάς που είχε πάνω και του βάλαμε μια HD 6450. Η κάρτα δικτύου ήταν μια PRO/1000 GT της Intel. Την κάρτα δικτύου του την είχε βάλει πριν κάμποσο καιρό (μτχ) ένας τεχνικός γιατί δεν δούλευε* η ενσωματωμένη.

Τώρα, ναι. Παίζει χωρίς την κάρτα δικτύου χωρίς να μας δημιουργεί πρόβλημα. Και BIOS reset είχα κάνει άδικε (και όχι μόνο μια φορά), γιατί μου είχε σπάσει τα νεύρα μιας και δεν είχε λόγο να μας κάνει τέτοια θέματα το pc.

Η ασυμβατότητα ή το conflict δεν θα εξαφανίζονταν όμως όταν αφαιρούσαμε τη νέα κάρτα γραφικών και το αφήναμε μόνο με την ενσωματωμένη του ή και με την εξτρά την παλιά του; Γιατί, κάθε φορά που βγάζαμε την radeon, έπρεπε να κάνουμε αρκετές προσπάθειες εκκίνησης για να μπορέσει να ανοίξει ο υπολογιστής. 

Επίσης, στο δικό μου test pc, όλες οι κάρτες επέκτασης και ο συνδυασμός τους έπαιζαν μια χαρά (καλά, όταν είδα ότι στο δικό μου έπαιζαν, έφαγαν 2-3 καντήλια και στο καπάκι που δοκίμασα στου φίλου, τότε ήταν που «ξεστραβώθηκε» και μας πέταξε το μήνυμα.  <- λες τελικά τα Θεία να άκουσαν τις δεήσεις μου; :P )

*Τελικά δεν μπορούσε να βρει drivers γιατί μετά από κάποιο καιρό μου τον είχε φέρει από εδώ και σε εμένα (με σωστούς drivers) δουλέψε μια χαρά και δεν του είχε παρουσιάσει πρόβλημα έκτοτε (η ενσωματωμένη).

Δημοσ.

Μπορεί να είναι από εκείνες τις περιπτώσεις που η αιτία του προβλήματος είναι εντελώς άκυρη, ποιος ξέρει..

Θα δούμε πώς θα πάει και πόσο θα κρατήσει χωρίς πρόβλημα.

Δημοσ.

Ευτυχώς τουλάχιστον που δεν είχε πρόβλημα η onboard.

Απ'ο,τι θα'δες και συ είναι πρόβλημα που συναντάται στους Dell και όχι μόνο με κάρτες επέκτασης.

Αλλά πραγματικά περίεργο αφού μετά έπαιξε - ας έχει - we take'll it  :P

Δημοσ.

Yeap είναι στους DELL αυτό το θέμα, αλλά επειδή ήταν πρώτη μου φορά που το έχω συναντήσει λέω μπας και το είχε δει και κανείς άλλος ή αν κάποιος ήξερε περισσότερες πληροφορίες για αυτό να με δώσει κάνα link να μορφωθώ κι εγώ :) 

Το pc, από τη στιγμή που παίζει, all good και δεν το ξανασκέφτηκα -> στο πρόβλημα είναι το ενδιαφέρον μου :D

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...