Προς το περιεχόμενο

Το media player της TV μου είναι ισάξιας ποιότητας με ένα HTPC;

giabritsos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

θεμα...εχει διαφορα η ποιοτητα ταινιας αναλογα απο που παιζει?

εχω μια ταινια full hd 1080 και φυσικα τελευταιας τεχνολογιας smart led 3d tv.

την μια φορα αναπαραγω την ταινια απο στικακι usb 3 το οποιο το κουμπωνω στην τηλεοραση 

την αλλη φορα αναπαραγω την ταινια συνδεοντας ενα καλο htpc στην τηλεοραση με hdmi.

ερωτηση....θα δω διαφορα στην εικονα?το htpc θα το δειξει τελεια οκ...το στικακι δεν το δειξει την μεγιστη ποιοτητα που εχει αποθηκευμενη μεσα του?

καποιο εμπεριστατωμενη αποψη?

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• Απαντ. 31
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δεν κατάλαβα έχεις htpc και το usb και ρωτάς ποιο θα δείξει καλύτερα την ταινία ή αν αγοράσεις htpc αν θα έχεις διαφορά στην εικόνα;

Αν ρωτάς το δεύτερο όχι δεν αξίζει σε καμία περίπτωση. Μιλάω πάντα για την περίπτωση που έχεις 1080p στο στικάκι και 1080p στο δίσκο του htpc (το ίδιο αρχείο).

ναι για την δευτερη περιπτωση μιλαω...δεν εχω htpc αλλα διαβασα λιγο εδω και ειμαι ετοιμος να ξεκινησω γιατι βλεπω τρελα με αυτα απο καποιους ,αρα θα εχει διαφορα σκεφτηκα.....σιγουρα δεν εχει?

ναι παντα για το ιδιο αρχειο μιλαω...ειτε full hd ειτε 3d....στην μια περιπτωση να το κουμπωσω με στικακι στην τηλεοραση και στην αλλη να το προβαλω με ενα htpc

Εχω TV με σύνδεση usb πάνω της. Ο λόγος που πήγα σε htpc είναι -πέρα απο την τρέλα που με δέρνει- ότι δεν έπαιζε DTS ήχο και έπρεπε τις ταινίες να τις μετατρέπω για να τις δω με ήχο.

Αλλά κατά τα άλλα δεν έχω δει καμία διαφορά ανάμεσα σε αναπαραγωγή απο usb και σε αναπαραγωγή απο htpc στο θέμα εικόνας.

Αλλά κατά τα άλλα δεν έχω δει καμία διαφορά ανάμεσα σε αναπαραγωγή απο usb και σε αναπαραγωγή απο usb στο θέμα εικόνας.

usb και htpc θες να πεις...

πλακα πλακα αν παρω ενα home cinema...αξιζει σε λεφτα η καλυτερα να φτιαξω htpc και να παρω μετα μονο ηχεια?

ναι πρόλαβα και έκανα edit (έτσι νόμιζα τουλάχιστον)

Για το θέμα ηχείων κλπ δε ξέρω να σε συμβουλεύσω καθόλου. Δεν έχω ασχοληθεί καθόλου οπότε δε θα σε πάρω στο λαιμό μου.

Περιμένεις κάποιον άλλον/άλλη :)

Κατ' αρχάς, οι mp των τηλεοράσεων δεν έχουν καμία σχέση με τους αυτόνομους mp, από πλευράς επιδόσεων, αποδόσεων κλπ.

Θα παίξουν, βέβαια, τα βασικά αρχεία εικόνας και ήχου αλλά θα έχουν προβλήματα σε ταινίες με διαφορετικά αρχεία που βρίσκουμε και κατεβάζουμε καθημερινα αλλά και στους υπότιτλους που προσθέτουμε. Ειδικά, στο θέμα του ήχου αλλά και των ταινιών 3D τα πράγματα μπλέκονται πολύ.

Έχω μια Panasonic VT30 (plasma) και στον 1,5 χρόνο έβλεπα ταινίες 2D και 3D, μέσω stick ή εξωτερικού δίσκου με αρκετά προβλήματα ως προς τους υπότιτλους αλλά και τον ήχο αφού τα μεγάφωνα της TV δεν μπορούσαν να αποδώσουν την ήχο της ταινίας, ειδικά στις 3D που έχω σε δομή BD. Αγόρασα, προ μηνός, ένα πολύ καλό mp (και σε πολύ καλή τιμή), το σύνδεσα, με οπτική, με το απλό σύστημα 5.1 της Creative, που έχω από χρόνια, και ... ανακάλυψα το home cinema.

Για στειλε κανένα λινκ να δω τι αγορασες και τι άλλο χρειάζομαι απο καλώδια και συσκευές γιατί είναι πολλα τα λεφτά για να στησω htpc και δεν ξέρω αν αξίζει ο κόπος.

Αγόρασα το med600X3D http://www.mede8erforum.com/index.php/board,112.0.html,

που είναι το πρώτο με κλείδωμα στα 23.976 και όχι στα 24, με αποτέλεσμα να παίζει χωρίς το γνωστό λόξυγγα κίνησης τις ταινίες 3D, οι οποίες κυριαρχούν, ως επί το πλείστον, σε αυτό το frame rate.

Η τιμή του είναι 160 ευρώ αλλά σε άλλο forum έγινε ένα power buy στα 130 ευρώ με μεγάλη επιτυχία αφού ξεκίνησε με στόχο τις 40 συμμετοχές και, τελικά, εκδήλωσαν ενδιαφέρον πάνω από 60 !!! Τα μηχανάκια ήρθαν στον αντιπρόsωπο, τα έλεγξε, πέρασε το τελευταίο fw (της περιόδου εκείνης, γιατί εν τω μεταξύ βγήκαν πολλά άλλα) και μας το έστειλε με courier στο χώρο μας.

Το μηχανάκι αποδεικνύεται πάρα πολύ καλό, στη μεσαία κατηγορία, με σημαντική υποστήριξη από την εταιρεία, με συνεχή fw που βελτιώνουν συνεχώς τις δυνατότητές του. Μπορεί να βρει, μέσω του yadis, όλες τις πληροφορίες που αφορούν σε κάθε ταινία της βιβλιοθήκης μας και να τις περάσει στο μηχανάκι, με αντίσττοχα αρχεία, ώστε, κάθε φορά που ανοίγουμε τη βιβλιοθήκη, να μας τις εμφανίζει με τη μορφή που θέλουμε (ηθοποιοί, βαθμολογία, περίληψη, διάρκεια κλπ). Επίσης, εμφανίζει πολλές άλλες πληροφορίες, όπως τις ταινίες που έχουμε δει κ.α.

• Like 1

Σε κάθε περίπτωση, όσο καλός και να είναι ο ενσωματωμένος player ακόμα και μιας πολύ ακριβής τηλεόρασης, το HTPC θα υπερέχει. 

• Like 1

Παιδιά επειδή μου έχετε κινήσει την περιέργεια και δε το έχω και πολύ το θέμα.

Δηλαδή (μιλάμε πάντα για TV χωρίς έξτρα ηχεία 5,1 κλπ) μία ταινία που θα την παίζει ο ενσωματωμένος media player της TV θα την παίξει καλύτερα το htpc μου ή θα δω διαφορά αν βάλω κάποιο home cinema κλπ και μόνο τότε? Μιλάω για ποιότητα εικόνας και ρωτάω καθώς δεν έχω παρατηρήσει καμία απολύτως διαφορά.

Καλό φαίνεται αυτό που μου γραφείς αλλά βλέπω πολλά τοπικ και συζητήσεις για ρυθμίσεις.δεν θα παίζει απλα αν κουμπωνω στικακι πανω; θέλει ρυθμίσεις και αναβαθμίσεις συνέχεια;

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...