LefterisPapadopoulos Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Ετοιμάζω ένα παλιό pc για δουλειές γραφέιο, ελάχιστες απαιτίσεις. του έχω βάλει εναν pentium4 επεξεργαστή και 80Gb δίσκο (τέτοιου επιπέδου απαιτήσεις δηλαδή). Αρχικά μου έσβηνε επειδή ήταν καμένο το τροφοδοτικό, το άλλαξα. Αργότερα μου έσβηνε επειδή ήταν προβληματική (δεν ξέρω τι πρόβλημα είχε) η μητρική, την άλλαξα. Τώρα μόλις το ανάβω, ανάφουν όλα τα ανεμιστηράκια (άρα δεν ανεβάζει θερμοκρασία) αλλά μου βγάζει έναν μηνυμα "NTLDR is missing". Το γκουγκλαρα, λέει ότι είναι πολλες οι αιτίες που μπορεί να το προκαλέσουν, βάλε το CD των Windows και BOOTαρε από το CD, το έκανα. ΤΣΟΥ, δεν μπουτάρει απο το CD, τι συμβαίνει; Να είναι χαλασμένο και το cd rom? Το σκέφτηκα, έβαλα και δευτερο, πάλι τα ίδια. Να ειναι το cd των windws χαλάσμενο, το τσέκαρα, λειτουργεί κανονικά.... τι μπορέι να ειναι!?
vaggos101 Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 τσέκαρε στο bios να μπουτάρει απο σιντι, τσέκαρε μνήμες, τσέκαρε και σκληρό αν είναι πολύ παλιός
LefterisPapadopoulos Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 bIOS τσέκαρα τι εννοείς να τσεκάρω μνήμες και σκληρο (είναι πολύ παλιός)?
vaggos101 Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 βγάλε τα ντιμάκια μνήμης και δοκίμασέ τα ένα ένα, άν έχεις δοκίμασε με άλλον σκληρό μήπως τα έπαιξε αυτός. επίσης τι τροφοδοτικό έβαλες; τα καλώδιά του είναι όλα συνδεμένα σωστά στη μητρική;
LefterisPapadopoulos Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 ok, έχει μονο ένα πλακάκι μνήμης, αν το αφαιρέσω εντελώς υπάρχει περίπτωση να ανάψει;; δεν μπορώ να δοκιμάσω με άλλο σκληρό, δεν έχω άλλο τόσο παλιό... τα καλώδια ειναι σιγουρα σωστά συνδεδεμένα! το γεγονός ότι δεν διαβάζει το CD των windows δεν σε προβληματίζει|?
vaggos101 Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 λοιπόν, υπάρχει μια μεσοβέζική λύση (άν μνήμη, τροφοδοτικό και σκληρός είναι εντάξει). Αν έχεις πρόσβαση σε άλλον υπολογιστή φτιάξε ένα bootable usb με windows με το windows7 download tool ,για άλλα windows ψάξτο λίγο στο google πως γίνεται και κάνε εγκατάσταση απο εκεί ή repair αν χρειάζεται για το ntldr. Για το σιντί που δε δουλεύει... είναι master; slave; κάνε το σκληρό primary master στο primary καναλι ide (το μπλέ) και το σιντί secontary master στο μαυρο κανάλι ide και δοκίμασε να μπουτάρεις.
Superpie Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Θελει ενα φορματ το pc και δεν θα εχεις προβλημα
LefterisPapadopoulos Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Θελει ενα φορματ το pc και δεν θα εχεις προβλημα πλάκα μου κάνεις? αφου δεν ανάβει!
mascuale Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 O σκληρός να υποθέσω είναι IDE; Αν έχει δεύτερη υποδοχή στη μητρική, κάνε μια δοκιμή να τον συνδέσεις κι εκεί. Επίσης, όταν προσπαθείς να μπουτάρεις από cd των windows, τί ακριβώς σου γράφει; Όταν άλλαξες μητρική, την αντικατέστησες με ακριβώς ίδιο μοντέλο; Αυτά που σου γράφει ο vaggos101 στο #6 τα δοκίμασες; Για το σιντί που δε δουλεύει... είναι master; slave; κάνε το σκληρό primary master στο primary καναλι ide (το μπλέ) και το σιντί secontary master στο μαυρο κανάλι ide και δοκίμασε να μπουτάρεις.
Superpie Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Βγαλτα ολα και αφησε πανω μονο το dvdrom και προσπαθησε να δεις αν ετσι μπουταρει
LefterisPapadopoulos Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 O σκληρός να υποθέσω είναι IDE; Αν έχει δεύτερη υποδοχή στη μητρική, κάνε μια δοκιμή να τον συνδέσεις κι εκεί. Επίσης, όταν προσπαθείς να μπουτάρεις από cd των windows, τί ακριβώς σου γράφει; Όταν άλλαξες μητρική, την αντικατέστησες με ακριβώς ίδιο μοντέλο; Αυτά που σου γράφει ο vaggos101 στο #6 τα δοκίμασες; Ναι ο σκληρός ειναι IDE, η μητρική έχει 2 υποδοχές, στη μια έχω τον σκληρό στην άλλη έχω το CDROM. ¨Οχι την μητρική όταν την άλλαξα δεν έβαλα το ίδιο μοντέλο. Από αυτό που λέει ο VAGGOS101 δεν καταλαβαίνω τι πρέπει να κάνω.... λοιπόν, υπάρχει μια μεσοβέζική λύση (άν μνήμη, τροφοδοτικό και σκληρός είναι εντάξει). Αν έχεις πρόσβαση σε άλλον υπολογιστή φτιάξε ένα bootable usb με windows με το windows7 download tool ,για άλλα windows ψάξτο λίγο στο google πως γίνεται και κάνε εγκατάσταση απο εκεί ή repair αν χρειάζεται για το ntldr. Για το σιντί που δε δουλεύει... είναι master; slave; κάνε το σκληρό primary master στο primary καναλι ide (το μπλέ) και το σιντί secontary master στο μαυρο κανάλι ide και δοκίμασε να μπουτάρεις. Αν μπορείς πες τα άλλη μιαφορα πιο απλά γιατί δεν μπορώ να σε ακολουθήσω. Βγαλτα ολα και αφησε πανω μονο το dvdrom και προσπαθησε να δεις αν ετσι μπουταρει θα το δοκιμάσω!
vaggos101 Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Χρειάζεσαι ένα usb φλασάκι πάνω απο 4 γίγα. Πέρνα μέσα σε αυτό τα windows. με το windows usb download tool αν έχεις τα 7. Για άλλα windows δε θυμάμαι.Πήγαινε στο bios και τσεκάρισε να κάνει μπουτ από usb.Μπούταρε. Κάνε φορμάτ,εγκατάσταση, επιδιόρθωση ή ότι άλλο χρειαστεί. Profit. Για windows xp ψάξτο στο γκούγκλ " how to make a bootable instalation usb stick for windows xp" 1
Orpheas1992 Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Βασικα ποση ραμ εχεις και ποια windows προσπαθεις να περασεις??Δοκιμασε να μπουταρεις και με linux να δεις αν θα ξεκινησει....φτιαξε ενα ubuntu live cd και επελεξε να μπουταρεις δοκιμαστικα απο το cd χωρις να εγκατασταθει το λειτουργικο. Δες οδηγιες εδω http://www.ubuntu.com/download/help/try-ubuntu-before-you-installΑυτο με το φλασακι δεν ξερω αν μπορει να δουλεψει σε υπολογιστη αρχαιολογιας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα