Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θελω να δημιουργισω ενα προγραμμα, κυριος για την εξασκηση και για να αρχισω επιτελους να κανω κατι πιο συνθετο απο το "διαβασε μερικους αριθμους, κανε μερικες πραξης και τυπωσε το αποτελεσμα".

Σκεφτικα λοιπον, επι της ευκαιριας του οτι ενας φιλος θελει ενα προγραμμα για την επιχηριση του να δω μηπος μπορω να του φτιαξω αυτο. Αν αποτυχω δεν πειραζει φυσικα!

Στο περιπου λοιπον, αυτο που θελει ο φιλος ειναι ενα προγραμμα στο οποιο οποτε δεχετε μια παραγκελια (ας πουμε πως λειτουργει σαν αποθηκη) να εισαγει τον κωδικο του προΐοντος (δεν θα εχει πολλα,4-5 ισως), την ποσοτητα και την τιμη (το αν θα παει ανα τεμαχιο ή στο συνολο της παραγκελιας το βλεπουμε). Και χρησιμοποιοντας αυτα τα δεδομενα θα μπορει ανα πασα στιγμη να βλεπει τον τζιρο του, απο την τελευταια φορα που θα μηδενιζουμε τα δεδομενα.

Φανταζομαι πως αυτο ειναι κατι που γινεται ευκολα σε excel η access, αλλα δεν εχω την παραμικρη γνωση επ'αυτων, ουτε με ενδιαφερει να μαθω.

Αυτο που σκευτομουν ειναι αν μπορω καπως αυτο να το υλοποιησω με C ή Python. Δεν εχω καμια εμπειρια με βασεις δεδομενων, αλλα σκοπος μου ειναι να μαθω, οποτε θελω απλος να μαθω αν γινεται κατι τετοιο ή αν θα πρεπει να στραφω σε καποια αλλη λυση.

Δημοσ.

+1 κι από μένα για Python (ή .net ή και Java).

Ως πυρήνας αυτό που περιγράφεις είναι εύκολο πράγμα. Κατά την προχειρότατη εκτίμηση μου τον περισσότερο χρόνο θα τον φας στο User Interface (σχεδιασμό, αλληλεπίδραση με χρήστη, binding με τον πυρήνα, κλπ) οπότε δεν νομίζω πως η C είναι καλή επιλογή.

Δημοσ.

User Interface δεν εχω δουλεψει ποτε, ουτε θελω κατι ομορφο, θελω κατι απλα λειτουργικο.

Θα ριξω μια ματια στην SQLite να δω τι περιπου ειναι και ελπιζω να μου κανει!

Java και .net δεν εχω δουλεψει ποτε, οποτε θα προτιμησω τον πυθονα για αρχη, και αν δεν τα καταφερω θα βαλω μπροστα για εκμαθηση κιαλλης γλωσσας..:P

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...