maik42 Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 ναι σ' αυτο εχεις δικιο αλλα δεν ειναι αποκλειστικα μονο ο επεξεργαστης μεσα στο κουτι και επειδη μεσα στο κουτι πρεπει να γινει ενας καλος συνδυασμος μερικων πραγματων -που μαλλον τον πετυχα- ερχονται καλυτερα αποτελεσματα. τωρα τι στα λεω εγω αυτα; εχεις ψησει εσυ!!!!!!!!!!!!!
phanispal Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Εγώ πάντως στο HAF X είχα την H80 να εξάγει αέρα, κι ας έχανα κάποιους βαθμούς. Δεν ξέρω, δε μ' αρέσει η ιδέα να φέρνουν αέρα εντός του κουτιού, άσε που στα ζόρια ο αέρας αυτός θα είναι σχετικά ζεστός και θα επηρεάζει αρνητικά τη θερμοκρασία στο κουτί. Επίσης αν τους είχα να εισάγουν, αυτοί που θα εξήγαγαν θα ήταν ο πάνω και εκείνος του τροφοδοτικού, που τι δουλειά να κάνει, ίσα που κάτι βγάζει. Τα ίδια και η κάρτα γραφικών. Οπότε θα είχα 4 ανεμιστήρες να εισάγουν αέρα και έναν ουσιαστικό να εξάγει. Και δε μου αρέσει αυτή η ιδέα. Τώρα έχω 2 ανεμιστήρες στην πάνω μεριά του κουτιού, και έβαλα εκείνον στο πίσω μέρος (ακριβώς πάνω από την H80 δηλαδή, την οποία θα έχω στο πίσω μέρος) να εισάγει αέρα, ώστε να πέφτει απευθείας πάνω στους ανεμιστήρες της H80(i) που θα εξάγουν αέρα. Τον άλλον ανεμιστήρα στο πάνω μέρος (τον μπροστά) τον έχω να εξάγει προς το παρόν, φαντάζομαι πως δε θα επηρεάζει ιδιαίτερα. Θα το δω όμως όταν έρθει η Η80.
maik42 Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 στην 1η και 2η παραγραφο συμφωνω. ετσι το εχω και εγω. παρακατω μπορω να πω οτι μπερδευτηκα λιγο, αλλα κατσε να ερθει και 80i οπως ειπες........και ορεξη να εχεις για δοκιμες. παντως τους ανεμηστηρες της, οπως και να εχει αλλαξε τους.
phanispal Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Το HAF X μπορεί να πάρει 2 20άρηδες στο πάνω μέρος. Τον πίσω τον έχω να βάζει αέρα ενώ τον άλλον να βγάζει. Είναι κάπως άκυρο, αλλά θέλω να δω αν θα επηρεάζει σε κάτι.
karmen1983 Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Παίδες οι Η100 και Η100i ;έχουν καλύτερη απόδοση σε Pull και όχι Push Όπως είχαμε διαπιστώσει και στο H100, με τους ανεμιστήρες σε διάταξη Pull οι επιδόσεις είναι κατά τι καλύτερες. Με βάση αυτές τις μετρήσεις το H100i καταφέρνει και ξεπερνά ακόμη και το Kraken X60 της NZXT και ας διαθέτει το τελευταίο μεγαλύτερων διαστάσεων ψυγείων. Πραγματικά τα πήγε πολύ καλά το H100i και για να πούμε την αλήθεια δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό, μιας και το H100 προσέφερε κορυφαίες επιδόσεις. http://www.thelab.gr/heatsinks-coolers-watercooling-reviews/corsair-hydro-series-h100i-review-120081.html?garpg=5#content_start Τώρα για την διαφορά των ανεμιστήρων SP120 &SP120L Οι Η80i/Η100i φοράνε τους SP120L που ανεβάζουν μέχρι και 2700 στροφές και cfm ~75 Οι SP120 έχουν πολλές κατηγορίες (quiet/performance/pwm κλπ), οπότε ανάλογα τι συγκρίνεις είναι. Οσο για τους NOctua μπορεί να είναι πιο ήσυχοι αλλά έχουν μεγάλη στατική πίεση σαν ανεμιστήρες. Στις ίδιες στροφές σπρώχνουν περισσότερο αέρα από ότι οι Corsair που σε χαμηλές στροφές είναι ψόφιοι. Οπότες αν και μεγάλη η διαφορά μάλλον είναι λογική. edit: @maik42 δυστυχώς εδώ δε παίζει mention οπότε μόνο αν το δει κανείς τυχαία ότι ζητάς τη γνώμη του θα απαντήσει
phanispal Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Όταν λες pull εννοείς προφανώς να τραβάνε αέρα απ' έξω και να τον εισάγουν στο κουτί, έτσι; Οι Noctua είναι και ακριβοί απ' ότι θυμάμαι όμως, υπάρχει κάποια vfm επιλογή για την Η80(i) που αναμένω από το RMA με την οποία θα δω αξιοσημείωτη διαφορά; Αν και με την H80 και τους stock ανεμιστήρες έπαιζα στους ~30°C @ idle και ~50°C @ full load (2500Κ @ 4.5GHz - 1.356V), οπότε πόσο να πέσουν πια;
karmen1983 Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Αν δεν έχεις θέμα με τα αυτιά σου τότε άστο ως έχει. προσωπικά ενώ σαν ανεμιστήρες τους παραδέχομαι τους Noctua δεν τους πάω λόγω χρωματισμού. Προτιμάω BQ αλλά και αυτοί δεν πάνε πίσω στη τιμή. Ενδεικτικά http://www.eworld.com.gr/eworld/products/details/2148/Be-Quiet!-Shadow-Wings-SW1-Mid-Speed-System-Fan-120mm Αυτούς τους έχω μέσα στο δικό μου κουτί και κρατάνε τα ψυγεία μου. Τους έχω και σε μεγάλο απόθεμα οπότε άμα θες να κάνεις δοκιμή πέρασε να πάρεις 2 να δεις πρώτα και μετά να αποφασίσεις. Το Pull έχει να κάνει σίγουρα και με την διάταξη του κουτιού στο θέμα αέρα. Αν για παράδειγμα η "στατική πίεση" του κουτιού σου είναι αρκετά θετική τότε θα πρέπει να εξάγωγουν.
phanispal Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Όπως είπα πιο πάνω, οι περισσότεροι ανεμιστήρες εισάγουν αέρα στο HAF X, οπότε μιλάμε για θετική πίεση λογικά. Άρα σωστά σκέφτομαι να έχω την Η80 να εξάγει. Οπότε κάτι περισσότερο vfm δεν παίζει ε; Τουλάχιστον δε θα χρειαστώ πάνω από δύο.
Suleiman-Magnificent Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Η H100 κοστίζει περίπου 100 ευρώ 1 το κρατούμενο Ο επεξεργαστής σου πωλείται περίπου 180 ευρω 2 το κρατούμενο Με αυτά τα χρήματα + κάτι ψιλά αγοράζεις i7 3770Κ + τούμπανο αερόψυκυκρα. Σοφόν το σαφές.
karmen1983 Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Για να έχεις και ησυχία και απόδοση δυστυχώς το μετρητό είναι απαραίτητο σε fans. (Αυτό με τα fans εισαγωγής sorry αλλά μάλλον το προσπέρασα -βοτκα γαρ ) Το έχουν παραχέσει και με το θέμα των τιμών δε λέω :/ Μετά κοιτάς σε NB PL-2 για λίγο πιο φτηνά πράγματα
phanispal Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Δηλαδή του λες να πουλήσει τον 3570Κ για να πάει σε 3770Κ με αερόψυκτρα;
karmen1983 Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Η H100 κοστίζει περίπου 100 ευρώ 1 το κρατούμενο Ο επεξεργαστής σου πωλείται περίπου 180 ευρω 2 το κρατούμενο Με αυτά τα χρήματα + κάτι ψιλά αγοράζεις i7 3770Κ + τούμπανο αερόψυκυκρα. Σοφόν το σαφές. όχι που δε θα πεταγόσουν εσύ
Suleiman-Magnificent Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Δηλαδή του λες να πουλήσει τον 3570Κ για να πάει σε 3770Κ με αερόψυκτρα; Όχι. του λεω ότι θα ήταν το μόνο πράγμα που θα είχε λογική αν ήταν να δώσει λεφτά. i5 + υδρόψυξη δεν έχει νόημα αν δεν συμμετέχεις σε διαγωνσιμούς. Είναι απλό.
karmen1983 Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 i5 + υδρόψυξη δεν έχει νόημα αν δεν συμμετέχεις σε διαγωνσιμούς. Είναι απλό. τώρα θα σου πήγαινα κόντρα αλλά είμαι στην 5η βότκα και βαριέμαι. Ενα θα σου πω μη σε δω με νερό σε έσφαξα
phanispal Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Σιγά τις φοβερές υδροψύξεις στις οποίες αναφερόμαστε, που σε συνδυασμό με i5 αξίζουν μόνο για διαγωνισμούς. Και η NH-D14 ξεκινά από 75€ και είναι τέτοιο γομάρι που δε μπορείς να βάλεις χέρι στο εσωτερικό. 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα