Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, προκειτε να αγορασω ενα desktop το οποιο το θελω για καθημερινη χρηση με τις πιο κυριες ασχολιες μου να ειναι το ιντερνετ, να βλεπω ταινιες/σειρες, να χρησιμοποιω office για την σχολη, να μπορω να παιξω παιχνιδια αλλα οχι μεγαλα πραγματα (και εδω ειναι το θεμα μου). Εδω και χρονια σοβαρα παιζω μονο το football manager το οποιο δεν εχει γραφικα ιδιαιτερα αλλα στο λαπτοπ που εχω τωρα (του 2006) εχω ξεχασει την αισθηση του να αγοραζω καινουργιο παιχνιδι απο καποιο καταστημα και να μπορω να το παιξω χωρις να κολλαει και να μου σπαει τα νευρα και θελω πολυ να μπορω ξανα να παιζω καινουργια παιχνιδια αλλα οχι του στυλ wow,lol, lineage κλπ που ξερω οτι θελουν καλυτερο μηχανημα. Επισης κανω εκπομπη μεσω ιντερνετ, ανεβοκατεβαζω απο torrent, ακουω μουσικη, χρησιμοποιω skype και γενικα δεν κανω κατι εξειδικευμενο σε σχεση με αυτα που κανει ενας 21χρονος. Σημερα μιλησα με εναν τεχνικο και μου εδωσε την παρακατω προσφορα:

CPU: INTEL Core i5-3570K 3.40GHz 6MB Cache

M/B: INTEL DH77KCGL Sandy Bridge s1155

Memory: KINGSTON KVR1333D3N6/2G DDR3 Hyper x2

Gr Card: On Board

Monitor: Samsung SyncMaster S22B300B

Hard Disk: INTEL SSD 520 120GB, SATA III

Case: Asus Case Midi Tower

Power Supply: Forton 400W HIGH EFFICIENCY >80% 

Keyboard: Logitech MK 120 Desktop USB Greek

DVD-RW: NEC Optiarc  AD7280S-0B 20X BLACK LABFL

Lan Card: On Board Gigabit

Sound Card: On Board

ΣΥΝΟΛΟ: 708 ευρω

Το θεμα μου λοιπον ειναι πρωτον για την καρτα γραφικων καθως σε οσους το εδειξα μου ειπαν οτι το να παρω 700 ευρω υπολογιστη χωρις ξεχωριστη καρτα γραφικων απο αυτην που εχει η μητρικη ειναι σαν να αγοραζω audi χωρις αναρτησεις. Επισης δεν εχω ιδεα για τους ssd σκληρους και αν χρειαζεται να τον βαλω.  Μαλλον θα βαλω 8αρα μνημη αλλα καποιος μου ειπε οτι τα 8 δεν αναγνωριζουν παραπανω απο 4 (η κατι τετοιο, μπορει και να ελεγε για τα 7). Θελω να μου πειτε την γνωμη σας για το τι να κανω χωρις να ξεπερασω το αρχικο μπατζετ που ειναι τα 700 ευρω. Ευχαριστω και συγχαριστηρια για την δουλεια που γινεται εδω μεσα. Εμεις οι ασχετοι εχουμε μαθει αρκετα και εχουμε λυσει πολλες αποριες χωρις να χριεαστει να γραψουμε καποιο θεμα! 

Δημοσ.

Γενικώς είναι ανισσόροπο το παραπάνω pc. Δεν χρειάζεσαι καμια σπουδαία κάρτα γι αυτά που λες αλλά σίγουρα δεν χρειάζεσαι και i5 ειδικά αν είναι να γίνουν μεγάλες υποχωρήσεις αλλού. Ειδικά για το manager ο ssd είναι must.

Καλύτερα θα ήταν να πας σε amd A10 5800K που έχει αρκετά δυνατή κάρτα γραφικών γι αυτά που περιγράφεις και στη χρήση που κάνεις δεν υπολείπεται σαν επεξεργαστής. Πες στον τεχνικό να σου κάνει μια σύνθεση με αυτόν τον επεξεργαστή. Ο ssd που σου έβαλε είναι πολύ καλός. Δεν θα χρειαστείς ξεχωριστή κάρτα γραφικών. Δες για κάποιο καλύτερο κουτί. Το τροφοδοτικό είναι μια χαρά.

Βάλε win 7 ή 8 64 bit. Όση μνήμη θες αναγνωρίζουν.

Δημοσ.

Και εκτος απο αυτο,νομιζω οτι το μπατζετ στα 700 ευρω ειναι μεγαλο για την χρηση που το θελει το pc..

Δημοσ.

Αυτό το ετοίμασα με τη βοήθεια των παιδιών εδώ μέσα σε διπλανό θέμα.

pl1.png

Επίσης "παίζοντας" έκανα και αυτή τη σύνθεση, έτσι για το κάτι παραπάνω. Για τη κάρτα γραφικών δεν είμαι σίγουρος. Πιο πολύ ενδεικτικά την έβαλα.

pl2.png

Χμμ... ξέχασα την οθόνη ..well.. προσαρμόζεις ανάλογα.

Δημοσ.

σημερα που ξυπνησα αποφασισα οτι ο ssd ειναι πολυτελεια. θα βαλω εναν 500αρη και το καλοκαιρι θα βαλω εναν 64αρη ssd για τα προγραμματα (γινεται?) . απο εκει και περα να βαλω 8αρα μνημη η να βαλω εξτρα καρτα γραφικων για να παιζω και κανα παιχνιδι? τα 4 νομιζω μου φτανουν αλλα ολοι μου λενε οσο πιο πολυ τοσο καλυτερα.. 

Δημοσ.

Στραβά ξύπνησες. :) Πολυτέλεια και μάλιστα άχρηστη είναι ο i5. Πήγαινε στον amd a10 5800k που σου έγραψα παραπάνω και θα μπορείς να παίζεις και παιχνίδια χωρίς εξτρα κάρτα. 8GB βάλε.

Αν πρόκειται να ψωνίσεις από κάποιο κατάστημα που έχει site στο ιντερνετ, γράψε τη διεύθυνση για να βγει συγκεκριμένη πρόταση.

Δημοσ.

χαχα! μου εχει βαλει και τον intel cpu core i3-3220 3.30ghz 3mb cache ως εναλλακτικη o τυπος αλλα οτι του πω εγω θα βαλει.. εντομεταξυ μου ειπε ενας φιλος οτι αν ειναι ανσοματομενη η καρτα γραφικων στην μητρικη και καει θα παει ολη η μητρικη για πεταμα και καλυτερα να βαλω ξεχωριστη.. εγω δεν ξερω τι παιζει περι του θεματος..

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...