John_O Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Χρησιμοποιώ την OpenCV για την πτυχιακή μ θελω να μαθω αν εχει ασχοληθεί κανεις γενικά με το θεμα της αναγνώρισης προσώπων και συναισθημάτων. Προς το παρών εχω καταφέρει τον εντοπισμο των προσώπων και το tracking τους σε καρε που τραβάω απο την κάμερα (το tracking δεν γίνεται πάντα επιτυχως αλλα το δουλεύω). Προσπαθω να χρησιμοποιήσω AAM ή ASM χωρις επιτυχια, αυτο που θέλω να κάνω ειναι να βρω τα σημεία στο πρόσωπο(ματια, χείλη, φρύδια) και ωστε να μπορώ να υπολογίσω με βάση το πόσο ανοιχτα/κλειστα ειναι και με βάση την κλίση τους τα συναισθήματα του προσώπου. Οποιαδήποτε ιδέα-συμβουλή ειναι ευπρόσδεκτη. 1
Technology fan Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Δες στη βιβλιογραφία τι έχει γίνει... ζήτα από το καθηγητή σου πηγές αν δεν βρεις, λίγο face tracking ή face recognition να γράψεις στο google θα βγουν πολλά αποτελέσματα. Σε ποια σχολή είσαι αν επιτρέπεται?
John_O Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Ευχαριστω για την απάντηση ψαχνω-ψαχνω και δεν βρίσκω μου φαινεται . Βιομηχάνικη Πληροφορικη στην Καβαλα σπουδάζω. Το πρόβλημα μου είναι οτι πολλοί χρησιμοποιουν τις διαφορές στο χρώμα για να εντοπίσουν προσωπα ή και συγκεκριμένα σημεία του προσώπου αλλα όσο το δούλεψα ειδα οτι επηρεάζεται πάρα πολυ φυσικα απο τον φωτισμο και τις γενικότερες συνθήκες του περιβάλλοντα χώρου. Υποψιν δεν θα χρησιμοποιήσω ουτε στερεοσκοπικη καμερα ουτε χρήση αισθητήρων που να αντιλαμβάνονται αποσταση.
ZAKKWYLDE Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Χρησιμοποίησε τη FaceRecognizer class. Έχει έτοιμους τους κύριους Feature Extraction Algorithms (PCA, LDA, LBPH). Classifier καλό δεν έχει οπότε μπορεί να αναγκαστείς να τις υλοποιήσεις μόνος σου. Το PCA είναι σχετικά εύκολο οπότε ξεκίνα απο εκεί. Επίσης classifiers διάβασε Nearest Neighbors, Nearest Class Center(το πιό εύκολο) και Neural Networks. Tip: Χρησιμοποίησε το C++ API γιατί το legacy δεν παλεύεται... Με εντοπισμό δεν μπορώ να σε βοηθήσω δυστυχώς...μόνο με recognition έχω ασχοληθεί.
John_O Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Θενξ θα το κοιτάξω. Ολίγον άσχετο χρησιμοποίησες την OpenCV και αν ναι ποια έκδοση της (γιατι είχα κάποια προβλήματα με την 2.4.και βάλε)
ZAKKWYLDE Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Την τελευταία έκδοση 2.4.4. Έχει έτοιμες τις βιβλιοθήκες για vc11 (visual studio 2012). Είναι η πιο εύκολη λύση. Αποπειράθηκα να μπλέξω με gcc+ eclipse αλλά είχα και εγώ κάτι μπλεξίματα και το γύρισα πάλι στη μαμα Microsoft.
John_O Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Εγω χρησιμοποιω το Qt γι' αυτο πρεπει να τις κανω build. ΟΚ ευχαριστω και παλι θα το ψαξω θα δοκιμάσω και ελπιζω να καταλήξω θα ενημερώσω για την εξέλιξη.
firewalker Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Ρίξε μια ματιά και στο OpenTLD. Έχει από τα καλύτερα tracking που έχω δει/δπκιμάσει. Νομίζω κάποιος το έχει περάσει και σε openCV. 1
ZAKKWYLDE Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Υπάρχει βέβαια πλέον αν σε ενδιαφέρει και το JavaCV!!!
John_O Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Δεν νομίζω να χρησιμοποιήσω JavaCV. firewalker το έχεις χρησιμοποιήσει σε κάποιο project σου; Νομιζω οτι βρήκα αυτο που λες οτι το έχει περάσει στην opevcv http://gnebehay.github.io/OpenTLD/ το demo που δίνουν ειναι πολύ καλο (παρέχουν καποιο library ή ειναι απλα το project του demo;) Το tracking ομως δεν ειναι το προβλημα μου(αν κ θα προσπαθησω να το διορθωσω γιατι δεν παει και πολυ καλα) αλλα η αναγνώριση των συναισθημάτων. Συγκεκριμένα βρήκα αυτο http://code.google.com/p/asmlib-opencv/ που κανει χρηση ASM(Active Shape Model) αλλα δεν καταφερα να το κάνω build με mingw
John_O Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Υπαρχει η EmguCV http://www.emgu.com/wiki/index.php/Main_Page και αυτο http://fewtutorials.bravesites.com/tutorials ειναι ενα καλο tutorial που ειχα βρει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα