defacer Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Βασικά StarLight ξέρεις τι; Fuck altruism, έτσι κι αλλιώς δε σου αξίζει. Είναι Σάββατο βράδυ, ας το ρίξουμε λίγο έξω. ΥΓ: Φίλε, για εξωτερικό την κάνουν οι άνεργοι και αυτοί που έχουν λόγους τους οποίους το μυαλό σου δε φτάνει για να σκεφτεί.
Star_Light Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Βασικά StarLight ξέρεις τι; Fuck altruism, έτσι κι αλλιώς δε σου αξίζει. Είναι Σάββατο βράδυ, ας το ρίξουμε λίγο έξω. ΥΓ: Φίλε, για εξωτερικό την κάνουν οι άνεργοι και αυτοί που έχουν λόγους τους οποίους το μυαλό σου δε φτάνει για να σκεφτεί. Οπως επισης δουλεια των 500 ευρω θα δεχθουν να κανουν και ατομα που έχουν λογους τους οποιους ουτε το δικο σου μυαλο σημερα δεν εφτασε για να σκεφτει....μηπως θες να σου φερω ποστ στο οποιο εσυ ο ιδιος ελεγες τα ιδια ? ή ξεχνας αυτα που ελεγες μηπως? H δουλεια φερνει την δουλεια.... εσυ πας στον εργοδοτη να ζητησεις δουλεια... δεν θα τσακωθεις μαζι του αν εισαι τοσο μαγκας και οχι υποτακτικος και καλα ανοιξε δικο σου μαγαζι γιατι δεν ανοιγεις? Προς το παρών βέβαια αυτος που γίνεται ρόμπα όλη τη μέρα σήμερα είσαι εσύ. Τι να κάνουμε βέβαια δημοκρατία έχουμε.. πρέπει να υποστούμε τέτοιες περιπτώσεις όταν άτομα σαν και εσενα χρησιμοποιούν την ελευθερία λόγου για να ανοίξουν τον βόθρο τους και να δείξουν δημοσίως πόσο μίζερος και ζηλόφθονος μπορεί να είναι ένας άνθρωπος. Αντι να αμφισβητείς τον καθένα εδώ μέσα γιατι δεν προσπαθείς για κάτι καλύτερο στη ζωή σου; Όταν βλέπεις συνεχώς απαντήσεις οι οποίες ακυρώνουν τα λεγόμενα σου κάθε φορά, υπάρχει έστω μια στιγμή στην οποία να σκέφτεσαι ότι μπορεί να κάνεις και λάθος και ότι ίσως θα έπρεπε σε κάποια πράγματα να ψαχτείς λίγο παραπάνω πριν εκφράσεις άποψη; Στα φορολογικα τα οποια δεν γνωριζω έκανα πάσο. Στα άλλα ομως τα οποια βλεπω καθημερινα γυρω μου ειμαι σχεδον σιγουρος οτι μου λες αρλουμπες. Δεν υπαρχει ουτε μια περιπτωση ο αλλος που φευγει στο εξωτερικο ενω πριν δουλευε εδω για να παρει περισσοτερα το μηνα απο μια ξενη εταιρεια να μην ειχε σκεφτει να κανει αυτο που κανεις και να επαιρνε τρελα λεφτα.Τοσα χρονια στην αγορα εργασιας λες να ηταν χαζος? Αλλα και ετσι να μην το παμε... να το παμε αλλιως? Δεν υπαρχει περιπτωση ενας ελευθερος επαγγελματιας αυτη τη στιγμη να παρει απο μενα τα ιδια που θα επαιρνε πριν 3 χρονια επειδη και ο μισθος του πατερα μου και της μανας μου και ο δικος μου ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ... και ολωνων αν εσυ νομιζεις οτι μπορεις να παρεις τα ιδια τι να σου πω... μακαρι αλλα πιστευω οτι ονειρευεσαι. Αυτα σου ειπα και το μεσημερι και μου λες οτι ειμαι ζηλιαρης.... τι να ζηλεψω? οτι εσυ θα παρεις λεφτα? παρε και 10.000 αλλα ορισμενοι θα πρεπει να μαθουν την αληθεια ετσι ωστε οταν θα πανε σε μια συνεντευξη να ειναι ενημεροι του τι παιζει. Οδοντιατρος κορυφαιος.... μου επαιρνε πριν 3 χρονια για απονευρωση 150 ευρω του τα εδινα... επειδη ηταν καλος... πλεον δεν μπορω... εχασε απο πελατη και εμενα και τον πατερα μου... πηγα σε αλλον που παιρνει 100. Αν εσυ θες να χανεις πελατες επειδη εισαι αλαζονας και δεν θες να καταλαβεις λιγο και τους γυρω σου δεν ειμαι εγω ο μιζερος.
migf1 Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Πω..., αυτέ τις συζητήσεις κάνετε εδώ μέσα και μόλις καταλαγιάσει το ξεκατίνιασμα μας πιάνει ψυχοπλάκωμα για το όταν έρθει η ώρα να βγούμε στην γαμ..νη αγορά εργασίας! Επειδή έχω συγκρατήσει από άλλο νήμα πως ενδιαφέρεσαι να ασχοληθείς με ενσωματωμένα συστήματα, πολύ φοβάμαι πως το εξωτερικό μπορεί να είναι και μονόδρομος. Εύχομαι ολόψυχα να μη χρειαστεί να φύγεις, αν και δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να φανταστώ πως θα μπορούσε να αποφευχθεί.
elis88 Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Οπως επισης δουλεια των 500 ευρω θα δεχθουν να κανουν και ατομα που έχουν λογους τους οποιους ουτε το δικο σου μυαλο σημερα δεν εφτασε για να σκεφτει....μηπως θες να σου φερω ποστ στο οποιο εσυ ο ιδιος ελεγες τα ιδια ? ή ξεχνας αυτα που ελεγες μηπως? Στα φορολογικα τα οποια δεν γνωριζω έκανα πάσο. Στα άλλα ομως τα οποια βλεπω καθημερινα γυρω μου ειμαι σχεδον σιγουρος οτι μου λες αρλουμπες. Δεν υπαρχει ουτε μια περιπτωση ο αλλος που φευγει στο εξωτερικο ενω πριν δουλευε εδω για να παρει περισσοτερα το μηνα απο μια ξενη εταιρεια να μην ειχε σκεφτει να κανει αυτο που κανεις και να επαιρνε τρελα λεφτα.Τοσα χρονια στην αγορα εργασιας λες να ηταν χαζος? Αλλα και ετσι να μην το παμε... να το παμε αλλιως? Δεν υπαρχει περιπτωση ενας ελευθερος επαγγελματιας αυτη τη στιγμη να παρει απο μενα τα ιδια που θα επαιρνε πριν 3 χρονια επειδη και ο μισθος του πατερα μου και της μανας μου και ο δικος μου ΕΧΟΥΝ ΠΕΣΕΙ... και ολωνων αν εσυ νομιζεις οτι μπορεις να παρεις τα ιδια τι να σου πω... μακαρι αλλα πιστευω οτι ονειρευεσαι. Αυτα σου ειπα και το μεσημερι και μου λες οτι ειμαι ζηλιαρης.... τι να ζηλεψω? οτι εσυ θα παρεις λεφτα? παρε χεστηκα. Δεν σε είπα ζηλιάρη σε είπα ζηλόφθονο, χαρακτηρισμός χειρότερος Δεν μπορείς να στηρίζεις τα επιχειρήματα σου πάνω σε έναν γνωστό σου που έφυγε για έξω. 2,000 ευρώ δεν είναι τρελά λεφτά. Κανονικά 2,000ευρώ θα έπρεπε να είναι ο βασικός μισθός αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Κανείς δεν πλούτισε παίρνοντας 2,000 ευρώ το μήνα μισθό. Βλέπεις ένα νούμερο μόνο, δεν μπορείς να κρίνεις μόνο από αυτο. Ένα νούμερο από μόνο του δεν λέει τίποτα.
defacer Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Οπως επισης δουλεια των 500 ευρω θα δεχθουν να κανουν και ατομα που έχουν λογους τους οποιους ουτε το δικο σου μυαλο σημερα δεν εφτασε για να σκεφτει....μηπως θες να σου φερω ποστ στο οποιο εσυ ο ιδιος ελεγες τα ιδια ? ή ξεχνας αυτα που ελεγες μηπως? Μη φέρεις άλλο post να χαρείς, δεν αντέχεται δεύτερη ξεφτίλα.
cyberrobot Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Επειδή έχω συγκρατήσει από άλλο νήμα πως ενδιαφέρεσαι να ασχοληθείς με ενσωματωμένα συστήματα, πολύ φοβάμαι πως το εξωτερικό μπορεί να είναι και μονόδρομος. Εύχομαι ολόψυχα να μη χρειαστεί να φύγεις, αν και δεν μπορώ αυτή τη στιγμή να φανταστώ πως θα μπορούσε να αποφευχθεί. Δυστυχώς μέρα με την μέρα αυτό βλέπω και εγώ, το μόνο που με κρατάει πίσω είναι η διπλωματική μου κ ο στρατός. Συνεχώς φεύγουν φίλοι και γνωστοί.... Υ.Γ. Piece guys Πάσχα έρχεται!
Star_Light Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Δεν σε είπα ζηλιάρη σε είπα ζηλόφθονο, χαρακτηρισμός χειρότερος Δεν μπορείς να στηρίζεις τα επιχειρήματα σου πάνω σε έναν γνωστό σου που έφυγε για έξω. 2,000 ευρώ δεν είναι τρελά λεφτά. Κανονικά 2,000ευρώ θα έπρεπε να είναι ο βασικός μισθός αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. Κανείς δεν πλούτισε παίρνοντας 2,000 ευρώ το μήνα μισθό. Βλέπεις ένα νούμερο μόνο, δεν μπορείς να κρίνεις μόνο από αυτο. Ένα νούμερο από μόνο του δεν λέει τίποτα. Πειραζει που δεν με αγγιζουν οι χαρακτηρισμοι? Αν με ηξερες απο κοντα θα γελαγες με αυτα που γραφεις.... οσο για τα αλλα που λες το οτι τα 2000 δεν ειναι τρελα λεφτα ενταξει βγες να κανεις συζητησεις εξω αυτα που λες εδω.... πες τα και εξω. Σε ανθρωπους που εφαγαν 50% μειωση σε μισθους συνταξεις και σε στρατιές ανεργων. @defacer sorry αλλα θα ξαναποσταρω επειδη εγινες προκλητικος αποψε εις βαρος των παιδιων που αναγκαζονται να δουλεψουν με χαμηλο μισθο επειδη εχουν αναγκες... οι χαρακτηρισμοι δεν με πειραζουν η υπεροψια ομως με ενοχλει ειδικα αυτη την εποχη.
migf1 Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Δεν διαφωνώ, απλά συνήθως σε κάτι από αυτά εμβαθύνεις περισσότερο από τα άλλα. Ε ναι, σε αυτά που υπαγορεύει η δουλειά σου. Επειδή όμως μίλησα συνειδητά για "φιλοδοξίες υψηλού επιπέδου" κι επειδή κανένα paradigm δεν είναι πασπαρτού για όλες τις δουλειές, το να έχεις εμβαθύνει σε τουλάχιστον δυο paradigms σου δίνει σημαντικό συγκριτικό πλεονέκτημα ανάλυσης, υλοποίησης και κυρίως ευελιξίας. Θα σου φέρω πολύ συγκεκριμένο μεν αλλά χαρακτηριστικό κατ' εμέ παράδειγμα, που χρησιμοποίησα πρόσφατα και σε άλλο νήμα: http://research.scee.net/files/presentations/gcapaustralia09/Pitfalls_of_Object_Oriented_Programming_GCAP_09.pdf Αν δεν έχεις εμβαθύνει και στο OOP και στο Imperative paradigm καθώς επίσης και στο low και στο high level, πόσο εύκολο σου είναι να μπεις σε διαδικασίες όπως η παραπάνω και να κάνεις τελικά τη διαφορά; Επίσης, πόσο περισσότερο ή λιγότερο θα απαιτείς και θα πετυχαίνεις να πληρώνεσαι;
Retromaniac Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Μόνο που αυτό που διαπραγματεύεται το pdf δεν αποκτιέται από την εμβάνθυση σε κάποιο paradigm αλλά από την κατανόηση πως δουλεύει το hw καθαρά και μόνο. Επίσης αν ξέρεις oop ξέρεις σχεδόν και Imperative paradigm. Αν ξέρεις μόνο Imperative paradigm ΔΕΝ ξέρεις oop. 1
elis88 Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Πειραζει που δεν με αγγιζουν οι χαρακτηρισμοι? Αν με ηξερες απο κοντα θα γελαγες με αυτα που γραφεις.... οσο για τα αλλα που λες το οτι τα 2000 δεν ειναι τρελα λεφτα ενταξει βγες να κανεις συζητησεις εξω αυτα που λες εδω.... πες τα και εξω. Σε ανθρωπους που εφαγαν 50% μειωση σε μισθους συνταξεις και σε στρατιές ανεργων. Ε όχι δεν είναι τρελά λεφτά. Κάνε οικογένεια και ζήσε με 2,000 ευρώ. Προσωπικά μου φαίνονται λίγα, άσχετο όμως με το ότι αυτήν την εποχή οι εταιρείες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν ην κατάσταση μειώνοντας μισθούς λπ. Αλλά όπως και να το κάνουμε 2,000 ευρώ δεν είναι κατι σπουδαίο. Είναι ένας αξιοπρεπής μισθός, αλλα έως εκεί. Τίποτα περισσότερο. Μην κρίνεις βάσει της δικιάς σου ανύπαρκτης κατάστασης και εμπειρίας.
Retromaniac Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Δυστυχώς έτσι είναι. Τα 2000 δεν είναι πολλά αν θες να κάνεις κάτι στην ζωή σου και όχι να γεράσεις με τους γονείς σου. Εγώ πάντως Ελλάδα δεν μπόρεσα ποτέ να φτάσω αυτά τα λεφτά σαν μισθό αλλά μόνο παίρνοντας και παράλληλες δουλειές.
cvb Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 (επεξεργασμένο) Για βιντεοπαιχνίδια σε δισδιάστατα γραφικά υπάρχει ένα ακόμα framework που λέγεται Cocos2d-x. Με γλώσσα C++ παρέχει υποστήριξη για όλες τις βασικές πλατφόρμες, Windows, Windows Metro, Mac OS X, IOS και Android ενώ έχει και άλλη μια έκδοση HTML 5.Από τεκμηρίωση χρειάζεται καλύτερη επάρκεια το επίσημο αγγλικό documentation που η κοινότητα του επιμελείται. Από βιβλιογραφία φαίνεται ότι υπάρχουν 2 βιβλία στα κινέζικα το ένα και στα κορεάτικα το άλλο που μάλλον λόγο της γλώσσας δεν είναι για τους περισσότερους χρήσιμα. Υπάρχουν όμως αρκετά καλoί οδηγοί στα αγγλικά.Η εγκατάσταση του ίσως να είναι λίγο κουραστική, (eclipse, Xcode, Visual Studio) ωστόσο αν κάποιος γνωρίζει τα βασικά της γλώσσας C++ και κάτσει σοβαρά και με όρεξη και το μελετήσει ενδεχόμενος θα το βρει εύκολο. Επεξ/σία 14 Απριλίου 2013 από cvb
migf1 Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 (επεξεργασμένο) Μόνο που αυτό που διαπραγματεύεται το pdf δεν αποκτιέται από την εμβάνθυση σε κάποιο paradigm αλλά από την κατανόηση πως δουλεύει το hw καθαρά και μόνο. Η δική μου αντίληψη για το pdf ταυτίζεται με τον τίτλο του συγγραφέα του, δηλαδή "παγίδες του OOP". Χρησιμοποιώντας την C++ που είναι multi-paradigm γλώσσα και άρα μπορείς να την χρησιμοποιήσεις από μόνο imperatively έως μόνο oop (αλλά πιο σημαντικό και με όλες τις ενδιάμεσες εκφάνσεις) ξεκινάει με μια τυπική OOP προσέγγιση υλοποίησης (το οποίο OOP εξ' ορισμού προωθεί συνειδητά τον high-level τρόπο σκέψης, ανάλυσης και σχεδίασης δηλαδή την αγνόηση των λεπτομερειών υλοποίησης) και καταλήγει σε δραστική βελτίωση των επιδόσεων αλλάζοντας τις λεπτομέρειες υλοποίησης χρησιμοποιώντας imperative προσέγγιση στο πρόβλημα, που είναι το κατεξοχήν paradigm στο low level programming. To σημαντικό λοιπόν, πάντα κατά την δική μου αντίληψη του pdf (και γενικότερα), είναι πως ο τελικός κώδικας του pdf διατηρεί ανέπαφο το OOP high-level της αρχικής σχεδίασης (κάτι που το τονίζει και το ίδιο το pdf), έχοντας ταυτόχρονα βελτιστοποιήσει το low-level της υλοποίησης (κάτι που επίσης το τονίζει το pdf). Επίσης αν ξέρεις oop ξέρεις σχεδόν και Imperative paradigm. Με βάση όσα γράφω στην προηγούμενη παράγραφο (και όπως πιστεύω τονίζει και το pdf) όταν ξέρεις μόνο oop κατά κανόνα δεν ξέρεις και δεν μπορείς να το συνδυάσεις με τις imperative λογικές και τεχνικές που αποτελούν τον κανόνα στο low level. Αν ξέρεις μόνο Imperative paradigm ΔΕΝ ξέρεις oop. Καμία αντίρρηση εδώ (απλώς ενημερωτικά όμως, και το OOP imperatively υλοποιείται από κάτω). Ακριβώς λοιπόν επειδή όταν ξέρεις μόνο ένα paradigm (είτε είναι αυτό oop, είτε imperative, είτε functional) τότε κατά κανόνα έχεις αναπτύξει έναν τρόπο σκέψης που αντιτίθεται ή που δεν εξυπηρετεί αν προτιμάς τα υπόλοιπα paradigms, το να έχεις εμβαθύνει σε τουλάχιστον 2 paradigms σου δίνει πολύ (πολύ πολύ) μεγαλύτερη ικανότητα ευελιξίας και αποτελεσματικότητας. Στο συγκεκριμένο παράδειγμα τυγχάνει να παρουσιάζει τα οφέλη του να χρησιμοποιείς το hardware imperatively για να κερδίσεις επιδόσεις συγκριτικά με μια αμιγώς και τυπική oop προσέγγιση, επειδή στον συγκεκριμένο τομέα οι επιδόσεις έχουν μεγάλη σημασία... αυτό είχα πρόχειρο αυτό χρησιμοποίησα. Ένα άλλο παράδειγμα, σε κάποιον άλλον τομέα (π.χ. τεχνητή νοημοσύνη) θα μπορούσε να παρουσιάζει κάλλιστα το ακριβώς αντίθετο, π.χ. τα οφέλη του να απελευθερώσεις το μυαλό σου από τον imperative τρόπο σκέψης και της σύνδεσής του με το low level και να χρησιμοποιήσεις functional paradigm. Η ουσία παραμένει πάντα ίδια όμως. Σε όσο περισσότερα paradigms (ή/και γλώσσες) εμβαθύνεις, τόσο περισσότερο ανοίγει το μυαλό και οι ορίζοντές σου, και προσωπικά και επιστημονικά και επαγγελματικά. Τόσο περισσότερο δηλαδή θα είσαι σε θέση να παίρνεις συνειδητές αποφάσεις ανάλογα τiς ανάγκες του εκάστοτε πρότζεκ σου, να τις συνθέτεις, και τελικά να κάνεις την διαφορά. Επεξ/σία 14 Απριλίου 2013 από migf1
Star_Light Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 (επεξεργασμένο) Ε όχι δεν είναι τρελά λεφτά. Κάνε οικογένεια και ζήσε με 2,000 ευρώ. Προσωπικά μου φαίνονται λίγα, άσχετο όμως με το ότι αυτήν την εποχή οι εταιρείες προσπαθούν να εκμεταλλευτούν ην κατάσταση μειώνοντας μισθούς λπ. Αλλά όπως και να το κάνουμε 2,000 ευρώ δεν είναι κατι σπουδαίο. Είναι ένας αξιοπρεπής μισθός, αλλα έως εκεί. Τίποτα περισσότερο. Μην κρίνεις βάσει της δικιάς σου ανύπαρκτης κατάστασης και εμπειρίας. Για δωσε portfolio με την δικη σου εμπειρια.... και δωσε και τιμες και αν εισαι καλος εγω προσωπικα θα σε συστησω σε φιλους που ψαχνουν web developer. Στειλτα σε πμ αν δεν θες εδω. Εγω ειπα οτι δεν εχω εμπειρια δεν περιμενα εσενα να το γραψεις το ξερω καλυτερα απο πριν οτι εχει σχεση με μενα ... αλλα εγω δεν λεω και πολλα ουτε παριστανω καποιον που δεν ειμαι μονο και μονο για να κανω εντυπωση σε ενα φορουμ καταλαβες? ps Και κατσε για παρεξηγησες καποια πραγματα τα οποια και εγω δεν ξεκαθαρισα εξαρχης... εγω δεν ειπα οτι τα 2000 αμα ζεις με οικογενεια ειναι πολλα ειδικα αν εχεις παιδια και δεν δουλευει και η γυναικα σου. Απλα πλεον τετοιοι μισθοι ειναι δυσκολοι και η πλειοψηφια απλα τους ονειρευεται. Κατα τα αλλα δεν ειπα πουθενα καποιος να μην παλευει για κατι καλυτερο καθημερινα.... ουτε κλαιγομαι ουτε τιποτα... δεν ειμαι εγω τυπος που κλαιγεται για αυτο σου λεω αμα με ηξερες θα γελαγες με αυτα που νομιζεις για μενα. Απλα σου λεω πρεπει να ειμαστε προετοιμασμενοι για το χειροτερο σε αυτη τη περιοδο που ζουμε. Εδω σε μεγαλη αλυσιδα καταστηματων πληροφορικης αμα εχω μαθει σωστα και δεν μου ειπανε αρλουμπες τους εχουνε δηθεν εκπαιδευση στο τσαμπα. 1 μηνα στο τσαμπα οχι 2000 ευρω και 1000 ... φυσικα και εγω δεν θα καθομουν σε αυτο γιατι το θεωρω κοροιδια ειδικα αν σκεφτει κανεις οτι παιρνουν επιδοτηση για καθε εργαζομενο που εχουν. Επεξ/σία 14 Απριλίου 2013 από Star_Light
Retromaniac Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 @migf1 Μία ώρα έγραφα κατεβατό μέχρι που πατήθηκε το back και τα έχασα όλα. Τι $#@@@ το έχουν κάνει έτσι. Το βράδυ που θα ξαναβρώ χρόνο,
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα