georgepppo Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 εγώ θυμάμαι τα xp που τα σταμάτησα μόλις βγήκαν τα vista,χαλάγανε πολύ πιο εύκολα και θέλανε format,η δε ασφάλεια κατά των ιων πια ήταν αρχαία. τα vista μπορεί να είναι τα ζώα μου τα αργά αλλά τουλάχιστον ήταν πολύ σταθερά σαν λειτουργικό,και τα 7 ήταν εξίσου αξιόπιστα αλλά πολύ πιο ελαφριά. τα xp πλέον μόνο για netbooks κάνουν λόγω ελαχίστων πόρων που τραβάνε γιατί σχεδιάστηκαν για p4 και 512mb ram. τώρα το τελευταίο χρέπι στην αγορά είναι τουλάχιστον 3x πιο δυνατό σε επεξεργαστή και τουλάχιστον 4x σε ram και να μην μιλήσω για τα γραφικά..... και ένα ακόμα μείον είναι το dx9,και τα μονταραψοσκευάσματα patch με dx10 και καλά δεν κάνουν σωστή δουλειά.
disqualified Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 (επεξεργασμένο) εγώ θυμάμαι τα xp που τα σταμάτησα μόλις βγήκαν τα vista,χαλάγανε πολύ πιο εύκολα και θέλανε format,η δε ασφάλεια κατά των ιων πια ήταν αρχαία. τα vista μπορεί να είναι τα ζώα μου τα αργά αλλά τουλάχιστον ήταν πολύ σταθερά σαν λειτουργικό,και τα 7 ήταν εξίσου αξιόπιστα αλλά πολύ πιο ελαφριά. τα xp πλέον μόνο για netbooks κάνουν λόγω ελαχίστων πόρων που τραβάνε γιατί σχεδιάστηκαν για p4 και 512mb ram. τώρα το τελευταίο χρέπι στην αγορά είναι τουλάχιστον 3x πιο δυνατό σε επεξεργαστή και τουλάχιστον 4x σε ram και να μην μιλήσω για τα γραφικά..... και ένα ακόμα μείον είναι το dx9,και τα μονταραψοσκευάσματα patch με dx10 και καλά δεν κάνουν σωστή δουλειά. για την ακριβεια σχεδιαστηκαν για 128 ελαχιστη (δεν τραβαγαν) και 256 recommended, ε με 512, 1 και 2GB κατι θα κανουν τα ατιμα 10 χρονια πριν. Για βαλτε στα vista 8GB να δουμε αν ειναι αργα. Μe 3GB και διαλυμενη εγκατασταση στο laptop μου τα ατιμα ειναι super stable και πανε μια χαρα Y.Γ. Λαθος μου, 64MB minimum και 128 recommended Επεξ/σία 11 Απριλίου 2013 από disqualified
pigeon Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Μερικά *fixes:* Το μόνο μειονέκτημα των vista -αλλά σημαντικό γι'αυτόν το μέσο χρήστη που πιπιλάμε συνέχεια- ήταν οτι τα services ήταν σχεδόν όλα ανοικτά (automatic) και έτρεχαν όλα μαζί ασυντόνιστα. Ηταν κάτι που σχεδόν διοθρώθηκε με το SP1 και εξαφανίστηκε εντελώς με τα Win7, τον βελτιωμένο task scheduler και τα delayed services. Αυτό έδινε την εντύπωση του μπάχαλου και -δικαίως- κέρδισαν την ταμπέλα SVISTA. * Τα winxp πάσχουν τρομερά στην διαχείρηση μνήμης, δεν στέκονται σε συγκρίσεις με τα vista/7/8. Ok είναι σταθερό λειτουργικό αλλά πολύ παλιό, σε εκνευριστικό βαθμό. Αν έχεις laptop με αγορασμένα winxp και καταφέρεις να αναβαθμίσεις την (πανάκριβη) μνήμη πχ. από το 1 στα 2 gb, η βελτίωση που θα δεις θα είναι σχεδόν.. μηδέν. Σιγά δηλαδή μην τρέξεις photoshop σε laptopακι 8ετίας για να πάρει αξία το επιπλέον gb ram.. Αν είχες άδεια για win7 ή/και τα σήκωνε ο επεξεργαστής, η αναβάθμιση ram θα είχε συζητήσιμη αξία. Με 2 λόγια, τα winxp πέθαναν μαζί με τους δεινόσαυρους που τα κουβαλούσαν στο κουφάρι τους. 3
apos Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Δημοσ. 11 Απριλίου 2013 Απορώ με μερικούς που απαντάτε σοβαρά σε κάποιους που ΕΜΦΑΝΩΣ τρολάρουν... Αν χρειαζόμαστε επιχειρήματα για να πείσουμε κάποιον ότι 13 χρόνια υποστήριξης ΔΕΝ είναι σαμποτάζ ή ότι τα Vista δεν γίνονται καλά ή κακά επειδή πούλησαν ή όχι, τι να πω... Αν και Mac OS user (και δεν με βλέπω να γυρίζω σύντομα), τα άριστα 7άρια και η ασύλληπτη υποστήριξη στα XP, με κάνουν να βγάζω το καπέλο στην MS... 2
Karnov Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Μου αρεσουν τα XP... Αν ξέρεις τα ελαφρώνεις απο περιττές βλακείες, τα καλο-σετάρεις, και όλες οι εφαρμογές τρέχουν άψογα.. Βρίσκω τα πάντα και δεν χαλάω λεφτά για αναβάθμιση, εφόσον δεν τρέχω πολύ προχωρημένες εφαρμογές. Τα XP 64 δεν τα έχω δουλέψει να δω πως τα πάνε με τις μεγάλες μνήμες >4GB και αν τις εκμεταλλεύονται . 1
talos_2002 Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 Δημοσ. 12 Απριλίου 2013 "Ειναι παντως αξιοπεριεργο. Κανεις δεν παραπονιεται οταν οι διανομες linux σταματανε υποστηριξη μετα απο ενα χρονο η οταν η apple βγαζει συνεχως καινουριες εκδοσεις (τις οποιες εστω και λιγο, τις χρεωνει)."Ίσως σε αυτά δεν χάθηκαν λειτουργίες ή δεν χειροτέρευσαν κάποια χαρακτηριστικά. Καλό το καινούριο και η εξέλιξη «κάτω από το καπό», αλλά το γραφικό περιβάλλον ίσως δεν έτυχε της ίδιας προσοχής από άποψη πρακτικότητας και παραγωγικότητας.Τον Δεκέμβριο είχα μια συζήτηση με ανθρώπους που χρησιμοποιούσαν ΧΡ και αργότερα τα 7, συζητώντας όσα τους έλειψαν στα 7 και όσα χειροτέρευσαν. Η συζήτηση έφτασε να γίνει αρκετά μακρόχρονη, δυστυχώς.Θεωρώ ότι το ποσοστό αποδοχής των νεότερων εκδόσεων Windows θα ήταν σαφώς ανώτερο μεταξύ των απλών χρηστών αν η MIcrosoft άκουγε και αυτούς τους χρήστες. "καθόλου σύντομα, στο κλασικό 3χρονο θα βγουν..."Οπότε όσοι συνεχίζουμε να προτιμούμε τα ΧΡ δεν θα περιμένουμε πάρα πολύ τα 9, ελπίζοντας -ίσως ματαίως-να είναι «τα νέα ΧΡ»;
jfs Δημοσ. 13 Απριλίου 2013 Δημοσ. 13 Απριλίου 2013 Φρίκη! ίσως το χειρότερο που έχω διαβάσει εδώ και καιρό...Α ρε Microsoft, ένα βήμα μπροστά και 4 πίσω...Και τώρα πώς θα είναι ασφαλή τα συστήματα μας, χωρίς να πρέπει να βάλουμε 7, 8 linux ή Hackintosh; καμιά ιδέα κανείς;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Απριλίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 13 Απριλίου 2013 ναι λες και τώρα ήσουν στόχος επιθέσεων κι αυτό που τις σταματούσε ήταν τα updates που έκανες 2
qsis Δημοσ. 13 Απριλίου 2013 Δημοσ. 13 Απριλίου 2013 εγω παντως σε φιλο μου με xp πηγαινα καθε 6μηνο για φορματ (με ειχε πρηξει) εδω και καμια 2ετια+ που του εχω βαλει 7αρια δε με φωναξε ουτε μια φορα δε λεω οτι δε θα εχει και τωρα ιους στο pc του, αλλα απο αποψη ασφαλειας για καποιον απροσεκτο τα xp ηταν σουρωτηρι σε επικινδυνο βαθμο (σε βαθμο που εκανες το pc σου αχρηστο ) 1
venumis Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 εγω παντως σε φιλο μου με xp πηγαινα καθε 6μηνο για φορματ (με ειχε πρηξει) εδω και καμια 2ετια+ που του εχω βαλει 7αρια δε με φωναξε ουτε μια φορα δε λεω οτι δε θα εχει και τωρα ιους στο pc του, αλλα απο αποψη ασφαλειας για καποιον απροσεκτο τα xp ηταν σουρωτηρι σε επικινδυνο βαθμο (σε βαθμο που εκανες το pc σου αχρηστο ) Την πιθανότητα να ωρίμασε ο φίλος σου σαν χρήστης την σκέφτηκες ? Το γεγονός οτι τα XP είναι τόσο αγαπητά, αλλά και τα μακροβιότερα αυτο και μόνο λεει κάτι. Την εποχή των windows xp ηταν που το κάθε σπίτι απόκτησε και εναν υπολογιστή, και ο πιο άσχετος τότε αγόρασε υπολογιστή.Για πολλούς λόγους,το nternet ειχε ωριμάσει,η αγορά ενός υπολογιστή είχε γίνει πια προσιτή (κάποτε ήθελε κάποιος 1εκ. δρχ 3000€ δλδ) Φυσικά δεν υπήρχαν τα smartphones,tablet κτλ Τέλος πάντων,στην δουλειά μου εχω υπολογιστές με xp και δουλεύουν μια χαρά, εχω κάτι φιλαράκια με xp και είναι μια χαρά. Πολλές φορές μου λείπει κ εμένα αυτο το λειτουργικό. Μπορεί να πει ο καθένας το μακρύ και το κοντό του,ακόμα ενα μεγάλο ποσοστό εχει xp,μπράβο και στην Microsoft για την εως τώρα υποστήριξη. Ερχονται νεα και τα παλιά φεύγουν ομως μην λέμε οτι θέλουμε. Την εποχή που βγήκαν τα xp ολοι είχαμε μείνει με το στόμα ανοιχτό και είμασταν πλήρως ευχαριστημένοι !
Super Moderators Thresh Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Super Moderators Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Την εποχή των windows xp ηταν που το κάθε σπίτι απόκτησε και εναν υπολογιστή, και ο πιο άσχετος τότε αγόρασε υπολογιστή.Για πολλούς λόγους,το nternet ειχε ωριμάσει,η αγορά ενός υπολογιστή είχε γίνει πια προσιτή (κάποτε ήθελε κάποιος 1εκ. δρχ 3000€ δλδ)ούτε επί εποχής windows 95 δεν ήθελες 1m δρχ για υπολογιστή... 1
Grego3 Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Μετά τα Windows 7 πιστευω το καλυτερο λειτουργικο συστημα , χαλαρα !!!
qsis Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Δημοσ. 14 Απριλίου 2013 Ερχονται νεα και τα παλιά φεύγουν ομως μην λέμε οτι θέλουμε. Την εποχή που βγήκαν τα xp ολοι είχαμε μείνει με το στόμα ανοιχτό και είμασταν πλήρως ευχαριστημένοι ! η αληθεια ειναι οτι ηθελαν κανα δυο service pack να στρωσου κι αυτα.. και πιο πανω δεν ειπα οτι δε γινοταν χωρις φορματ κτλ να εισαι με xp, η δικη μου εγκατασταση μετρουσε αρκετα χρονια και καταργηθηκε για χαρη των 7αριων και μονο απλα τα νεοτερα λειτουργικα ειναι περισσοτερο fool-proof , χωρις αυτο να σημαινει οτι κι εκει δε μπορει να γινει βλακεια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα