Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

κάθε τρίμηνο θα έχουμε και νέο θέμα που θα μας υπενθυμίζει ότι σταματάει η υποστήριξη των winXP;

όπως τις ταμπέλες ανα 100 μέτρα στις εξόδους των αυτοκινητοδρόμων.

πολλές επιχειρήσεις έχουν πειρατικά τα win. το πρόβλημα τους δεν είναι να δώσουν λεφτά για νέο λειτουργικό.

το πρόβλημα είναι ότι έχουν παλιά μηχανήματα τα οποία δε σηκώνουν win7.

θα πρέπει να αγοράσουν νέους υπολογιστές. αυτό είναι το πρόβλημα σε πολλούς.

• Like 4
  • Απαντ. 81
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Κι εγώ ήμουν ικανοποιημένος με τα win95.

Κρίμα που δεν σταμάτησε εκεί η εξέλιξη και προχωρήσαμε μπρόστα, λόγω σαμποτάζ...

Χαχαχαχα!

Δημοσ.

Δουλεύω ακόμα τα windows XP X64 και είμαι τρομερά ικανοποιημένος. Κρίμα που η microsoft τα σαμποτάρει.

Με το συμπάθιο αλλά @@ μπροστά προχωρήσαμε. Μετά από τα XP, ή εξέλιξη ήταν στο ελάχιστο. Αν δεν σαμποτάραν τα XP και τους δίναν την δυνατότητα να υποστηρίζουν νέους επεξεργαστές, SSD, περισσότερη RAM κτλ κτλ. Μετά ελάχιστοι θα αναβαθμίζαμε σε "νέες" εκδόσεις.

Δλδ το γεγονός ότι τα υποστήριξε 14 χρόνια θεωρείται σαμποτάζ? Μέχρι πότε θα έπρεπε να τα υποστηρίζει? Μέχρι να πεθάνουν οι τελευταίοι χρήστες τους?

Συγνώμη που το λέω αλλα με τα 64bit XP πρέπει να είσαι ο μόνος ανθρωπος ευχαριστημένος στον πλανήτη, και πέζει και να κάνεις παρέα με κανένα που θα είναι ευχαριστημένος με τα windows Millenium!

Τι σχέση έχουν τα xp με τα millenium? Η βασική καινοτομία των xp ήταν ο nt kernel. Aυτό έφερε την πραγματική αλλαγή στο λειτουργικό. Για τα 64αρια τώρα που λες, όντως δεν υποστηρίχτηκαν αλλά από τους κατασκευαστές με αποτέλεσμα να παρατηρηθούν προβλήματα drivers και ασυμβατότητας.

το μονο πράγμα παντως που εχει αντεξει σε PC μου χρονια χωρίς format είναι τα vista.

Σέβομαι την προσωπική σου εμπειρία αλλά όταν αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις εμπειρίες του συντριπτικά μεγάλου μέρους χρηστών vista, δυστυχώς δεν μπορώ να την λάβω υπόψιν μου.

----

Εν τέλει πως βλέπω εγώ το πράγμα:

Αν θέλουμε να μιλήσουμε για το καλύτερο λειτουργικό γενικά, πρέπει να βάλουμε κάποιες αντικειμενικές και μετρήσιμες παραμέτρους, πάντα συναρτώμενες και με την εποχή και να τοποθετηθούμε πάνω σε αυτές.

Αν δούμε το θέμα προσωπικά, το καλύτερο λειτουργικό για τον καθένα είναι αυτό με το οποίο κάνει τη δουλειά του.

• Like 2
Δημοσ.

μια χαρά ήταν τα xp στην εποχή τους και τώρα σε παλιό μηχανήματα μια χαρά είναι α και μην ξεχνάμε και της επιχειρήσεις....... μπορούμε να πούμε ότι ήταν διαχρονικό λειτουργικό αλλά τώρα εξελίχθηκα τα πράγματα.....

τα vista έπρεπε να είναι καλά αλλά βγήκαν 2 χρόνια νωρίτερα από ότι πρέπει χωρείς να υπάρχει hardware που πρέπει και χωρίς να τελειώσει σούστα η κατασκευή τους

τα 7 ήταν άριστα όμως σε όλους τους τομείς και μάλλον θα κάτσουν πολλά χρόνια στα pc

τα 8 είναι οτι ποιο άσχημο και αντιστασιακό έχω δει (κατά τα άλλα είναι οκ πέρα από την εμφάνιση και ότι bug κλπ έχουν σιγά σιγά εξαφανίζονται με τα updates) εμφανισιακα είναι όμως είναι αίσχος.............. αρέσουν μόνο στους 5 από τους 100

και διείσδυση τους είναι ελάχιστη..... την οίδα περίοδο μετά την κυκλοφορία win 7 είχαν φτάσει 11% ενώ τα 8 κόλλησαν κοντά στα 3% και πάνω κάτω είναι σταματημένα εκεί......

είδα πραγματικά διαφορά σε ( ταχύτητα, ελεύθερη μνήμη, ταχύτητα back up)  όταν από τα windows 7 κατέβηκα στα windows XP X64. 

εγώ και να θέλω να πάω xp x64 δεν μπορώ δεν υποστηρίζει το hardware μου :D
drivers για chipset Κλπ ούτε για αστειο
6 πύρινος δεν δουλεύει σωστά(μόνο δυο πυρήνες)
cuda δεν υποστηρίζετε σωστά από τα xp (χρησιμοποιώ πολύ )
εε gpu acceleration γενικός δεν,
ssd λειτουργεί σαν ψόφια κοτα

εε πάει μακρια η λίστα

Δημοσ.

την οίδα περίοδο μετά την κυκλοφορία win 7 είχαν φτάσει 11% ενώ τα 8 κόλλησαν κοντά στα 3% και πάνω κάτω είναι σταματημένα εκεί......

Δεν μπορεί να γίνει άμεση σύγκριση αυτών των ποσοστών. Τα 7 ήρθαν να αντικαταστήσουν τα vista και ο κόσμος απογοητευμένος από τη σαβούρα (όσοι είχαν vista και δεν είχαν γυρίσει σε xp) τα έβαζε με τη μια. Μεταξύ 7 και 8 δεν υπήρχε λόγος να γόινει κάτι τέτοιο.
  • Like 1
Δημοσ.

Η εξέλιξη είναι κάτι καλό, αλλά έλεος με το bloatware. Αν έχεις καινούριο και πολύ γρήγορο μηχάνημα βάλε windows 8. Αλλά στον δικό μου υπολογιστή ο οποίος είναι τριών ετών, είδα πραγματικά διαφορά σε ( ταχύτητα, ελεύθερη μνήμη, ταχύτητα back up)  όταν από τα windows 7 κατέβηκα στα windows XP X64. 

Κι εγώ μηχάνημα 3ετίας έχω με i3 και τα 7αρια τα πάνε εξίσου καλά με τα xp.

Το bloatware είναι ένα τεράστιο μείον σε κάθε έκδοση, αλλά σκέψου πως και τα xp είχαν μπόλικο απ'αυτό εν συγκρίσει με τις προηγούμενες εκδόσεις.

Το θέμα είναι πως η τεχνολογία εξελίσεται και - καλώς ή κακώς - πρέπει να πηγαίνουμε μπροστά.

Αν μία έκδοση windows είναι καλή ή κακή, φαίνεται στην πράξη, επομένως δεν μπορούμε να προδικάζουμε τις επερχόμενες εκδόσεις.

Καλά, χρυσά τα xp, αλλά έκλεισε ο κύκλος τους.

Εξυπηρέτησαν στο έπακρο το σκοπό τους, τώρα η σκυτάλη είναι στα χέρια των 7 και θα κριθεί αν θα πάει στα 8 ή σε κάποια επερχόμενη έκδοση.

Ναι. Τα vista ήταν μια αποτυχία, αλλά ήταν ο πειραματικός προθάλαμος για τα 7, όπως ήταν αντίστοιχα τα millennium για τα xp.

Στην τελική πιστεύω πως σημασία έχει το λειτουργικό να δεσμεύει όσο το δυνατό λιγότερους πόρους του συστήματος, ώστε οι υπόλοιποι να είναι διαθέσιμοι για τις εφαρμογές. Για μένα το ωραίο interface και οι ευκολίες για αρχάριους χρήστες είναι περιττές.  

Με τα σημερινά δεδομένα, όπου τα περισσότερα συστήματα αποτελούνται απο multi-core cpus και άφθονη ram, δεν υφίστανται πλέον περιορισμοί σαν αυτούς που αναφέρεις.

Δημοσ.

Σέβομαι την προσωπική σου εμπειρία αλλά όταν αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις εμπειρίες του συντριπτικά μεγάλου μέρους χρηστών vista, δυστυχώς δεν μπορώ να την λάβω υπόψιν μου.

Το πρόβλημα όπως το βλέπω εγώ είναι πως αυτο το συντριπτικά μεγάλο μέρος χρηστών δεν έχουν εμπειρίες απο vista, εκεί εντοπίζεται το πρόβλημα και δεν δεχομαι αντιρρηση γιατι το εχω δει με τα ματια μου. Ωστόσο συμφωνω πως τα vista φτιάχτηκαν για 2GB RAM και διπυρηνους ίσως καποιοι τα δοκιμασαν σε παλια μηχανηματα. Αλλα εκεί που εκαναν τεραστιο αλμα ηταν η σταθεροτητα του συστηματος και εστρωσαν το δρομο για τα 7. Δε διαφωνω ομως πως τα XP αντεχουν και σημερα και καποιος μπορει να κανει τη δουλεια του αν θελει να τα χρησιμοποιει.

Δημοσ.

Σύμφωνοι για τα 7 αλλά ας μην ξεχνάμε τους υπολογιστές σε επαγγελματικούς χώρους. Εκεί όπου μπορεί κανείς να συναντήσει μια εταιρία με 10 υπολογιστές Pentium 4 που χρησιμοποιούνται για email, office και εκτυπώσεις. Τι παραπάνω θα προσφέρει μια αναβάθμιση συστημάτων ώστε να τρέχουν windows 7?  Μόνο κόστος.
Έχω συναντήσει επίσης άπειρες περιπτώσεις επαγγελματιών που έχουν πανάκριβα ειδικά μηχανήματα (πχ plotters, κοπτικά)  για τη δουλειά τους, για τα οποία δεν βγήκαν ποτέ drivers για windows 7 ή δεν δουλεύει σωστά το software που τα συνοδεύει σε windows 7.

Η παραμονή των xp στην αγορά τόσα χρόνια, μόνο τυχαία δεν είναι.

• Like 10
Δημοσ.

Ναι. Τα vista ήταν μια αποτυχία, αλλά ήταν ο πειραματικός προθάλαμος για τα 7, όπως ήταν αντίστοιχα τα millennium για τα xp.

Αποτυχία με 350εκ πωλήσεις πρώτη φορά ακούω.

Δημοσ.

Αποτυχία με 350εκ πωλήσεις πρώτη φορά ακούω.

Άστοχο το επιχείρημα.

Ο αριθμός πωλήσεων, δεν καθιστά πάντα ένα προϊόν επιτυχές.

Δημοσ.

Άστοχο το επιχείρημα.

Ο αριθμός πωλήσεων, δεν καθιστά πάντα ένα προϊόν επιτυχές.

Στην κοινωνία που ζούμε ο αριθμός των πωλήσεων είναι το βασικό κριτήριο επιτυχίας ή όχι.

• Like 2
Δημοσ.

Στην κοινωνία που ζούμε ο αριθμός των πωλήσεων είναι το βασικό κριτήριο επιτυχίας ή όχι.

Άποψη σου. Δεν συντάσσομαι υπέρ αυτής. :)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...