Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σε ένα χρόνο περίπου από σήμερα θα σταματήσει η επίσημη υποστήριξη των Windows XP σύμφωνα με την Microsoft, κάτι το οποίο η εταιρεία δεν χάνει την ευκαιρία να υπενθυμίζει συνεχώς, ειδικά στις επιχειρήσεις. Το λειτουργικό είχε παρουσιαστεί στις 25 Οκτωβρίου του 2001 και η επίσημη υποστήριξή του συγκεκριμένα θα λήξει στις 8 Απριλίου του 2014.Έπειτα από την παρέλευση της συγκεκριμένης ημερομηνίας, δεν θα διατεθούν νέες ενημερώσεις ασφαλείας και bug fixes. Παρότι η ημερομηνία αυτή πλησιάζει και θα σημάνει το τέλος των Windows XP, πολλοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές χρησιμοποιούν ακόμη το συγκεκριμένο OS, με τα τελευταία και πιο πρόσφατα στατιστικά της Net Applications για τον Μάρτιο του 2013 να δείχνουν ότι αυτό είναι εγκατεστημένο στο 38.73% των ηλεκτρονικών υπολογιστών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Χαρακτηριστικό είναι ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται σημαντική πτώση του μεριδίου αγοράς τους, αλλά προβλέπεται ότι μέχρι το 2014, οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί που ακόμη το χρησιμοποιούν στα συστήματά τους δεν θα έχουν αναβαθμιστεί σε νεώτερη έκδοση, ενώ σύμφωνα με την ιστοσελίδα Telegraph, λιγότερες από τις μισές επιχειρήσεις έχουν εισέλθει σε φάση αναβάθμισης.

Η εταιρεία έχει αναφέρει ότι δε πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση οπότε η μετάθεση λήξης της υποστήριξης ώστε να αναβαθμιστούν οι εναπομείναντες επιχειρήσεις σε νεώτερες εκδόσεις του λειτουργικού, φαντάζει κάτι δύσκολο.

Link.png Site: neowin.net

Δημοσ.

Κι εγώ ήμουν ικανοποιημένος με τα win95.

Κρίμα που δεν σταμάτησε εκεί η εξέλιξη και προχωρήσαμε μπρόστα, λόγω σαμποτάζ...

Δημοσ.

Εγω ακόμα γράφω το κωδικα των windows πριν από τα windows κρίμα που η ms εξελίχθηκε και παιζει με γραφικο περιβάλλον αυτό είναι σαμποτάζ  :( .

• Like 12
Δημοσ.

Με το συμπάθιο αλλά @@ μπροστά προχωρήσαμε. Μετά από τα XP, ή εξέλιξη ήταν στο ελάχιστο. Αν δεν σαμποτάραν τα XP και τους δίναν την δυνατότητα να υποστηρίζουν νέους επεξεργαστές, SSD, περισσότερη RAM κτλ κτλ. Μετά ελάχιστοι θα αναβαθμίζαμε σε "νέες" εκδόσεις.

• Like 4
Δημοσ.

Δουλεύω ακόμα τα windows XP X64 και είμαι τρομερά ικανοποιημένος. Κρίμα που η microsoft τα σαμποτάρει.

Συγνώμη που το λέω αλλα με τα 64bit XP πρέπει να είσαι ο μόνος ανθρωπος ευχαριστημένος στον πλανήτη, και πέζει και να κάνεις παρέα με κανένα που θα είναι ευχαριστημένος με τα windows Millenium!

• Like 19
Δημοσ.

Μακράν το καλύτερο λειτουργικό που κυκλοφόρησε η Μικρομαλακή και "άντεξε" τόσα χρόνια...

το μονο πράγμα παντως που εχει αντεξει σε PC μου χρονια χωρίς format είναι τα vista. 

Y.Γ. Ναι κάνω παρέα με τον ευχαριστημένο απο τα XP x64 οπως και με τον αλλον με τα millenium. Αχτύπητο παρεάκι

• Like 10
Δημοσ.

Μακράν το καλύτερο λειτουργικό που κυκλοφόρησε η Μικρομαλακή και "άντεξε" τόσα χρόνια...

Said anyone who used win7, ever...

Δημοσ.

Win 7 are the new WinXP ! ! !

Όποιος έχει κινητό μηχάνημα τεχνολογίας και τεχνοτροποίας και νοοτροπία 2001 ας μείνει με XP.

φιξτ :D

• Like 4
Δημοσ.

Κι εγώ ήμουν ικανοποιημένος με τα win95.

Κρίμα που δεν σταμάτησε εκεί η εξέλιξη και προχωρήσαμε μπρόστα, λόγω σαμποτάζ...

Είσαι από τους λίγους που ήταν ικανοποιημένος με τα Windows 95. Όπως υποδεικνύει και το όνομα τους κάθε 95 μέρες χρειάζονταν επανεγκατάσταση. Με τα windows 98 SE υπήρξε μια μικρή βελτίωση στο μαύρο χάλι. Για να δούλευες windows 95 πρέπει να είσαι πάνω από 30 χρόνων οπότε έχει πείρα με τα λειτουργικά της microsoft και την εξέλιξη τους. 

Όταν βγήκαν τα XP το 2001 σε τρία χρόνια το μεγαλύτερο μέρος του  hardware και software εγκατέλειψε την τεχνολογία Win 9X πολλή γρήγορα σε αντίθεση με τα XP που ακόμα υποστηρίζονται μετά από 12 χρόνια σε πολύ μεγάλο βαθμό.  Για να μη αναφερθώ στην σταθερότητα τους, που έχει αφήσει εποχή. 

Η εξέλιξη είναι κάτι καλό, αλλά έλεος με το bloatware. Αν έχεις καινούριο και πολύ γρήγορο μηχάνημα βάλε windows 8. Αλλά στον δικό μου υπολογιστή ο οποίος είναι τριών ετών, είδα πραγματικά διαφορά σε ( ταχύτητα, ελεύθερη μνήμη, ταχύτητα back up)  όταν από τα windows 7 κατέβηκα στα windows XP X64. 

Στην τελική πιστεύω πως σημασία έχει το λειτουργικό να δεσμεύει όσο το δυνατό λιγότερους πόρους του συστήματος, ώστε οι υπόλοιποι να είναι διαθέσιμοι για τις εφαρμογές. Για μένα το ωραίο interface και οι ευκολίες για αρχάριους χρήστες είναι περιττές.  

• Like 2
Δημοσ.

είδα πραγματικά διαφορά σε ( ταχύτητα, ελεύθερη μνήμη, ταχύτητα back up)  όταν από τα windows 7 κατέβηκα στα windows XP X64.

και που να κατεβεις σε dos...

εκει να δεις διαφορα....

• Like 29

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...