nickvas19 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 λοιπον ανοιγω αυτο το θεμα για να μου ξεκαθαρισει καποις καποια πραγματα διοτι δεν βγαζω ακρη. εχω 3 μοναδες αποθηκευσεις.εναν seagate 500gb με windows 7,εναν wd 1t για διαφορα αρχεια δικα μου και τωρα προσφατα εβαλα εναν ssd sata II 2.5" vertex plus+ OCZ tegnology.κανω format τον ssd κοινως διαμορφωση με τις επιλογες οπως εχουν.βαζω το crystaldiskinfo βλεπω οτι εχει firmwire(εκδοση λογισμικου 3,5) και εχει και τριμ.παταω στο cmd μια εντολη για να δω εαν οντως το trim ειναι ενεργοποιημενο και μου λεει οτι ειναι. τωρα εκανα 3 δοκιμες...1η: επανεκκινηση boot απο το cd και μου εχει να διαλεξω τους 2 σκληρους και τον αλλον τον εχει να λεει unallocated space 0.00mb free και δεν μπορω ουτε φορματ να πατησω ουτε new ουτε τπτ. 2η:μπαινω bios αλλαζωτο IDE σε ahci...τωρα δεν μου τον εχει καθολου...και στα windows οταν ειναι να μπω κανονινα με τον seagate crasharei.3η δοκιμη και τελευταια...βγαζω ολους τους σκληρους και ειτε με IDE είτε με AHCI παλι κανει τα ιδια οπως και πανω στην καθε περιπτωση. τι λάθος κανω?!και 2ον απο την στιγμη που βαζω AHCI για τα sata...πως θα περιμενω εαν αργοτερα εχουν και ο seagate και ο ssd λογισμικο να διαλεγω σε πιον θα μπαινω απο την στιγμη που ο ssd με IDE δεν εχει τα πανω του και ο seagate με AHCI crasharei?! ευχαριστω
TheELF Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 τωρα εκανα 3 δοκιμες...1η: επανεκκινηση boot απο το cd και μου εχει να διαλεξω τους 2 σκληρους και τον αλλον τον εχει να λεει unallocated space 0.00mb free και δεν μπορω ουτε φορματ να πατησω ουτε new ουτε τπτ.Ποια windows πας να περάσεις;;; Όλα έχουν κάποια επιλογή για να διαγράψεις το διαμέρισμα που έκανες ή να περάσεις τα windows σε υπάρχον διαμέρισμα,το μήνυμα που βγάζει είναι για όταν επιλέγεις να περάσεις τα windows στον ελεύθερο χώρο ενός δίσκου,που δεν έχει διαμέρισμα δηλαδή.
nickvas19 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 τι που παω να περασω windows!!!παω να περασω windows στον ssd κ δεν μπορω. εξηγησα τι μου γραφει...κ τι ακριβως ενεργειες κανω.εσυ τι ακριβως λες οτι τον εχω γεματο?αφου ειπα οτι τον εκανα δαμορφωση απο τα windsows!!!!!!!για win 7 αναφερομαι
TheELF Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Ρώτησα ποια(έκδοση) όχι πού... Για να τον κάνεις διαμόρφωση από τα windows σημαίνει ότι έκανε διαμέρισμα,το μήνυμα λέει ότι δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος(unallocated space = μη χρησιμοποιημένος χώρος) ακριβός επειδή το διαμέρισμα που υπάρχει καλύπτει ολόκληρο τον δίσκο. Τράβα μια φωτογραφία από την οθόνη στην εγκατάσταση που σου βγάζει το μήνυμα γιατί αλλιώς αποκλείεται να βγάλουμε άκρη.
nickvas19 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 ρε σειρα....εχεις διαβασει ολο το αρθρο...γιατι εαν διαβασες αυτο ττο λεει οταν ειναι IDE...και εγω εχω ssd.δευτερον και τον αλλο τον σκληρο HDD wd που εκανα φορματ απο τα windows...μου τον δειχνει κανονικα να τον επιλεξω για να περασω windows.δεν μπορω να καταλαβω τι ακριβως δεν καταλαβαινεις... ειναι ακριβως ιδια φαση μονο που εκεi στο total size και στο free λεει 0.00mb
nickvas19 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 και επισης εχω αλλα 2 slots....τα οποια ειναι sata ενα πορτοκαλι και ενα λευκο και στο manual λεει για j micron serial ata raid connectors...το δοκιμασα και εκει να το βαλω αλλα προφανως δεν ειναι για ahci.αλλα...παλι μπερδευομαι γιατι στην μητρικη μεσα στο bios στο j micron διαλεγεις ειτε raid ειτε ahci... 1ον τελικα που να το τοποθετησω?! 2ον τι ρυθμισεις να κανως?! οπου και εαν εψαξα δεν εβγαλα ακρη οποιον και να ρωτησα μου ειπε 1η φορα το ακουω...καποιος απο εδω που να ξερει εστω κατι?! ευχαριστω.
nickvas19 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 καποιος δεν ξερει να μου πει?!help guys
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα