chek2fire Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Κάθε φορά που επιχειρώ εγκατάσταση[/size] του service pack 1 στα windows 7 64 μετά το login με βγάζει σε μαύρο οθόνη με μόνο τον κέρσορα του mouse να εμφανίζετε και να λειτουργεί.[/size] Η οθόνη του login δουλεύει κανονικά ενώ και αν πατήσω ctrl+alt+del μου εμφανίζει την οθόνη με τις εκεί επιλογές. Να προσθέσω ότι σε safe mode το σύστημα κάνει login και το desktop εργασίας εμφανίζετε κανονικά. Εχω κάνει διάφορα βήματα που δεν είχαν κάποιο αποτέλεσμα όπως απενεργοποίσηση του οδηγού της οθόνης και των driver της κάρτας γραφικών, αφαίρεση όλων των συσκευών usb που υπήρχαν πάνω στον υπολογιστή καθώς και αφαίρεση driver όπως της κάρτας ήχου, τρέξιμο σε safe mode του msconfig και απενεργοποίηση όλων των υπηρεσιών και εργασιών συστήματος. Εχω μια υποψία ότι κάτι γίνετε και δεν τρέχει το explorer.exe αλλά έλεγξα το κλειδί του για το login και στο HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsNT\ CurrentVersion\WINLOGON και shell και είναι κανονικά σε explorer.exe Τίποτα από αυτα δεν είχαν αποτέλεσμα και πάντα μετά το login σε κανονική εκκίνηση οδηγούμε σε μαύρη οθόνη. Μόνο με επαναφορά συστήματος πριν την εγκατάσταση του service pack 1 μπορώ να έχω ξανά λειτουργικό το σύστημα. Από την μια λέω να το χέσ..ω το service pack 1 αφού δουλεύει μια χαρά και χωρίς αυτό αλλά από την άλλη μου μπήκε ο διάλος να δω τι γίνετε
bnvdarklord Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Για ξαναβάλτο και οταν εισαι στην μαυρη οθόνη πατα Ctrl+Shift+Esc και οταν ανοιξει το task manager πατα File->Run... και γραψε explorer.exe και enter. Να δουμε αν θα τρεξει ετσι δηλαδη.
mkekakis Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Καλά να πάθεις που μπλέκεις με τέτοια πράγματα Μου αρέσει ότι αναφέρεις το ctrl+alt+del σα να ανοίγεις τερματικό και θα λύσεις όλα τα προβλήματα Έτσι όπως τα περιγράφεις θα δοκίμαζα ένα sfc /scannow ώς adminstrator Kubuntu 12.10 + KDE 4.10 = αεροπλααααάνο!
KoKoPsOpSaRoS Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 κανε ενα scan σε safe mode με το superantispyware και μετα με το malwarebytes...ενα παρομοιο θεμα ειχε και ενας φιλος μου και ηταν σκουλικακι το προβλημα...αλλα δεν ηταν με το service pack..δεν εχεις να χασεις κατι.
chek2fire Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Καταρχήν αν ήταν οτιδήποτε ύποπτο θα το έκανε και πριν βάλω το service pack 1 και τουλάχιστον θα έβρισκα κάποια καταχώρηση του malware ιδίως στο κλειδί που ανάφερα πριν. Μετά όπως είπα και πριν δεν μπορώ να ανοίξω κανένα παράθυρο όταν μπαίνω μέσα και το μόνο που εμφανίζετε είναι ο κέρσορας αρά το ctrl+shift+esc δεν μπορεί να δουλέψει. Αντιθετα το ctrl+alt+del δουλεύει κανονικά λόγο ότι με αυτό ουσιαστικά σε βγάζει σε άλλη οθόνη. Οτι επιλέξω εκεί όμως που κανονικά θα άνοιγε ένα παράθυρο στην επιφάνει εργασιάς απλά δεν εμφανίζει τπτ. Αν μπορούσα να τρέξω ένα script που να δίνει την εντολή να τρέξει το explorer.exe με το που κάνω login νομίζω θα έλυνε κάπως το πρόβλημα όμως δεν ξέρω πως γινετε σε windows αυτό το πράγμα.
bnvdarklord Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Ισως το πρόβλημα δεν ειναι ο explorer.exe γιατι το task manager(και αλλα παραθυρα) θα επρεπε να εμφανίζεται ακόμα και αν ειναι κλειστός. Μπορεις να το δεις και μονος σου αν τον κανεις kill απο το taskmanager.
Moderators Praetorian Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Moderators Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Από safe mode μπορείς να τσεκάρεις το event log για errors (ειδικά με timestamps που αντιστοιχούν στο διάστημα που κάνεις log on στο κανονικό σύστημα και έχεις το πρόβλημα) ; (Event Viewer -> Windows Logs -> Application/Setup/System views) Το desktop background που έχεις κανονικά είναι μαύρο; Μήπως τα Windows ενεργοποιούν κάποιο extended desktop και πηγαίνει η main οθόνη σε άλλο monitor/TV? http://www.sevenforums.com/windows-updates-activation/223279-black-screen-after-microsoft-update.html Δοκίμασες να περιμένεις λίγα λεπτά μήπως και έρθει στα ίσια του το σύστημα; http://social.technet.microsoft.com/Forums/en-US/w7itproperf/thread/32c310fe-1000-4af1-ad47-ea069a5f6e5a/
lexmark Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 To SP πως το περνάς; Από update ή από standalone;
rfc Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Στην επανεκκινηση μη το αφησεις να ξεκινησει κανονικα αλλα πατα f8 και ξεκινα το μηχανημα σε vga mode. δες αν ξεκιναει. Αν ναι, τοτε απεγκατεστησε τους vga drivers πρωτα και μετα βαλε το sp1. Μετα κανε ολα τα updates κανονικα. Η απεγκατεστησε τους drivers στο vga mode που εισαι και ξεκινα κανονικα μετα.
chek2fire Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Οτι λέτε το έχω κάνει ήδη όπως έχω γράψει μέχρι που έχω καταργήσει και τους driver και την κάρτα γραφικών αυτό εκεί, το έχω αφήσει κάμια ώρα μήπως εμφανιστεί κάτι αυτό εκεί έχει σε login δείχνει μαύρη οθόνη και ένα λευκο pointer. Να προσθέσω κάτι και γιατί υποψιάζομαι ότι κάτι παίζει με τον explorer.exe είναι όταν απεγκατέστησα τους driver της κάρτας γραφικών και έκανα login σε κανονική εγκατάστση τότε μου χτύπησε ένα eroor για την κάρτα και ήταν η μοναδική φορά που εμφανίστικε μέσα στην μαύρη οθόνη ένα παράθυρο από αυτά των error των windows αλλά και αυτό ήταν το μοναδικό πράγμα που είδα. Μετά νομίζω ότι παρά την μαύρη οθόνη το σύστημα δουλεύει κανονικά αφού όταν το άφησα ώρα έκανε και ένα update. Το κατάλαβα με την αναγκαστική επανεκκίνηση που έκανε το σύστημα για να το εγκαταστήσει. Από safe mode μπορείς να τσεκάρεις το event log για errors (ειδικά με timestamps που αντιστοιχούν στο διάστημα που κάνεις log on στο κανονικό σύστημα και έχεις το πρόβλημα) ; (Event Viewer -> Windows Logs -> Application/Setup/System views) Ξέρεις σε ποιο φάκελο βρίσκονται αυτά τα log?
Moderators Praetorian Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Moderators Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Ξέρεις σε ποιο φάκελο βρίσκονται αυτά τα log? Από το laptop μου (Windows 7 Home Premium x64) %SystemRoot%\System32\Winevt\Logs\Security.evtx %SystemRoot%\System32\Winevt\Logs\Application.evtx %SystemRoot%\System32\Winevt\Logs\System.evtx Δεν μπορώ να τα ανοίξω με εξωτερική εφαρμογή πάντως, παίρνω ένα access denied. Από safe mode δεν μπορεις να δεις τον event viewer? Παρεμπιπτόντως, η μαύρη οθόνη συμπίπτει με το background/wallpaper που είχες;
chek2fire Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Μέλος Δημοσ. 10 Απριλίου 2013 Βγάζει αρκετά σφάλματα όπως το παρακάτω Το χρονικό όριο αναμονής (30000 χιλιοστά του δευτερολέπτου) ξεπεράστηκε κατά την αναμονή για απόκριση συναλλαγής από την υπηρεσία ShellHWDetection. θα το αφήσω όπως έχει έτσι και αλλιως σε κανα δύμηνο αλλάζω pc και θα κάνω φρέσκια εγκατάσταση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα