Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Από τον κατανεμητή έχω συνδέσει παράλληλα την ίδια τηλεφωνική γραμμή adsl double play σε δύο διαμερίσματα το ένα στον 1ο και το άλλο στον 2ο όροφο. Το router βρίσκεται στον 2ο και με wifi βολεύομαι για το ιντερνετ και στους δύο ορόφους. Συσκευές τηλεφώνου έχω και στους 2 ορόφους. 
Θα ήθελα τη βοήθειά σας στα εξής δύο ερωτήματα.

1. Χρειάζεται φίλτρο spliter και στους 2 ορόφους για τις τηλεφωνικές συσκυές? Έχω απώλειες με τις 2 τηλ. συσκευές ή καλύτερα να έχω μία μόνο στον όροφο που έχω το router (2oς όροφος).

2. Επειδή με τις 2 τηλεφωνικές συσκευές μπορούμε να επικοινωνούμε (ενδοεπικοινωνία) οι 2 όροφοι, υπάρχει κάποιος τρόπος να χτυπάνε οι συσκευές όταν καλεί η μία την άλλη? π.χ. όταν από τον 1ο καλώ τον 2o να χτυπάει η συσκευή του 2ου έτσι ώστε να καταλαβαίνει ότι τον καλώ και αντίστροφα.

Να σημειώσω ότι ο πάροχός μου είναι η hol και όχι ο οτε.

Καμιά ιδέα ή καμιά συμβουλή βρε παιδιά?

Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Επεξ/σία από knaison
Δημοσ.

1) Χρειάζεται να βάλεις φίλτρα σε όλες τις τηλεφωνικές συσκευές και στους δυο ορόφους και σε ότι είναι συνδεδεμένο με την τηλεφωνική πρίζα (συναγερμός, fax κτλ), δεν βάζεις μόνο φίλτρο στο modem/router, αν βάλεις φίλτρα δεν θα έχεις απώλειες.

2) Υπάρχουν διάφορες λύσεις (που μπορώ να προτείνω) αλλά καλύτερα να απαντήσει κάποιος πιο ιδικός.

Δημοσ.

Ξέχασα να αναφέρω ότι δεν με ενδιαφέρουν λύσεις με ασύρματα τηλέφωνα, λόγω ακτινοβολίας και τηλεφωνικά κέντρα λόγω κόστους.

Δημοσ.

1.οπου υπαρχει τηλεφωνο η συναγερμος θελεις φιλτρο ασχετα αν ειναι το πρωτο η στο δευτερο σπιτι.
δεν χανεις κατι τωρα με το adsl ππυ το εχεις ετσι.ειναι ελαχιστες οι απωλειες.σε vdsl θα εχεις διαφορα θεματα μετα.οπως σου ειπαν για το δυο ειτε με κεντρο ειτε με καμια ασυρματη συσκευη.τωρα για το θεμα ακτινοβολιας αν και τα κινητα ειναι χειροτερα απο τα dect μπορεις να παρεις καποιο που να ειναι eco dect.

καποιοι φτιαχνουν και τηλεφωνικα κεντρα σε pc αλλα ειναι πολλα τα θεματα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...